Ha eredeti, vagy azzal közel azonos alkatrésszel meg lehet javíttatni, akkor bizony megcsináltatnám. Mégiscsak működésre tervezték. Valami gagyi, kinai ipari hulladékot nem tetetnék bele, akkor már inkább megvárnám, amíg szembejön egy megfelelő alkatrész.
BTW: Amikor pár oldallal lejjebb azt írtam, hogy ezeknél a gépeknél ma már többnyire nem a használati szempont érvényesül, kvázi lehülyéztél. Most épp közvéleménykutatsz a témában, és eddig 6:1 ide... :)
Visszaolvastam egy hónapot, de nem találtam rá arra, amire utalsz. Ettől függetlenül, ha valamelyik hozzászólásomat így élted meg, akkor megkövetlek !
Szóval én (a magam helyében) használni akarnám, tehát jó redőnyt akarnék bele.
A te helyedben viszont nem vagyok, szóval passz.
BTW: Amikor pár oldallal lejjebb azt írtam, hogy ezeknél a gépeknél ma már többnyire nem a használati szempont érvényesül, kvázi lehülyéztél. Most épp közvéleménykutatsz a témában, és eddig 6:1 ide... :)
Az nem olyan drága, főleg, ha kibír az is 80 évet, akkor kb. 100 forint jut egy esztendőre. Most úgyis olcsóbb lesz a kéményseprés, akkor iléri, iléri!
Én - ismerve magamat- megpróbálnám kis ecsettel és fekete szilikon pasztával vagy valami hasonlóval befoltozni a lyukakat, majd miután már teljesen tönkretettem az eredeti redőnyt jöhetne a csere:) Mivel több géped van és egyáltalán nem lét kérdés, hogy hibátlan képeket készítsél minden géppel szerintem maradjon az eredeti redőny. A "havas" képek a 83 éves redőnnyel igazi kuriózum. A cserét megbánnád.
"Hó nélküli" tesztképeket egyébként tényleg csinálhatsz úgy, hogy obi sapka le, gyorsan egy hosszú!! expó majd obi sapka vissza.
Sziasztok.. Lyukasredőny témában. Magam is érintett vagyok nem egy masinában.. könnyű meghatározni a lyukakat, már filmbetöltés elött is.. kiveszed az obit , le a hátlapot, már amelyik olyan, és spotlámpával világíts rá elölről, vagy hátulról.. fényt látsz akkor havazás lesz.. Csökkentheted a havat, ha fenthagyod az obisapit.. tévmérővel, keresővel komponálsz, majd expóraleveszed , csett, majd azonnal visszateszed sapit.. olcsóbb mint redőnyt cserélni.. a hó is sokkal kevesebb lesz..
Nekm vagy öt gépem várná a cserét.. nem fogják megkapni.