AABA szerkezetű Kétütemig tart egy akkord A:Dm/E7/A7/Dm B:D7/Gm/E7/A7 Ezket az arpeggiókat bontsd rá és jó lesz a szólód. E7-re, A7-re, D7-re érdemes szűkített bontásokat eszközölni az adott akkord szeptim(vagy terc, vagy kvint, vagy kisnóna) hangjáról.
Boldog Új Évet! Én is letöltöttem. Igaza volt tzuiop-nak, tényleg megvan, csak az enyémnek nem volt fedlapja, és így nem ismertem rá. :) De azért kösz. :)
Szerintem a könyvespolcodon rendet kellene raknod, mert szerintem ez neked is megvan!:))
OFF:
Nem jó a mailem, de itt a link Noéminek(az alján egy újabb link ahol a képek vannak a Bigbandfesztiválról): http://fschnell.net/WordPress/?p=211
Nekem megvan ez a könyv digitális formában angolul. Ha valakinek szüksége lenne rá, írjon és feltöltöm valahova tömörítve. Kb 60 Mb, a könyv oldalai jpg-k, a trackek mp3-ak.
Én is Kellemes Ünnepeket kívánok! Ma hajnalban(áááh de álmos vagyok:)) volt a Francia Jazz történetének I. része, rengeteg jó képpel, zenével. A harmincas években Párizsban volt Cab Caloway, Louis Armstrong, Coleman Hawkins, Duke Ellington és ahogy elnéztem akkoriban szinte minden komoly zenész játszott a Hot Clubbal. Utána volt a párizsi swing dokumentumfilm,amiben volt Patrick Saussois , Christian Escoude és Bireli Lagrene is. Mindegyiktől adtak 2-3 számot. :)
Jöttek Newtone Django húrok a Stageshop(.hu)-ba! Sajnos nem sok djangós húrkészlet kapható itthon ez legalább rendszeresen beszerezhető(bár mindig hamar elfogy!) és jól is szól.
Menj be nézd meg a könyvet. Már nem emlékszem pontosan, de azt hiszem a Les Yeux Noir van benne akkordszólóban, meg zenekari kíséretre szólózva. A Swing Gitane, aztán van valami saját száma,ami azt hiszem Stompin' at Decca akkordjaira épül,stb Hidd el megéri,mert nagyon jó! Nekem franciául van meg............közben találtam egy tuti linket: http://www.musicroom.com/se/ID_No/058898/details.html
Stochelo sokszor hangról hangra játszik, ha komoly koncertről van szó és a Mezzós és a Samois pár hónap eltéréssel volt. Ezt én is nehezményezem nála, de érthető hogy nem akar semmit a véletlenre bízni. Ezért kedvelem jobban Birelit és Angelo De barret, mert ők nem ismétlik ennyire magukat
En is neztem egy darabig, es sajnos kicsit kiabrandultam Stochelo Rosenberg-bol, mert szinte egy az egyben azt jatszotta mint a Live in Samois DVD-n. Tudom nem lehet mindig ujat nyujtani, de akkor is... a diszitesek ne legyenek mar hangra ugyanazok
Tegnap este megnéztem a Rosenberg trio koncertet.Olyan ismerős volt valahonan...aztán kb. a harmadik szám után rájöttem hogy ez a koncert egészében megtalálható a google video oldalon,innen volt oly ismerős:)A Santana féle Moonflower nagyon jó volt,illetve a Vipers dream is,persze a többi is!!!!
Ma is lesz Rosenberg trio a Mezzo-n 22.45-től. Ma láttam két kottát a Westendes Eldoradó hangszerboltban. Az egyik egy Django Reinhardt antology(vagymi), de ami még ennél is jobb az az Angelo Debarre és a Samy Daussat közös könyve angolul(!). Van benne egy ritmusgitárosképzőhogyanfogjukazakkordokat rész, van egy alapvetőDjangósmotívumokattanító rész és a legtutibb 5-6 teljes szám kottázva(tabozva is) amit Angelo szólózott és még CD melléklete is van!!
KÖTELEZŐ!:)
Megszereztem végre a Swing cimű filmet avi formátumban. Már csak egy baj van, hogy francia nyelvű. Valakinek nincs hozzá esetleg magyar vagy angol felirata?
De a tegnapi Dorado koncert ismétlése nagyon jó volt.Volt minden Django Tiger,When day is done,Nuages,Lex Yeux Noirs,Bossa Dorado hm...most több nem jut hírtelen az eszembe.Ja és a legjobb hogy Signor Dorado hegedűlt is:)