Az USA beleptetes nem olyan komplikalt mint amilyennek tunik.
A repulon kaptok egy vamaru nyilatkozatot, ebbol csaladonkent egyet kell kitolteni.
Megerkezes utan elobb sorbaalltok az utlevel ellenorzesnel, ott kikerdeznek, leveszik az ujjlenyomatokat, lefenykepeznek.
Ezutan felveszitek a csomagot es mehettek a vámoshoz. Itt elelmiszer, hús, gyümölcs, alkohol es dohany irant erdeklodnek. A vámos elveszi a vamaru nyilatkozatot es ennyi volt.
A repterhez nagyon kozel van a kikoto. Taxival 26-28 dollar kozott van a tarifa.
Nagyon örülök, hogy megosztod majd az utazás részleteit velünk. Pont nekem is ugyanezek a kérdéseim vannak a tapasztalt úti társak felé, úgyhogy én is kíváncsian várom a válaszokat.
nekünk van még egy hónap, de már kezdek izgulni.
Ti pontosan melyik kikötőkben álltok meg és melyik hajóval utaztok?
Szia Gabcsika,nagyon köszönöm a segítséget, már nagyon izgulunk,két nap és indulunk. Ez egy 10 napos Karib körút, hat kikötési ponttal. Mi is olasz hajótársasággal utazunk, így reméljük nem leszünk jegesre hűtve :) Még a repülő úttal kapcsolatban nem kérdeztelek. Ilyen hosszan még nem repültünk, bár sűrűn járunk repülővel mert jelenleg finnben lakunk, így évente 4 x minimum repcsire ülünk :) de ez csak két óra. Nagyon fárasztó volt az út? elég monoton lehet 11 órát repülni egyben, és ráadásul még az időeltolódás is. Kényelmes volt? Mi Helsinkiből Oslóba, és onnan SAS társasággal Miami. Néztem a jegyet, étkezés van benne, de nem írja hogy mennyiszer? A Finnairon ingyenes az üdítő, nálatok fizetni kellett? Persze ezek csak részletkérdések,de jó ha az ember tisztában van vele az elején.
Egyik ismerősöm pl. tanácsolta vegyünk üdítőt a transzferben, mert nagyon szomjasak voltak, és a sztyuvik meg nagyon lefoglaltak. Szerinted?
Az időeltolódás miatt, nehéz volt az átállás? Még jó hogy este későn indul a hajó, talán az ember könnyebben átvészeli mindjárt alvással :) igaz már előtte is alig alszik az izgalom végett.A beléptetés a reptéren Miaminál Amerikába nagyon hosszadalmas?
Nagyon érdekes lehet a reptér ha egész nap azt néztétek, gondolom valami különleges a leszállópálya. Közben a férjem mondja, hogy ott száll fel a gép olyan nagyon közel a strandhoz, és a turbinák szelét meglovagolva repkednek a turisták, tényleg nemrég néztünk a tévében :) Amekkora tolóereje van egy-egy ilyen gépnek, nem is csodálom, hogy ott repkedtek az emberek. Egyszer Veszprémben( ott laktunk) előttünk a parkban katonai bemutató volt, jött egy harci helikopter,a pilóta haverok a házból mondták, hogy nem menjünk nagyon közel, megfogadtuk a tanácsukat, de még így is olyan légörvény volt, hogy a fákról levitte az összes levelet, nagyon brutális, mi is imádjuk :)
Attól nem félünk,hogy nem lesz elég a kaja a hajón, mert sokan írták, hogy jópár kilót felszedtek :)
A férjem még kérdezi, hogy cápa mennyire sűrűn bukkan fel abban a térségben. A hajón gondolom osztályon felüliek a higiéniás feltételek, de kiszálláskor? Ettetek a strandokon? Tényleg ti oltattátok magatokat? Az utazási iroda azt mondta, semmi kötelező nincs.
Még majd jelentkezek, és köszönöm előre is . Adrienn
Szia Adrien! Mi MSC-vel (olasz) voltunk ahol ment a klíma, de igazából elég volt egy vékony pulóver, felső a nyári ruhára. Az ismerősöm Carnivállal volt (amerikai) Ő nagyon fázott, de az amerikaiak imádják nyomni a klímát. A kaja nagyon jó volt. Reggeli szokásos tojás minden változatban, felvágott, gyümölcs, sajtok, péksütik, stb. Mi gyakorlatilag csak az ültetősben ettünk, mert meg van a tuti helyed, nem kell gyötrődni. Vacsora: 3 féle előétel, 2 féle leves, saláta, 2-4 féle főétel, 2-3 féle desszertből lehet választani. Ha kell kétszer is hoz. Ha nem ízlik elmész az önkiszolgálósba és ott több féléből tudsz választani. Éhezni nem tudsz!!! Mi soha nem mentünk szervezett, befizetett útra. Minden nap kikötöttünk. Simán lemész a hajóról. (kártyádat lehuzzák, hogy tudják ki hagyta el a hajót) A kikötőkben millió taxis kinálja ugyan azt az utat amit a hajón is befizetnél. Csak tengerpartokra mentünk ami a kikötőtől kb. 20-50 perc taxival. A taxis mindig visszajön érted amikorra kéred és ha visszavitt a hajóhoz akkor kellett fizetni amiben megegyeztek . Alkudni lehet. Szerintem kb. a feléből megoldottuk mint amit a hajón fizettünk volna. A partokon mindig láttuk, hogy a szervezett csoportok is ugyan arra a partra jöttek. A hajón adtak beach törölközőt és azt viheted magaddal a tengerpartra, minden nap cserélik, nálunk nem kellett saját törölköző. Mindig ki van írva mikorra kell visszaérni a hajóra. Egy-két alkalommal ott volt sorban állás, mert ugyan olyan biztonsági ellenőrzés van mint a repülőtereken. De 10 perc alatt visszajutsz a hajóra. Ha italt veszel azt elveszik de az utazás végén visszaadják. A hajóra nem lehet felvinni italt. (bár mi nem adtuk le, nem vették észre). Ajándékot nem igazán vettünk, (csak egy üveg rumot Dominikán, azt nem adtuk le). Valóban nagyon élveztük már szervezzük a következőt.
Kelet-karibi körúton voltunk. Nálunk lényeges volt, hogy minden nap kikössünk és benne legyen St. Martin. Maho beeeeech nagyon szuuuuuper, imádjuk a repülőket! Ott egy percet nem pihentünk csak a gépeket néztük egész nap, a nyakunk már letört! Nekem Dominika nagy csalódás ( a város nagyon pusztulat) viszont Antigua Barbuda Jolly beach nagyon szép (azurkék tenger-fehér homok, jujjjj) . Guadeloupe St. Anne beach bedőlt pálmafák. A tenger mindenhol szuper, nem volt nagy hullám, és kb. 28 C fok. Ha van kérdés írjál!
Szia, mi szerdán indulunk 27.-én jövünk meg, ha akkor még nem késő szívesen írok neked én is tapasztalatot, élménybeszámolót. Nekünk is az első nyaralás a Karib tengeren hajóval. Már várjuk, és biztos nagyon szuper lesz :)
Akik most jöttek haza karibi hajóútról írjanak egy jó kis beszámolót. Merre jártak, mit nézték meg az adott szigeteken. Milyen volt az idő? Mennyire hullámzik a tenger? Kell-e a hajóra meleg holmi?
Milyen volt a repülőút, a beléptetési procedúra Miamiban?
Mi március 16.-án indulunk és még sosem jártunk Amerikában és a karib tengeren.
Megkérdeztem az amerikai utazási irodát a kirándulásokról. Magyarul írtam nekik és mindjárt válaszoltak is és küldték a magyar nyelvű, képekkel illusztrált kirándulási lehetőségeket minden kikötési pontra, a hajós áraknál kb. 20-30% olcsóbban.
Érdekelne még, hogy milyen konnektorok vannak a Carnival hajókon? Kell-e átalakító? Gondolom az Msc Divinán van 220, de a Carnivalban nem bízom.
Valakinek van Carnival hajótársaságról valamilyen tapasztalata megírhatná!
All inclusive csomagot akkor érdemes csak venni, ha minden nap isztok alkoholt (bor, sör, koktél, stb.) Hogy melyiket (egész napos vagy csak az éttermekbe érvényes illetve prémium italokat is tartalmazó) az meg az igényeitektől függ.
Mi nem iszunk alkoholt, max egy-két koktél / hét, így nem éri meg egyik ilyen csomag se. Víz és üdítő csomagot szoktunk venni, MSC-nél kupont kapsz (Costa-nal még azt se, a kártyádra írják rá, a számlán látod, hogy még mennyi van belőle), amikor veszel egy üdítőt (mindegy hogy hol), akkor odaadsz egy kupont és aláírod a nullás számlát. Ennek csak egy hátránya van, hogy az előre megvásárolt mennyiséget el is kell fogyasztanod, különben az egész nem érte meg és jobban jártál volna, ha mindenért külön fizetsz és csak annyit veszel, amennyire tényleg szükség van. Ha meg koktélra vagy rövidre vágy egyszer-egyszer, akkor azt megveszed a számlád terhére.
Az éttermben ( és a bárokban is) vehetsz mindenféle elözetes csomag nélkül is italt ( alkoholosat, -menteset és vizet is). Söt, ha az éteremben ebédelsz és nem fent a menzán, vannak pincérek, akik borokkal járnak körbe és "tukmálnak".
Nekünk mult héten volt családilag egy víz, illetve egy kávécsomagunk ( 14 viz és 10 kv) kis jegyeket kaptunk, és bármelyikünk beválthatta. Azt hiszem, borra is van ilyen tizes csomagjuk.
Ugy tűnik, hogy az kisebb árakat csak az amerikai utasoknak kinálhatják fel.
Tegnap irtam egy amerikai székhelyű cégnek, sajnos ök is azt az árat ajánlották nekem, amit a hajótársaság saját oldalán is találtam. Ez volt egy másik amerikai céggel két éve.
Most úgy döntöttünk, hogy merészek leszünk és várunk az utolsó pillanatig. Ha lesz hely, megyünk, ha nem, megyünk később, az őszi szünetben.
Szia! Most jöttünk haza! Mi inkább az ültetett reggelit es vacsorát választottuk mivel a svédasztalos étkezésnélkül nagyon nehezen találtunk üres asztalt. A reggelinél felszolgálják a tojásos kajákat viszont van egy kicsit kisebb svédasztalos része is ahol magad csipegethetsz. A vacsoránál felszolgálnak de ha valami nem elég hoz mégegy tányérral. Ha semmit nem tudsz választani akkor még mindig elmehetsz aZ önkiszolgálós svédasztalosba. A felszolgálos nagyon körbeugrálos hamar meg lehet szokni a kiszolgálást. A gyerekesek inkább a svédasztalost szeretik, nagyobb a választék sült krumpli, pizza, saláták, húsok stb. Az ültetett nagyon művészi tálalás! De bárhol ehetsz egyik nap itt másik nap ott vagy akár mindkettő helyen. Mi Msc Poesia-val voltunk karib tengeren. Programokra szerintem nem érdemes befizetni mert a kikötőkben fele annyiért megalkudod. Mi tapasztalatunk hogy legközelebb all inclusive ital csomagra sem biztos hogy befizetünk mivel fejenként 26 euró volt es mi nem tudtuk leinni pedig borozgattunk kávéztunk. (egyforma csomag kötelező volt egy adztalnál az Msc-n)Bár mi minden nap kiszálltunk es csak indulásra mentünk vissza. Napközben nem voltunk a hajón. Nagyon szuper lesz!!!
Két éve bepróbálkoztunk egy amerikai cégnél, de amint megadtuk a németországi cimünket, rögvest ugrott a vonzó ár, és kijött az, amit a hajótársaság német oldala is felkinált.
Lehet minden extra nelkul is foglalni. A magyar irodak altalaban 30-40% extra profittal dolgoznak hajos utak eseten, igy neked is amerikai irodakat ajanlok ha olcsobb, lehuzasmentes jegyeket akarsz.
Olyan kérdésem lenne, hogy tudtok olyan hajótársaságról aminek július-augusztus hónapban vannak útjai a karib térségben? Legfőkèppen egy két hetes út érdekelne La Romanaból a Bahamák felé. Az MSC nek találtam csak nyári útját, de az meg mexikó felé megy. Léteznek ilyen utak esetleg valami amerikai társaságoknál?
Két alkalommal jártunk arra, egy program kivételével mindent magunknak szerveztünk.
A TripAdvisoron találsz programajánlókat az egyes szigethez/ kikötöhöz, sziget túrákat a hajós ár harmadáért A hajótársaság is a helyi társaságoktól veszi meg a túrákat, csak szép hasznot tesz rá. strandos programokra a helyi taxisok pár batkáért elvisznek.
Ha nem szervezel elöre semmit, akkor sincs gond: a kikötöben hemzsegni fognak a helyi turavezetők.
Tavaly a 6 éves gyerekünkkel kalandoztunk arrafelé 10 napot, és minden klappolt.
en szemely szerint azt szeretem ha elore le van foglava a kirandulas, tudom, hogy hova megyek, mikor indulok es mikor erek vissza.
A helyszinen 200-an fogjak az orrod ala tolni az ajanlatukat es egymas szavaba vagva gyozkodni, hogy oket valaszd. Viszont lehet alkudni, meg egymas ala is licitalnak a felhajtok.
Ekkora arkulombseg nincs. Ha 60 a hajon, akkor egy fuggetlen irodanal az 50.
Szia, segítenél egy kicsit? Mi egy hét múlva indulunk a Costa Deliziosa fedélzetén Karib körútra.
Írtad, hogy már több hajón is voltál, jó tanács bármivel kapcsolatban? Mit ajánlanál, az ültetett reggeli, ebéd, vagy a svédasztalos? a vacsink már lefoglalva az ültetettben. Köszi a segítséget. Adrienn