Barna kis lócitromok :-) - ez jó elnevezés. Valamilyen algafajta, de hogy pontosan, micsoda, nem tudom. Máshol (Görögországban is) láttunk már ilyet, de nem ilyen mennyiségben, mint Szardínián. Örülök, hogy tetszett nagyon a sziget és valamiben tudtam segíteni is a beszámolóimmal. üdv
Nagyon tetszenek az írásaid.Most jöttünk meg Szardíniáról.Szinte mindenben egyezik a véleményünk.Elolvastam a blogodat utazás előtt.és most utána.Így még jobb!!!Azt szeretném kérdezni,hogy tudod-e,mik azok a barna kis lócitromok a tengerparton?(mi is gyűjtöttünk) Szia Erika
Eszembe jutott egy dolog ami tényleg hagy kívánnivalót maga után-a bokorba pisilés és sok kényszerből eldobott pzs!Hát igen.A szárdok nem tudom mikor kapnak észbe,hogy a túristák nem bírják ki egész nap wc nélkül egy ilyen paradicsomi szigeten sem...
Megjöttünk,a lelkünkben még benne van...11nap alatt 1600km mentünk északon és keleten szinte minden kipipálva.Megérte.
Május óta bújtam a netet,de nem az a lényeg,hogy mit mondanak,hanam,hogy ki mondja!Pontosan arra gondolok,hogy az a valaki hasonló érdeklődésű-e mint Te!Pl nekünk nem volt bajunk az olasz sofőrökkel,de sportosan kell vezetni,nem bírják a tötyörgést!
Valaki azt írja hogy neki Poto Cervo felejthető.Csak írigyelni tudom,hogy olyan tájakon járt,hogy az a csoda felejthető.Nekünk hála I nem felejthető.És semmi sem amit ott kaptunk.Azt látni kell,de megint csak ismételni tudom magam,hogy csak az menjen oda aki természetbuzi,mert van aki megelégszik Bibionéval,annak nem kell ilyen messze elvándorolni.Itt mindent lehet csodálni,Isteni strandokon fürödni,kirándulni szép városokba,szóval minden együtt van!
Köszönöm azoknak akik jó tanácsokkal láttak el.Nagyon hasznos volt.
algherobol a strand 2.5 euro r/t, a legszebb strand az egesz kornyeken, beleertve a rivierat is.
elutaztunk egy kozeli varosba delre, bosa-ba. unalmas falu, de van egy erod ahonnan gyonyoru a kilatas. erdekes az ovarosi resze. 6eur r/t
7 ejszakat voltunk algheroban ami nagyon keves mert igazan bele lehet feledkezni a szepsegebe. nem akartunk mashova elutazni mert szerettuk volna felvenni a varos ritmusat es nem akartunk egy rohanos turat. inkabb eljartunk a helyi piacra reggeliert, belefolytunk a varoska eletebe.
Itt "nyomorgunk" Palauban 5 napja. Minden szuper de ma volt a csúcs. Budoniban strandoltunk, folyamatos orgazmus olyan gyönyörű, mint Maldív. Átlátszó kristálytiszta víz, fehér homokos part, délután hullámlovaglás. 30 fok volt a víz pedig 25. Hazafelé San Teodorónál megnis lekapcsolják.éztük a flamingókat! Mesebeli volt:) Olbiától Alzazhenáig olyan a 125-ös út hogy az kimondhatatlan!Nappal is szép volt,de naplementében,:):):)Nem lehet leírni,ezt látni kell!
Muszájvolt megosztanom Veletek!
Jótanács viszont a kompon utazóknak(,ha nincs kabin),melegruha mert elég hideg van a légkondi miatt,Hálózsák,kispárna,kaja,pia.és azután csicsíja babája,mert mindenki alszik,még a tévét és a villanyt is lekapcsolják,mert mindenki fáradt.(persze ez arra vonatkozik aki éjjeli járattal megy)
Csatlakozom Lénához azzal, hogy csupa olyanokaz írsz, amelyek bennünket is érdekelnek adott esetben. Pont a kajákat akartam kérdezni, de közben az is "megjött".
Valemennyit a helyi étkekről! Mi nem szeretjük a tenger gyümölcseit, ezért szárazföldi étkekkel kellett beérnünk.
Kétféle szárd ételt sikerült megkostolni, az egyik a malacsült volt, mindkettőnknek ízlett, olyannyira, hogy elhatároztuk, mi is kipróbáljuk.
A másikat marha ragunak sikerült le-át-fordítani, ez sűrű marhapörkölt szerű, de nem paprikával,hagymával hanem paradicsommal készül. Ez is finom volt.
A szárd mézet is meg kell próbálni, édes és kicsikét keserű, nagyon harmónikus így együtt.
Igen, ott nehéz volt megállni, hiába mentünk a múzeumba, a strand fizetős parkolójába kellett beállni. Néhány strandnál elég vicces parkolók voltak. Mező, kicsit elplanírozva plusz parkoló automaták.
A déli részen még megnéztünk egy cseppkőbarlangot, ezt Santandi nevű kisvárostól lehetett elérni. A szokásos cseppköveken kívül olyan képződmények is vannak, amit még máshol nem láttam. Sajnos kép nem készült, vakuzni tiltott volt.
A közlekedéshez még annyit. Mi rendszeresen használunk GPS-t. Itt Szardínián nem ment. 2011.-ben újított térképeim vannak, össze-vissza küldözgetett, még behajtani tilosba is be akart vezetni, ezért néhány kísérlet után inkább térképet használtunk.
A második szállásunk északon, Valledoria alatt, pontosabban egy La Ciaccia nevű kis csendes falucskában volt. A szállás itt is jó volt, gyönyörű kilátással a tengerre.
Kilátás az erkélyről Egy éjszakai vihar után
Fürödni Porto Torrestől Badesiig nagyon sok helyen lehetett, szép homokos strandokon.Voltak olyanok is, ahonnan azonnal menekültünk, mert mi sem szeretjük azokat, ahol "Palatinus" effekt van. Egy alkalommal a Badesi melletti strandon sikerült egy csípős medúzával találkozni. Nem volt kellemes. Nekem az ecetes borogatás nem nagyon segített. Kb egy napig olyan volt mintha valami égetné, persze azért lassan csökkent a fájdalom, a második napon már csak viszkedett.
Igen, én is néha nagyon durva dolgokat tapasztaltam a vezetésnél. A legdurvább az volt, amikor egy út Y-ban ágazott bele a másikba. Egyértelmű volt, hogy az Y felső ága az oda bekanyaradknak van, az alsó pedig a kikanyarodóknak. Kétszer volt, hogy a bekanyarodó sávban jött kifelé valaki, és ha nem vagyunk észnél, akkor frontális ütközés lett volna. Mennek, mint az őrültek.
Mi Nora közelében laktunk, de a mozaikokat nem tudtuk megnézni, mert ami ott volt parkoló, az tele volt, nem volt benne egy hely sem és mert vagy 42 fok volt,nem volt kedvünk távolabbról visszagyalogolni. üdv
Két hetet töltöttünk Szardínián, mindent egybe véve jól éreztük magunkat.
Léna is említette, és így igaz, az utakra való felhajtás a legtöbb helyen életveszélyes, nagyon rövidek a felhajtó, gyorsító sávok. Az utakon lévő kiállókat jelzik, de szintén nincsen lassító, illetve gyorsító sáv, továbbá ezeket sokan szemétlerakónak gondolják, ezért büdösek, gusztustalanok.
No és ahogyan sokan vezetnek, számomra rémes volt! Tíz évvel ezelőtt autóztam utoljára Olaszországban, akkor is „dinamikusak” voltak, szerintem az óta még életveszélyesebbek lettek! Jöttek szembe velem a kanyarban félig átlógva, jött szembe kettős záróvonalat átlépve, előztek szembeforgalmas alagútban, de a „kedvencem” amikor öt méterrel mögöttem autózva próbáltak ösztökélni, hogy menjek már, holott én se szoktam tötyögni. Nagyon kell figyelni, lazítani tilos!
Az első héten délen, Costa Rei északi oldalán, Capo Ferrato alatt voltunk. A panzió minden szempontból elfogadható volt. A környéken több homokos strand is van. Sziklás rész Capo Ferrato-nál kezdődik. Vásárolni a Cagliariban található Auchan áruházban igyekeztünk, mert a helyi boltban lényegesen magasabb árak voltak. Pl. vettünk húst grillezni (minden lakáshoz tartozott a panzióban), 12 euro volt a karaj kilója, Cagliariban ugyanez csak 6 euroba került.
3x voltam Szardínián és sosem volt gondom a csapvízzel. Mindig abban mostunk fogat és ittunk is a vízből, nekünk nem lett semmi bajunk. De azért nagy mennyiségben inkább az ásványvíz fogyott, szupermarketekben 0,40 körül volt egy 1,5 literes, azért az nem horror ár!
A palackos vizek között vannak nagy árkülönbségek, van nagyon drága és nagyon olcsó is. A csapvízből csak teát, kávét főztem, de még a fogmosásnál az öblögetést is palackos vízzel végeztük. Mi nem hallottunk semmi rosszat, csak így vagyunk szokva, inkább elővigyázatosak vagyunk, mert egy hasmenés sosem hiányzik az embernek.
Állítólag Szardínián iható a csapvíz.Van aki ivott is belőle?Holnap hajnalban indulunk,négy felnőtt,szóval a sör mellett sok víz is kell.ezért érdeklődöm a horror árak miatt.:):):)Milyen idővel vár minket Szardínia?Már a zabszem pozitív!Holnap hajnalban indulunk:)