Tozatu! Honnan vagy Te ilyen járatos Szolnokon? Tán csak nem "falumbéli vagy"? Én általában a Rákóczi kertészetet szoktam útba ejteni, igaz a Holt-tiszaparti is sok jó minőségi termékkel rendelkezik. Most egy kis kertátalakításban vagyunk, de azután szabadidőmben átröppenek a kertészetbe.... Köszi a tippet.
Sziasztok kertimádók!
Tudnátok abban segíteni, hogy kerti boglárkát (cserje) hol találok? Szeretnék hozzájutni, de még nem indultam neki..... Előre is köszi
Én anyámtól azt tanultam, hogy a hagymásokkal aszerint kell bánni, ahogy a gyerekek iskolába járnak: ha kezdődik a vakáció, akkor ki kell őket szedni a földből, és az iskolakezdés táján vissza kell őket rakni. Elvirágzás után a szárakat érdemes levágni, hogy ne azoknak a növesztésével foglalja el magát a hagyma, néhányszor valami jóféle táppal megöntözni, ettől pl. a jácintoknak gyönyörű nagy bugájuk lesz a következő évben.
Szia Kiskertész!
Ezeket úgy vettem nemesítetten. A csomagoláson az volt feltüntetve, hogy szegfűtulipán. Szóval most virágzott 2.éve. Sajnos ha minden hír igaz, már csak 1-2 évig. Remélem nem így lesz. Szóval, ha mégis bejön, hát akkor fogok igazán zokogni. Tényleg nekem is tetszik.
Tracy
Mi 4 éve, hogy új családi házba költöztünk. Mivel már volt előző tulajdonosa a háznak és kertnek, hát csak tippelhettem, mit hol fogok találni. Akkor évben amit találtam tulcsihagymákat felszedtem és újra telepítettem. Volt olyan nagyma, ami majd 2 ásónyomnyi mélységben is csak a szárát láttam. Hát ezt nevezem túlélőnek!
Azóta nem nyúltam hozzá, viszont azt figyeltem meg, hogy idén sokkal szebbek, nagyobbak. Lehet az időjárás kedvezett nekik? Amúgy azt hallottam, hogy kb. 3-4 évente érdemes felszedni őket augusztusban(!), hogy megtartsák szépségüket. Hogy miért augusztus, nem tudom. Talán azért, mert akkora már végképp nem tudni, melyik hol bújt ki, és milyen színű.
Tracy
Te fel szoktad szedni a tulipánhagymákat? Mert én nem és (csodák-csodája) tényleg van olyan fajta, ami másodszorra, harmadszorra már nem olyan szépet nyit, ha nyit egyáltalán... Szerencsére, némelyik nem ennyire kényeskedő.
Szia Guriga!
Azt nem tudtam, hogy sok tulcsipánod van, de viszont feltételezhettem volna, amilyen szép virágaid vannak (most zokogok egy kicsit, hogy itt maradhassak): De kár, hogy még nekem nincs olyan a kertem, mint amilyenről álmodom. Ha minden igaz, a kertfelújítás során néhányfajta cserjével fogom még szebbé tenni a gyepes területet (zok-zok, hogy még nincs készen!).
És hogy lehet-e Canadába hagymát küldeni? Nem tudom, de az egyik barátnőm a határőrségnél dolgozik, majd megkérdezem tőle.
No átlátogatok egy kicsit a Tozatu által említett topikba.
Majd később jelentkezek.
Tracy
Én mindig kitalálok valamit, amitöl zokogni lehet! Akkor pedig megvan az ürügy, hogy itt legyünk. Kösz a kedvességed, de Canadába nem tudom, hogy lehet-e küldeni tulihagymákat? Különben nagyon sok tulipánom van, csak még nem nyílanak. Ahogy fognak (napokon belül), hozm a képeket!
Hogy normális dolog-e a virágokat szeretni? Hát mi más lenne szemet gyönyörködtetöbb? Illatával elbüvölöbb? Nem hazudik, nem bánt, nem utál, nem harap? Soroljam még?
Ez itt lent VIBURNUM Carlesii. Az elsö kép vaku nélkül, a második vakuval. Mi benne a zokogás? Hogy az illatát nem tudom megmutatni!
Hogy ne érje szó az ház elejét, vonulj át a szép képeiddel, légyszi a kerti örömök topicba, ott legalább hosszasan gyönyörködünk majd bennük.Bár itt sem zavartak, legalább nem zokogtunk.:)
Szia Drága Guriga!
Köszönöm, hogy védelmemre keltél. Hát ami a tulipánt illeti, ha gondolod és nem veszed tolakodásnak, tudnék néhány tulcsihagymát küldeni. Van sima sárga, sima piros, piroscsíkos sárga, sárgacsíkos piros, és ez a szegfűtulipán (bár utóbbit csak tavaly szereztem be, és azt mondják, hogy szerencsés esetben is csak néhány év, amíg el nem porzódik).
Szerinted normális vagyok, hogy ennyire imádom a virágokat? A párom már a kertészetek közeléből is "kitiltott".
Idén kerül átalakításra a kertünk, és egy kicsit féltem is a már meglévő virágokat, mi lesz velük, mennyire sínylik majd meg az átalakítást? Szóval emiatt meg zokoghatnék is, de azt mondják: mindig a cél lebegjen az ember szeme előtt.
Ja és a tulipánjaid biztos szépek lesznek, majd légyszi egy pár képet, nyílás után is. Tetszenek ezek a fodros szélű virágok.
Zokogás hamarabb volt, amikor a képeket nem sikerült felraknom és csak néztem, hogy a többieknek miért sikerül???
Amúgy Guriga is tesz fel képeket... és nem csak a zokogást lehet megosztani, hanem az örömünket is. Szóval a zokogás: azért zokoghatnék, amit a képen is látni lehet. Mostanába nincs idöm a kertre, ezért látszik némi kis gaz..... Hát ennek persze egy kertész sem örül ugyebár.