Keresés

Részletes keresés

tracy71 Creative Commons License 2005.05.03 0 0 741
Tozatu! Honnan vagy Te ilyen járatos Szolnokon? Tán csak nem "falumbéli vagy"? Én általában a Rákóczi kertészetet szoktam útba ejteni, igaz a Holt-tiszaparti is sok jó minőségi termékkel rendelkezik. Most egy kis kertátalakításban vagyunk, de azután szabadidőmben átröppenek a kertészetbe.... Köszi a tippet.
Előzmény: Tozatu (738)
tracy71 Creative Commons License 2005.05.03 0 0 740
Ha lenne valamelyik szomszédba, már bizti, hogy nekem is lenne.
Előzmény: stiglinc (739)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.02 0 0 739
Bármelyik árudában, de lehet, hogy valamelyik szomszédod még hálás is lenne érte, ha vinnél tőle sarjat, merthogy nagyon szeret terjeszkedni...
Előzmény: tracy71 (737)
Tozatu Creative Commons License 2005.05.02 0 0 738
Szerintem a holt-Tisza parti/hogyan kell írni/Zöldpart árudában biztos. 
Előzmény: tracy71 (737)
tracy71 Creative Commons License 2005.04.30 0 0 737
Sziasztok kertimádók! Tudnátok abban segíteni, hogy kerti boglárkát (cserje) hol találok? Szeretnék hozzájutni, de még nem indultam neki..... Előre is köszi
Tozatu Creative Commons License 2005.04.29 0 0 736

Amiatt zokogok, hogy ebből kéne lennie rózsaszín duplának is, de csak kék van.

Előzmény: GURIGA (734)
stiglinc Creative Commons License 2005.04.29 0 0 735

Pedig jó lenne, mert elég undormányos...:-)))

(pl. hozzám jöhet, ha kidobod...)

Előzmény: GURIGA (734)
GURIGA Creative Commons License 2005.04.29 0 0 734
Rózsaszínt kerestem.
Most azon gondolkozom, hogy miért zokogjak...
Ja, tudommá.
Ezt a gyöngyikét nem tudom kiirtani a liliomjaim közül!

Előzmény: Tozatu (733)
Tozatu Creative Commons License 2005.04.26 0 0 733

Szia,Guriga!

Ilyen pirosat vettem, vagy nem ezt kerestél?Valamit kerestél, az tuti.

Előzmény: GURIGA (728)
tracy71 Creative Commons License 2005.04.26 0 0 732
Nagyon tetszik a hasonlat, megjegyzem magamnak. Köszi
Előzmény: Kajka (731)
Kajka Creative Commons License 2005.04.26 0 0 731
Én anyámtól azt tanultam, hogy a hagymásokkal aszerint kell bánni, ahogy a gyerekek iskolába járnak: ha kezdődik a vakáció, akkor ki kell őket szedni a földből, és az iskolakezdés táján vissza kell őket rakni. Elvirágzás után a szárakat érdemes levágni, hogy ne azoknak a növesztésével foglalja el magát a hagyma, néhányszor valami jóféle táppal megöntözni, ettől pl. a jácintoknak gyönyörű nagy bugájuk lesz a következő évben.
tracy71 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 730
Tozatu, igazad is lehet, de én tényleg így hallottam. Ezek szerint szedtem fel már egy pár éve.
Előzmény: Tozatu (727)
tracy71 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 729
Szia Kiskertész! Ezeket úgy vettem nemesítetten. A csomagoláson az volt feltüntetve, hogy szegfűtulipán. Szóval most virágzott 2.éve. Sajnos ha minden hír igaz, már csak 1-2 évig. Remélem nem így lesz. Szóval, ha mégis bejön, hát akkor fogok igazán zokogni. Tényleg nekem is tetszik. Tracy
Előzmény: Kiskertész (726)
GURIGA Creative Commons License 2005.04.25 0 0 728
Tozatu
Nem tudom, hogy mennyire piros az, amit láttál.
Azt hiszem, az nekem is van, itt mutatom.
Ami a # 708 alatt van, az rózsaszín.

Nekem ez a kettö van:

Előzmény: Tozatu (727)
Tozatu Creative Commons License 2005.04.24 0 0 727

Fordítva hallottam, hogyha a szára elszárad, akkor felszedni és augusztusban földbe tenni vissza, hogy télig begyökerezzen.

Guriga!

Te kerestél piros zsályát?A kiállításon vettem.

Előzmény: tracy71 (724)
Kiskertész Creative Commons License 2005.04.24 0 0 726
Ez a piros-sárga ilyen nemesítésű, vagy elfajzott? Egyébként  nagyon különleges és szép.
Előzmény: tracy71 (712)
GURIGA Creative Commons License 2005.04.24 0 0 725
Április 24...pár nappal ezelött + 28 C volt...
Most egy fok sincs.
Nahát...

tracy71 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 724
Mi 4 éve, hogy új családi házba költöztünk. Mivel már volt előző tulajdonosa a háznak és kertnek, hát csak tippelhettem, mit hol fogok találni. Akkor évben amit találtam tulcsihagymákat felszedtem és újra telepítettem. Volt olyan nagyma, ami majd 2 ásónyomnyi mélységben is csak a szárát láttam. Hát ezt nevezem túlélőnek! Azóta nem nyúltam hozzá, viszont azt figyeltem meg, hogy idén sokkal szebbek, nagyobbak. Lehet az időjárás kedvezett nekik? Amúgy azt hallottam, hogy kb. 3-4 évente érdemes felszedni őket augusztusban(!), hogy megtartsák szépségüket. Hogy miért augusztus, nem tudom. Talán azért, mert akkora már végképp nem tudni, melyik hol bújt ki, és milyen színű. Tracy
Előzmény: stiglinc (722)
Tozatu Creative Commons License 2005.04.23 0 0 723
Guriga,most azon zokoghatok, hogy ilyen bangitám még nincs!Ez naon szép!Köszi!
Előzmény: GURIGA (720)
stiglinc Creative Commons License 2005.04.23 0 0 722
Te fel szoktad szedni a tulipánhagymákat? Mert én nem és (csodák-csodája) tényleg van olyan fajta, ami másodszorra, harmadszorra már nem olyan szépet nyit, ha nyit egyáltalán... Szerencsére, némelyik nem ennyire kényeskedő.
tracy71 Creative Commons License 2005.04.23 0 0 721
Szia Guriga! Azt nem tudtam, hogy sok tulcsipánod van, de viszont feltételezhettem volna, amilyen szép virágaid vannak (most zokogok egy kicsit, hogy itt maradhassak): De kár, hogy még nekem nincs olyan a kertem, mint amilyenről álmodom. Ha minden igaz, a kertfelújítás során néhányfajta cserjével fogom még szebbé tenni a gyepes területet (zok-zok, hogy még nincs készen!). És hogy lehet-e Canadába hagymát küldeni? Nem tudom, de az egyik barátnőm a határőrségnél dolgozik, majd megkérdezem tőle. No átlátogatok egy kicsit a Tozatu által említett topikba. Majd később jelentkezek. Tracy
Előzmény: GURIGA (720)
GURIGA Creative Commons License 2005.04.23 0 0 720
Ez pedig a topikgazdának, amiért még nem rúgott ki a topikból !
(Hogy ebben mi a zokognivaló? Most örömömben zokogok...)

GURIGA Creative Commons License 2005.04.23 0 0 719
Tracy, ne félj, míg engem lácc !

Én mindig kitalálok valamit, amitöl zokogni lehet!
Akkor pedig megvan az ürügy, hogy itt legyünk.
Kösz a kedvességed, de Canadába nem tudom, hogy lehet-e küldeni tulihagymákat?
Különben nagyon sok tulipánom van, csak még nem nyílanak.
Ahogy fognak (napokon belül), hozm a képeket!

Hogy normális dolog-e a virágokat szeretni?
Hát mi más lenne szemet gyönyörködtetöbb?
Illatával elbüvölöbb?
Nem hazudik, nem bánt, nem utál, nem harap?
Soroljam még?

Ez itt lent VIBURNUM Carlesii.
Az elsö kép vaku nélkül, a második vakuval.
Mi benne a zokogás? Hogy az illatát nem tudom megmutatni!

Előzmény: tracy71 (717)
Tozatu Creative Commons License 2005.04.22 0 0 718

Kedves Tracy!

Hogy ne érje szó az ház elejét, vonulj át a szép képeiddel, légyszi a kerti örömök topicba, ott legalább hosszasan gyönyörködünk majd bennük.Bár itt sem zavartak, legalább nem zokogtunk.:)

Előzmény: tracy71 (717)
tracy71 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 717
Szia Drága Guriga! Köszönöm, hogy védelmemre keltél. Hát ami a tulipánt illeti, ha gondolod és nem veszed tolakodásnak, tudnék néhány tulcsihagymát küldeni. Van sima sárga, sima piros, piroscsíkos sárga, sárgacsíkos piros, és ez a szegfűtulipán (bár utóbbit csak tavaly szereztem be, és azt mondják, hogy szerencsés esetben is csak néhány év, amíg el nem porzódik). Szerinted normális vagyok, hogy ennyire imádom a virágokat? A párom már a kertészetek közeléből is "kitiltott". Idén kerül átalakításra a kertünk, és egy kicsit féltem is a már meglévő virágokat, mi lesz velük, mennyire sínylik majd meg az átalakítást? Szóval emiatt meg zokoghatnék is, de azt mondják: mindig a cél lebegjen az ember szeme előtt. Ja és a tulipánjaid biztos szépek lesznek, majd légyszi egy pár képet, nyílás után is. Tetszenek ezek a fodros szélű virágok.
Előzmény: GURIGA (716)
GURIGA Creative Commons License 2005.04.22 0 0 716
Tracy!

Igen, éppen a megfelelö topikba tetted a képeidet!
Én azért zokogok, hogy nekem nincs olyan sárga tulipánom!

Az enyémek még csak most kezdenek nyílni.

Előzmény: tracy71 (715)
tracy71 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 715

Zokogás hamarabb volt, amikor a képeket nem sikerült felraknom és csak néztem, hogy a többieknek miért sikerül???

Amúgy Guriga is tesz fel képeket... és nem csak a zokogást lehet megosztani, hanem az örömünket is. Szóval a zokogás: azért zokoghatnék, amit a képen is látni lehet. Mostanába nincs idöm a kertre, ezért látszik némi kis gaz..... Hát ennek persze egy kertész sem örül ugyebár.

Előzmény: stiglinc (713)
Keszthely1 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 714

Szerintem azért zokog, mert kevés virág van a tulipánon csak 1 szál többet várt.

De igy is szép majd jővőre tán....

stiglinc Creative Commons License 2005.04.22 0 0 713
Te Tracy, ez itt most nem egy zokogós topic? Vagy a többi virágod sokkal szebb és ezek miatt szégyenkezel, azt akarod mondani? :-)
tracy71 Creative Commons License 2005.04.21 0 0 712
      Egy pár kép a kis kertemből: 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!