Igen egy veszőn találtam csak,de azok pont a vessző legfelső szárán vannak a hajtás csúcsa alatt,nem akartam megsérteni a vesszőt nehogy ne nőjjön tovább...!!
Hát ja,én hülye csinálhattam volna képet de nem jutott eszembe.....!!Meg egyébként is tíz éves a telefonom és már a multkor is kaptam egy kis le b...szást hogy nem elég pixeles a kép....ezek a dögök meg olyan kicsik hogy az én gépemmel készült fotón nem biztos hogy látszanak....!!
De majd azért megpróbálok csinálni róluk képet,....!!!
Meg amúgy is nagyon mély a kertem,csak április végén tudtam felszántatni lóval a kertet,ürülök hogy végre kezd kiszáradni...!!
A málna alatt,ahol árnyék van,ott még nedves a talaj,pedig egy csepp öntözővizet sem kapott...!!!!!
Én a szerrel is csak úgy locsoltam be hogy bekevertem a kannába a húsz liter vizhez való adagot és a permetezőkannáról letekertem a szórófejet és a málna töveihez ki locsoltam a cuccot....!!!És most várom rá az esőt amit ígértek a hét elejére...!
Elfelejtettem írni az előző hozzászólásomban hogy ma reggel ahogy fűzögettem be a drót közé a kikandikáló málnavesszőket,találtam egy vesszőt amin valami dögök hemzsegtek hajtás hegye környékén a száron.....!!
Mik lehetnek azok és hogyan lehet ellenük védekezni most hogy már néhol kezd pirosodni a málnám????
Vegyszert ha nem muszáj már nem nagyon szeretnék használni,de azt sem akarom hogy a jövő évi vesszőnek valót ki keljen tépnem...sőt azt sem hogy az egész kordont megfertőzzék...!!!
Én már nem vagyok képes harcolni. Ehhez sem egészségem, sem lelki erőm. Így maradnak a dolgok. Ahol málnát ültetett a kerítés mellé ott én is azt fogok. Át fog jönni az övé, át megy majd az enyém is. Nem is akármilyen. :))) Remélem, tele lesz a kertje hamar vele. Nem teszek mást, ennyivel már be is fejezem, szélmalomharc ezekkel bármit is megbeszélni. Évek alatt más ügyekben is megtapasztaltam ezt velük.
nem egyenletes a talaj szerkezete..nálam is pont ilyen... vasgálicot is tegyél az öntözővízbe, pár hét múlva bezöldül..max egy hónap...de vigyázz ne áraszd a málnát, csak barátságosan öntözd.
Megpróbáltunk másik teloval képeket csinálni,bár egy kicsit már sötétedett...!!
Komplex műtrágyát kapott most tavasszal/áprilisban/!
Már csak azt nem értem/és ezt a boltban ahol adtak a hiány pótlására szert elfelejtettem megkérdezni/hogy pl ugyanazon a tövön növő hajtások közül miért világos az egyik hajtás levelei,és miért haragos zöldek a másik hajtáson lévő levelek....???????
Köszönöm, pár éve már megmutattam a jegyzőnek mit csinál a szomszéd, de csak annyit mondott, erre már nincsen szabály. Mindenki olyan távolságban ültet növényt a szomszédhoz és olyat amilyet akar. Hát mivel a szép szó nem ér semmit, én most szamócamálnát akarok. Sőt, ha korházba kerül ami időnként megesik, a kertje közepébe is ültetni fogok.
Bocs hogy belebubogok,de a helyi önkormányzat mindenhol szabályozza hogy milyen növényt a szomszéd a kerítéstől milyen messzire köteles legalább ültetni hogy pl nálad ne legyen se zavaró,se árnyékoló,se át logó.......!!!De tudomásom szerint törvény is van rá!!!!!
Mi is megküzdöttünk a szomszéddal!!!Azt hitte"szegény"/az az agyilag egysejtű/hogy a fejünkre is sz....rhat,mi meg visszalapátoltuk a sz...t a tehénbe....!!!:)
Nekem az egyik határágyásban podagrafű nő. Az is röhög a glialkán, és 1 db atomból is kinő újra. Tudod, mivel lehet kiirtani? Azzal a gyomirtóval, amit a pázsitban használnak a kétszikűek kilövésére. Esetleg próbáld ki, hátha működik a szamócamálnára is.
Akkor majd küldök, mert a tavalyi egy tő helyén kinptt egymás hegyén-hátán több hajtás (lásd foto).Szerencsére nálam a betonalapú kerekítés és mély ágyásszegély között van, így egyelőre csak magában burjánzik.
Örömmel tesztelném, ebben a környezetben hogyan viselkedik a szamócamálna.
Szomszéd fel volt háborodva mikor évekkel ez előtt megkértem, ne terjeszkedjen ennyire át hozzám.
Több méterre átnyúlnak a fenyői, már a ginko biloba is, mindent a kerítés tövére ültet. Szilva, bodza belenőve a kerítésbe, stb. Levágni semmit nem enged. Minden adja a kis kertemre a nagy árnyékot.
Szerintem eljött ideje, hogy felvegyem a helyi szokásokat, elvégre már 9 éve itt lakom. :)