bármikor húslevest főzök, eszembejut egy bizonyos kecskeméti kirándulás, és hogy szedtük a hátsókertből a fodrosat, ami Manócskára emlékeztet, és amit ma nem csomózva, de beletettem....mert jött apám.
Sarkantyús Félix visszasétált óljába és bban a pillanatban elhitte, hogy bármikor félreállhat útjából a döcögény jegyellenőre kalapján virágos szalmabábból font tavaszköszöntő plakk.
én a tojásfőzést megoldottam, mikor egy másik munkamiatt (nem a mostani) megintkésőhazaérés volt (ja, ma megjegyezte a liba, hogy korán értem haza, ez félhetet jelentett)...szóval elegem lett a kölkönc távirányitásos tojásfőzéséből, és vettem egy noném tojásfőzőt relative aprópénzért-->csörög, ha megfőtt:)
igen, ALKALMANKÉNT kell kétfélének lennem, szigoruan figyelve arra, hogy a másikhisztije most jogos, vagy nem....ha jogos, akkor a lágyat, ha nem, akkor a keményet elővennem...s mindig azt, amit épp szükségesnek érzek
vhol folyton a határon táncolok, és meg is értem Őket közben:(( nincs szüleje, aki folyamatosan és finoman bgatná őkelméit, azaz kézbentartaná Őket, spec örülök, ha végig tudok aludni egy éccakát(ritka- és meglepő élmény), talán elvetettem a sulykot, de ha nme dobálózok, akkormeg más szempontból károsulnak...itt jő elő a napilét mindenkérdése, hogy mi a fontosabb az erőnfelüli teljesitésekkor...hogy hova és merre menjek egyszerre, mert minden fontos
smselmentést ne fogd rám;ppppp, recept megy....pilltürelem:)
Kidobáltam őket hidegvízbe, nabumm, max. (mint minden, efféle feledékenységeimkor): kicsit zöldbe jáccik a sárgájuk... ;) Az ilyesmiket már megtanultam ideologizélni. ;p
De a kölkökhöz: nincs egyenrecept. Te nem döntheted el, aktálisan ilyen vagy, avagy amolyan, ha kétféle felkészültséggel (najá: fel-nem-készültséggel!) számolhatsz. Alkalmasint egyszerre kellene kétfélének lenned, amire már csak az időbeli tényezők - kényes egyijejűség - is ellened hatnak... :(
Amennyire fájó, hogy nálunk pl. Pt. abszolut kiszállt ebből a szerepjátékból, kb. annyira megnyugtató - mert: béketeremtő - is. Ki tudja, talán ez a diplomáciai semlegesség is beérik eccer... (Én messzebbről indultam, és hazaértem! ;) )
Átváltottam a fokokat percekre.Így pontosabb.Ennél a módszernél 60 perc(1 fok) 10 évet jelent,direkt és konverz írányban.Vagyis 6 perc 1 évet jelent.Az első és az ötödik életeseménynél kaptam egzakt eredményt.Ennél a módszernél az orbisról még nincs tapasztalat.Mellékelem a radix bolygó és tengelypozíciókat.
Szőke Dezsőnek teljesen igaza van! Mondta, hogy az első évben a matekot meg a mechanikát kellene ezerrel nyomatni, hisz ezekre épül az összes többi szakmai tárgy. Ehelyett mi itt b*szkódunk mikro- és makroökonómiával (hogy azok a gétékások is megéljenek...........) és számtalan agyament baromsággal. Továbbá egyetértek Dezsőnek azzal az állításával is, hogy a matek oktatás valami iszonyú elcseszett tanmenet szerint halad. Hála a drágajó bolonyai rencernek (amit, fogadjuk, hogy hozzá nem értő emberek találtak ki.........): azok a tárgyak, amelyek összehangoltan haladtak egymás követelményeivel, alapozásával, mára már össze-vissza, féléves(!) késésekkel kerülnek elő pl. a matematikai alapozó dolgok. Meg az a matek vizsga is (jó, most a Hergya ellen beszélek, pedig nem kellene...)! Mi a francnak kell tétel-bizonyításból vizsgázgatni, amikor én kizárólag a műszaki matematikát alkalmazom, használom. Erre kéne a tanszékeknek fókuszálniuk, és nem kiadni ezt a tárgyat a term.tudományosoknak!
amiért idenéztem most, az a lányomeszembejutása tegnapi nap miatt most...kicsit eszembe jutott Manócska is, hogy mennyire nehéz lehet másnak, amikor nekem csak egy kamaszodó "normálisom" van...hogy mennyi mindenen megy keresztül pl egy emberke, aki belül tudja, hogy vmiért más a másik, és akként figyel Rá (imádom érte, a közösenmegéltekért)...vagy hogy miért vágtam volna pofon legszivesebben tegnap, mert nem akart menni fürdeni (ma mondtam Neki, hogy rohadtul nme akarok hasonló veszekedéseket, mert nekem sem esett jól)...de ezt már azután, amikor ma korán lefürdött, valszeg Ő is tudta, hogy negativot cselekedett tegnap, és próbálta helyrehozni
nem tudok egyszerre kemény és lágy lenni, pedig tudnom kellene, hogy mikor, mit, és hogyan, és betartatni a határokat, ma (amikor beszéltem Velük telefonon) kollegák mondták, hogy kemény vagyok, de nemtudok....erre két ember szükségeltetne, a "szerepek változtatásával"
vhol a lágyság bennevan, hisz amikor a multkor itt voltak a barátnők, a liba utólag vallotta be, hogy a lányok éjjel fel akartak ébreszteni, hogy mi lesz másnap a reggeli....a kiscsaj meg próbálta őket visszafogni, hogy anya sokat dolgozik, hagyjuk aludni (jelentem sikeresen:)
úgyhogy hálistennek Benne van a tolerancia, csak néha Neki sem fenékigtejfel, ezt kellene nekem is tolerálni (valszeg tegnap szarnapja volt)
egyre többször arra jutok gondolatilag, hogy azóta vannak "eleresztve", amióta későn járok haza:(((
na itt hangzik el a valamit (mindig) valamiért c dallam
Imádom azt az újösszeesküvést, ami Quarelinügyben tapasztalható. Najá, így lett végre közöm vmi kétkezi mesterséghez: szabad/os/kőmívesség. ;) (A jelzett kemikália receptkötelessé tétele körüli tohuvabohu számomra sokmindent helyretett.)
Izéé... jut eszembe... ezt inkább nem folytatnám... (Vészterhes időkben - mikor még csak fenyegetve voltunk vénykötelessé válásilag - elkövettem azt a hibát, hogy beéneköltem ide vhova: az én gyóccerészem 3 másikból össze tudja majd nekem hozni a Quarelint. Mire kigyött a joxabály: őket is "betiltották". Más viszonylatban: öröljünk, Kedvesek: figyelnek ránk... ;p)
A 2.Életeseménynél helyesen : Az Mc konverzben a Jupiter oppozíciójában(0.3 fok).
A 3.Életeseménynél helyesen : A Vénusz konverzben a Szaturnusz trigonjában(0.2 fok).
Elnézést.
Mellékelem a grafikus születési idő korrekciót kb.7 foknyira,direkt és konverz irányban.Csak konjukció,szextil,kvadrát,trigon,kvinkunszk,oppozíció van bejelölve.A 7 fok ennél a módszernél a teljes életutat jelzi,valamint az összes lehetséges Asc-Mc direkciót.Nem minden horoszkópnál fog 7 fokon belül,direkt és konverz irányban jelezni a módszer.Abban viszont biztos vagyok,hogy amit a hagyományos primer direkciós eljárás(Naibod az egyenlítőn,0 fok 59 perc 8.33 másodperc) nem mutat,ott ez a módszer jelezhet.Ha az Asc-Mc tengelyeknél nem,akkor a bolygóknál biztosan.
Bolygó és tengelypozíciók elforgatása direkt és konverz irányban. Kizárólag a 0.5 fokon belüli pozíciók lesznek leírva.Az 5.-6.-7.-8. életeseményekre nincsenek tengelypozíciók 0.5 fokon belül.Bolygópozíciók azonban vannak.Az előző írásomban lemaradtak a 3.életesemény bolygópozíciói.Az ember biológia életkora kb.71 év.Ez megfelel 71 fok-nak.Ez analóg kb.7 fokkal.Ebből következik,hogy 7 foknyira,direkt és konverz irányban(tengelyeknél,bolygóknál) lezajlott az egész élet.Valójában a 0.5 fok 5 évet foglal magába.A módszer még a hagyomámyos primer direkciós számításnál is érzékenyebb.De nem a korrekció a cél.A cél az asztrológia és a kabbala összekapcsolása.
1.Életesemény : 26.2 év. Elforgatás 2.62 fokkal :
Az Mc konverzben a Jupiter oppozíciójában(0.5 fok).
A Jupiter jelezhet magasabb tanulmányokat.
A Nap konverzben az Uránusz szextiljében(0.1 fok).
A Nap a 9.ház(felsőfokú tanulmányok) ura.Az Uránusz(változás,változtatás) a 9.házban áll.
A Vénusz konverzben a Szaturnusz trigonjában(0.4 fok).
A Vénusz a 9.házban(magasabb tanulmányok) áll.Társ ura a 10.háznak.
2.Életesemény : 29.7 év. Elforgatás 2.97 fokkal :
Az Mc konverzben a Jupiter trigonjában(0.3 fok).
Sikeres(Jupiter) vizsga.
A Nap konverzben az Uránusz szextiljében(0.5 fok).
A Nap a 9.ház ura.Az Uránusz a 9.házban áll.
A Merkúr direktben a Szaturnusz kvadrátjában(0.3 fok).
A Merkúr az Mc ura.A Kvadrát Szaturnusz felfogható úgy is,mint egy kemény vizsga.
A Vénusz konverzben a Szaturnusz trigonjában(0.0 fok).Elég egzakt.
A Vénusz a 9.házban.Sikeres vizsga(Szaturnusz).
A Mars direktben a Szaturnusz konjukciójában(0.3 fok).
A Mars az 5.ház(tanulmányok) ura.
3.Életesemény : 31.5 év. Elforgatás 3.15 fokkal :
Az Mc konverzben a Merkúr szextiljében(0.5 fok).
A Merkúr a 7.ház(kapcsolatok) társ ura.
Az Mc konverzben a Jupiter oppozíciójában(0.5 fok).
A Jupiter a 4.ház(család) ura.
Az Mc konverzben a Mars kvinkunszk-jában(0.5 fok).
A Mars a 4.ház társ ura,5.ház(szerelem) ura az 5.házban.
Az Ic direktben a Vénusz kvinkunszk-jában(0.5fok).Megfelel félszextil Mc-nek.
A Vénusz a 7.ház ura,5.ház társ ura.
4.ház(Jupiter,Mars)-5.ház(Mars,Vénusz)-7.ház(Vénusz,Merkúr) urai egyértelműen jeleznek.
A Merkúr direktben a Szaturnusz kvadrátjában(0.2 fok).
A Merkúr a 7.ház társ ura.A Szaturnusz az 5.házban áll.
A Vénusz direktben a Szaturnusz trigonjában(0.2 fok).
A Vénusz a 7.ház ura.Szaturnusz az 5.házban áll.
A Mars direktben a Szaturnusz konjukciójában(0.2 fok).
A Mars a 4.ház(család) társ ura,5.ház ura.A Szaturnusz az 5.házban áll.
4.Életesemény : 39.8 év. Elforgatás 3.98 fokkal :
Az Mc konverzben a Neptunusz trigonjában(0.2 fok).
A Neptunusz jelzi a zavaros viszonyokat.
Az Mc konverzben a Merkúr szextiljében(0.4 fok).
A Merkúr a 3.házzal analóg.Jelezhet kisebb utazásokat.
Az Mc konverzben a Mars kvinkunszk-jában(0.4 fok).
A Mars a 12.ház(Neptunusz jelleg) ura is,a 4.ház(otthon) társ ura.
Az Uránusz konverzben a Plútó kvadrátjában(0.3 fok).
Az Uránusz a 3.ház(kisseb utazások) ura.
A Plútó a 12.ház(csapások,száműzetés) ura.
5.Életesemény : 43.9 év. Elforgatás 4.39 fokkal :
Az Uránusz konverzben a Plútó kvadrátjában(0.1 fok).
Az Uránusz a 9.házban(tanulmányok,metafizika) áll.
A Nap a 9.ház ura,a 8.házban(Plútó jelleg) áll.
6.Életesemény : 45.6 év. Elforgatás 4.56 fokkal :
Az Uránusz konverzben a Plútó kvadrátjában(0.3 fok).
Az Mc ura a Merkúr,a 8.házban(Plútó jelleg) áll.
A 3.ház(Merkúr jelleg) ura az Uránusz.
Az Asc már majdnem átlép a nyilas(0.1 foknyira) jelébe.
7.Életesemény : 53.3 év. Elforgatás 5.33 fokkal :
A Vénusz konverzben a Jupiter kvinkunszk-jában(0.0 fok).Elég egzakt.
A Vénusz a 10.ház(kinevezés) társ ura.
Az Asc jegyet vált.Átlép a nyilasba.Ura a Jupiter.Ez jelzi az eseményt.
8.Életesemény : 54.3 év. Elforgatás 5.43 fokkal :
A Vénusz konverzben a Jupiter kvinkunszk-jában(0.1 fok).
A Vénusz a 10.ház(kitüntetés) társ ura.
Az Asc jegyet vált.Átlép a nyilasba.Ura a Jupiter.Ez jelzi az eseményt.
Talált, süllyedt, ha megtaláltad! :D Egy éjjeli líra, csak neked:
Kincsemnek
Csillagok fénye, Te, a világnak szépe! Szívnek reménye, ami csak érted égne! Mind beteljesült Mit vártál, mindenestül. Baj, ha felmerül? -Együtt megyünk keresztül!
Hisz itt vagy újra, És vár az Újlak utca. Csendesen súgja, Kezét feléd kinyújtja: Sokat pihengess Drágám, te hős szerelmes!
Jövök, ha kellek, Barát a hatvanegyes.
Ápollak lelkem, Én drága, hű szerelmem!
Mert beléd estem, Csak a tiéd lehettem.
Itt vagyok veled, Kétség ezzel nem lehet.
S mit adok neked: Tiszta, igaz szeretet!
(szerző: EEEEE-Zsigmond-Anyegin-923 stb.)
(MEGJ.: az 5 és 7 szótagos strófa-szerkezet utalás: 5E és red-hetes :D)
Reszket a bokor, mert Madárka szállott rá. Reszket a szívem, mert
Eszembe jutottál, Eszembe jutottál, Kicsiny kis leányka, Te a nagy világnak Legnagyobb gyémántja!
Teli van a Duna, Tán még ki is szalad. Szivemben is alig Fér meg az indulat. Szeretsz, rózsaszálam? Én ugyan szeretlek, Apád-anyád nálam Jobban nem szerethet.
Mikor együtt voltunk, Tudom, hogy szerettél. Akkor meleg nyár volt, Most tél van, hideg tél. Hogyha már nem szeretsz, Az isten áldjon meg, De ha még szeretsz, úgy Ezerszer áldjon meg!
Pest, 1846. november 20.
(:D csak a novembert kell kicserélni, de a többi szám stimmt!)
Az üzletág emellett – hasonlóan a legtöbb országéhoz – itthon is veszteséges, hiszen tavaly a nem egészen 120 milliárdos összdíjbevétellel szemben nagyjából 70 milliárdnyi kárkifizetés állt.
A mainak utánanézheccc... (Így írja a zélet a fórumot. ;p) Nem kérdéses: a kizökkenés - mai családlátogatás - volt a bezakkanás oka. Legyűrtem. Kedvesebb gombócot sose. A kedvetlenekről meg - sosesosesose többet, nekem élnem kell! :((
Érted ezt...?
Off: a múlt héten az egyik napon (kb. 3 órányi alvás után) vagy 14 órát dolgoztam, benn, a cégnél. Hazaindulás előtt elmentem pisilni, csak úgy mexokásból, és hasonlovas indíttatásból belenéztem kézmosás közben a tükörbe... És rettentően megijedtem attól, amit (akit?) láttam...
Ki-be ugrál a két szemem, ugy érzem. Ha megbolondulok, ne bántsatok. Erős karokkal fogjatok le szépen;
ha majd egész valómmal kancsitok - ne mutassatok öklöt, úgy se látom. A semmiből vissza ne rántsatok.
Gondoljátok meg: Ezen a világon nincs senkim, semmim. S mit úgy hivtam: én, az sincsen. Utolsó morzsáit rágom,
amig elkészül ez a költemény... Mint űrt a fényszóró, csupasz tekintet kutatja bennem: Mit vétettem én,
hogy nem felelnek, akárhogyan intek, hogy nem szeret, ki jog szerint enyém. Ne higyjetek értetlen bűneimnek,
míg föl nem ment az odvas televény.
Ez ugrott be, hirtelen, akkor (persze bénább sortördeléssel ;p) Meg az, hogy engem nem oldhat föl ez sem. Én még meg se bolondulhatok, amig saját kedves kis bolondom sorsát sínre nem teszem. (há-há-há... :P )