Ez nem rendőrségi ügy, persze hogy ejtették. Nem tudom mekkora összegről van szó, vagyis megéri-e, de polgári peres eljárást kezdeményezhetsz, de legalább egy ügyvédi felszólítást küldessél neki. Ha az oszrták alapjában véve jogkövető és nem valami minden hájjal megkent csaló, akkor az hatni fog.
Egyszer már írtam. Nagyon röviden leírom, hogy azóta, vagyis az egészet röviden mégegyszer.
Tavaly augusztusban vásároltam egy terméket. Osztrák eladó. Sajnos figyelmetlen voltam és a számlámról iban számra utaltam. A termék fel lett adva. Kaptam követési számot is ami müködött. Két hét után folyamatosan azt mutatta, hogy Ausztriában van még a csomag és nem tudni mikor érkezik meg. Beszéltem az eladóval és nyugtatott, hogy utána jár. Egy hónap után meguntam és az eladót kértem utalja vissza a vételárat.
Nem utalta. Ez után az ebay nél tettem panaszt, na akkor derült ki, hogy nem vagyok jogosult a pénz visszatérítés re mert nem követtem az ebay szabályzatot. Rengeteget írtam az eladónak aki az osztrák postát hibáztatta. Én is felvettem a kapcsolatot az osztrák postával és két alkalommal is türelemre intettek, a nyomozás folyamatban van, de arról csak a feladót informálhatják. Decemberre véget ért a nyomozás a csomag eltünt. Ezt írta az eladó, de mikor kértem, hogy küldje el mit írt neki a posta arra nem volt hajlandó. Utolsó levelében azt írta, hogy próbál pénzt visszakérni a postától. Nagyon mérges voltam már és még két alkalommal írtam neki, hogy küldje vissza a pénzt. Semmi nem történt ezért a létező összes adattal, információval a rendőrségre mentem. Feljelentést tettem és vártam.
Ma megjött a válasz. Leesett az állam, hogy lehetséges ez?
Mondjuk tegyük hozzá, ebben semmi "kényes" nincs, egyszerűen meg akarsz felelni a jogszabályoknak, amihez (elvileg) a legjobban a könyvelőknek kellene érteni, ezért is javasoltam a "hivatalos" forrást...:)
Én is szoktam rágni a körmöm, amikor lejár a licit. De nem akarom kizárni Olaszországot, mert nekem nagyon kedves olasz vevőim voltak. A legutóbbi is már-már engem nyugtatgatott, mert aggódtam a csomagja miatt. Végül kerek egy hónap után, de megérkezett.
Nem mostanában. Korábbi évek tapasztalata alapján. És nem ajánlott küldemények voltak. 40 napot azért általában ki tudtam húzni, de utána nagyon ugráltak a taljánok, refundoltam... Ja és nem karácsony táján.
"Az ebay ugye 30napot ír a becsült szállítási határidő után, de több helyen azt olvasom, hogy a PayPal meg valami 45 napot ad a vársárlástól. Kell figyelnem mindkettőre?"
....most ennek melyik része nem érthető........?........
Én ugyan nem vártam, hanem feladtam küldemény és nem Angliába, hanem Olaszországba. De az biztos, hogy a nov. 15.én feladott csomag dec 24.-én érkezett meg. Közben két hétig egy mm-t sem mozdult a nyomkövető szerint. A MP már átadta, de a külföldi partner még nem vette át. És ez az állapot két hétig tartott.
Meg tudná valaki mondani, hogy meddig kell a case-t megnyitni, ha nem érkezett meg a csomagom Angliából?
Az ebay ugye 30napot ír a becsült szállítási határidő után, de több helyen azt olvasom, hogy a PayPal meg valami 45 napot ad a vársárlástól. Kell figyelnem mindkettőre?
Nem akarok túl korán feszültséget, mert eléggé összejött minden odaát a múlt év végén, de nem szívesen nyelném be a veszteséget.
Dec15-én postázta is az eladó, 17-én a Royal Mail át is adta GSP szállításnak, kaptam is a DPD-től értesítést, de nem vették át a csomagot, csak megkapták az adatokat.
Az eladót kérdeztem, nem ment vissza hozzá a csomag, de dec17-óta nem történt semmi változás. A Royal Mail kézbesítettnek tekinti, mossa kezeit, a DPD meg még nem vette át, szintén nem látnak semmit. Kezdek attól tartani, hogy nem fog megjönni...
Egy másik kérdés: Jól gondolom, hogy mivel jan 04 után érkezik a csomag (ha ideér egyáltalán), simán rávágják az ÁFA-t, attól függetlenül, hogy ennek még tavaly meg kellett volna érkeznie ÁFA mentesen?
Szerintem érdemes lenne leülnöd egy könyvelővel 30 percre, és ő megmondja a tutit. Ha üzletet akarsz indítani, nem biztos, hogy a fórumos információkra kellene építeni.:)
Akkor, ha alapból áfamentes vagyok, akkor az EU-ban és azon kívül is ÁFA nélkül lehet árusítanom ugye? Az EU-n kívülre árusításhoz elég az EU-s adószám vagy oda valami más is kell?
Egyébként mi a helyzet az eBay Adyen projektjével? Nem úgy volt, hogy 2021-ben élesedik a dolog? Bár kérdés, jobb (olcsóbb) lesz-e, mint a PayPal, mindenesetre tele a hócipő az állandó emeléseikkel, szigorításaikkal...
No ez jó kérdés. Igazából nem is tudtam, hogy van különbség. Hiszen, ha kipipálok valamit, hogy hová szállítok, az az én olvasatomban azt jelenti, hogy oda igen, máshová nem.