Mindig olyan kedvemre szolo temaitok vannak:) Muszaly hozzaszolnom.
Mi szombaton a Mikulassal reggelizünk, igaz penzbe kerül , de mivel a katolikus iskola szervezi igy gondolom az önköltsegek fedezesen kivül a maradek penzt az iskola kapja.
6-an csak valami aprosag lesz majd a cipöjükbe mint tavaly.Van plazamikulas is, nagyon szep"Winter wonderland" el körülveve , na ezt mindig megcsodaljuk es integetünk neki .(szegeny izzad mint a lo a kosztümjeben)
Amit viszont nem hagyunk ki ,az a adventi vonatozas a plazaban felepitett kisvonaton.
Szerintem ez nagyon jól hangzik, pedig nem vagyok sütőtök-fan:)
Apropó aszalás, enyimgyerek ma a Bécsből kapott aszalt meggyes tasak (100 gr) felét pusztította el együltő helyében, pedig cukrozatlan a cucc, kábé mint az ecetes citrom...
Anyukám aszalója noname, 5 tálcás, őszerinte semmi extrát nem fontos tudnia egy ilyen kütyünek, 5 tálcától már jó.
Azt hiszem, nem jól fogalmaztam, nekem elsősorban avval szemben van averzióm, ha Télapónak öltözött télapó jön többször. Az valóban kikerülhetetlen, hogy több helyen is ajándékot kapjon a gyerek.
Én genyaláda vagyok, a gyerek 2 éves, erősen megcenzúrázom a csomag tartalmát, illetve előre szóltam, hogy mi legyen és mi ne legyen benne.
Nálunk jön 5-én éjjel, ahogy kell, a szüleimnél másnap este.
Mivel ennél több hacacárét tényleg nem akartam, megkértem az apai nagyszülőket (akikkel amúgy sem találkozunk 6-án), hogy vegyenek neki inkább vmi apró játékot, és adják oda neki simán, még örültek is az ötletnek.
Amikor az embernek gyermeke szuletik, az elet atmegy total kaoszba. Es nem a klasszikus ertelemben, hanem pl. a karacsony ertelemben :)
addig megoldja az ember, amig egyedul van, sajat szuleivel baratokkal karacsonyol. Aztan ha mar parja is van, elkezdi osszehangolni a 2 csalad unnepeit.
Es a vegso hajtepes a gyerek - foleg, ha unokatesoval is rendelkezik, ami ugye ujabb 2-3 csalad osszehangolasat jelenti :)
Mert ugye, hova menjunk, kihez elobb - ha rivalizalas van a nagyszulok kozt - es megkavarja a dolgokat az olyan eset, mint az enyem. Adott a 24-e, amit mindenki a szukebb csaladjaval szeretne tolteni es amibe belefer az Angi altal is emlitett, de jo lenne meglepni oket...
De ha otthon, akkor 25-en hogy szakadjak szet? raadasul a vilag 2 resze fele?
konnyu menet lenne egyik nap itt a masikon ott, es ez esetben mar csak az unokatesoekkal kellene egyezkedni, de akad meg pending nagyszulo nehany, es hat az en nagyszuleimmel is ossze kellene jonni.
Asszem kinezek egy 4 napos utat valami furdohelyre. kiteszem a ha vege a karacsonynak szoljatok tablat es csok! :)))
Azt rühellem, amikor a mikulás ruhájára reklámot biggyesztenek. Egyszer volt egy utcai rendezvény Szegeden, és basszus a SZDSZ mikulása kék-hehér ruhában volt. Milyen dolog már ez?
VIszont asszem, h a gyerek nem fog azon mélázni, h hogy kerül ide már megint a mikulás. Örömmel elveszi a cuccot, és kész.
nÁLUNK 2 lesz, és az tutira mind IGAZI:)
Karácsony. Szenteste itthon kellene maradni. És mindig meg is beszéjük, h nem megyünk Anyuékhoz, mert megyünk másnap úgyis, és az nyugodtabb. (kereskedő család vagyunk, 24én még mindenki dolgozik, és azt megelőzően 1hónapja nonstop munka van, hulla fáradt mindenki) DE sosem bírjuk ki:). VAgy Én, vagy a nővérem telefonál a másiknak, h csak szaladjunk el Anyuékhoz, lepjk meg Őket:)
Aztán csináltunk olyat is (TIPP), h szenteste mentünk Anyuékhoz, ott az Ő jézuskájuk jött, másnap Tesómékhoz, ott az Övék jött, és Nálunk pedig a miénk. Így mindenhol volt ajándék, éneklés, és KAJA:).
De tény, h mi 3nap alatt meg sem állunk, egyfolytában úton vagyunk. Én kaját nem is főzök, csak süteményt sütök.
Nalunk a keves ajandek megoldhatatlan. Elso unoka mindenhol, kiterjedt csalad sok felnottel, keves kisgyerekkel. En nem is veszek a sajat gyerekemnek semmit, mert az apja mar megvett (megbeszeles nelkul) harom dolgot es ez csak az apja. De mar megbekeltem a dologgal, tenni ugysem tudok semmit.
Ja Mikulas. Latni fogod szvsz mikor szaturalodott a gyerek a pirosruhasbol es onnantol nem erolteted tobbe. Van kolok, amelyik birja, van amelyik nem birja. Ha Balazs a birja kategoria, akkor miert ne? (plane, hogy NEKED nincs ellene kifogasod, mert ez az elso szuro azt hiszem)