Keresés

Részletes keresés

i perseguitati Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3952

Egyébként a Cadorna - Dóm tér távra a 20 perc nagyon kényelmes bámészkodós lassú sétával is bőven elég. Attól tartok hogy a nagypapádnak akár Ferihegyen, akár Malpensán többet kell majd gyalogolnia mint Cadorna - Dóm távolság, ami amúgy egy kellemes belvárosi korzózás. :)

Előzmény: i perseguitati (3951)
i perseguitati Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3951

Azt honnan vetted hogy a metró 15 euró/fő? Az  napijegy (24 órán keresztül bármilyen tömegközlekedési eszközre korlátlanul) 4.5  euró per fő.

Előzmény: gubiz (3948)
geodo1 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3950

plusz parkolásdíj, plusz így is vszeg lesz tömegközlekedés, mert ott belül sztem nem fogsz tudni a közelben parkolni. ha pedig baj lesz (márpedig olaszországban éppenséggel lehet egy amúgy jelentéktelen kocc) az érzékeny lesz elszámoláskor. persze ez megelőzhető ha kötsz nullázó biztosítást, de akkor meg jóval drágább lesz már, mint public-kal.

amúgy milanoban a napidíj 4.5 euro. de persze, te tudod, te utad. :)

Kobzoska Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3949

Más célpontban nem gondolkodtatok?

Ha már autót béreltek, hipp-hopp ott lehetnétek valamelyik tónál, leginkább a Comónál, vagy a Maggiorénál, a látvány fenséges, és talán egyszerűbb az autózás, mint Milánó belvárosában.

gubiz Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3948

Kocsit tudok bérelni 12000ft ért  a kauciot  vissza adják .Hárman megyünk igy a metro költség sajnos drágább (15 euró per /fő)

Remélem találunk valami parkolót ,minél kevesebb gyaloglással  a Dómhoz  . Sajnos éjszakára nem tudunk maradni .

Előzmény: bonnita (3942)
szeva2008 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3947

Döntöttem, két napra szedem. Látom közben kerestél nekem infót a botanikus kertről is, hálás köszönet!:)

Előzmény: Kobzoska (3935)
szeva2008 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3946

Meg villamos is jár, itt meg tudod nézni melyik, de emlékeim szerint az 1-es is jó (mérget nem veszek rá).

http://www.atm-mi.it/it/Pagine/default.aspx

Előzmény: szeva2008 (3945)
szeva2008 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3945

A Cadornától metróval (2. megálló) is lehet menni a Dómhoz, nem tudom az szóba jöhet-e a bácsinál.

Előzmény: gubiz (3940)
geodo1 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3944

kocsival sem tudsz jó eséllyel annyira bemenni, hogy ne kelljen sétálnia sajnos. én sem ajánlanám a bérlést egy napra.

Kobzoska Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3943

Egy blogban találtam néhány képet és ismertetőt a botanikus kertről:

http://stresasights.blogspot.hu/2009/04/giardino-botanico-alpinia.html

Előzmény: szeva2008 (3934)
bonnita Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3942

Az autó olcsóbbra jön ki ? Ezt nem hinném, egyrészt pofátlan kauciót foglalnak be....Aztán nem olyan egyszerű a parkolás sem.

Nagyon szimpatikus, hogy megröpteted a nagypapádat :) Nem fér bele, hogy ott aludjatok egy éjszakát, hogy ne fáradjon el olyan nagyon ?

bozsori Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3941

Nem tudom. Tömegközlekedéssel megyek mindenhova, így csak az az ötletem, hogy használd a keresőt, vagy hátha mond valaki okosabbat.

gubiz Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3940

Köszi a választ  ugy látom marad az autó olcsobbra jön ki és sajnos 20 percet nem tud gyalogolni  mert 88 éves .

Kocsival menyire tudok be menni? Van valami ötleted?

Előzmény: bozsori (3939)
bozsori Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3939

Legkönnyebben vonattal tudsz bejutni, ráadásul ha aznap van a visszaút, akkor a menettérti jegy ára "csak" 15 euró.

Szerintem jobb ha azzal a vonattal mentek, ami a Cadorna állomásra megy, nem a főpályaudvarra (valószínűleg azt is éritek el a reggeli géppel). Ott van a vár rögtön, majd gyalog a dóm 20 percre.

Ha mást is akartok még csinálni, akkor nem tudom, autóbérlés ügyében nincs tapasztalatom. De ha elmentek pl. a Comoi tóhoz is, akkor megfontolandó.

Előzmény: gubiz (3936)
gubiz Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3938

Reggel megyünk és az esti géppel vissza .

bozsori Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3937

Hány napra mentek?

Előzmény: gubiz (3936)
gubiz Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3936

Sziasztok!

A segitségeteket szeretném kérni .

Nagyapámat visszem ki Milánóba ,  hogy életébe elöször repüljön. 

A Malpensai reptére érkezünk a fapados járattal  reggel és Dómhoz és környékére szeretném vinni .

Mivel tudunk legkönnyebben bejutni?

Vagy jobb ha autot bérelek?

Segítségeteket köszönöm .Gabi

Kobzoska Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3935

Stresában végigmentünk a felvonóval. Érdemes felmenni, nagyon szép a kilátás, és az odaút maga is, utazás a fák felett. Fent van még egy felvonó, az már egyszemélyes-beülős.

A botanikus kertet nem néztük meg, mert a szieszta előtti utolsó járattal jöttünk lefelé, a következőre sokat kellett volna várni.

Én nem zsúfolnám be ezt a sok programot egy napba. Ha már ott vagytok, élvezzétek ki. Ez a felvonózás is sok idő, áthajózni a Santa Caterinához szintén, és Isola Bella is megér 2-3 órát. Plusz a közlekedés, várakozás itt-ott, szóval kell az a másik nap is.

Előzmény: szeva2008 (3934)
szeva2008 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 3934

Szia Kedves Kobzoska!

Nagyon szépen köszönöm. Képzeld, azóta megtaláltam a navlighi oldalán,  tényleg ingyenes. Eszembe nem jutott ott keresni, egészen véletlenül bukkantam rá.

Stresában a felvonóval végig mentetek? Érdemes? A szép kilátáson kívül van-e ott még valami?

Olvastam, hogy az Alpino megállónál van valami botanikus kert, de részletekre még nem bukkantam. Azt esetleg megnéztétek?

Egyenlőre nem tudom, mennyi idővel számoljak ott fent.

Félek nem jut mindenre időnk.

Terveztem a Villa Pallavicinot, az Isola Bellát, a Santa Caterinát hajóval meg a felvonózást is. Szerinted az belefér egy napba úgy, hogy jó esetben 10:17-re ér oda a vonatunk?

Rohanásnak nem sok értelmét látom.

Ráadásul a szállásunk Milánóban lesz, este oda kell visszaérnünk.

Tegyem inkább két napra és akkor lesz időnk kellemes sétára, nézelődésre is?

Mit szólsz? Kíváncsi vagyok a véleményedre.

Előzmény: Kobzoska (3933)
Kobzoska Creative Commons License 2013.05.05 0 0 3933

Nem rémlik, hogy lett volna.

Előzmény: szeva2008 (3932)
szeva2008 Creative Commons License 2013.05.05 0 0 3932

Kobzoska, vagy aki járt még rajta kívül a Santa Caterina del Sasso-ba.

Lavenoból a buszmenetrendet, Stresaból a hajó menetrendet megtaláltam, viszont nem találok a kolostorba belépőjegy árat.

Létezik, hogy nincs is? Azt azért nem hinném.:)

TundeNyuszi Creative Commons License 2013.05.05 0 0 3931

Hogy szoktátok elérni a reggeli Wizz gépet? A 6:25-ös Malpensa express az elég necces, nem? Jobb az 5:25-ös, gondolom.

bubulinnyó Creative Commons License 2013.04.24 0 0 3930

Most sikerült, köszönöm. Így mindjárt más. Akkor bicikli sztornó.

Előzmény: bbmagdi (3929)
bbmagdi Creative Commons License 2013.04.24 0 0 3929

A Trenitalia oldalán kattints a tutti i treni fülre, ott keress rá. Van vonat Levantóba is átszállás nélkül kb. 3 óra az út. A biciklit felejtsd el szerintem, esetleg a faluk feletti úton, ahol az autók járnak ott lehet használni, de az is kemény menet lehet. A faluk között gyalog, vagy vonat a legcélszerűbb.

Előzmény: bubulinnyó (3928)
bubulinnyó Creative Commons License 2013.04.24 0 0 3928

Az lehetséges, hogy Milánóból Levantóba nem, csak La Speciaba megy/vagy ott áll meg a Trenitaliano?

És az lehetséges, hogy naponta csak 1 járat indul erre az útvonalra Milánóból? Akárhogy nézem a T.I. honlapját, Levantóra azt írja ki N.A, nem talál járatot.

La Speciaba pedig csak egy du. egy óra körüli járatot ír ki, ami du. fél 5 körül érkezik meg La Speziába. (Mondjuk ez mostani szezonra érvényes, nem tudom, nyáron nincs.e több járat a főszezon kedvéért). Megnéztem minden vonatos honlapot, de csak itt találtam ilyen útvonalat egyáltalán.

A másik kérdés kicsit off, vagy kapok választ, vagy nem: a szálláshelyen van lehetőség bicikli bérlésre Levantóban. Kérdezem azokat, akik esetleg voltak ezen a tájékon, érdemes-e bérelni biciklit, esetleg ezzel bejárni az 5falut, vagy nagyon húzós lenne biciklivel?

Köszi!

PetLau Creative Commons License 2013.04.23 0 0 3927

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

Készülök ki Olaszországba a páromhoz, aki olasz...a nyelvet én is beszélem. 

Szeretnék elhelyezkedni a szakmámban,ami Gyógypedagógiai asszisztens. 

Tudnátok esetleg segíteni abban, hogy pontosan hogy keressem, mi az olasz megfelelője?

Valamint, hogy hogy hivják kint ezeket az intézményeket.

Köszönöm a válaszokat.

BodyAndras Creative Commons License 2013.04.21 0 0 3926

Szevasztok! Lassan 4 hónapja élek MIlánóban, és a következő 1 évet és 8 hónapot biztosan itt fogom tölteni. Jelenleg havi 650 euróért lakom egy bérlakásban, idegesítő lakótárssal. Nem éri meg. Ki tud ajánlani olyan helyet a Navigli zónában vagy a 90/91-es buszok útvonala mentén, ami havonta 400-450 euró körül van, egyedül is lakhatok benne, és minden közmű + internet benne van az árban?

Folyamatosan nézegetem az ingatlanos honlapokat, de gondoltam hátha tud valaki segíteni. Utálom az ingatlanügynükségeket, fölösleges pénzkidobás őket is etetni, jó lenne egy közvetlen kapcsolat a tulajdonossal.

szeva2008 Creative Commons License 2013.04.19 0 0 3925

Köszi, de most éppen az a bajom, hogy nem jövök rá, honnan kell a kieg. jegy. Nézem a térképet, de hiába. Talán Sesto Calendetől? Nem vennék rá mérget.

Előzmény: geodo1 (3923)
szeva2008 Creative Commons License 2013.04.19 0 0 3924

Ott rövidebb időt gondolok eltölteni, de ha már ott kell a buszról a vonatra átszállnunk, sétálunk egyet. Olvastam, vannak pékségek, jó fagyizók, az állomás közelében valami bolt (talán Carrefour).

Megreggelizünk, fagyizunk, megvesszük a nap hátralévő részére az ellátmányt.

Írta valaki, hogy különleges a temetője is. Templomának még nem néztem utána.

Közvetlen vonat Lavenoba úgy láttam 9:13-kor indul, a későbbiek Varese felé mennek hosszabb menetidővel és átszállással.

Ha elérnénk a közvetlent, kihagynánk Gallarateban a sétát. Akkor utolsó nap hazafelé néznénk ott szét.

Persze még nem véglegesítettem semmit, még kutakodom.

Előzmény: Kobzoska (3922)
geodo1 Creative Commons License 2013.04.19 0 0 3923

nem problémázik. meg kell venni a vonatkozó kiegészítő jegyet és kész is. :)

Előzmény: szeva2008 (3921)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!