Szóval a cickány a rovarevők közé tartozik. Mint például a sün. Ezek nem rágcsálók, nem nő folyamatosan a metszőfoguk, nem kell koptatniuk, így nem is rágnak meg semmit.
Viszont ez nem azt jelenti, hogy körbejárom a várost és elintéznék minden olyan állatot,amit utálok. Ez az én udvaromban értendő. Egérről és patkányról van szó csak, más állatot nem írtanék. (most a bogarakat hagyjuk) Eddig szerencsére elkerült mind a 2, de ha meglátnék egyet, biztosan el tenném láb alól.
Nem kell messze menni, nézd meg a vidéki öregeket, mennyire együtt tudtak, tudnak élni a természettel. Tiszteletben tartják. Tudták és tudják, hogy miből mennyit lehet leszedni, begyűjteni, vagy mikor nem szabad elvenni.
A kötelező oltáson, a veszettséget értem alatta. Akita, ezért nincs szüksége túlvakcinázásra. A kombinálttól sokuknál allergiás roham lép fel. (Nem kell elmagyarázni, hogy rossz az oltóanyag, mert teljesen másról van szó)
Féreghajtás évi 1 alkalommal van. Többre nincs szükségük. Soha még nem volt féreg az akitáknál! Ellentétben a német juhászkutyámmal ott sokkal gyakrabban kellett.
Maga a termeszetvedelmi munka is az emberek megvaltozott eletmodjanak koszonhetik a letuket. Voltak idok, amikor nem letezett "termeszetpuszititas", "termeszetvedelem". Aztan megtanultak az emberek. . .es jottek mint a Grail lovagok es elkezdtek a termeszetet megmenteni. . .igaz, nehez pancejuknak - akarom mondani felfogasuknak koszonhetoen kozben legalabb annyi kart is tettek, mint az ellenseg: a macska.
"...mindössze nagyon sokszor ezt jelöli meg egy-két olvtárs, mint a probléma megoldását..."
Kérdés, melyik problémáét... A légkör nem lesz tisztább tőle, és az emberek sem lesznek természetkímélőbbek, így ezeket ne is keverjük ide. Az akut macskaproblémát viszont nagyon szépen megoldja, jelenleg nincs hatékonyabb eszköz erre. Ha te tudsz olyat, akkor mondd el.
Azt akarod ezzel mondani, hogy minden természetvédelmi munka hiábavaló, amíg az emberiség alapvetően nem változtat az életmódján?
Lehet, bár hiábavalónak nem nevezném, a természetvédők sokat tettek és tesznek eddig is és most is. Akár élőhelyek megóvásával (amibe, tetszik vagy sem, beletartozik a betolakodó fajok kiirtása), akár veszélyeztetett fajok fogságban való tenyésztésével.
Azt ugye tudod, hogy ez nem érv semmiféle irtás mellett? Persze a rágcsálókat irtani kell, de nem azért, mert utáljuk őket, hanem mert - mint te is írtad - kártékonyak, és túl sokan vannak.
Ugyanúgy, mint bizonyos helyeken - pl. erdőkben - a macskák. Azok is kártékonyak és túl sokan vannak. Őket nem irtani, csak mert aranyosabbak egy egérnél (bár ez is nézőpont kérdése) nem más, mint színtiszta részrehajlás.
Eloordulhat, nem ertettem meg - ne kimelj, mondd el ujra! :)) Igazan erdekel.
Nalunk is allandoan van pok valahol - igaz, engem nem zavar. Ha tobbet takaritanek kevesebb lenne - de hat inkabb a pok :)) mint a tollsepru. Csaladban ismeros a tortenet, de itt is elmondom. Egyszer a vasaloallvanyom korul lett pokhalo, nem tul nagy, de nepes - tele volt kispokkal! Eletemben nem lattam meg ilyent! Hat nem surun vasalok!
Legyet nem turok - legtobbszor ki tudom tessekelni oket, de ha nem gond nelkul agyoncsapom, nagyon hiszek abban, hogy terjesztik a betegseget.
Sajnos nem tud az én felelősségem lenni, hogy a bogarak, kis állatok beköltöznek a lakásba. Ha valamitől a hidegráz, az ha egy ajtót nyáron becsukva kell tartani, vagy az ég tudja mennyi szúnyoghálót és egyéb bogár, állat űző eszközt kell bevetnem. Innentől nem érzem jól magam a saját lakásomban.
Előfordul többször, hogy a gyík, béka elől bejön és a hátsó ajtón kimegy. No az egér, patkány ugyanezt csinálja, annyi különbséggel, hogy bent marad. 2 éve egy cickánycsalád telelt át a spejzban. Nem volt szaguk! nem rágtak meg semmit! Valójában kora tavasszal vettük észre, hogy ki-be járkálnak, rágtak egy kis lukat a gipszkartonba és a két fal között teleltek.
A hangyák ellen védekezünk, figyelünk arra, hogy étel ne potyogjon le, mert sajnos rengeteg van. Jelenleg pókoknak áll a világ. Sokan panaszkodnak, hogy olyan lakásokban is, ahol soha nem volt pók, most tele van a lakásuk.
Elárulom, hogy tőlem az emberorvosok, az állatorvosok és a patikusok éhen halnának. Gyógyszert nem szedek. Amennyiben az állatot rendesen tartod nem igényel a kötelező oltáson kivül más orvosi beavatkozást. A túlnőtt köröm, a fogkő nem okoz gondot. Saját magam "kozmetikázom" őket.
Nem értetted a rókapéldámat, nem baj, egy idő múlva megérted a gondolatmenetemet.
Különben az emberiség túlszaporodásán tudnék vitatkozni, de mindenki ezt is másképp itéli meg.