Ja, és el kell mondanom, hogy ha most valamilyen csoda folytán születne egy lányom, akkor a Bella nevet adnám neki, ami persze a világon senkinek nem tetszik, különösen a mi vezetéknevünkkel, mindenki a debellára asszociál, de én nem, nekem ez szép.
Igen, gyanús is volt, hogy ugratsz... : ))) Elmondom. Az Olivér nevet nem én választottam, hanem az apuka. Én sosem választottam volna ezt a nevet. Nem azért, mert nem tetszik, tulajdonképpen az egyik legjobb fiúnévnek tartom, hanem nem tudom miért nem. Talán a Love Story miatt. Jácint nem lett volna, mert két lány virág után az már sok. Persze, ha lány lett volna, akkor virágnév, de fiúnál nagyon erőltetett lett volna ilyen környezetben. Ellenben valószínűleg Bálint lett volna, ha én választok, mert alapban is tetszik ez a név, olyan játékosak a vegyes hangrendű kétszótagos fiúnevek, és ráadásul ilyen virágneves körülmények között az embereknek tudat alatt úgyis bejött volna a Jácint, amikor meghallják a nevét, és így sugallatszinten nem volt kifogásom a dolog ellen. : )))
a barátnőmnek így már 4 lánya van, de a kis Bernát nem akar összejönni, pedig neve már régóta van :) én is tegnap beszéltem hivatalos ügyben egy Bernáttal.
nekem tetszik a Richárd név is. a főnököm. nagyon értelmes, határozott, diplomatikus és végtelenül jóindulatú ember. szóval jó asszociációt kelt bennem.
csak éppen az USA-ban már eleve olyan ósdinak számító neveket adtunk :) másrészt
Ármin Szájmon az nagyon bizarrul hangzik a magánhangzók miatt. (ha tényleg Londonban fogtok élni) Alexszel Dunát lehet rekeszteni minden angolszász országban, de ettöl függetlenül nekem is tetszik. Az Arminhoz viszont tényleg nem illik. Szerintem. Az Àkosból meg nyilván èjkösz lesz, de meg lehet tanitani a környezetnek a helyes kiejtést, meg van,. akit nem zavar az ilyesmi. Meg ennél durvább nevek is vannak Londonban, az ottaniaknak nyilván szeme se fog rebbeni egy Àkostól :)
Na, ezzel az elvvel azért csínján kell bánni, már ha hosszú időre, vagy egyenesen örökre kintragad az ember...nem hiszem, hogy egy Csanád vagy Csongor annyira örül neki, hogy az angol barátai százszor nekifutnak a nevének és lesz belőle Xanad meg Xongo.
Szép törekvés az, hogy maradjunk meg magyarnak külföldön, de a gyerekeknek, akik max. nyaranta jutnak haza pár hétre (és ez még az optimális helyzet, mondjuk Londonból fapadossal lehet, hogy gyakrabban hazamennek), már nem ugyanazt jelenti Magyarország, mint a szüleinek.
Én ezt látom...bár 2 magyar szülővel a nyelv nem vész el, de a kint született gyerekek még így és csak másodsorban magyarok, már kultúrszempontból. Hiába a magyar közösség, hurka, pörkölt és Halász Judit CD, ezek nem fogják az országot helyettesíteni.
(Ez amúgy nem irónia, nekem is szívfájdalmam, hogy az unokám már valszeg nem fog magyarul beszélni, örülök, ha a lányom kétnyelvű lesz, legalább kommunikáció szintjén.)
Szavazat megy az Árminra tőlem is, az nem olyan angolidegen.