Nálunk sincsenek ajtók :-) Nekem van ajtó- fóbiám, de érvelni is tudok ellene....
Mi ma szerettünk volna biciklit venni Zorkának, de állítólag 10- eset már nem gyártanak. Nektek mekkora van? A kínais 12- es kisebbnek tűnt, de mire eljutottunk addig, hogy akkor megvesszük, addig Zorka elbizonytalanodott, így halasztottuk a dolgot holnapra. Az árakon amúgy is elborzadtam.
És az ágyatok közös? Jó hülyeségeket kérdezek, mi?
Mi tavasszal folytatjuk az építkezést, remélem. Eddig úgy volt, hogy külön szobájuk lesz, de elkezdtem rajta gondolkodni, hogy nem lenne- e jobb, ha együtt aludnának? Este rosszalkodhatnának kettesben, stb. Vagy inkább legyen mindkettejüknek saját birodalma? Hiába, nincs tapasztalatom ezekben a testvér kérdésekben.
A kullancsos az agyvelő, nem agyhártya. Nézd, ez nem a doki döntése. Én mikor Balázsból 1 hét különbséggel 2 kullancsot szedtem ki, nem kérdeztem meg az orvos véleményét, hanem közöltem vele, hogy mit akarok. Vannak gyerekek, akiket szeretnek a kullancsok. A kullancsok 10%-a hordozza az agyvelőgyulladás kórokozóját.
Köszi mindenkinek az oltásos tapasztalatokat! A kullancsos agyhártya elleni oltás más, mint a másik agyhártya elleni?
A mi dokink sajnos vagy nem sajnos, de nem oltás- párti. Viszont mikor Zorkának a betegsége 2. napján merev lett a nyaka, megfogadtam, hogy erőltetni fogom, ha nem lesznek meggyőző érvei. Rettenetesen kétségbe voltam esve. A kullancsos oltásról már kétszer lebeszélt, akkoriban hagytam magam. Viszont itt lakunk egy erdőtől pár száz méterre, nem merek a gyerekekkel elmenni, pedig gyönyörű, hatalmas terület, tisztásokkal, jól járható utakkal, stb. A macskánk állandóan tele van kullanccsal, pedig nem járkál nagyon messzire.
Hát, reméljük, nálunk nem fog.:-) Az a gond, hogy annyi érvet hall az ember pro és kontra (ez igaz mindenre, nem csak az oltásra), hogy igazodjon ki ebből bárki is...
Hú, de jó Neked:-) Már én is nagyon szeretnék Lorával biciklizni, de neki még a legkisebb van... úgyhogy mi most görkorizunk:-)
Gica, jó, hogy Te is itt vagy:)
Ma kapta meg Soma a 18 hós oltását. Ha minden igaz, a következőt csak 6 évesen kapja. Le is mérték: 10 kiló és 81 centi. Lora is eljött, így őt is lemázsálták: 106 centi 17 és fél kiló volt egy csomó ruhában és 6 palacsinta után:-) Szóval normál esetben olyan 16 kg körül lehet. Soma egész jól tűrte az oltást, a mérés alatt sokkal jobban ordított. :-)
csak az agyhártya. Bárányhimlő: nem, és nem is fogom. Ok: senki nem tudta egyértelműen megmondani, hogy mennyi időre ad védettséget. Lehet, hogy sok kellemetlenséget okoz kisgyermek korban, de szvsz felnőttként elkapni sokkal rosszabb. Mondjuk pl. ha babát vár az ember lánya. Ha serdülőkorig nem kapják el, akkor meggondolom. Különben a sors fintora: tavaly az óvodában 2 gyerkőc volt bárányhimlős, és közülük az egyik be volt oltva. Igaz, hogy sokkal enyhébb lefolyású volt, mindössze pár pöttyben nyilvánult meg, de a 2 -3 hét karantén így is megvolt... Kullancs: egyelőre nem tervezem
Nekünk 2 szobánk van, ami optikailag (a bútorok elhelyezése miatt) 4 helységnek tűnik, de a szobákon nincs ajtó, szóval 1 légtér az egész (ezt jól megaszondtam:-)) A gyerekszoba a nappalival van együtt, a mi hálónk (ahol a férjem alszik) pedig a dolgozósarokkal. Lora amúgy 2 és fél éves kora után aludt egyedül több, mint fél évig, de egyszer rémálma volt, és azóta nem akart. Én meg nem erőltettem, nála ez nem célravezető. Mostanában szokta mondogatni, hogy ne aludjak vele, de én nagyon lusta vagyok ahhoz, hogy állandóan felkeljek Somához.:-) Azt hiszem, amikor Soma már nem szopik éjszaka, hagyom őket, hogy kettesben aludjanak.
Ezt nem értem... Nekem egyszerre 2-3 dobozzal is fel szoktak írni. Ma pl. 2-t, mert az Unasynból csak annyi kell, de a Ceclorettából 3 doboz a havi adagunk. Egy receptre szokott menni, és nem volt még vele gond.
Quizas! Hát bizony-bizony az evés. :)) Most megrendelte a nyuszitól a "nagybiciglit" ( a 16 colosát kinőtte :( ) és nagyon várja, hogy meg is kapja. Én is, mert akkor már tudunk együtt is biciglizni. Így mindig csak sétálhattam utána, de talán a 20 colos bicaj mellett már én is tudok tekerni. Tavaly nyáron pl. szinte le sem szállt a bicajról. Ha igen, akkor focizott a nővérem fiával. Aztán persze vannak olyan napjai, amikor meg sem akar mozdulni. :) vagy :(
Nem voltunk itthon egy hétig, látom sok minden történt (bár kicsit felületesen tudtam most csak átfutni)
Ancsúr
örülök, hogy jobban vagytok! Az én fiam a kullancs által okozott agyhártyagyull. ellen kapta most már a 3.oltását márc. elején. Ezen kívül a mai eszemmel beoltatnám bárányhimlő ellen is azt hiszem, mert Karácsonykor (mikor máskor) elkapott bennünket ill. a fiamat és talán ezt jobb lett volna kihagyni (az arcán még most is van sebhely)
Mona
Kitartás! Biztos nagyon nehéz most, de bízni kell abban, hogy a doki szuper és a körülményekkel kapcsolatos "élményeket" meg majd elfelejtitek.
Most be is fejezem, mert közben (karácsony óta most először) az én fiam is lebetegedett, megnézem nem megy-e föl a láza amíg alszik (van vírus és baci is egyszerre:-(