Hagyjuk ezt a faszizmust akkor.De azér válaszolok a problémáinkra :)).
Ezzel megint leleplezted magad, de a kérdésre is válaszolok.
T.i. lelepleztem hogy pacifista vagyok.Hát azért mert nem szeretem a gyilkolást azért nem vagyok pacifista.Tőlem ölhetik egymást az emberek, de van amikor úgy érzem személyemre törnek, ha érted.
Sz'al nyilván nem volt egy zseni, de azér' gondolom a feketepiacon manapság többmillió dolcsit is megadnak egy-egy fennmaradt Adolf-képért.
Igen de nem azért mert különösebben tehetséges volt hanem azért mert a Dolfi szupersztár festette.Elvis nyakkendőéért is milliókat pengetnek le.
Mi van papa? Hirtelen haszonelvűek lettünk?:) Tudósok? Van belőlük elég.
Engem nem különösebben izgat a Föld meg az emberiség jövője, de a magadfajtát érdekli asszem.Tudósból sose lesz elég.
Ó, a náci tudósok viszont csak úgy hemzsegtek akkoriban
Igen, Peenemünde-ben és a lágerekben.Háborúra voltak beállítva.Jó ez megint pacifistának hangzik de valójában csak azt akarom bizonyítani hogy a nácikat a háborún kívül nem sok más érdekelte.
Te is csak azt képzeled magadról, hogy szabad vagy.
Nem igaz.Hányszor mondtam hogy szabad vagyok? Egyszer sem.Azt viszont mondtam hogy rabja vagyok a testemnek, ösztöneimnek, ennek a világnak.
"This was never my world..."
A legnevetségesebb szolga az, aki szabadnak hiszi magát, holott nem az.
Goethe mondta, rád is vonatkozhat.Miből gondolod hogy pont te vagy szabad ??
Rájöttem, hogy a légy önmagad nálam azt jelenti: "légy fasiszta!". Hangsúlyozom: nálam. Ezt tisztelem benned.Én meg arra jöttem rá hogy e világ szolgája leszek és eszerint próbálom élvezni.Saját világomban (ami a fejemben van) szabad vagyok.Ja, fűvel szoktam előcsalni.Illúzió, tudom, de hát mi nem az? Amikor erősen betépek pont úgy érzem magam mint egy számítógépes programban.Akkor szabad vagyok.
Ennyire nem lehetsz naiv, hogy azt hiszed kersztény volt:)))
Persze hogy nem.De akkor minden szó amit a könyvében ír, megcáfolható.
Jól értem? Azt akarod mondani, hogy Hölderlin szerinted csak kifigurázta a hősöket?:)) Olvastad egyáltalán?
Olvastam, hogyne.Viszont ne haragudj, félreértették Hölderlint és mint náci példaképet tanították.
A távolból? Ne hülyéskedj, erre én meg azt a verziót mondom, hogy a távolból minden pontatlanul látszik.
Úgy hogy nem csak a pozitív dolgokat látom meg a fasizmusban hanem a negatívakat is amikről te csak futólagosan értekezel, és ha jól látom a negatív kihatások/cselekedetek vannak túlsúlyban.
Abban is hinned kell,hogy Manson, vagy N. igazat beszél. Honnan tudod? Lehet hogy ők hazudnak, és mégiscsak létezik az egyedüli igazság!;-))
Nézed én nem "hiszek" M.-ban. Számomra ő nem isten vagy példakép.Egyszerűen csak azért szeretem, mert azonosulni tudok szövegeivel,művészetével.Megformálja azokat a gondolatokat, amelyek bennem voltak csak nem tudtam előhívni őket.Úgy érzem, segített fejlődésemben.De nem istenítem és nem térdelek előtte.Poszterem sincs róla, egy CD-m van meg tőle (a többi mind kazetta).Ennyit a Manson-fan státuszomról.Ha meg hazudnak akkor isten áldja.Semmi sem biztos, pl. lehet hogy mégis van isten :)).
"-A művészet nyert? Pillanatnyilag igen.- mondtam én"
Ez nem értem hogy jött. Fölösleges a dologból művészet vs. háború szembenállást kreálnod, mert abszolút nem erről beszéltem. Újabb leleplezése pacifista mivoltodnak;-)
Khm...erről beszéltél, névlegesen hogy a művészet többet nyert a háborúval mint amennyit vesztett.Én csak annyit mondtam hogy pillanatnyilag, rögtön a háború után lehet hogy nyert, valóban sok olyan kiváló alkotás született amelyet a háború inspirált, de hosszú távon mindenképpen a művészet volt a vesztes mivel az értékek devalorizálódása szorosan összefügg a háború kreálta mesterséges felosztással (kelet-nyugat), egy kultúrált Európa lerombolásával és a nyugati hidegkapitalista, pénzorientált "világállam" kialakulásával (t.i. United States of Exploitation).
A háború megteremtette azt a vákumot Európa szívében mely lehetővé tette olyan országok mint az USA meg a Szovjetúnió felemelkedését (kulturális dominanciáját).
Fölösleges volt felsorolnod korunk nagyszerű jelenségeit, és mindezt a háborúra kenni, mer' semmi köze hozzá.Félrebeszélsz.
Félrehallasz.Nem vagyunk kompatíbilisek :)).
Beszél valami szótárról, hogy azt is beletenné az időkapszulába, hogy akik majd felbontják, le tudják fordítani az Antikrisztust, meg a King James Bibliát. Miféle szótár??? Előre tudjuk, hogy azok milyen nyelven fognak beszélni?
Miért ragadsz le a jelentéktelen dolgoknál? Nem releváns ez esetben a szótár, tudom hogy nem logikus a dolog de nem ez volt a lényeg, kevered az eszközt a céllal.
Gut, zárjuk le a fasizmus témát.
Lenne egy-két kérdésem: szerinted mi lényegesebb, az ESZME vagy az ÉLET?
Egy olyan eszmét melyben hiszel és feltétlenül ragaszkodsz, feladnál-e az ÉLET kedvéért?Lényegesebbek az elvek mint az élet és mié
Vajon Manson miért akarná az emberiség pusztulását, ha ugyanakkor irányt akar mutatni az embereknek?
Most m'ér mondod?:) Nem is panaszkodtam. Vazze, szeretem ha hergelnek, azér' vagyok itt.
Pacifista a Szűzmária, nem én
Már többször letagadtad, de eddig mindig előbújt az igazság. Most is:
nehogy már csak a gyilkolászás lenne az egyetlen módszer amivel ki tudsz törni az unalomból
Ezzel megint leleplezted magad, de a kérdésre is válaszolok. Nem kedves Coca, nem a gyilkolászás miatt szeretem a háborút, nem tölt el különösebb örömmel, ha valaki meghal, de részvéttel sem. És persze nem lehet állandóan háborúzni sem(ezt még hozzátenném a múltkorihoz), hiszen akkor a hétköznapok szintjére silányítanánk a háború nagyszerűségét.
Én azér' nem magasztalnám fel ennyire Hitlert;-) Ha télleg igaz lenne, hogy igazából nem is hitt abban, amit hirdetett, akkor még a végén hajlamos leszek azt hinni, hogy a Führer egy igazi nietzschei "Übermensch" volt:)))
Szerintem egy sorozatgyilkos is lehet kreatív;-)
Hitlernek nem volt művészi vénája.
Ez baromság:) Valszeg te is tudod, hogy az öreg a bécsi nyomorévek alatt afféle utcai festőként is kereste a betevőre valót. Sz'al nyilván nem volt egy zseni, de azér' gondolom a feketepiacon manapság többmillió dolcsit is megadnak egy-egy fennmaradt Adolf-képért. Aztán meg megtervezte a jövő gigantikus Berlinjét is, sajna már nem építhette fel, de a tervek fennmaradtak.
...Harcosok helyett az emberiségnek tudósokra lenne szüksége, megjegyzem, ha még sokat akar dagadó mellénnyel járni a Földön.
Mi van papa? Hirtelen haszonelvűek lettünk?:)
Tudósok? Van belőlük elég. Persze a trágyából ez nem láccik;)
Ó, a náci tudósok viszont csak úgy hemzsegtek akkoriban:) A tudományos szféra valahogy nagyobb "korrelációt" mutatott az akkori eszmékkel, mint pld. a művészértelmiség;-))
Némelyik totálisan őrült is volt, sz'al nem értem mi a gondod. Az SS-nek volt tudományos részlege is: az SS Ahnenerbe.
A náci rakétatudósok, meg érdekes módon mind "bűnbocsánatot" nyertek azáltal, hogy a háború után az amcsiknak kezdtek dolgozni.
Nem, de akik követték őket, és az SS-hez AKARNAK tartozni, azok nagyon is.Mert ne beszélj te szabadságról míg képes vagy meghalni egy olyan emberért mint Hitler.Akkor még mindig szolga vagy.
Van, akinek az a dolga. Mondtam már. Vagy százszor?
A szabadságról alkotott felfogásod meg elég naiv szerintem. Te is csak azt képzeled magadról, hogy szabad vagy. Ezt a fajta szabadság-eszményt is éppen azzal a módszerrel vasalták az agyadba, mint bármelyfajta követő eszményeit. Manapság ez a divat. Légy szabad, légy önmagad, ezt bégeti minden szolga, holott fogalmuk sincs róla, hogy valójában mit jelent, szegény Nietzsche meg forog a sírjában. Megmondta, ő csak kevesekhez szólott.
Rájöttem, hogy a légy önmagad nálam azt jelenti: "légy fasiszta!". Hangsúlyozom: nálam. ÉN ezt akarom, és nem szégyellek zászló alá menni. Nem szégyellem ezt a szerepet, és tudom, hogy semmivel sincs közelebb vagy távolabb a nem létező igazságtól, mint a liberalizmus, vagy akármelyik vallás.
A legnevetségesebb szolga az, aki szabadnak hiszi magát, holott nem az.
Miért kellett erőltetni a kereszténységet.hitler még könyvében is szentül állítja hogy ő isten jobbkeze
Miért? Ha valaki uralkodni akar egy keresztény nép fölött, nyilván nem a Sátán képében jelenik meg;-) Ennyire nem lehetsz naiv, hogy azt hiszed kersztény volt:))) A nácik szívesen vettek elő ősi, germán hagyományokat. Hittek persze valamiféle istenben, de hogy az nem a zsidók istene volt, az is biztos. Inkább Odin.
A Végzet Lándzsája c. könyv meg egyenesen azt bizonygatja, hogy sátánista volt, meg feketemágus, "Klingsor reinkarnációja":))Szóval oltári nagy baromságokat.
Hitler meg sokat beszél az istenről (pozitív módon), ergo hitt a tízparancsolatban vagy akár istenben???
Jól értem? Azt akarod mondani, hogy Hölderlin szerinted csak kifigurázta a hősöket?:)) Olvastad egyáltalán?
Én távolban észreveszem a rengeteg hibát.
Eccer már magyaráztam a múltkor, hogy a példabeszéd mennyire hazug egy fegyver, és még ráadásul kétélű is, nemde?;-)
A távolból? Ne hülyéskedj, erre én meg azt a verziót mondom, hogy a távolból minden pontatlanul látszik. Hogy akarod te a távolból észrevenni a hibákat? A tied még sántít is, Jézus azér' jobbakat mondott;-))))
Meg ugyanakkor ott van a "hited".
A hitet még N. sem tudta kikerülni. A zavaros elméleteit lehetetlen bebizonyítani, ezt ő is tudta. Abban is hinned kell, hogy Manson, vagy N. igazat beszél. Honnan tudod? Lehet hogy ők hazudnak, és mégiscsak létezik az egyedüli igazság!;-))
A művészet nyert? Pillanatnyilag igen
Ez nem értem hogy jött. Fölösleges a dologból művészet vs. háború szembenállást kreálnod, mert abszolút nem erről beszéltem. Újabb leleplezése pacifista mivoltodnak;-)
Fölösleges volt felsorolnod korunk nagyszerű jelenségeit, és mindezt a háborúra kenni, mer' semmi köze hozzá. Félrebeszélsz.
Az angol szöveget gondolom Manson mondta. Kicsit hergel, mikor az ő szájából hallok N.-ről, de mindegy. Valamit azonban nem értek. Beszél valami szótárról, hogy azt is beletenné az időkapszulába, hogy akik majd felbontják, le tudják fordítani az Antikrisztust, meg a King James Bibliát. Miféle szótár??? Előre tudjuk, hogy azok milyen nyelven fognak beszélni? Akkor meg m'ér nem fordítjuk le inkább előre a könyveket?:)))
De hogy az "örök békét" tegyük meg az "emberiség" nagy céljává?
"But shouldn't we all just hold hands and kiss? It's certainly the G-rated thing to do. In my opinion, peace and unity is tired rhetoric and naive idealism. Harmony is absurd and a monkey wrench in a wheel of evolution we did not create."
Pacifista cocáknak ajánlott figyelembe venni;-))
Pacifista a Szűzmária, nem én.De ha már háború, akkor legyen az én háborúm.Más kedvéért nem halok meg.
mer' a biztonságos, nyugis, uncsi-hosszú élet a szolgáknak való.
100% egyetértés, de nehogy már csak a gyilkolászás lenne az egyetlen módszer amivel ki tudsz törni az unalomból?
Ja, jó romantikus nyárspolgárként én inkább megmaradok Wagnernél, meg a blekkmetálnál.
Blekkmetál rulez amúgy is, Wagnert cserélem Brahmsra, ha nem haragszik kedves :)).
Perce voltak ál-békés ál-keresztény aspektusai is, de azér' a gyerkőcökből harcosokat neveltek, nem pedig síró rívó bűnbánó keresztényeket. Álművészet? Ja, mint hálivúd. Az kell a népnek.
Miért kellett erőltetni a kereszténységet.hitler még könyvében is szentül állítja hogy ő isten jobbkeze.Nem mintha feltételezném róla hogy hitt bármiben is amiről prédikált.Hitler csupán sztár akart lenni, kitörni a szegénységből, szürkeségből.Ezért ölt:"We are the nobodies/wanna be sombodies/when we KILL/they'll know just who we are".
Manson azt mondta hogy ha nem lett volna zenész, valószínüleg sorozatgyilkossá vált volna.Csakhogy ösztöneit kreatívabb módon irányította:
"However, mankind's inborn need to destroy, compete and fight one another CAN be solved in more powerful ways. The mind is the greatest bomb."
Hitlernek nem volt művészi vénája.
...Harcosok helyett az emberiségnek tudósokra lenne szüksége, megjegyzem, ha még sokat akar dagadó mellénnyel járni a Földön.
Mégis mit képzelsz, hogy a náci fejesek mind talaj hülyék voltak?;-)
Nem, de akik követték őket, és az SS-hez AKARNAK tartozni, azok nagyon is.Mert ne beszélj te szabadságról míg képes vagy meghalni egy olyan emberért mint Hitler.Akkor még mindig szolga vagy.
Ja, Hölderlin az meg egyenesen adja magát:) Sokat beszél hősökről meg sasról, ezek után mit vársz?
Nade kérlek.Hitler meg sokat beszél az istenről (pozitív módon), ergo hitt a tízparancsolatban vagy akár istenben???
annyi fogalmad van a témáról, mint amennyi bármelyik átlagembernek, akinek a liberálbulvármédia vasalja az agyát.
Tényleg dilletáns vagyok.Viszont: megpróbálom objektíven nézni a dolgot (fasizmust), te túl közel vagy a képhez, és csak az apró pontokat látod.Én távolban észreveszem a rengeteg hibát.Meg ugyanakkor ott van a "hited".Van az a mese az uralkodóval aki "láthatatlan" anyagból szőtt ruhát visel, és csak az "bölcsek" láthatják a kelme szépségét.Én tudom hogy a király meztelen, csak te látod felcicomázva.
Egyébként meg sokkal többet köszönhet az művészet a háborúnak, mint amit általa vesztett
A művészet nyert? Pillanatnyilag igen.Mert a háború vége tulajdonképpen a vég kezdete volt: atombomba, hidegháború satöbbi.Kulturális mocsokáradat, a győztesek dominanciája, vasfüggöny, értékek elvesztése.Coca cola, Aids, MTV generáció, globalizáció, hambi, meki, sorololjam? Ez a kultúra nyeresége? Vajon?
Talán holnap egy nagy amerikában ébredünk meg, ahol szilikonos tinilányok diktálják a kultúrát, és a spanyol sorozatokat egyetemeken tanítják majd.Ez kellett neked? Ez a mai kultúra!
Vae victis!
"To represent our society at the end of this millennium, this is what I would put into a time capsule: Frame 313 from the Zapruder film, which would be a good clip of mankind's generosity to share his violence with the world in such a cinematic way. Frame 313 is where the brain matter lifts from Kennedy's head and tries to fly away like a little bird. I would also include my father's rifle that he brought back from Vietnam that he took from the hands of a deceased Viet Cong soldier, made in Russia and very similar to the one Oswald used. I think guns exemplify man and his other limb that he wasn't born with, that he felt a need to create. And I would put my foreskin, which my parents managed to save from my circumcision; that way, if anyone wanted to clone me, they wouldn't have any problems. It lies like a crusty Life Saver in a small plastic jar; I assume they keep it next to my grandmother's dentures. I would also include the King James Bible, Nietzsche's "Anti-Christ" and the dictionary. So when the time capsule is opened up, they would read the dictionary and learn our language; they would read the Bible and would be inspired to commit terrible acts of violence; and they would learn to read the Nietzsche book and it would enrage them that they had spent so much time reading the other books. And the conclusion they would come to about our society would be that there's really no point in it - that mankind is God's worst joke. "
Meg persze folytatod a jó kis Röfi módszert - félreröfögés, félreértés félreértés hátán(szerintem összeomlana a világegyetem, ha eccer sikerülne pontosan fölfognod amit mondok;)), övön aluli ütések, és rágalmazások tömkelege.
Háború kapcsán. Mííí? Hogy örökké háborúzni? Az se lehet rossz, de azt télleg nem lehet vég nélkül. Én ilyet nem is mondtam, vagy igen? Szerintem nem. A béke is klassz dolog - amennyiben felkészülés a háborúra;-)
Különben is, hogy szól a latin mondás?
"Si vis pacem, para bellum!"
Pacifista cocáknak ajánlott figyelembe venni;-))
De hogy az "örök békét" tegyük meg az "emberiség" nagy céljává? Hát ennak már a gondolata is nagyobb hányingert vált ki belőlem, mint a péntek esti dáridó.
Az nem tragédia, ha valaki készakarva rohan a halálba, ha meg véletlenül sodródik a háború közepébe akkor meg...de te az előbbi,"hősemberől" beszéltél, nem?
Következő baromságod. Nem, apa, nem a halálba, hanem a veszélybe - nem ugyanaz. T'od az erős, az állandóan próbára teszi az erejét, még akkor is, ha ez az élete kockáztatását is jelenti, mer' a biztonságos, nyugis, uncsi-hosszú élet a szolgáknak való. Itt asszem még Manson-istennel is ellentmondásba kerültél, hiszen ő is azt mondja, hogy "without the threat of death, there is no reason to live at all". Ugyehogy igazam van.
Művészeti tradíciók? Nafene, tán nyárspolgár lettél??
Újítani kellett, a romantikus giccset és nyálfolyamot, az epigonok tömegét sikeresen kiiktatta az új kor.
Ja, jó romantikus nyárspolgárként én inkább megmaradok Wagnernél, meg a blekkmetálnál.
Viszont álművészet volt, iszonyúan rosszul hallatszott a vérszomjas torkokból a békés nóta.Legalább lettek volna őszinték
Békés nóta?:) Perce voltak ál-békés ál-keresztény aspektusai is, de azér' a gyerkőcökből harcosokat neveltek, nem pedig síró rívó bűnbánó keresztényeket. Álművészet? Ja, mint hálivúd. Az kell a népnek. Csak annyi, amit még képes fölfogni, és legfőképp ami tetszik neki. Mégis mit képzelsz, hogy a náci fejesek mind talaj hülyék voltak?;-)
Ja, Hölderlin az meg egyenesen adja magát:) Sokat beszél hősökről meg sasról, ezek után mit vársz? Persze őt még a komcsik is szerették, mer' túl egyértelműen fejedelmi.
Nem hinném hogy a többsége az [alkotó] értelmiségieknek jobboldali lett volna.
Hát én sem, de az túlzás, hogy elüldözték az értelmiséget. De igazad van, ezt a fasizmus dolgot inkább hagyjuk, mert ez a topic nem erről szól, de a durva túlzásaid kicsit felhergeltek. Különben is, megmondtam a múltkor, hogy én sem értek egyet maradék nélkül minden pontban az akkori hozzáállással. Azt már mindenesetre bizonyítottad, hogy neked is csak kb. annyi fogalmad van a témáról, mint amennyi bármelyik átlagembernek, akinek a liberálbulvármédia vasalja az agyát.(Persze más témakörben nem vagy átlagos, de ebben az vagy, jó nem tehecc róla, nem érdekel a téma meg minden, ok.). Úgyhogy hagyjuk.
Igen, nekem is az a véleményem mint Mansonnak.
Viszont hadd ne keverjük az értelmi fogyikat olyanokkal mint Baudelaire,Gogh,Klee meg a többi "beteg".
Ezt viszont még nem hagyhatom szó nélkül:))
Arról nem tudok, hogy az általad felsorolt művészekkel kapcsolatban konkrétan mi volt a nácik véleménye, de nem is érdekel. Teszek rá. Viszont azt hittem, hogy a múltkor fölfogtad, hogy mit mondtam. Hölderlin is megzakkant, meg Nietzsche is. Hitler sem volt normális, Göring meg pláne nem, aztán még folytathatnám a hosszú sort, ott van Dr. Mengele meg a többiek. Vazze, ha mindenki normális lett volna akkoriban, akkor most szegényebbek lennénk egy ilyen titáni eposszal, mint a második világháború. Már dereng valami? Valamirevaló művésznek van egy kis lökete, de engem aztán az sem zavar egyáltalán, hogy akkoriban néhányat nem hagytak érvényesülni. Nagyszerű tragédia;-)) Egyébként meg sokkal többet köszönhet az művészet a háborúnak, mint amit általa vesztett - valóságos ihletbánya, mind a mai napig lehet rajta sírni-ríni, hogy milyen szörnyű.
Persze.Destruktív művészet ugyan, de művészet.Egy bizonyos ideig, mert ha túl sokáig tart akkor "nihil est", és ugye te ezt nem szereted?
Márpedig ha te folyton csak háborúzni akarsz...
Másrészt viszont, korábban már beszéltem neked a "tragédiáról" is, de úgy látszik, a röfi agyad már azt is elfelejtette.
Agyam ködös pusztaság :)). Nem felejtettem el, de engedd meg hogy én nagyobb tragédiának tartsak egy unalmas életet mind egy háborús hősködést.Az nem tragédia, ha valaki készakarva rohan a halálba, ha meg véletlenül sodródik a háború közepébe akkor meg...de te az előbbi,"hősemberől" beszéltél, nem?
De azért [a fasizmus] annyit bőven teremtett rövid fennállása alatt is, mint a kommunizmus.
Hahaha.A kommunizmusról ha lehet még rosszabb a véleményem mint a fasizmusról.Ez kérlek nem jó összehasonlítási alap.
A jó kis eccerű náci realizmus egyfajta válasz volt a század elejének liberális művészeti káoszára, új divatjaira, amiket a művészeti tradíciók teljes megtagadása jellemzett.
:))).A "jó eccerű parasztvagyok minek annyi művészúr mer akkó kiafaszom verekszik" kijelentés :))). A 20.század eleje a modern művészet csúcspontja volt.Káosz? Művészeti tradíciók? Nafene, tán nyárspolgár lettél?? Hát nem maradhat minden a régiben.Újítani kellett, a romantikus giccset és nyálfolyamot, az epigonok tömegét sikeresen kiiktatta az új kor.
.Mert újat, kihívót teremteni nemcsak nehezebb, de veszélyesebb is.
Egyébként a náci művészet, kultúra sok tekintetben visszakanyarodás volt a romantikához, és voltak magasabb szintjei.
Jaja, a buta idill a pásztorokkal.Viszont álművészet volt, iszonyúan rosszul hallatszott a vérszomjas torkokból a békés nóta.Legalább lettek volna őszinték.
Magasabb szintjei? Persze, elégették a köztereken a "kommunistának" címzett könyveket, Hölderlin verseibe meg belemagyarázták a náci teóriákat.
Hagyjuk...
...hogy elüldözték az értelmiséget meg a művészeket, az csak részben igaz, sőt még részben sem, ugyanis a baloldali, meg a liberális részük távozott csak, akik egyébként nagyrészt zsidók voltak.
Szerinted a baloldali meg a liberális az nem eléggé nagy része az értelmiségieknek? Nem hinném hogy a többsége az [alkotó] értelmiségieknek jobboldali lett volna.
Néhány művészeti stílust valóban nem "támogattak", hogy finom legyek, de ebből még nem kéne ilyen drasztikus következtetéseket levonnod.
Néhány??? Bocs de a modern művészeti irányzatokat mind kiiktatták, betegesnek címezvén, a többiek közül is csak azokat propagáltákb amelyekbe bele tudták magyarázni a német felsőbbrendűséget.
Az értelmi fogyikat persze szelektálni kéne, és - gondolom legnagyobb megrökönyödésedre;-) - ezt a náci véleményt még Manson is osztja.
Igen, nekem is az a véleményem mint Mansonnak.
Viszont hadd ne keverjük az értelmi fogyikat olyanokkal mint Baudelaire,Gogh,Klee meg a többi "beteg".
Erős a lelked, de ki kell elégítened tested "mocskos vágyait"?:))
Persze.T'om mire gondolsz, hogy ha erős a lélek akkor kontrollálni tudja a test vágyait...blabla.Nem értek egyet.És szivesen kielégítem testi vágyaimat.Muszályból, de szívesen.Tudod, ha már itt vagyok, akkor nagykanállal eszem a szart.
Most vagy győzd le a vágyakat, és légy aszkéta, vagy ne nevezd őket mocskosnak, mert ez így nem logikus szerintem
Khm, nem logikus semmi sem.Mindenki őrűlt a maga módján (ld. Catch-22).
És nem érted amit én érzek.Ez kábé olyan mint az a világ amit neked felvázoltam.Nem értem a szabályokat, nem értek velük egyet, de nem fogok meghalni, beletörődni.Nem fogom legyőzni vágyaimat, nincs értelme mert azokat csak legyűrni lehet, feltörnek mindig.De igenis mocskosnak nevezem őket, mert tudom hogy azok.És mint tudjuk, a disznók élvezik, ha mocsokban fürdenek :)).
Nem, az SS-ek sokszor saját magukat lőtték le, ha folt esett a becsületükön.
Vagy ha ráébredtek, mekkora barmok.Egészséges önkritikája a természetnek, hulljanak a gyengék :)) (nem is igaz).
Üdv: Miss B. Rauch
p.s.
"Zermalmt habt ihr die fremden Horden,
doch innen hat sich nichts gehellt
und Freie seid ihr nicht geworden..."
én mindig is azon voltam hogy a művészetet helyezzem előtérbe.De te, a jó kis háborúiddal meg az életképesek győzelméről szóló előadásaidban pont a művészet ellen fordulsz (a plebs az életképes, nem?)
Szerintem te megin' félreröfögsz.
Én úgy gondolom, hogy a háború is művészet, bár az is lehet, hogy eccerűen csak túl sokat olvastam a hadvezérek életrajzait. Másrészt viszont, korábban már beszéltem neked a "tragédiáról" is, de úgy látszik, a röfi agyad már azt is elfelejtette.
A plebs persze hogy életképes, te viszont -jó szokásod szerint- most sem fogtad föl, hogy mit mondtam az előzőekben.
A fasizmus milyen művészetet teremtett, mondd csak? Semmilyent.
Ez így ebben a formában nem áll meg;-)
Persze, a művészeti irányvonalak megteremtése nem is a politikai divatoktól függ. De azért annyit bőven teremtett rövid fennállása alatt is, mint a kommunizmus. A jó kis eccerű náci realizmus egyfajta válasz volt a század elejének liberális művészeti káoszára, új divatjaira, amiket a művészeti tradíciók teljes megtagadása jellemzett. Persze az a náci realizmus, amit szeretnek a náci kultúrával azonosítani, kb. a mai amerikai holivúúdnak felel meg, ami a plebsnek készült. Egyébként a náci művészet, kultúra sok tekintetben visszakanyarodás volt a romantikához, és voltak magasabb szintjei is.
Amit arról mondtál, hogy elüldözték az értelmiséget meg a művészeket, az csak részben igaz, sőt még részben sem, ugyanis a baloldali, meg a liberális részük távozott csak, akik egyébként nagyrészt zsidók voltak.
Néhány művészeti stílust valóban nem "támogattak", hogy finom legyek, de ebből még nem kéne ilyen drasztikus következtetéseket levonnod. Különben az olasz fasizmus meg sokkal elnézőbb volt.
Persze sokmindenben igazad van, és én sem értek egyet teljesen az akkori hozzáállással.
Mert mikor te nekem a létfenntartás nemességéről meg az élet hatalmasságáról beszéltél nekem akaratlanul az életerős "munkás" meg "paraszt" jutott eszembe.
Hát arról is;-) T'od, rólad meg az jut az eszembe, hogy eccer csak egy "fej" elkezdi harsogni, hogy "márpedig én test nélkül is tudok élni". Ha máshogy nem, hát robottesttel, nemigaz? Csinálsz majd robotparasztot, meg robotmunkást.
Ugyanis a legtöbb modern művész a te sémáidba nem illene bele, mert nem életképesek (őrült, beteg stb.), és akkor el kellene szerinted pusztítani őket?
Most m'ér mondod ezt? Hitler is őrült volt, vagy talán nem?;-) Az értelmi fogyikat persze szelektálni kéne, és - gondolom legnagyobb megrökönyödésedre;-) - ezt a náci véleményt még Manson is osztja. Legalábbis az egyik interjúban erről beszél. IQ teszt, aztán aki nem üti meg a szintet, annak golyó. Elég durva, de ezt mondja Manson:) (Hallod, Khaosmage?:))
Ja, télleg korruptak voltak, a háború végén már az SS is. A gazdag zsidók nem haltak meg;-) Mindenhol sok az áruló, de erről már beszéltem a múltkor.
Mint mondottam ,lelkem erős, csak a testem gyenge és muszály kielégítenem a testem óhajait.
Ez szerintem nem logikus. Erős a lelked, de ki kell elégítened tested "mocskos vágyait"?:))
Ha mocskosnak nevezed az ösztönöket, és erős az akaratod, akkor minek elégíted ki őket?:))
Néha olyan vagy, mint egy álszent pap, vazze.
Most vagy győzd le a vágyakat, és légy aszkéta, vagy ne nevezd őket mocskosnak, mert ez így nem logikus szerintem.
Végül az lett hogy azért nem hajolnak le mert félnek hogy fejbelövik őket
Nem, az SS-ek sokszor saját magukat lőtték le, ha folt esett a becsületükön.
Jó tudom hogy etikai dolgok is jelentkeztek (jogomban áll megölni, mi lesz ha megölöm stb), de a döntő motívum a zsák pénz vót hehe.De ténleg el kéne olvasni mégegyszer mert jó könyv volt.
A "létfenntartás" a plebsnél lehet erény. Az Elitnél "énfenntartásról" beszélünk;-)
Há pont ez az amire ki akartam jutni.Hisz nem pont én voltam az aki elvetettem az általad dicsőitett létfenntartást? És a személyi kultuszomat égi magasságokba emelem? :)).
A profit győz még a biológia és a kultúra felett is. "Éljen az életképtelen, amennyiben van pénze gyógyszerre! Kapáljon a művész, ha nincs pénze kajára!"
Hidd el hogy pont az a véleményem mint neked.Nekem sem tetszik a mai kapitalista világrend, viszont ez van.És a profit=élet párhuzamot is azért állítottam fel hogy a létfenntartás lealacsonyító mivoltára emlékeztesselek.Mert én mindig is azon voltam hogy a művészetet helyezzem előtérbe.De te, a jó kis háborúiddal meg az életképesek győzelméről szóló előadásaidban pont a művészet ellen fordulsz (a plebs az életképes, nem?).A fasizmus milyen művészetet teremtett, mondd csak? Semmilyent.Pontosabban a propaganda és a személyi kultusz művészetét, akárcsak a kommunizmus.És most nem a liberalizmust dícsérem, hanem az előbbi kettőt szidom.Mert mikor te nekem a létfenntartás nemességéről meg az élet hatalmasságáról beszéltél nekem akaratlanul az életerős "munkás" meg "paraszt" jutott eszembe. Ezért elleneztem oly hevesen. Ugyanis a legtöbb modern művész a te sémáidba nem illene bele, mert nem életképesek (őrült, beteg stb.), és akkor el kellene szerinted pusztítani őket? Persze hogy nem.Jó, tudom hogy nem erre gondoltál te sem, de ez jön át nekem, érted.A fasiszták is kiűzték az értelmiségieket.Márpedig én fasisztának tekintelek, ergo...
"Alkossunk valami igazán nagyot! Alkossunk Emberentúli Embert!" Szólott az elit.
Az emberentúli ember félig gép lesz, szólott LTD, mivelhogy meg kell szabadulni mocskos ösztöneitől és a test alantas vágyaitól.
Sz'al megalapítod a Coccializmust?
:)), vág az agyad, elismerem.De csak nem nézel szocialistának? Vagy szójátékod csak viccként utal arra?
Ez már sértésnek is felfogható :)).
Egy szóval sem mondtam sosem, hogy "a fasizmus az más, mert az jó".
Nem mondtad, viszont elutasítasz minden máds politikai irányzatot.Mintha a fasizmus nem lenne ugyanolyan korrupt meg pénzorientált.Márpedig az (volt).
Marx idézete természetesen a plebsre igaz.
És Hitler tata tán nem a plebsre alapozott? Nem onnan rekrutálta az embereit? Nem beléjük súlykolta az eszméit? Tán csak a német elitet és nemesi réteget célozta? Hitler felkapott eszméket hírdetve próbálta kihasználni a népet hogy kikapartassa velük saját mocskos kis gesztenyéjét.
Elismerem hogy nagy ember volt, mert nagy tömegeket mozgatott meg, de ne várd hogy tiszteljem.
Petőfi viszont így szólt:
Vesd meg, kik egy jobb falatért
Eladják magukat
"Koldusbot és függetlenség"
Ez légyen jelszavad
Petőfi ezt szintén a plebsnek mondta, avagy nem?
Oké tudom mit próbálsz szuggerálni de én úgy döntöttem hogy mégiscsak eladom magam a zsíros falatok meg az élmények kedvéért.Mint mondottam ,lelkem erős, csak a testem gyenge és muszály kielégítenem a testem óhajait.Mert úgy jobban is érzem magam.
Himmler meg így: "olyan rendet akarok létrehozni, amelynek tagjai nem hajolnak le, még reflexmozdulattal sem, hogy felvegyenek a földről egy aranypénzt"
Persze: mert olyan morálisak meg gazdagok lesznek, hogy nem lesz szükségük a pénzre...Utópia.Végül az lett hogy azért nem hajolnak le mert félnek hogy fejbelövik őket.Ez lett a nagy eszmékből.
A "létfenntartás" a plebsnél lehet erény. Az Elitnél "énfenntartásról" beszélünk;-)
Há pont ez az amire ki akartam jutni.Hisz nem pont én voltam az aki elvetettem az általad dicsőitett létfenntartást? És a személyi kultuszomat égi magasságokba emelem? :)).
A profit győz még a biológia és a kultúra felett is. "Éljen az életképtelen, amennyiben van pénze gyógyszerre! Kapáljon a művész, ha nincs pénze kajára!"
Hidd el hogy pont az a véleményem mint neked.Nekem sem tetszik a mai kapitalista világrend, viszont ez van.És a profit=élet párhuzamot is azért állítottam fel hogy a létfenntartás lealacsonyító mivoltára emlékeztesselek.Mert én mindig is azon voltam hogy a művészetet helyezzem előtérbe.De te, a jó kis háborúiddal meg az életképesek győzelméről szóló előadásaidban pont a művészet ellen fordulsz (a plebs az életképes, nem?).A fasizmus milyen művészetet teremtett, mondd csak? Semmilyent.Pontosabban a propaganda és a személyi kultusz művészetét, akárcsak a kommunizmus.És most nem a liberalizmust dícsérem, hanem az előbbi kettőt szidom.Mert mikor te nekem a létfenntartás nemességéről meg az élet hatalmasságáról beszéltél nekem akaratlanul az életerős "munkás" meg "paraszt" jutott eszembe. Ezért elleneztem oly hevesen. Ugyanis a legtöbb modern művész a te sémáidba nem illene bele, mert nem életképesek (őrült, beteg stb.), és akkor el kellene szerinted pusztítani őket? Persze hogy nem.Jó, tudom hogy nem erre gondoltál te sem, de ez jön át nekem, érted.A fasiszták is kiűzték az értelmiségieket.Márpedig én fasisztának tekintelek, ergo...
"Alkossunk valami igazán nagyot! Alkossunk Emberentúli Embert!" Szólott az elit.
Az emberentúli ember félig gép lesz, szólott LTD, mivelhogy meg kell szabadulni mocskos ösztöneitől és a test alantas vágyaitól.
:)), vág az agyad, elismerem.De csak nem nézel szocialistának? Vagy szójátékod csak viccként utal arra?
Ez már sértésnek is felfogható :)).
Egy szóval sem mondtam sosem, hogy "a fasizmus az más, mert az jó".
Nem mondtad, viszont elutasítasz minden máds politikai irányzatot.Mintha a fasizmus nem lenne ugyanolyan korrupt meg pénzorientált.Márpedig az (volt).
Marx idézete természetesen a plebsre igaz.
És Hitler tata tán nem a plebsre alapozott? Nem onnan rekrutálta az embereit? Nem beléjük súlykolta az eszméit? Tán csak a német elitet és nemesi réteget célozta? Hitler felkapott eszméket hírdetve próbálta kihasználni a népet hogy kikapartassa velük saját mocskos kis gesztenyéjét.
Elismerem hogy nagy ember volt, mert nagy tömegeket mozgatott meg, de ne várd hogy tiszteljem.
Eladják magukat
Ez légyen jelszavad
Petőfi ezt szintén a plebsnek mondta, avagy nem?
Oké tudom mit próbálsz szuggerálni de én úgy döntöttem hogy mégiscsak eladom magam a zsíros falatok meg az élmények kedvéért.Mint mondottam ,lelkem erős, csak a testem gyenge és muszály kielégítenem a testem óhajait.Mert úgy jobban is érzem magam.
Himmler meg így: "olyan rendet akarok létrehozni, amelynek tagjai nem hajolnak le, még reflexmozdulattal sem, hogy felvegyenek a földről egy aranypénzt"
Persze: mert olyan morálisak meg gazdagok lesznek, hogy nem lesz szükségük a pénzre...Utópia.Végül az lett hogy azért nem hajolnak le mert félnek hogy fejbelövik őket.Ez lett a nagy eszmékből.
Egyébként a poénod kapcsán eszembe jutott valami. Nietzsche pld. bizonyos értelemben elutasította az evolúciót:
"Bármilyen furcsán hangzik is: mindig az erősebbnek kellett fegyverkezniük a gyöngébbek ellen; a szerencséseknek a szerencsétlenek ellen; az egészségeseknek a félresikerültek és a rossz átörökléstől terheltek ellen.
...
In summa: valamely faj hatalmának növekedését nem annyira szerencsés gyermekeinek, erős egyedeinek túlsúlya biztosítja, mint középszerű és alacsonyrendű egyedeinek túlsúlya... az utóbbi nagyon termékeny és tartós, az előbbinél fönnáll a gyors kipusztulás, a létszámcsökkenés veszélye."
Sok lúd Cocát győz, ugyebár:)) Meg kell védenünk a ludaktól Cocákat!;-)
Az alkalmazkodás nem alapelv, hanem eredménye valaminek.
Nem tudom, de szerintem én megvetem azokat, akik az önnön létfenntartásukat helyezik minden elé.(ne érts félre , nem az öntzetlenségről papolok) A hasznosságot, a konformitást, a pénzt. Akik "véletlenül" mindig éppen olyan eszméket vallanak, ami az aktuális hatalom esetében a legelőnyösebb.
Ez a természet rendje, Rabe.Több profit = nagyobb esély a túlélésre
Így szólott a plebs. A profit győz még a biológia és a kultúra felett is. "Éljen az életképtelen, amennyiben van pénze gyógyszerre! Kapáljon a művész, ha nincs pénze kajára!"
Ez kérem nem a természet rendje, ez a pénz rendje.
"Alkossunk valami igazán nagyot! Alkossunk Emberentúli Embert!"
Szólott az elit.
Megvetek minden politikai irányzatot, mert a politika a gyengéknek és a fantáziátlanoknak van.
Ilyen nincs, és ezt te is tudod. Mindenki "aktív" politikailag, kivéve a remetét. A te fajtádat (viselkedés alapján) úgy hívják, hogy liberális. Vagy inkább anarchista?;-)
Most még.(?) Mer' ugye ezt is mondod:
Én csak megpróbálok alkotni egy olyan világot melyben én vagyok a központ, az irányító.
Azér' a nevedet majd áruld el mailben.( tudod, hogy tudjak dicskedni majd, miután hatalomra kerülsz, hogy veled beszélgettem;-))
Egyedül nem vagy erre képes, ez kézenfekvő. Hitlernek is be kellett állnia valakik közé, mire -kivételes képességeinek köszönhetően- egyeduralkodó lett. (És nem volt logikátlan sem, esetleg irracionális alapfeltevései voltak. A Mein Kampf könyörtelenül logikus könyv)
Saját ideád van?Ha-ha:-)))))))
Akikkel egyáltalán szóba állok, azoktól ebben a tulajdonságodban valószínűleg nem különbözöl, ne izgulj. Ha semmi sem passzol az ideádhoz, az még nem jelenti azt, hogy a hatalom érdekében nem állhatsz be a "leghasonlóbbakhoz", persze nem árt a terepszínű ruha.
Ami nagyon helyes, csak akkor ne mondd hogy annyira más.
Egy szóval sem mondtam sosem, hogy "a fasizmus az más, mert az jó". Ha találsz valahol olyan utalást, ahol ilyesmit csináltam, vagy megpróbáltam bárkiből is nácit faragni, akkor lécci idézd, és elnézést kérek érte.
"Ez az én utam, merre van a tied?"
A nyomorúság motivál, nem az utópia", mondta Marx és igaza volt, mert a hitleri Németországban pont az volt a helyzet.
Marx idézete természetesen a plebsre igaz.(mellesleg a marxizmus elterjedését, az októberi forradalmat Oroszországban mi segítette elő ha nem ez?)
Eladják magukat
Ez légyen jelszavad
Te is a gyengéket választod -> SS...ugyebár.Hol vannak már ők.Alulmaradtak a túlélésért folytatott küzdelemben.Éljen az USA!!
(jó ez csak witz volt).
Nehogy azt hidd, hogy nem fordult meg a fejemben Cocc;-) De határozottan akartam válaszolni apa, mer' hozzám az illik, nemigaz?;-)
A létfenntartás alapelve az alkalmazkodás, nem igaz? Márpedig te nagyon is küzdesz a létfenntartásért.És mégis a számodra rossz utat választottad, határozottan.T'od van az a kis tréfa: "-Te, nem rossz irányba haladsz? -De igen, azért megyek lassan."
Na te aztán rohansz.
...mit teszel te azért, hogy megváltoztasd ezt a világot?
Megpróbálom képemre formálni, ideális világomnak megfelelően alakítani.És, ha lassan is, de sikerülni fog.
Alkalmazkodsz?:) Olyan leszel, mint azok, akiket utálsz, nagyszerű! Talán azért, mert túl sokan vannak, és túl erős benned a csordaszellem?;-) Manson is nagyszerűen alkalmazkodik - egyre jobban megszedi magát a "szegény, pénzmegvető", nihilista rajongótáborából;-))
Na jó tisztázom magam :)).Nem "alkalmazkodom" a szó szoros értelmében, nem azt teszem/veszem meg amit a tömeg.Nem érdekelnek a hírek, a pénz is csak eszköz amely kielégítí igényeimet.Én úgy látom, hogy ebben a világban mindent meg lehet oldani pénzzel.Én, mint mondottam, kifejezetten "consumer" lettem.Felhasználok mindent, anélkül hogy megdolgoznák érte.Kihasználok mindent amit lehet, nagykanállal akarom habzsolni az életet.Live fast, die young - ez lett a mottóm.Nihilista csak az fórumokon vagyok, a valóságban megpróbálom élvezni az életet.
Nem vagyok egysíkú.Mindent - szeretete, gyűlöletet, fasizmust, kapitalizmust - megpróbálok asszimilálni, felszívni.Ami nem öl meg ,erősebbé tesz, mondta az Öreg.És én még élek.
Akár hiszed, akár nem, vasakaratom van.Amit célul tűzök, azt végigviszem ha belerogyok is.
És nem, nem adom fel.Fejlődni akarok, és a nihilizmust azért adaptáltam hogy még erősebb legyek, hisz minél több felfogást birtokolok, annál könnyebben tudom kivágni magam bizonyos helyzetekben.Lelkem erős mint az acél, viszont a test gyenge - ezért imádom a gépeket.Ezért rothadok - kivülről.Belül azonban dolgoznak a vashernyók miliárdjai.Én vagyok a tejút, az esszencia, az örök kezdet és az univerzum közepe, a mindenható, a színtelen valóság, a... -Őrült!- sivalkodott közbe Clevinger. - Az vagy! Őrült!
- ...végtelenség.Valódi nagyágyú, acélöklű aranypofa.Én vagyok a bona fide supraman.
- Szupraman?! - kiáltotta Clevinger. - Szuperman!
- Szupraman - javította ki Yossarian.
- Őrült vagy - harsogat clevinger izzón, szemét elfutotta a könny. - Jehova koplexusod van.
- Hiszek,hiszek:mindenki Nathan.
- Clevinger gyanakodva húzódott vissza szónoklata csúcsáról.
- Ki az a Nathan?
- Melyik Nathan? - érdeklődött Yossarian ártatlanul.
Clevinger szakértelemmel kerülte el a csapdát.
- Semmivel sem vagy jobb Raszkolnyikovnál...
- Kinél?
- ...igen,Raszkolnyikovnál, aki...
- Raszkolnyikov!
-... aki, komolyan mondom...aki úgy érezte, jogosan megölhet egy öregasszonyt...
- Kinél nem vagyok én különb?
-...igen,jogosan, ez a helyes szó...és baltával! És ezt be is tudom bizonyítani!
De Yossarian tudta hogy igaza van.Mert, amint ezt Clevingernek elmagyarázta, legjobb tudomása szerint sohasem tévedett.
Nnna."I'm a million different things, none of them you know."
Ja, én is álomvilágban élek, gyűlölöm ezt a kalmár-világrendet, ahol mindet az alapján ítélnek meg, hogy "mennyire hasznos", és mennyi profitot termel.
Ez a természet rendje, Rabe.Több profit = nagyobb esély a túlélésre.Life finds strange ways.Sok pénz = magasabb életszínvonal = hoszabb élettartam = több ember = éljen az élet.A Föld meghal - mit számít.
Tudod hogy van ez: "The Earth has a skin and that skin has diseases, one of those diseases is man."
Nem kell mondanom kit idéztem.
És az baj hogy én álmodozom? Ezzel vádolsz.Én csak megpróbálok alkotni egy olyan világot melyben én vagyok a központ, az irányító.Megvetek minden politikai irányzatot, mert a politika a gyengéknek és a fantáziátlanoknak van.
" I must create a system, or be enslav'd by another man's. (William Blake)"
Azt mondod, csordaszellem.Á, és te? Te talán nem egy csoporthoz akarsz tartozni mindenáron? A fasiszták is ugyanolyanok mind bármely más politikai csoport, egy seregnyi bárány, melyet kivételesen egy oroszlánbőrbe bújtatott kos vezérelt.Ti is csak ugyanazt akarjátok: hatalomra jutni majd kizsákmányolni mindent.Ami nagyon helyes, csak akkor ne mondd hogy annyira más.Hitler is csak azt akarta, és meg is kapta az embereit: buta bárányokat, akik feltétel nélkül követték.Egy gyenge ember volt ős is, csak jó helyen, jó időben.Teóriái logikátlanságát, elvei kivetelezhetetlenségét ordítással és vakító propagandával küszöbölte ki.Értelmes ember felfedezi a csupasz embert benne, aki csak hívei számára van felöltözve a "láthatatlan" ruhába.
"A nyomorúság motivál, nem az utópia", mondta Marx és igaza volt, mert a hitleri Németországban pont az volt a helyzet.
Üdv: LTD
p.s. olvasd el a 22-es csapdáját :)).Benne Yossarian ...én vagyok.
Nehogy azt hidd, hogy nem fordult meg a fejemben Cocc;-) De határozottan akartam válaszolni apa, mer' hozzám az illik, nemigaz?;-) Ha megadnak neked két rossz lehetőséget, és te mindjárt azzal jössz, hogy "mi lenne ha inkább mégis..." akkor az a hezitálás, kibújni akarás, gyávaságot és gyengeséget jelent. Tudod, van egy topicom az állítólagos önzetlenségről, ami egy mesével kezdődik, ahol dönteni kell. Két lehetőség van, és mindkettő rossz. Hiába szögeztem le az elején, hogy nincs semmiféle köztes megoldás, számtalan gyáva ember offolt bele a topicomba a hülyeségeivel - a "vicces" köztes megoldásaival.
Ja, persze, nem egyetlen lehetőséged van, de őszintén szólva mit teszel te azért, hogy megváltoztasd ezt a világot?
De mi van ha nekem ez a világ olyan groteszk meg irreális hogy csak kapkodom a fejem?
Mi az, hogy "irreális"? Pont erre mondtam a múltkor, hogy nem láttál még "vizet". A vizi környezet a realitás, amennyiben hal vagy. Mi neked a realitás? T'od, mer' a képzelet az nem lehet az.
"Coca was dreaming - that was the basic flaw in his reality"
Ebben a rohadó világban minden problémám anyagi jellegű.Nem velem van baj hanem a többi hat milliárddal.Mert pénzéhesek.De ez nem baj.Mert én alkalmazkodom.És ha sok pénzed van még az is felnéz rád aki gólyalábakon van,hehe
Én? :) Nem hinném hogy felnézek rájuk.
Alkalmazkodsz?:) Olyan leszel, mint azok, akiket utálsz, nagyszerű! Talán azért, mert túl sokan vannak, és túl erős benned a csordaszellem?;-) Manson is nagyszerűen alkalmazkodik - egyre jobban megszedi magát a "szegény, pénzmegvető", nihilista rajongótáborából;-))
Ja, én is álomvilágban élek, gyűlölöm ezt a kalmár-világrendet, ahol mindet az alapján ítélnek meg, hogy "mennyire hasznos", és mennyi profitot termel.
Vasárnapi Blikk (szennylap): "Botrány! Marilyn Manson SS sisakban jelent meg egy londoni autogrammosztáson"
Hehe az öreg bajkeverő.
A választások:
Manson: All I can really say is that I think that art and especially music thrives under conservative rule. I think that Bill Clinton's attempt to be friends with young people, to come on MTV, did something to the rebellion barometer. It didn't really give kids any authority to go against. I think that that's why there's been a lot of bland and happy-go-lucky music created over the past six or seven years.
Loder: Do you support [George W.] Bush?
Manson: I don't really support Bush, but I hope we get some good, right-wing, Manson-hating people in office so that I can piss them off.
MTV Music Awards:
"I'm not even sure why we're here — I think it was an accident," he said. "We want to represent peace because we feel that if you give the world peace they want war. So we feel that by representing peace we're furthering the destruction of mankind with our music."
Egy régebbi:
"I Don't Like The Drugs, But The Drugs Like Me: that song was kind of the "We Are The World" for drug users. I can imagine a lot of people holding hands and... that sort of thing. It's kind of a public use thing -- I'm trying to give back what the community gives to me..."
Nos én többet vártam tőled.Két út állt előtted.
Az egyik az volt hogy meghalsz.Én is azt tettem volna.Én viszont arra is gondoltam hogy te, mint túlélő, cselekedni fogsz.Mondjuk behatolsz világukba, elsajátítod a törvényeket és átveszed az irányítást.
De végeredményben kibújt a szög a zsákból és bebízonyítottad hogy csak papíron vagy harcos.Én két lehetőséget soroltam fel és te automatikusan kiválasztottál egyet, nem gondolkodtál azon hogy a lehetőségek száma sose korlátolt, legfeljebb képességeink.
Egyébként az általam felvázolt világ számomra is ugyanolyan taszító.Borzalmas.És számomra pont ilyen EZ a világ is amelyikben élek.Akkor hát egyetlen lehetőségem van, nem igaz? ( a válsz: nem)
Burzum dalszöveged:
Nadon jó, nadon jó.
"And we don't want to live forever
and we know that suffering is so much better..."
Amit a gólyalábakról mondtál:
Persze mint mindig most is igazad van.Ez a te világod, papa, neked csak kell tudni alkalmazkodni.De mi van ha nekem ez a világ olyan groteszk meg irreális hogy csak kapkodom a fejem?
Az emberek valóban lefele néznek rám.Semmi gerincem nincs, jól tudom.Ha lenne lelkem, eladnám bármiért.Viszont van okom optimizmusra, ugye? Hisz ott vannak a cocák! Vezérük leszek...
March of the Pigs
step right up march push
crawl right up on your knees
please greed feed (no time to hesitate)
i want a little bit
i want a piece of it
i think he's losing it
i want to watch it come down
don't like the look of it
don't like the taste of it
don't like the smell of it
all the pigs are all lined up
i give you all that you want
take the skin and peel it back
now doesn't that make you feel better?
shove it up inside surprise! lies
stains like the blood on your teeth
bite chew suck away the tender parts
i want to break it up
i want to smash it up
i want to fuck it up
maybe afraid of it
let's discredit it
let's pick away at it
now doesn't that make you feel better?
the pigs have won tonight
now they can all sleep soundly
and everything is alright
Viszont egy dolog megnyugtat.Ebben a rohadó világban minden problémám anyagi jellegű.Nem velem van baj hanem a többi hat milliárddal.Mert pénzéhesek.De ez nem baj.Mert én alkalmazkodom.És ha sok pénzed van még az is felnéz rád aki gólyalábakon van,hehe.Mert a büdös világban csak egy szag van:a pénz szaga.Te is álomvilágban élsz.Ez szintén megnyugtat.Ugye hogy nem vagyok én bolond?
"all of my fears came true
black and blue and broken bones you left me here i'm all alone
my little piggy needed something new
nothing can stop me now
i don't care anymore
nothing can stop me now
i just don't care"
Üdv: Right to Decay!!
"Clevinger was dead.That was the basic flaw in his philosophy."
Röfi!
Hogy csinálom, hogy nem megyek emberek közé?
Úgy csinálom, hogy köztük vagyok, és mégsem vagyok köztük.
Úgy lehet az emberek közé menni, és mégis elkerülni őket, hogy gólyalábakon mész közéjük. Veled viszont az a baj Röfi, hogy te hagyod hogy löködjenek, térden csúszkálsz közöttük, vagy még a sárba is lefekszel - és csak a koszt látod. Na nem azért, hogy megalázkodj, hanem mert szándékosan elhagyod magad. Aztán még csodálkozol ha kinevetnek. Mondjuk te sem vagy jobb, mert te meg bosszúból rendszeresen elgáncsolod őket, legalábbis ezt mondogatod. Ennek ellenére azért te is -mint minden élőlény- szeretnéd hogy felfelé nézzenek rád, de mindenki csak lenéz. Aztán kínodban kisütöd, hogy valójában nem is arra van fent amerre ők néznek, hanem másfele - feléd. De csak a fejhorgasztók, és a többi cocák hisznek neked, akik már eddig is a szart túrták.
Aki gólyalábon megy az emberek közé, az kicsinek látja az embereket, és lenézi őket, de nem érzi büdösnek a világot, mert nem érzi az emberek szagát - a magasban ugyanis mindig tiszta a levegő.
Mi van, szórakozol velem?;-))) Hiszen tudod, vagy talán nem?:))) Kiszámítható vagyok, tanonc is megmondta.
Meghalnék, ez evidens;-))
Számomra az a világ egy undorító pokol lenne. Fehérruhás emberek, halványkék ég? Pfuj, hányingerem van.
Aranyos kis mese, de ugye "sajnos" most itt vagyunk.
Egyébként gondolom neked sem az a gyomorforgató "szeretvilág" jelenti álmaid netovábbját, mert ha mégis, akkor nem igazán értelek.
Hogy mit akarsz bizonytítani? Azt, hogy lehetne olyan is a világ, hogy én érezném magam hozzád hasonlóan. Igen, de egyrészt nem olyan, és megmondtam hogy én mit csinálnék. A részvétébresztéssel nálam semmire sem mész.
Egy tisztás az erdőben
Hol süt a Nap
Fáktól körülzárva
Foglyok vagyunk mi
Ezen a tisztáson, mely Istené
Éget, fáj
Mikor a fény húsunkat nyalja
Ég, füst, egy felhő
A mi alakunk
Fogolyként a sírban,
Isten jóságával kínozva...
Kék ég...
Nincsenek lángok
Nincs gyűlölet
Igazad volt - megérkeztünk a Pokolba
Arra ébredsz hogy valami szúrja a hátad.Kinyitod a szemed,erőtlenül pislogsz.A levegő, mely körülvesz,lágy és langyos,mozdulatlan."Szóval meghaltam", gondolod, mert az ég szürke volt a Nagy Csata napján, és a bombák ordítva tépték szét dobhártyád, (mily kellemes hang volt a fülnek).
Most az ék halványkék volt és halott, nem zúgtak a gyűlölt-szeretett Spitfire-ok.
És még emlékszel a bajtársak nevetésére, a ropogó géppuskákra, a légelhárítók tompa dörejére.De mindez távol volt, talán csak egy álom.Föltápászkodsz, és megfordul a világ.Gyengeséged elrémiszt, tested csont és szürke bőr, halvány rémképe a valaha erőtől duzzadó gépezetnek.
Émelyítő minden,gondolod.Megindulsz lefele a lejtőn.És akkor meglátod őket.Kéz a kézben, énekelnek, bárgyú mosollyal, a szeretetről.
És fehér lepelbe borította testük ide oda hintázik.
Amikor meglátnak, gyorsan leveszik rólad a tekintetük, mintha mi sem történt volna.Csupán az egyik áll ki a körből.Odajön.
-Már vártunk.
-Kik vagytok? Mi történt velem?
-Üdvözöllek a való világban.A te rémisztő világod még benned él, de mi kiöljük lelkedből.Megtanítunk a szeretetre.Mert EZ a való világ, minden más, amiben hittél, füst és pára volt.És alkalmazkodnod kell.Úgy kell gondolkodnod, ahogy mi, úgy kell viselkedned.Mások a szabályok itt, a Szeretet Földjén.És mi ragaszkodunk hozzájuk.
"Növények",nézel rájuk elhűlve,"buta vegetáló barmok".
-És ha nem teszem? - a kérdés magától csúszik ki a szádon.
-Akkor meghalsz.Nem mi ölünk meg.Az erőszakot nem ismerjük, és világunk törvényei meg is akadályozzák.Viszont akkor választanod kell.Vagy velünk tartasz, és megismered mi a szeretet, vagy magadra hagyunk és akkor éhen halsz.Mert a szellemi táplálék mellett a test táplálékát is csak rajtunk keresztül kaphatod meg.Ezek a szabályok.
Téged azonban az első szavak érdekelnek.Hogy is van ez? Az ők világuk megakadályozza az erőszakot??
És akkor ütésre lendült a karod.
Amiután magadhoz tértél, még érezted a bizsergést a tarkódon, ami azonban belülről jön.
"Nem tudtam megütni", ezek az első szavak amiket szinte hangtalanul suttogsz.Fölállsz, és a lassan összeálló kép közepében ugyanazt a nyáladzó, ideges mosolyú albínót látod, aki bevezetett a törvényekbe.
"Talán csak gyenge vagyok még.Talán még egyszer".
És megint elfeketedik a világ.
És amiután magadhoz tértél, szomorúan állapítod meg hogy valóban korlátoz a világuk.
Agyad villámgyorsan futtatja a lehetséges variációkat."Erősebb vagyok náluk, életképesebb.És nem csak erőm, hanem ravaszságom és kitartásom tesz azzá."
De amikor magadra pillantasz, akkor rájössz hogy bizony ezzekkel az izmokkal egy légynek is csak nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket tudsz okozni, és agyad hiába dolgozik gyorsabban, az ők világukat más törvények vezérlik."Más szituáció más igényeket követel",jut eszedbe."Másképp kell cselekednem.Túl kell élnem, és harcolni fogok a túlélésért, még ha bele is halok a próbálkozásba(abszurd)."
A kérdés: mit teszel öreg?
1.A világ amit felvázoltam természetesen nem az én álomvilágom.
2.Célom az hogy bebizonyítsak neked valamit, amit most természetesen nem tudok megmondani mivel akkor másképp állnál hozzá a dologhoz.(Vajon mit akarok bebizonyítani ? Nem egyszerű kérdés)
3. /OFF/ hány éves vagy és mi a "civil" foglalozásod?
Üdv: egy rohadó állat,akit csak testéből kiálló chipek tesznek értékessé.
A Raven nickemnek valahogy megváltoztatták a jelszavát. Eccerűen hiába próbálom ezerszer, nem fogadja el. Kibasznak velem valakik. Volt olyan, hogy semmiért letiltottak 2 órára, most meg ez.
Na mindegy.
Miért hasznos a cici? Mi van, téged malactáppal hízlaltak?;-)
Hogyhogy "már majom is vagyok?" ????
Majom mindig is voltál, akárcsak én vagy Torgyán vagy mittomén...'Sze tudod a nótát:
"All simple monkeys
with alien babies."
Legfeljebb nem annyira szőrös a hátad, bár ez én ilyen messziről nem tudom biztosan megmondani.
Hogyhogy nem láttam vizet? :))). Annyira azért nem érződik, vagy mégis ??
Persze hogy nem az vagyok ami akarok lenni.Tehetek róla? (a válasz:igen..tudom).
Mondtam, virtualis akarok lenni.Nonexistent existence.
Nem bocsájtok meg a világnak.Miért tenném? Hah!
Mire akarod őket "megtanítani", ha nem is hiszel semmiben? Miért "buták"? Nem mindegy neked akkor, hogy mit csinálnak? Ha nem szereted az embereket, ne menj közéjük! Ezt teszem én is.
Áruld el hogyan teszed.Ja és én hiszek valamiben.Csak nem tudom elmondani.
Ettől még lehet élvezni az életet coci. Miért nem nevetsz inkább a majmokon, miért nem nevetsz te is saját magadon?
Ja, hát én permanens azt csinálom bazeg. :))
Mire akarod őket "megtanítani"?
Jó ezt pont nem magamra értettem hanem arra amit Manson csinál.A faszom akar tanítani.Bunkó parasztokat.(jó tudom:én is közéjük tartozom,Herr Offizier).
És sok jól kitalált dolog van rajta, ami olyan mint a fehérnép keble: hasznos és kellemes is egyszersmind.
Miért hasznos? Azért mert kellemes számunkra? :))
Ámde nagyobb bátorság kell ahhoz, hogy az ember az életet befejezze, mint új versét: tudja ezt minden orvos és minden költő."
Jaj, nagyon szívszorítóan röfögsz Coca, de egyszersmind nagyon hamisan is.
Már Majom is vagyok?;-)
Leköpnek, megvetnek mert nem ellenkezem, gyávának, életképtelennek gúnyolnak, de hát szidhatod a partra vetett halat, amiért nem "alkalmazkodik"?
Nem, nem jó ez a halas hasonlat, ugyanis miféle hal lennél te? Aki az égből pottyant? Mivel "vizet" még nem is láttál. Vagy talán igen?;-)
Nem coca, te is csak egy "majom" vagy, aki halnak képzeli magát. És még képzeletben sem voltál mindig hal - ebben is egyetérthetünk asszem.
És halnak is csak azért képzeled magad, mert az éktelen nehezteléstől már levegőt sem kapsz. Ha meg tudnál bocsátani a világnak, akkor nem képzelegnél annyit. Neheztelés - ez mérgez meg téged. Biztos, hogy az akarsz lenni aki vagy? Vagy esetleg azért neheztelsz, mert nem tudsz olyan lenni, amilyen akarsz? Aki ugyanis az akar lenni ami, az nem neheztel!!!
Buták vagytok,gondolom,farkatok meg véretek vezérel,a vér és sperma, összekeverve gyönyörű rózsaszín,az élet.És megpróbálom utánozni őket, eltúlozva mozdulataikat, groteszkül ugrálok, hogy rádöbbenjenek, milyen nevetségesek
"Buták"?:))) Te meg a kis buddha, aki rájött, hogy minden hívságos?;-) Mire akarod őket "megtanítani", ha nem is hiszel semmiben? Miért "buták"? Nem mindegy neked akkor, hogy mit csinálnak? Ha nem szereted az embereket, ne menj közéjük! Ezt teszem én is. De ne őket hibáztasd, amiért nem olyanok mint te! Nocsak Coca, csak nem majom vagy te is? Aki "tanít", aki vitázik, az nem akar mást, mint bebizonyítani, hogy "az ő igaza nagyobb" - csak nem a farka, hanem az igaza, de ez majdnem ugyanaz nemde?. Miért tartasz eléjük tükröt? Miért akarsz a "majmokból" partravetett halat csinálni? Az lenne az igazság, hogy minden hiábavaló?;) És ha igen? Ettől még lehet élvezni az életet coci. Miért nem nevetsz inkább a majmokon, miért nem nevetsz te is saját magadon?
Választanom kell.Majom leszek és túlélem, vagy megmaradok annak, ami vagyok, és akkor elpusztítanak.Vagy elpusztítom magam, és akkor talán visszakerülök a saját világomba.
Mit fogsz tenni velem, Raven?
"Itt áll a csolnak, oda át talán a nagy Semmibe vezet az út. - De vajon ki akar ebbe a "talán"-ba beszállani?
Közületek senki sem akar a halál csolnakjába beszállani! Hogy lennétek hát világ-únottak!
Világ-únottak! És még a földtől sem váltatok meg!
Még mindig a földet sóvárgóknak látlak titeket, szerelmeseknek tulajdon földi-unalmatokba!
Nem hiába, hogy lelóg az ajkatok: - egy-egy apró földi vágy ül még rajta! És szemetekben nem úszkál-e apró felhője az el nem felejtett földi örömnek?
Sok jó találmány van a földön; egyik hasznos a másik kellemes: ezekért kell a földet szeretni.
És sok jól kitalált dolog van rajta, ami olyan mint a fehérnép keble: hasznos és kellemes is egyszersmind.
De ti világ unottak! Ti föld restjei!
Rajtatok vesszővel kell hegedülni! Vesszőcsapásokkal kell lábatokba kedvet önteni.
Mert ha nem vagytok betegek és kiélt fickók, akiket megúnt a föld, akkor ravasz lajhárok vagytok, vagy torkos elrejtőzött kéjenc macskák. És ha nem akartok ismét vígan futni, úgy szálljataok poklokra!
Ámde nagyobb bátorság kell ahhoz, hogy az ember az életet befejezze, mint új versét: tudja ezt minden orvos és minden költő."
Kösz a Nietzsche idézetet, valóban tetszett, és alátámasztja mindazt, amiért kiállsz te is.
Hadd idézzem a saját Nietzschémet.Ezen túl mindig idézgetek belőle egy kicsit.
Az egyetlen,ami folyt,az a háború volt,és úgy látszott,senkit nem érdekel,kivéve Yossariant és Dunbart.És amikor Yossarian megpróbálta felhívni rá a figyelmüket, tágultak mellőle és azt hitték, ő a bolond.Még Clevinger is, aki pedig jobban ismerhette volna a dőrgést, de nem ismerte jobban, még ő is azt mondta neki, hogy őrült.
-Őrült vagy!
-Clevinger, mi a fenét akarsz te az emberektől? - felelt neki unottan Dunbar a tiszti klub zajában.
-Nem viccelek - állhatatoskodott Clevinger.
-Ezek meg akarnak ölni engem - mondta Yossarian nyugodtan.
-Senki nem akar téged megölni - kiáltotta Clevinger.
-Akkor miért lődöznek rám folyton? - kérdezte Yossarian.
-Mindenkire lövőldöznek - válaszolt Clevinger. - Mindenkit meg akarnak ölni.
-Akkor meg mit akarsz?
Clevinger már vágányon volt,érzelmei félig kiemelték a székből,szeme nedves volt, ajka sápadt és remegett.Ahogy mindig is történni szokott, amikor olyan elveken veszekedtek,amikben Clevinger szenvedélyesen hitt,dühöngve kapkodott levegő után, nyeldeste vissza a meggyőződés keserű könnyeit.Clevinger nagyon sok elvben hitt szenvedélyesen.Őrült volt.
-Kik azok az ezek? - tudakolta. - Ki az pontosan, akiről úgy gondolod, hogy meg akar gyilkolni?
-Kivétel nélkül mindenki - mondta neki Yossarian.--Ki az a kivétel nélkül mindenki?
-Mit gondolsz, ki az a kivétel nélkül mindenki ?
-Fogalmam sincs.
-Hát akkor honnan tudod, hogy nem akarnak megölni?
-Mert...- hebegte Clevinger, és haldokolva kapkodott a szavak után.
Clevinger tényleg azt gondolta, hogy igaza van, de Yossariannak bizonyítékai voltak, mert idegenek, akiket nem ismert, ágyúval lőttek rá minden egyes alkalommal, amikor fölszállt a levegőbe, hogy bombát szórjon rájuk,és ebben semmi vicces nem volt.
"And the world shudders
as the worm gets his wings..."
Igazad van,kamarad.Végig igazad volt, markáns válaszaid mindig a jó helyen matattak.
Elmondom a Manson szindrómát.Behold, I teach you the real reason:
Miért azonosulok én Mansonnal.Mert mi nem erre a világra valók vagyunk.Bocs, rossz gépre szálltam.Tévedés volt.Kitéptek anyámból, és én nem erre vártam.Az élet már ott állt, karddal a kezében, várta hogy nekiessek.De én elhajítottam a kardot már az elején, még mielőtt észrevettem volna az ellenségem.És ott állok döbbenten, kiszolgáltatottam, míg az élet mély sebeket vág testemen.Körülnézek.Majmok, egymást hajkurásszák, ki az erősebb, veszekednek.Rökönyödve nézem, beteg játékuk taszít.Nekem jobb a nőm, nekem nagyobb a farkam, visítják, és én látom, nem ide tartozom.És csak nézem a cirkuszt, míg be nem ráncigálnak maguk közé.Leköpnek, megvetnek mert nem ellenkezem, gyávának, életképtelennek gúnyolnak, de hát szidhatod a partra vetett halat, amiért nem "alkalmazkodik"? Buták vagytok,gondolom,farkatok meg véretek vezérel,a vér és sperma, összekeverve gyönyörű rózsaszín,az élet.És megpróbálom utánozni őket, eltúlozva mozdulataikat, groteszkül ugrálok, hogy rádöbbenjenek, milyen nevetségesek.Tükröt mutatok nekik,de leköpik képmásuk és azt hiszik, én vagyok az a szőrős arc a tükörben.És akkor megértem hogy nem lehet megváltoztatni őket.A természet rendje, ordítják, az erősebb túléli,ordítják...És akor döbbenek rá a különbségre.És a valóságra.Hogy akkor én most mit keresek itt.Választanom kell.Majom leszek és túlélem, vagy megmaradok annak, ami vagyok, és akkor elpusztítanak.Vagy elpusztítom magam, és akkor talán visszakerülök a saját világomba.
Mit fogsz tenni velem, Raven?