Akinek kérdéses még a K-szegény tápozás hatása, néhány kép, egyelőre nem virágok, csak beindult növények, amikről azért érdemes azt tudni, hogy nagyon kényes, ritka gazok. A paph. intaniae és a képen látható paph. anitum másfél éve szenvedgetett,a képen látható, hogy az intaniae milyen hajtást hoz, az anitum pedig a gyökér mellett új hajtást is hoz.
paph. anitum, intaniae, violascens, phrag. vittatum, cattl. aurea tasakos(!), cattl. rosita, trianaei alba (itt csak két hajtás látszik, valójában három hajtása van)
Nem akarom én ész nélkü pasztázni, csak a boltokba mikor megveszem az orchideát, akkor egy ágon nagyon sok szemen jön virágos ág, nekem meg egy ágon maximum 1 szem pattan meg. Az egyik már most virágzik 3-ra mióta nálam van. 1 ágasan vettem, 3 ágat hozzott. Mostanra 3 elszáradt, a 4. félig elszáradt és bimbózi. A másik vétel után hamar levirágzott, utána hozott 3 levelet, és most virágzik és 2 kicsit nevel. 1-1 ágon 1-1-et nevel, 1-1 ágon pedig 1-1 szem pattant meg.
az anyagot keiki pasztának hívják, ez alapján rákeresve találsz róla mindent. nem olyan frenetikus, jobb ha a növény maga dönti el mikor és mennyit virágozzon.
Sziasztok! Korábban olvastam valahol, hogy az orchidea (személy szerint lepke) ágain nem minden "szem" köt be, ezért nem is virágizk mindegyik. Erre szoktak alkalmazni valami anyagot, amivel bekenik és így egy ágon töb szem is megpattan és virágzani is fog.
Szóval a kérdésem az lenne, milyen anyag ez? Hol lehet kapni ilyet? Kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatosan?
Tőlem nincs olyan messze, 160 km, de drága átmenni az európahíd és az olasz pályadíj jól megnyomja :-( Tényleg röhely, ennek a nem egészen 160 km-nek kb 70 ojrós utiköltsége van...