Keresés

Részletes keresés

doky67 Creative Commons License 2001.02.28 0 0 1658
Ismerős a történet... :-)
Előzmény: Macika (1655)
blr Creative Commons License 2001.02.28 0 0 1657
OFF
Nem anyázós fórum ez, de ha már itt tartunk velem is szórakoztak, sokáig, pedig lassan két éve 40-80e Ft-ot fizetek nekik havonta!
Előzmény: Macika (1656)
Macika Creative Commons License 2001.02.28 0 0 1656
Mármint abból a szempontból örülök, hog ynem én vagyok az egyetlen, akivel szórakozik az a cég, akinek 5-ik éve fizetek minden hónapban legalább 4750 Ft-ot.
Előzmény: PoorBoy (1654)
Macika Creative Commons License 2001.02.28 0 0 1655
Ebből az egy szempontból örülök. Másrészt iszonyatos pofátlanságnak tartom a cég részéről ezt a fajta minősíthetetlen hanyagságot.

Január 16-án küldtem el az első faxomat, amiben megrendelem az Elconhoz. Két hetet ígértek, egy hét után (motoszkált a kisördög) rákérdeztem, mi újság, ugye megkapták, stb.
Nem, nem kapták meg!!!!!

Január 23-án újabb fax.
Február 5-én rákérdeztem, semmit sem tudnak róla.

Február 5-én újabb fax, már üvöltök!!!

Február 19-én SEMMIT SEM TUDNAK A FAXOMRÓL Pécsett!!!!!
Ismét fax!!!

Ma 27-én felhívtam egy hölgyet (Sz. Anikót) szintén Pécsett, aki nem győzött csodálatának hangot adni, meg elnézést kérni, hogy még mindig semmi nyoma a megrendelésemnek.
Ráparancsoltam, hogy addig maradjon ott a fax mellett, míg el nem küldöm a megrendelést ÖTÖDSZÖRRE is. Megígérte, hogy ott marad, elkérte a számomat, és azt mondta, amint kezében a fax, azonnal visszahív. Nem hívott, pedig 5 percen belül küldtem.

Munkaidőben eddig 5x faxoltam le Pécsre.

Ki fizeti ki nekem a fax- és telefonköltségeket.

Tessék mondani, normális emberek dolgoznak a MatávNetnél ????

Előzmény: PoorBoy (1654)
PoorBoy Creative Commons License 2001.02.28 0 0 1654
Lenne valaki olyan jó és a RVS-COM Lite-ot ELCON NT1+2a/b+V.24-hez elküldené nekem?
A Matávtól is kértem hetekkel ezelőtt, de képtelenek elküldeni, 1212 nem tud semmit a faxomról...
pilóta Creative Commons License 2001.02.27 0 0 1653
Hát nem tudom, nekem azt is megcsinálta. Lehet, hogy átmásoltam még valamit ezekkel együtt, csak már nem emlékszem, hogy pontosan mi volt. Szerintem próbálkozz (én úgy csinálnám, hogy reggel, amikor elindítom a gépet, küldenék egy faxot valahova, és utána win kommanderben megnézném, hogy milyen file-ok módosultak az utolsó 1 órában. Valószínűleg ott lesz a keresett file).
Előzmény: ISDN User (1652)
ISDN User Creative Commons License 2001.02.26 0 0 1652
T. Pilóta !

Köszönöm a válaszodat. Amit leírtál az nekem is sikerült. A faxaim megvannak, de ha használtad a progit akkor láttad, hogy a kimenő faxoknál felkínál egy listát, amiben azoknak a telefonszámait tárolja - nevekkel együtt - akiknek már küldtél faxot. Na ezt a listát szeretném átvinni az új Windows-ba de nagyon... Ha ebben tudna valaki segíteni azt nagyon megköszönném.

Sziasztok:

Karesz

pilóta Creative Commons License 2001.02.26 0 0 1651
ISDN User!
A

c:\program files\RVS\Wcom\System\Mail\Fax

könyvtárban vannak a faxok, oda másold be a régi bejöbő faxokat.
A

c:\program files\RVS\Wcom\System\Mail\Out

könyvtárba pedig a régi kimenő faxokat.
(legalább is nálam ott vannak, én is nem rég telepítettem újra aWin98-at)

Előzmény: ISDN User (1650)
ISDN User Creative Commons License 2001.02.25 0 0 1650
Sziasztok!

Keresek olyan valakiket, akik használják azt RVS COM progit. Új WINDOWST installáltam, és nem tudom, hogy hogyan lehetne a másik WINDOWS-ból a faxos címeimet és telefonszámaimat
átvinni az új WINDOWS-ba. nagyon fontos lenne.

Köszi előre is mindenkinek!

Karesz

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.23 0 0 1649
Szia Macika!

ad 1. Nem jól értelmezed: külön-külön kell programozni, azaz

beemelés
és
*61*1715#
és
bontés
és
beemelés
és
*67*1715#
és
bontás. (ponty! :-)))

ad 2. Sajnálatosan elcseszte az Izraeli cég a szoftvert. Egy fél éve még arról volt szó, hogy javítják ezt a részt (is)... :-(

De nem ez a legnagyobb hibája! Hanem a hívó-azonosításnál a számbemondás őrületes! Amit a W elvisel, az ide is jó?! És az a pláne, hogy közben a tudakozóban meg ott a szupi bemondó-modul! na ez ügyben még teszek egy kőrt!

Üdv:

Maus Robi
(mikimaus)

Előzmény: Macika (1635)
psmith Creative Commons License 2001.02.23 0 0 1648
OFF
Tisztelt MATÁV Rt.!
Február 22-én 14 óra körül, talán már kicsit késő figyelmeztetni az olvasókat egy - egyébként meg nem történt, és minden valószínűség szerint érdektelenségbe fulladt - MATÁV ellenes akció esetleges törvénytelenségére. A Matáv három legfontosabb telefonszáma közül kettőt- Matávnet szerver, és a Tudakozó – tudtommal díj ellenében lehet kapcsoltatni, ha pedig fizetek érte, akkor és annyiszor hívom ahányszor nekem tetszik.
Mindazonáltal értékelem, hogy – ha kissé megkésve is – próbálják az előfizetőik érdekeit megóvni, de talán dicséretes lenne, ha az energiát inkább a szolgáltatás minőségének javításába, működésüknek hatékonyabbá tételére és ez által áraik csökkentésébe fektetnék.
Dilettantizmusuk további jeleként értékelem, hogy a témához – Matáv ellenes akció – nem kapcsolódó topicban tették közzé felhívásukat. Van az Index-en éppen elég Matáv elleni akcióra felhívó topic – csak rá kell keresni a „matáv” vagy „matav” szóra, - sőt kifejezetten a témában is nyílt topic „matavkiller” címmel. Ajánlanám még a fizetett hirdetést, az olvasók által gyakran látogatott internetes lapokban. Persze, ha a Matáv-nak nincs annyi pénze…

Tisztelettel:
PSmith
Ügyfél

ON

Előzmény: MATÁV Rt. (1636)
Bad Joe Creative Commons License 2001.02.23 0 0 1647
"A Matávkiller program ismeretlen szerzője megtéveszti olvasóit azzal az állításával,,hogy az általa kezdeményezett akció nem ütközik törvénybe, és szerinte ez a lépés megengedett módja a helyi beszélgetési díjak csökkentése iránti igényérvényesítésnek."

Tisztelt Matáv! Tessék már mondani valamit, amely Önök szerint "megengedett módja a helyi beszélgetési díjak csökkentése iránti igényérvényesítésnek"! Szívesen élnénk vele egy páran... ;-)

Józsi bácsi Creative Commons License 2001.02.23 0 0 1646
Tényleg volt egy időszak, amikor vírusos volt ....

Matáv Rt.!
Ebben a topikban még nem fenyegetőztetek :
matavkiller

Előzmény: Bad Joe (1645)
Bad Joe Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1645
Érdekes. Az index cikke szerint a progi nem csinál semmit (nem tárcsáz). A Matáv hozzászólásában mégis ez áll: "a Matávkiller program elindítása, a tömeges hívás megzavarja a Matávnak mint közüzemi szolgáltatónak a működését". Legalább egyeztettek volna az index-szel, amikor ezt a fizetett cikket kieszközölték. Az is furcsa, hogy mindössze 1 nappal a tervezett akció előtt derül ki a programról, hogy vírusos. Amúgy én letöltöttem a progit kiváncsiságból (még hetekkel ezelőtt), víruskeresőkkel megnéztem, el is indítottam, de semmiféle jelét nem tapasztaltam annak, hogy b.o. lenne benne. Az index cikkben leírt file-oknak sincs nyoma a gépemen, és a registry is tiszta.
trancsiloz Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1644
Hát ebben igazad lehet, bár ennél furcsább dolgokat is bebizonyítottak már nálunk. Lényeg a lényeg, szerintem a Matáv reakciója egész korrekt volt, semmiképpen sem nevezném bunkóságnak.
Előzmény: szilva (1643)
szilva Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1643
Nemigen hiszem, hogy egy ilyen "támadás" esetén be lehet bizonyítani, hogy te a cselekedeteddel (ti. hogy sűrűn hívod az ügyfélszolgálatot és a tudakozót, esetleg néhány ezren ugyanezt teszik veled egyidőben) "jelentősen" korlátoznád a közszolgálatot...
Előzmény: trancsiloz (1642)
trancsiloz Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1642
Ha jól vettem ki, a Matáv csak annyit szeretett volna közölni, persze jogászul, hogy nem igaz az, amit a Matavkiller propagálói állítanak, vagyis, hogy a program használata nem törvénybe ütköző cselekedet. Merhogy az.
Előzmény: ne0 (1641)
ne0 Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1641
Igen, teljesen egyetértek veled!

Őszinte leszek:

ISDN vonalam van, és nagyon elégedett vagyok, magával a szolgáltatással, korrektül fizetem a havidíjakat, korrekt szolgáltatást kapok érte.

Ugyanakkor ez a hangnem (Matáv Rt. hozzászólása) nagyon felháborít!

Milyen alapon fenyegetőzik az Ügyfélkapcsolat?

Ezek szerint bárkire ráhúzhatják, hogy meg akarta bénítani a jó kis felmagasztosult szolgáltatásukat, azzal, hogy felhívta a tudakozót a saját pénzéért?

Vagy feljelentenek azért, mert használtam a MatávNet előfizetésemet?

Netán azért, mert felhívtam az ügyfélszolgálatot?

Ez elképesztő!

Előzmény: szilva (1640)
szilva Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1640
Igen, a progi egy hátsó ajtót csinál a vindózra. De én nem vagyok abban biztos, hogy csak szervezett támadást képes intézni, az a trójai progi nyugodtan küldözgethet infokat a gépedről, rólad valakinek. És vajon kinek lenne érdekében a fatáv-ellenes júzerek felderítése? Persze ez csak filozofálgatás, de mindenképpen megfontolandó lehetőség.

Jómagam egyébként nem töltöttem le, nem is akartam, otthon eleve Linuxot használok, úgyhogy értelme sem lett volna. A módszerrel sem igen értek egyet.

Érdekesebb lenne azt firtatni már, hogy mik is lesznek azok a fantasztikus kedvezményajánlatok, amik márciustól jönnek! Ugyanis márciusig már csak 4 munkanap van, és lehet, hogy megint az előfizetőket (és magukat) fogják sz*vatni, ha az utolsó pillanatban teszik meg a bejelentéseket, és a roham önmagától előidézi az ügyfélszolgálat blokkolódását... hehe, csinálnak magunkak egy kis DoS-t?:)

Előzmény: ne0 (1639)
ne0 Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1639
Reagálásom vonatkozik a Matáv RT. hozzászólására is!

1. A Matáv bejött fenyegetőzött aztán elment.

2. Szerintem elég sokan odafigyelnek már arra, hogy milyen programokat töltenek le.

3. Amúgy is hülyeség egy ilyen támadás, hiszen a saját pénzedet költöd, nem is keveset.

4. Nemtudom végigolvastad-e a cikket (Index), de, ha jól vettem ki akkor ez egy trójai jellegű vírus, ami nem feltélenül egyértelmű, hogy az egyik vagy a másik oldalnak álna érdekében terjeszteni.

5. Egy kérdés a Matáv Rt. kedves képviselőjének: akkor ha ma felhívom a tudakozót, netalán arra vetemedem, hogy többször is, akkor be fognak perelni?

Előzmény: szilva (1637)
Andreas Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1638
A legfrissebb F-PROT szerint tiszta a matavkiller.exe. Megnézné valaki más víruskeresővel is? Persze az is lehet hogy a programban becsomagolva/elkódolva bújik meg a trójai...
Előzmény: szilva (1637)
szilva Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1637
Ma jelent meg az Indexen egy cikk, miszerint a progi nem is csinál semmit, ellenben vírusos!

Innentől kezdve kérdéses, hogy nem valami "belső vonalról" indult-e a dolog pont azok ellen, akik esetlegesen mérgelődésüknek ilyen módon is hangot kívántak volna adni...

Előzmény: MATÁV Rt. (1636)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1636
Tisztelt Fórum!

A nevét felfedni nem kívánó szervező február 22-én akciót tervez indítani a Matáv ellen. Folyamatosan zavarni kívánják a Matáv három legfontosabb telefonszámának - a Matávnet szervernek, a Tudakozónak és az Ügyfélszolgálatnak - az egyikét. A szervező véleménye szerint a Matávkiller program tömeges elindításával a megtámadott telefonszám túlterhelődik, elnémul és ezzel komoly üzemzavart és bevételkiesést okoznak a Matávnak.

A távközlési üzem "közérdekű üzemnek" minősül, a Matávkiller program elindítása, a tömeges hívás megzavarja a Matávnak mint közüzemi szolgáltatónak a működését. A Btk. 260. paragrafusa szerint "aki közérdekű üzem működését berendezések, vezetékek megrongálásával, avagy más módon jelentős mértékben megzavarja, bűntettet követ el…"

A Matávkiller személyét illetően - mivel kiléte eddig még ismeretlen - felmerül a felbujtás és a bűnsegédlet elkövetésének alapos gyanúja. Ugyanis a bűncselekmény elkövetéséhez szükséges program közzététele a bűnsegédi minősítés lehetőségét is felveti. Az érintett személy akkor is büntetésre számíthat, ha a közérdekű üzem általa kezdeményezett megzavarásában maga már nem is venne részt. Ha részt vesz, maga is tettes. Akkor maradhat büntetlen, ha a bűncselekményt nem követik el, azaz a közérdekű üzem megzavarására nem kerülne sor, mert a törvény az úgynevezett előkészületet nem rendeli büntetni.

A Matávkiller program ismeretlen szerzője megtéveszti olvasóit azzal az állításával,,hogy az általa kezdeményezett akció nem ütközik törvénybe, és szerinte ez a lépés megengedett módja a helyi beszélgetési díjak csökkentése iránti igényérvényesítésnek.

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: Macika (1635)
Macika Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1635
Nagyon köszi a kimerítő infót, két kérdés viszont bennem maradt.

1. Ha jól értelemeztem, a foglalt vagy nem válaszol aktiválása a következőképpen néz ki: *61*67*1715#

2. A pléhnéniről nem írtál. Lehetséges-e úgy az egyedi üdvözlést lejátszatni a hangpostámmal, hogy a néni ne beszéljen még utánam. U.i. kicsit érdekes, ami le van írva a hangposta tájékoztatójában.
"A személyes üdvözlés beállítása.
.......
Mi sem egyszerűbb. Tárcsázza az 1717-et, ............ Ezután mondhatja el a saját üdvözlőszövegét, amely maximum 30 másodperc hosszú lehet. Ne felejtse el megemlíteni, hogy a hívó a sípszó után hagyhat üzenetet Önnek

Így is tettem.

Kíváncsiságból felhívtam magam, és a következőket hallom: "[Saját kimenőüzenet] aztán egy pléhnéni elmondja még egyszer
"A hangjelzés után rögzítse üzenetét. A befejezéshez nyomja meg a #-et, vagy tegye le a kagylót."

Akkor miért is kellett nekem is rámondanom???

Nem lehet kikapcsolni a nénit, mint a Westel900-nál???

Miért kell, hogy ketten is húzzuk az időt???

Előzmény: Törölt nick (1632)
pigor Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1634
Bocs! Nem teljesen ingyenes, csak kedvezményes a mobil és a távolsági hívás! Viszont a 20 fontban benne van az előfizetési díj is!!!
Előzmény: pigor (1633)
pigor Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1633
Ezso!
Nálad beleszámít a Mindenkinekbe a mobilhívás? Mert nálam nem... Hány órától is van hétvégén a M kedvezmény? Véletlenül nem 15-től 7-ig? Az óránkénti újratárcsázás meg kibirható, ha folytatható a letöltés...
Amúgy itt is megszakad az ISDN kb. 10 perc üresjárat után, s amikor fölhívtam a ügyfélszolgot, azt mondták állítsam be a levelezőprogramot 5 perces frissítésre :(( Briliáns megoldás :(
Előzmény: Ezso (1630)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1632
Szia Medvécske :-))) !

A hangposta esetén a következő lehetőségeid vannak:

Direkt átirányítás (spec szám megadásával):

Feltétel nélkül: *21*1715#

Foglalt: *67*1715#

Nem válaszol: *61*1715#

Foglalt VAGY Nem válaszol: 61 ÉS 67 egymás után (sorrend mindegy!)

fentiek esetében a csengetés ideje (értelemszerűen csak F vagy F/NV esetben!) egy előre beállított (és 1212-n vagy a 0680333444 hangposta ügyfélszolgálat/hibabejelentő-n kérésre megváltoztatható) 4 csengetésnyi idő!

FIGYELEM: amennyiben egynél több hívószámra él hangposta (ez hamarosan bárkinek elérhető ISDN mellett) akkor a fenti esetekben vagy az MSN1-re lesz aktuális az átirányítás, vagy a következőképpen kell az átirányítást aktiválni:

*kód*telszám*1# az MSN1-hez
*kód*telszám*2# az MSN2-höz
*kód*telszám*2# az MSN3-hoz

A hangposta szolgáltatásra előre programozott

*62# (Nem Válaszol)
és
*68# (Foglalt)

kódokkal aktiválva a hangpostát, még (elvileg lesz egy új rpogramverzió a napokban!) NEM VÁLTOZIK MEG A TÁRCSAHANG! ÉS: ha 1-nél több számra él hangposta, akkor mind a 2 vagy 3 MSN esetében élni fog a szolgáltatás és aktív is lesz! (Pl. ha a fizikailag élő vezérszám a régi analógé, és az OSS-ben az egyik új szám szerepel vezérszámként, akkor 2 hangposta aktív - ha a régi számra direkten kérted, az megmaradt, az újra meg automatikusan "felszerelték"!)

Sok sikert!

Maus Róbert Péter
(mikimaus)

P.S.: a HÍF azt válaszolta, hogy a szolgáltatónak kötelessége írásban tájékoztatni. nekik nincs ilyen listájuk! Ahhoz képest, hogy a bevezetéskor tesztelniük kellett és folyamatosan ellenőrízniük kellene... :-(

Maus.

Előzmény: Macika (1628)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1631
Szia Szasza!

Én nagyon csodálkozom, hogy a 143 (HEK) ilyet mondott: épp az "imént" este 10-kor beszéltem ott az egyik csopvezzel és este 10-kor volt a váltás! Ellenben az elképzelhető, hogy olyan hibátok volt (pl. kábelszakadás?!), amit tényleg nem javítanak ki (nem is kötelesek), csak 3 munkanapon belül...

Az, hogy a riasztótok sem működött, számomra egyértelműen fizikai külső behatás okozta hibát sejtet, mert csak a réz-érpár a közös. A központon belül azonban már teljesen más rendszer működik! Ja: még előfordulhatott egy helyi áramellátási probléma, de az minimum 20-100 előfizetőt érintett volna, és ezt éjjel is el kell, hogy hárítsák, már csak a józan érdekük miatt: komolyabb és anyagilag is súlyos(abb) probléma forrása lehet, ha uidejében nem néznek rá (értd szemmel!:-))) ).

Üdv.

Maus Róbert Péter
(mikimaus)

Előzmény: szasza_hungary (1629)
Ezso Creative Commons License 2001.02.21 0 0 1630
1614-hez, Pigornak

Kicsit csúsztatás az egész, amit mondasz. Mint mindenhol, az ördög itt is a részletekben van. Idézek: "Unlimited local weekend and evening phone calls. 60 minutes per call. Redial before time expires to avoid call charges."

Vagyis maximum 1 órát lehetsz egyhuzamban fenn, különben csárdzsolnak. Ehhez képest a Mindenkinek jobb, mert ilyen limit nincs, és alig fele.

Na.

Előzmény: pigor (1617)
szasza_hungary Creative Commons License 2001.02.21 0 0 1629
Tegnap délutántól nem üzemelt az ISDN vonalaink. Bejelntettem mobilról a 80/555-143-ra közölték, hogy mobilról hivom. MIért nem az isdn-ről.

Megkértem a hölgyet, hogy egy kicsit gondolkodjon - lehet hogy szőke volt!!
- Nem müködik, akkor hogy tudnék telefonálni róla??

Közölte, hogy a MATÁVnak este 8 óra után nincs hibaelháritás. Számomra ez meglepő. A DÉDÁSZnak, ELMÚnek miért van!!

HÁT ILYEN A MATÁV!!

+ telefonon keresztül üzemelő riasztónk és gépeink vannak. Természetesen nem müködtek 20 órán át

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!