Keresés

Részletes keresés

Discus Creative Commons License 2004.07.13 0 0 1854

na ez még nem megy nekem
Discus Creative Commons License 2004.07.13 0 0 1853
http://f451.rpeter.com/
Alapítvány könyvek, Robottörténetek 1-2, sok novella, meg egyéb jóságok.
Előzmény: fcf (1849)
Usul2 Creative Commons License 2004.07.13 0 0 1852

Sziasztok!

Nagy nehezen neki ültem és végigolvastam a mostanában megjelent BD-t. igen vegyesek a benyomásaim. Sajnos a stílus nagyon különbözik az eredeti Dűne hangulatától sokkal "ponyvább" lett de ez már a ház könyvek idején érezhető volt. Tekintve, hogy ebből is lesz még 2 könyv szokásosan vonal vége. lett a könyvnek amit kimondottan rühellek (ezt is meg kéne tanulni a papától).

Amit kimondottan hiányolok (epigon író annyi van mint a szemét, az univerzum (eredeti dűne) adott akkor miért nem írnak a különböző viládokról (ix, Bene Thailax stb) azokról lehetne jó történetek kialakítani és szervessé tenni a történettel.

Az összkép egy olvasmányos kalandregény képét mutatja ami jó unalom ellen de nagyon távol van az eredeti gondolkodós stílustól.

Üdv

U.

enf Creative Commons License 2004.07.12 0 0 1851
Ha antikvárumokból akarod őket beszerezni, elég nehéz lesz. Az Alapítvány sorozat ugyan gyakori de a többi csak hébe-hóba van és többnyire drágán.
The Second Moon Creative Commons License 2004.07.12 0 0 1850

Encyklopedia Galactica lenne a vaskos műsorozat..:)

egyébként egy idő után megszokható a súlya, de a döbbent tekintetek a metrón/villamoson olvasva nemigazán...:o)

én megvettem az eddigi részeket, nem bántam meg, nagyon jók, alig lehet letenni...és igen: szépen mutat.

fcf Creative Commons License 2004.07.12 0 0 1849
Köszi! Én egyelőre az Alapítvány-trilógiát vettem meg, az elsővel már félig végeztem. Eddig nagyon tetszik és persze egész más a stílus meg a világ is de bizonyos pontokon (társadalmi kérdések, államformák, jövőbelátás) nem is áll messze a Dűnétől szerintem. Lehetett még kapni olyan kiadást is Libriben amiben együtt van az Alapítvány Trilógia meg a Robotok is meg nem tudom mi még, de az olyan nagy méretű meg nehéz, hogy szerintem teljesen alkalmatlan, max otthon az asztalon lehet olvasni... Remélem be lehet még szerezni külön is az egyes regényeket (antikvárium?).
NAR Creative Commons License 2004.07.12 0 0 1848
Tõle amúgy mit érdemes elolvasni, mert jó sok mindent írt

Szerintem a korai mûveit: Alapítvány trilógia, Robot-novellák, Halhatatatlanság halála.

Bye,NAR

Előzmény: fcf (1846)
Dohi Creative Commons License 2004.07.12 0 0 1847
en is az alapitvany-trilogiaval kezdtem es bejott, bar az elso kotet nem fogott meg annyira. de szerintem az 5 kotetes alapitvany-birodalom-robot cucc kivalo kiindulasi alap, szepen osszegyujtve meg minden. persze egyszerre sok (tobb, mint 25k), de ugyis mindjart karacsony :)
Előzmény: fcf (1846)
fcf Creative Commons License 2004.07.12 0 0 1846
Köszi a spontán tippet :), inkább beszereztem egy Asimovot a Dzsihad helyett, már sokat hallottam róla meg alapmű meg minden, de eddig még sosem sikerült sort kerítenem rá. Tőle amúgy mit érdemes elolvasni, mert jó sok mindent írt, és annyira nem ismerem a műveit. Van egyszer az Alapítvány-trilógia, most azt olvasom(remélem jó helyen kezdtem:), azon kívül? Bocs ha ez offtopic itt de ahogy látom épp nincs más téma.
Előzmény: The Second Moon (1839)
OPi Creative Commons License 2004.07.12 0 0 1845

mégtöbb pénz kell nekik . . . elszomoritó :-(

Külföldi fórumokon milyen a fogadtatása az előzményeknek ?

Előzmény: enf (1840)
OPi Creative Commons License 2004.07.12 0 0 1844
március óta a 120ik oldalon tartok, nem sikerül olvasnom annyira gyenge :-(
Előzmény: fcf (1826)
RadiX Creative Commons License 2004.07.07 0 0 1843
Ez a ket kotet csak az elso resz (Dune). Utana kovetkeznek:

Dune Messiah - A Dune messiasa
Children of Dune - A Dune gyermekei
God Emperor of Dune - A Dune istencsaszara
Heretics of Dune - A Dune eretnekei
Chapterhouse Dune - Dune Kaptalanhaz

ez a hat konyv a klasszikus Dune sorozat.
Előzmény: MÁRK (1842)
MÁRK Creative Commons License 2004.07.07 0 0 1842

Hello!

Én nem nagyon vagyok otthon a Dűne világában. Két köny van nekem meg itthon.

Mindkettő Kozmosz Fantasztikus Könyvek kiadás. Az egyik a Dűne 1, ez egy csuklyába öltözött embert ábrázol a címlapján, amint a sivatagban áll, kezében egy kriszkéssel, és kék ibadszemmel. A másik, a Dűne 2, ez pedig 3 (vagy több?) piros hajót (talán ornitoptert?) ábrázol. Ebben a második részben viszont a Dűne 2, és 3. része együtt van. Azzal végződik, hogy Paul a fremenekkel legyőzi a Harkonneneket megöli Feyd-Rauthát.

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e még ennek az alap sorozatnak folytatása, vagy hogyha ennek nincs, akkor milyen Dűne világán játszódó könyvek vannak még, amiket érdemes lenne elolvasnom.

Márk

Dr Jackson Creative Commons License 2004.07.04 0 0 1841

1. A Csillagkapu egy más téma... :)

2. Töbet nem kívánok nyitát vitni ezen dolgokról...

3. Még mindig az a kérésem, hogy zúdítsatok a fejemre minnél több képet, linket, könyveket...stb., mert szeretném összehozni azt a honlapot.

4. Ennyi.

doki

Előzmény: screin (1838)
enf Creative Commons License 2004.07.03 0 0 1840

Akkor vegyetek mély lélegzetet: A Dűne 7 két külön részben (Hunters of Dune, Sandworms of Dune) fog megjelenni.

The Second Moon Creative Commons License 2004.07.03 0 0 1839

Sajna nekem se sikerült még végigolvasni..:((  Asszem februárban vettem, akkor megálltam a 80.oldalon és azóta sem tovább. Erasmus személyét egyértelmű plágiumnak értelmeztem (mintha Asimovot olvasnék - félreértés ne essék, őt nagyon szeretem, de ez a könyv "Dűne" feliratot visel vagy mi..), idegesítő hogy egy Harkonnent magasztal (hogy lesz belőle gyűlölt ellenség?), valamint az is, ahogy a fremeneket bemutatja: alaptalan vádaskodások?! Persze lehet ebből talán még jót kihozni....de egyelőre a (rossz értelemben vett) vontatott stílus elriasztott.

Ettől függetlenül, ha egyszer sikerül végigolvasni, elképzelhető hogy élményekkel gazdagodom...:)

screin Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1838

Akkor azt tudom ajanlani, hogy menyj es nezd a csillagkaput :)

Az egy dolog hogy irni nem tud ez a frappans KJA+BH szerzoparos, de meg csak figyelembe se veszik apuka elozoleg leirt dolgait. Rengeteg az atfedes. RENGETEG! Ha kivanod kielemzem, de masok szamara ismert tenyeket nem szeretek ismetelgetni. Herbert konyveiben szep fokozatosan bontakozik ki a vilag, amit igazan sosem ismersz meg, mert mindig van olyan resze ami a te fantaziadra van bizva, megis oriasi ahogy az egesz osszeall, egyseget, egy EGESZET alkotva. Az "elozmenyekben" semmi gondolkodni, kepzelni valo nincs, es unalmas az egesz vilag. a jo gyoz, a rossz elbukik, mar az lejen ki lehet talalni mi lesz a vege, nincs benne melyseg, nem kell gondolkozni rajta, unalmas es MINDEN AZ ELEJEN KIDERUL, nincsenek benne titkok, bele ragja a szadba hogy :EZT IGY KELL ERTENI AZT MEG UGY. Ez fekete az feher, szurke nincs. Plane nem szinek.  Mint mar mondtam, nem szeretem ismetelni magam :)) De annyi kovetkezetlensegbol sarjado hiba van benne, hogy... A harkonnen hazat is csak felig olvastam el, a corrinot meg sem vettem. A Dzsihadra ra sse neztem. Hallottam havertol, hogy akkor fog kialakulni a bene gesserit is, de hat banyek, a kaptalanhazban emlites van arrol hogy a dzsihad idejen is mit tett egy fotisztelendo anya, etc. Meg hogy agamennon nem az volt akire a tortenelem tanulmanyokbol emlekezhetsz... Na mind1. A dzsihadot nem olvastam, nem megyek bele, ezt ratok bizom. De ha rajtam mulna, bezuzatnam az egesz Prequelt, meg amire ezek ketten ratettek kezuket. A durva az, hogy meggazdagodnak belole, es bemocskoljak Herbert bacsi eletet. Bar ezt ugy latrszik sokan nem igy gondoljak, de kivancsi vagyok, hogy a nagy Herbert mit mondana errol, draga fiacskaja, es a kokler "minden honapban irok egy konyvet" kevin j-rol. Bocsi ha uncsi voltam :) Screin 

Előzmény: Dr Jackson (1837)
Dr Jackson Creative Commons License 2004.06.30 0 0 1837

OK. Látom benne vagytok a dolgokban, akkor kérném a szokásosat: bármitek van ami Dűnés, azt juttasátok már el hozzám!!!

A vitáról, vagy nevezzük csak eszmecserének, annyit hogy én örülök annak, ami van, mert ha nem lenne a fiú, akkor még nagyon sokszor kellene újra- meg újra elolvasnom a Frank Herbert féle Dűnéket, de így legalább egy kis frissítést is kap a dolog, s mint mondottam, akinek nem tetszik, az ne olvassa!!! Senkinek sem kötelező irodalom, bár én szívesen láttam volna akár még B. Herbert irományait is mondjuk a Csongor és Tünde helyett...

Előzmény: RadiX (1836)
RadiX Creative Commons License 2004.06.30 0 0 1836
nyugodtan irhatna az apja eletmuvetol fuggetlen dolgokat (ahogy irt is korabban, mersekelt sikerrel), a kutyat sem erdekelne., senki sem gondolna pl. hogy ki akarja facsarni az utolos centeket is az apja tehetsegebol
Előzmény: Dr Jackson (1833)
Beren Creative Commons License 2004.06.30 0 0 1835
De jó! Mi ez a divdiv? Táncsak nem egy bug az új Fórumban? (:o)
Beren Creative Commons License 2004.06.30 0 0 1834
<DIV>"Mert van valami kis írói vénája, és egy egész világ! követelte rajta a Dűne folytatását illetve az előzményeit."</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Bár lenne egy kis írói vénája B. Herbertnek... Egyébként meg nem hiszem, hogy az egész világ a Dűne folytatásokat követelte volna rajta, legfeljebb a Dűne 7-et, amit - állítólag - már majdnem megírt az öreg Herbert. Attól tartok egyébként, hogy finom kis szerkesztői-újraírói munkával ezt is el fogja cure-ni a drága B.</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>"Valóban a dzsihád nem lett a legjobb, de a fiút soha sem szabad az apához hasonlítani, mert nem tudja soha felülmúlni azt."</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>Akkor meg mihez hasonlítsuk? Egyébiránt senki nem is akarja, hogy B. túlszárnyalja az apját. Elég lenne, ha hozná az apja színvonalát, illetve ha nem gyalázná meg az életművét a minősíthetetlen, gagyi firkálmányaival...</DIV>
Előzmény: Dr Jackson (1833)
Dr Jackson Creative Commons License 2004.06.30 0 0 1833

Szóval:

Miért meri B. Herbert kiadni az írásait? Egyáltalán miért mer írni?

Mert van valami kis írói vénája, és egy egész világ! követelte rajta a Dűne folytatását illetve az előzményeit. Valóban a dzsihád nem lett a legjobb, de a fiút soha sem szabad az apához hasonlítani, mert nem tudja soha felülmúlni azt. A házakról pedig annyit, hogy soha senki se mondja azt valakinek, hogy milyen rossz és fú, meg nahát...   Mindenki olvassa el, s ítélkezzen felette Ő maga.

Kb. ennyi. :)

Előzmény: fcf (1832)
fcf Creative Commons License 2004.06.30 0 0 1832
Természetesen tudom hogy kapcsolódik a történet alapján a kettő egymáshoz :), de a 'házak trilógia csak pár évvel játszódik a Dűne előtt, a környezet ugyanaz, és a szereplőire is sok utalás van a Dűnében. A Dzsihad viszont egészen más környezet, egészen más időben, a szereplők is ismeretlenek (a családnevek kivételével).
Előzmény: Dr Jackson (1827)
shaddam Creative Commons License 2004.06.30 0 0 1831
Nem tudom, jobb-e angolul. Nem hiszem. A Butleri Dzsihadban valóban létezik a Harkonnen-család, és felbukkan az első Atreides is. Felszínes, fekete fehér rajzfilmfigura mind. Corrinók nem szerepelnek a könyvben, mert még nem zajlott le a Corrin-i csata, amiről a dinasztia a nevét kapja.
Előzmény: Abulafia (1829)
enf Creative Commons License 2004.06.30 0 0 1830

A butleri dzsihádnál az írót megértem, ő a haszon miatt írta, az olvasót viszont nem.

Ugyanisaki a butleri dzsihádot elolvassa az az eredeti regények kevés pozitívumának egyikét veszejti el, mégpedig a múlt ködébe vesző előzményeket, amire sűrűn hivatkoznak de sosem fejtik ki lényegében milyen is volt. Rád van bízva hogy elképzeld.

Aki megveszi az az előre megrágott elképzelésért fizet, hasonlóan az elősütőtt pizzához, gyorsan megvan, de kevesebb a feltét, és nem olyan finom mintha te csinálod.

A ház regények azonban jók.

Abulafia Creative Commons License 2004.06.30 0 0 1829

Mér'?

Angolul jobb?

A.

PS: Nem tudom, hogy miért nincsenek ismerős nevek. Elvileg a Harkonneneknek és az Atreideseknek már létezniük kell. Meg a Corrinóknak is.

Előzmény: shaddam (1828)
shaddam Creative Commons License 2004.06.30 0 0 1828
Hali, hogy mi köze? Csak annyi, hogy ebből a világból kellene kisarjadnia évezredek múltán a klasszikus Dűne-univerzumnak. Ami elég bajos, mert egy ilyen gyermeteg, felszínes hülyeséget, mint a Butleri Dzsihad, össze sem lehet hasonlítani a Frank Herbert féle gondosan felépített, mögöttes tartalommal kitöltött regényekkel. Nem sok új scifi-művet ismerek, ezért nem tudom, hogy a Házak-trilógia e az általános színvonal manapság, mindenesetre ez a Brian gyerek rendesen gyalázza az apja emlékét. Hogy van pofája ilyen munkával előállni... Ítéljetek el, de nem bírom felfogni, hogy tetszhet valakinek ez a nagy rakás bénaság, amit a Brian Herbert féle sorozat és gügyögős magyar fordítása képvisel.
Előzmény: Dr Jackson (1827)
Dr Jackson Creative Commons License 2004.06.30 0 0 1827

Már bocsi, de mi köze lenne a dzsihádnak a Dűnéhez???

Ha jól emlékszem egy jó pár évvel a dűne előtt játszódik, ráadásul a Liga még nem is létezett...

Miért lennének benne ismerős nevek?

Nézd át a kronológiát a Házak végén, sok minden kiderül belőle.

fcf Creative Commons License 2004.06.30 0 0 1826
Ehhez a hozzászóláshoz kapcsolódva: A Butleri Dzsihadot végigolvasta már valaki? A '-ház trilógia még ha gyenge is de legalább a szereplők ismerősek voltak. De a Dzsihadnak már semmi köze az eredeti Dűnéhez, 40 oldal után egy nagyon gyenge robotos-űrhajós sci-fi-nek tűnik, kb. általános iskolásoknak való színvonalon. Van értelme végigszenvedni?
Előzmény: Abulafia (1824)
Abulafia Creative Commons License 2004.06.30 0 0 1825

Syntax=enf,

bocs.

A.

Előzmény: Abulafia (1824)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!