Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Nem teljesen idevágó kérdés, de ahogy vissza olvastam, itt sok hozzáértő van, talán lesz valami javaslat.
Van-e valami 6" körüli kijelzővel rendelkező "lájtos kütyü" amivel a zsebemben lévő okos-telefon Wi-Fi megosztását kihasználva el tudnám érni a net-t? A "lájtos" általam kitalált megfogalmazást arra értem nem kellene zene, telefon levelezés - csevegés meg a többi + szolgáltatás.
Nem gyakran, nem rendszeresem volna erre a megoldásra szükségem, de pl. Bpesti útjaim során jó lenne térkép - menetrend megtekintéséhez. (nem film letöltés,nézés). szemüveges vagyok + már nem kiskorú, látásom nem rossz, de a 4"-os mobilomon ezek a képek kicsik. Próbáltam nagyobb kijelzős telefont, de valahogy nem jött össze. Tablet már nagy, buszra - villamosra nem praktikus és a rengeteg más szolgáltatásaik miatt nem szükséges. (egyébként utazásnál egy 10"-t viszek magammal, de a táskában. Ja és az is a mobilról kapja a net elérést). Ne kövezzetek meg, hogy pont a kijelző méret szerinti "űr"-ben keresek, de hátha bejön valami. Ha nem szakszerűen írtam, elnézést, javítsatok ki.
Azon kivül, hogy jogpiszkos, rá is menne. Csak nem mindegy, hogyan. Te hogy csináltad? Mi lett az eredmény.
A Falk-ot nem ismerem konkrétan, de a legtöbb WinCE alapú gépen van a Beállítások menúben egy olyan, hogy a navigációs program helye, ami alapesetben a masinával adott navigációs programra mutat. Ha van benne eleve program. De a Falk német kütyü, ezért nem szokták üresen, eleve éopásra építve forgalomba hozni. Az általad szállított programnak és térképeknek az SD kártyán kell lenni. Ezután a Beállításokban meg kell adni az SD kártyán levő navigációs program exe fájljához vezető útvonalat és legközelebb már ez fog indulni a főmenü Navigáció pontjával.
sziasztok...szereztem egy régebbi,ám jól működő GPS-t...Falk M széria...de elcsesztem,azt hittem rá megy az igo...hát nem...ha valaki tudna nekem varázsolni rá, vagy megírná szájbarágósan nekem...hálás lennék...gyakorlatilag magyar-osztrák-német kellene rá...köszönettel előre is.
Üdv mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni van egy caska k130 multimédiám .Amikor bekapcsolom a navit beállítom az uticélt betölti a térképet s ennyi,nemtalálja az autó pozícióját.Kb 10perc állás után ha megtalálja 10-20méter megtétele után elveszíti újra a saját pozicióját.igo myway 2006.van 1gigás kártyán.
Érdekes problémával szembesültem. Vásároltam egy Lark evolution x2 7 3G-GPS készüléket. Van rajta gyári navigáció és lengyel térkép. Ezek itt használhatatlanok. De van nekem fullos sygic nevű navigációs programom, ami szépen és nagyon pontosan dolgozott a korábbi altatel telefonomom és a navon navigációmon is. Azokról töröltem és letöltöttem erre. Ezen bekapcsolom, úticél stb... nem talál műholdat. Kikapcsolom a képernyőt, akkor szépen elkezd navigálni hanggal. Bekapcsolom a képernyőt, elveszti a jelet kb. 5 sec. alatt. Kb. 5-10 sec. múlva bekapcsolom, van GPS jel, pontosan mutatja hol vagyok, kb újabb 5 másodpercig. Akkor ismét elveszti a jelet. Kikapcsolom, ismét navigál. És így tovább..... és így tovább....
Kipróbáltam, kb 60 km-en keresztül nem kapcsoltam ki a kijelzőt, talán egy alkalommal talált magára pár másodpercre. Én szoftver ütközésre gyanakszom, van-e ötlete valakinek a megoldásra. Egyébként ugyanezt produkálja a google saját navigációjával is, illetve a sok letöltött -de később letörölt- navis programmal is.
Tehát kikapcsolt kijelzővel pontosan navigál, bekapcsolttal nincs jel.
Hozzáteszem, a készülék egyébként kiválóan működik tabletként is és akár telefonként is, gyors és könnyű kezelni.
És minden Android telefon is. Meg is lepődtem hogy sikerült lekérdeznem merre jártam vele az előző napokban, pedig a gps nem is volt bekapcsolva.. (emiatt 'csak' 50m-es pontossággal és kb félórás raszterben kereshettem vissza magam)
Attól függ miért lenne reális. 1 éve 85ezresért vettem Desire 500-ast, az most 30 körül mozog a piacon. Akár jó is lehet, de ne várjunk tőle sokat, kevés a memória abban is.
4,3” képátlóra gondolsz? Előfordul, bár most már az 5” a jellemző. Okostelefont viszont simán kapsz 4-4,5” képernyővel, naviárban is vannak nonamek.
Használt sok van a neten, azokat cserélik le a nagyobbakra. Ott az a baj, hogy sokat estek az árak, a 100K-ért 4-5 éve vett cuccot nem szívesen adják oda 5-10K-ért, peig az a reális.
Nézd meg a 72700; 72703; 72706 Hsz-t. Ismerőseimnek volt lehet / hasonló gondja. A javasolt beírással azóta tökéletesen működik. Igaz nekik a 8-as van a navin.
Megvásároltam a WayteQ legúj' 985BT üdvöskéjét, amire új primo-t tettem a régi (nagyon régi) primo 1.2 helyett amit eddig (mivel jól bevált) egy CNS Globe HD-val használtam 3 éve már kiválóan. Most a primo 9.6.13.267029 fut, Plajos skinnel, ami nekem tökéletesen megfelel (Köszi Louis!) Viszont a használat során egy olyan problémám van, ami nagyon zavaró: útvonalat járok be, 6-10 címet teszek bele, nincs is vele baj, a tervezés, a sebesség, a kezelés, minden tökéletes. Viszont mikor megállok a szerkezettel, a gyújtás elvétele után 15 másodperccel leáll a cucc... aztán (kb 15-30 perc után) a kocsit újra beindítva feléled a primo fogadóképernyője, de bele van fagyva a kép, nincs betöltés-jelzés, és ha hozzáérek a képernyőhöz, kilép a winCE felületre. Tehát kifagy a primo. Régen volt benne valami TXT file, amiben jól lehetett paraméterezni mind a működést, mind a ki és bekapcsolást, felfüggesztést. Remélem, és gondolom ez a probléma, hogy most nincs ilyen, vagy ha van, jól el van dugva és valamiféle alapbeállítással próbál ellenni a szerencsétlen. A primo: 9.6.13.267029 nanuka branding P2 v. 1.3a mod: Plajos