Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

009 Creative Commons License 2020.01.23 0 0 120

bocsánat.

kényelmi csomag, nem biztonsági.

Előzmény: 009 (119)
009 Creative Commons License 2020.01.23 0 0 119

köszi a választ!

igazából, mindenben egyeznek...téli csomag, biztonsági csomag, alufelni az extrák sora.

Előzmény: krimpelő (118)
krimpelő Creative Commons License 2020.01.23 0 0 118

Szia!

Hogy mennyiért hirdetik, az egy dolog, a valós vételár az sosem annyi. Egyébként a 6,4 milliós, meg a 8 milliós között tényleg nincs semmi eltérés? Mert az egy dolog, hogy business mindegyik, de biztosan felszereltségben eltérnek nem? Mert az enyémbe is tetettem pár "extra" cuccot. Így az enyém is majd 7 misi volt. Igaz abban már benne volt a téli komplett eredeti gyári alufelnis kerékgarnitúra is. Üz. helyezéssel volt 7.2 a teljes ára.

Ja, és az enyém 4 hengeres. Van kuga 3 hengerrel? Nem kevés a közel 1,6t- nak a 3 henger?

Előzmény: 009 (116)
Marty Creative Commons License 2020.01.23 0 0 117

Sziasztok !

Csatlakozom az előttem szólóhoz.. Én is gondolkodom a Kugán..

Engem az érdekelne, hogy amit a használtautón árulnak, készleten lévők, azok már a 3 hengeres 1.5-ös ecoboost motorral vannnak, vagy még a régi 4 hengeressel ?

Egyébként adatokban különbözik a kettő ? Uis mindkettő 1.5 -ös és ecoboost..

Valamint , itt sok új tulaj van. A tiétek 3 hengeres ? És nem zavar ? Én alapvetően a 3 hengeres hangtól félek ..

009 Creative Commons License 2020.01.23 0 0 116

Sziasztok,

autóvásárláson gondolkodunk és nézem a Kugákat is.

látom többen is nem régiben vásároltatok.

esetleg tudjátok, hogy mi az oka annak, hogy a 3 pesti nagy teljesen eltérő áron hirdeti a készleten lévő (egyébként mindenben megegyező modelleket)?

hovány 6,4 millió

ivanics 7,08 millió

petrányi 8 millió

mindegyik 1.5 ecoboost business, extraként télicsomag...

köszönöm:

009

Szepi-21 Creative Commons License 2020.01.20 0 0 115

Az egy év utáni örömre reagálva....

Mi 10év után is ugyanolyan örömmel ülünk be a Fiestába, mint először. Nekünk a mai napig tetszik ugyanúgy, pedig csak egy egyszerű, gyári kisautó. Az egyetlen tuning az egy 15"-os alufelni, meg egy mp3 lejátszó.

Ja, a Kugához még annyit, hogy rohadt nehezek a 18-as alufelnijei.

Előzmény: krimpelő (113)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.01.20 0 0 114

Szia!

Köszi szépen!

Igaz, hogy rögtön az MO-son majdnem nekünk jött egy ukrán kisbusz(ma meg átjött a sávunkba egy szembejövő). Úgyhogy bennem van a para.

Igen, sikerült pénteken!

Persze, kellett egy kis "ráhatás" is!

Így aztán nem is lett olyan igazi átadási "ceremónia". Délután rohantunk el érte.

Pár perc beszélgetés, forg.helyezés befizetés, kint a szabadban kocsi körbenézése úgy-ahogy, papír aláírása, integetés!

Utána rohanás a gumishoz, hogy még zárás előtt a téli kerekeket össze/fel tudjam rakatni!

Aztán irány Szlovákia!

Ezúton üzenem mindenkinek, hogy nincs szlovák nyelv a menüben(pedig még a kereskedővel is ezen viccelődtünk).Pedig én is olvastam több helyen is hogy van benne.

Próbáljuk nem sarazni, koszolni nagyon(szombaton lemostam, mert gyalázatosan nézett ki mire szlovákba értünk).

De alig tudom megállni, hogy ne azzal menjünk mindenhova. Csak sajnos szlovákba még mindig kavicsozzák(érdesítik)az utakat télen, s szombaton sikerült is egybe "belefutni". Úgy bevert kaviccsal, hogy iszonyat. Ki is derült gyorsan, hogy valószínű a víz is olyannyira be tud jutni az karosszéria illesztésénél, mert a küszöb peremén, kívül állt a kavics végig. De fogtam egy locsolót ,  kinyitottam az ajtókat és végiglocsoltam a küszöböt.Gondoltam,hogy be fog oda jutni sár, de hogy ennyi kavics, azon marhára meglepődtem.

Alig bírom már kivárni mit tud 3000 fölött. Most még finom vagyok hozzá. De szerintem jó a váltó áttételezése is!

De nagyon imádom vezetni!

Szegény kis Fiestánk reggel durcás is volt, vagy csak megfázott a csillaggarázsban. Természetesen indult pöcc-röff, csak kicsit furcsán. Vagy csak megsértődött ránk. :-)

Parkolni, viszont csak "bunkó" módon merek! Ami azt jelenti, hogy 2parkolóhelyre.Kezdem érteni, hogy a "bunkók" miért úgy parkolnak. A Fiestánkra is rányitották egyszer az ajtót, és még le is tagadta a nő! Pedig egyértelmű volt, hisz a mi autónk fehér, az övé fekete volt, s volt a 2autó közt kb. 40centi. Ki kellett tolatnom, hogy a gyerek be tudjon ülni.

Úgyhogy sajnos egyenlőre "bunkó" leszek én is.

Annyira szép a fekete kárpit, hogy sajnálom szétbontatni , hogy a hátsó fedélzeti kamerát bevezetékeljék.

Az elsőt már felraktam, de egyenlőre csak szivargyújtóról üzemel(vettem hozzá Smartbox-ot is a parkolás-üzemmódhoz).

Kicsit nehéz átállni a Fiestáról a Kugára, mert szinte minden máshogy működik. Ami eddig bal oldalon volt, az most jobb oldalon. Amit eddig húzni kellett, azt most nyomni, meg ilyenek.

De, ez majd rutinná válik.

"Röviden" ennyi. :-)

Előzmény: krimpelő (113)
krimpelő Creative Commons License 2020.01.20 0 0 113

Szia!

Gratulálok!

Sok örömöt, és balesetmentes kilométereket kívánok hozzá, nektek. Nekem 1 éve van meg, igaz csak a "bizniszes verzsön" pár tuningal, de én még mindig nagy örömmel ülök bele nap, mint nap. Akkor mégis sikerült pénteken átvenni...?

Előzmény: Szepi-21 (112)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.01.19 0 0 112

Sziasztok!

Megvan a gépsárkány! :-)

Nagyon szuper!

Nagyon tetszik!

Nagyon...!

...

:-)

Eddig csak kb. 330km van benne, de imádjuk!

Nagyon csendes(lebuktatott ülésekkel mentünk, mert benne voltak a nyári kerekek, de még úgy se volt hangos).

A lámpái nagyon jók(bi-xenon+led)!

Ma próbáltam ki, hogy mennyi marad a kocsi előtt, mögött, mikor már folyamatosan sípol, meg pirosan világít.

Elől kb. 40centi(kapu) ,hátul kb. 23centi volt(drótkerítés). Úgyhogy van még hely bőven. Oldalt mindent jelez, kocsiemelő, kapu, tuja, stb.

Sajnos a wazet még nem sikerült hozzárendelnem, de a Google térkép működik rajta.

Nekem az ülőlap kicsit rövid, de olyan vagyok, mint egy birodalmi lépegető. Feleségem azt mondta neki tökéletes(90%-ban úgyis ő fogja használni).

A gyerek szereti, hogy nem kell az ülésmagasító, s tökéletesen kilát belőle. Na, meg a belső hangulatfény is elnyerte tetszését.

A fogyasztás jelenleg kompi szerint 7.5 ha jól emlékszem. Első telitank(a második az átvétel után) utáni számolás szerint kb. 170km-re 8.73l/100km.De ez édeskevés ahhoz, hogy a tényleges fogyasztását megállapítsuk.

Igaz, 3000 fölé nem forgattuk, 120nál gyorsabban nem mentünk.

Pillanatok alatt bemelegszik a motor.

Az ülésfűtés/kormányfűtés picit lassan melegszik be, de utána nagyon jó.

A hőfokszabályzás is tökéletes.

Nekünk fekete a tetőkárpit(ST-Line), s talán ezért (is) picit gyengének érzem a belső világítást.De lehet csak azért, mert a led inkább csak pontot világít. A csomagtér világítás viszont nagyon gyenge, pedig izzós.Az én vaksi szememnek legalábbis.

Ami zavar(egyébként nem gond), hogy túl rövidnek találom a gyári gumiszőnyeget. A Fiestánkban sokkal hosszabb.

Ami érdekes (egyébként ez se gond), hogy picik a pedálok(alu, sportpedál).

A lámpák nekünk már átadásakor párásak voltak, de engem egyenlőre nem zavar. Ma csak azért párásodott be, s csak ott ahol világított a menetfény, mert gyújtáson volt sokáig, mert bent "dolgoztam". Amúgy az egész lámpatest páramentes volt.

Szerintem egyszerű hőleadásból származó jelenség, talán a tervezők elhibázták kicsit a szellőztetést.

Azt nem tudom minek az a "zongoralakk" a középkonzolon , ráadásul ott ahol az övet csatolod, a kabátzipzár odaér,stb.

A nagyságából, kialakításából adódóan sikerül rendszeresen összekoszolnom magam a hátsó sportos lökhárítóval.

Azt hiszem röviden ennyi. Megyek enni. :-)

Ha valaki azt gondolja, hogy mennyi hiba, stb. az ne így értelmezze.

Szerintem piszok jó autó így elsőre, ezek a negatívumok meg inkább az én részemről adódnak.

Szepi-21 Creative Commons License 2020.01.14 0 0 111

Szia!

Szerintem sokunknak itt benzines van.

Ráadásul ezek a 2013utániak, az mk2-esek. A tiéd még az mk1-es.

Jobban jársz szerintem, ha dízel vagy tdci, vagy valami autószerelős topickban próbálod meg.

Előzmény: Dongócska (110)
Dongócska Creative Commons License 2020.01.14 0 0 110

Azt elfelejtettem, hogy dpf kiiktatva, és az egr is. Szoftveresen is.

Dongócska Creative Commons License 2020.01.14 0 0 109

Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni. Kuga 2009-es autómnál 2500-3000-es fordulatnál, minden seb fokozatban rángatásba kezd. Lassításnál ,gyorsításnál nem csinálja. Szűrők cserélve, és a haldex olaj és szűrő is. Esetleg valaki találkozott már hasonló hibával? Tárolt hibakód nincs , ki lett olvasva. Előre is köszönöm a válaszokat. Tamás.

Szepi-21 Creative Commons License 2020.01.14 0 0 108

Szerintem most már "normálisnak" mondható (persze nem az).

A Scania(kamion) fényszórói is párásodnak néha!

A ledes fényszórók nagy hőleadása miatt szerintem muszáj volt nekik szellőztetőt kialakítani a házon.

Az már más kérdés, hogy akinek sima izzóval van szerelve, annak ez a szellőző - rés nemhogy felesleges, de"káros" is, mivel nincs akkora hőleadás,ami esetleg szárítaná a lecsapódást.Vagy nem tudom. :-)

Előzmény: klaca50 (105)
krimpelő Creative Commons License 2020.01.14 0 0 107

Szia!

No, majd meglesem ezt a biztonsági öv figyelmeztető kikapcsolást, úgy is, ahogyan most leírtad. Egyébként köszi az infót.

Előzmény: klaca50 (102)
klaca50 Creative Commons License 2020.01.14 0 0 106

Szia!

Kb. 28 éve van autóm, de még egyiknek sem párásodott soha semennyit a hátsó lámpbúrája! Az egyiknek az elő igen, de az is "FRord" volt! (Sierra)

Azért mert ők egy esetleges konstrukciós, vagy tervezési hiba miatt azt írják, hogy "ez természetes", attól még nem lesz az! Szerintem soha nem lehet természetes egy párásodás, ha műszakivizsgán elhasaltatnak érte!

Előzmény: Szepi-21 (103)
klaca50 Creative Commons License 2020.01.14 0 0 105

Szia!

Kb. 28 éve van autóm, de még egyiknek sem párásodott soha semennyit a hátsó lámpbúrája!

Azért mert ők egy esetleges konstrukciós, vagy tervezési hiba miatt azt írják, hogy "ez természetes", attól még nem lesz az! Szerintem soha nem lehet természetes egy párásodás, ha műszakivizsgán elhasaltatnak érte! 

Előzmény: Szepi-21 (103)
Sedicivalvole Creative Commons License 2020.01.14 0 0 104

Sziasztok!

Autó csere előtt állok és képbe került a Kuga is , mint jelölt.

Olvasgatom is a topikot amennyire az időm engedi.

Egy kérdésem máris lenne.Olajfogyasztásra mennyire hajlamosak ezek a motorok? Mármint az 1.5 turbósra gondolok, vagy tudtok e olyan problémáról a motorral , vagy bármivel kapcsolatban amire vétel után figyelni kell?

köszönöm.

Szepi-21 Creative Commons License 2020.01.13 0 0 103

Szia!

Ma olvasgattam a kézikönyvét digitálisan(még nincs nálam az autó), s abban írják, hogy amíg nincs vízcsepp, vagy víz a búrában, addig ez egy természetes folyamat!

Előzmény: klaca50 (102)
klaca50 Creative Commons License 2020.01.13 0 0 102

Szia, sziasztok!

Ma meg volt a lámpák szervizelése!

Kb. annyit se kaptam ettől mint amit elvártam!

Egyszóval, semmit nemm csináltak vele!

A munkafelvételnél kérdezték, hogy mi a problémám, majd mondta, hogy a központi rendszerben is említik ezt a hibát és nincs rá megoldás, de ez nem károsító hatású, és ez azért van mert a ledes rész melegedése miatt nyitott a búra, hogy tudjon szellőzni! De azért beviszik megnézni!

Bevitték a műhelybe kb. másfél órára, aztán szóltak, hogy kész van.

Kérdeztem mit csináltak vele, a válasz, hogy semmit mert bent a melegben már el is múlt!

Néztem ki a fejemből, aztán csak annyit tudtam erre mondani, hogy jó,majd mindig beállok a nappaliba! 

Viszont a biztonságiöv figyelmeztetőt kikapcsolták!

Igaz, a munkafelvevő erre is azt mondta, hogy az ilyen jellegű riasztásokat nem lehet kikapcsolni!

Mondtam neki, hogy a kézikönyvben azt írják, hogy kilehet kapcsolni, csak nekem valahogy nem sikerül! A válasz, biztos rosszul fordítottak valamit! Hát igen, a fordítás tényleg rossz lehet, mert a végrehajtás sorrendjében volt a hiba!

Szóval a helyes sorrend:

1. Kézifék behúzva

2. Gyújtás ráadása. (a motor nem jár)

3. Nem kell 60 másodpercet várni, hogy a biztonságiöv figyelmeztető piros jel elaludjon a műszerfalon. hanem a gyújtás ráadása után közvetlenül be/ki kell kapcsolgatni az övet. E-közben ki fog aludni a piros jel, majd újra kigyullad. Ekkor mégyegyszer be/ki kell csatolni, ami hatására villogni kezd a piros jel, majd kialszik. Ekkor ki lesz kapcsolva a figyelmeztető hang. Visszakapcsolni ugyan így kell. Ezt az anyósülésnél is meg kell csináni amikor ül ött valaki! 

Előzmény: krimpelő (87)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.01.10 0 0 101
Szepi-21 Creative Commons License 2020.01.07 0 0 100

Szia!

Megkaptam, válaszoltam is!

Köszi!

Előzmény: krimpelő (99)
krimpelő Creative Commons License 2020.01.07 0 0 99

Szia!

Ebben a pillanatban, ment a mail a freemailes címedre! Remélem, most ok, mert az az igazság, hogy nem láttam az elküldött üzenetek között, az előzőt!

Előzmény: Szepi-21 (98)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.01.07 0 0 98

Szia!

Köszi!

Megnéztem most is, de nincs!

Na, majd meglátjuk átjön-e!

Előzmény: krimpelő (97)
krimpelő Creative Commons License 2020.01.07 0 0 97

Szia!

Igen, elküldtem még aznap, mikor ide is írtam neked. Valamilyen freemailes címre. Majd otthonról, az asztaliról eldobom még egyszer, most mobilról vagyok. 

Előzmény: Szepi-21 (95)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 96

Szia!

Gratulálok én is az autóhoz!

Remélem 2hét múlva már én is átvehetem az enyémet!

Egy ismerősünknek az újabb Vitarája van, de nem szereti ő se!

Először az zavarta, hogy állandóan minden franc csipogott neki folyamatosan (már nem érdekli mi csipog)!

De az ülést nagyon kényelmetlennek mondja ő is! Az jobban bántja, mert sokat megy, s már nem is fiatal korosztályos!

Előzmény: rfidel (92)
Szepi-21 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 95

Szia Krimpelő.!

Sikerült elküldeni az e-mailt!?Mert nálam még nem jelent meg!

Közben elkezdtem váltózárakat is nézegetni, de nem tudom eldönteni akarom-e!

Nem szívesen látnék "lyukat" az új autón!

Viszont,ha marad a Blue 16 rendszer beépítés, akkor lehet a Duett-hez viszem a gépet, ahol szerintem megoldják szépen a kamera-szett kábelezésének elvezetését is! S ha már ott vagyok, akkor rákérdezek a váltózárra is! Na meg a Defa motor-előmelegítőre is! Szerintem nem rossz az se! Így mindent el tudnék intézni egy helyen(beszerelés, garanciális javítás ha kell, stb.)! Szinte csak jókat olvastam róluk, még ha talán kicsit drágán is dolgoznak(bár ezt is csak olvastam)!

rfidel Creative Commons License 2020.01.06 0 0 94

Szia!

Hát a Vitarához ne hasonlítsuk, mert nekem is volt egy 2015-ben vásárolt, de fél év után úgy elpasszoltam mint a huzat. Szörnyű volt belülről. Azért ez más kategória. De lehet, hogy igaz, nekem van túl vájt fülem. Viszont ha ráhallgatnál a tiédre és visszajeleznél azt megköszönöm!

Az üléssel kapcsolatban annyi, hogy nekem Focus volt előtte és abban valahogy szélesebbnek éreztem az ülést. Egyébként 75kg-os vagyok. De mindegy majd megszokom.

Előzmény: krimpelő (93)
krimpelő Creative Commons License 2020.01.06 0 0 93

Szia!

Üdvözlet a KUGA-klubban!

Grat az autóhoz, és hogy valamit válaszoljak is....

1: Ezt, már valóban "kiderítettük", hogy spórolósan lehagyták a miénkről, ez van.

2: Nekem pont az ellenkező a tapasztalatom, igaz a vitara üléséhez hasonlítom, de nekem pont stabil, nagyon jól tart. Pedig, nem vagyok alul méretezett szerintem(115Kg 187cm-es magassághoz). Nem tudom téged mekkorára tervezett a jó isten?! A vitaráé valóban szélesebb volt, de abban csúszkáltam, mint domboldalon a tehénlepény. Nekem ez nagyon tetszik, de persze elfogadom ha másnak nem bejövős. Én ebben egyfolytában, gond nélkül kivezettem erdélybe, és nem úgy szálltam ki belőle, mint a vitarából. Abból, mikor kiszálltam közel 400 km után, majdnem aprópénzt dobtak elém, azt hitték valami mozgásában korlátozott ember kéreget itten. :D

3: Hát, ezzel most megint nem tudok mit kezdeni, mert vagy nem vagyok ennyire rákattanva alapból, az ilyen olyan hangokra, de megígérem neked, hogy meg fogom figyelni, és majd jelzek. Persze az is lehet, hogy a vitarához szokott fülem, már nem érzékel ilyen kis hangokat, mert abban aztán volt zakatolás mindenhonnan. 

Mindenesetre, neked is sok, balesetmentes kilométert kívánok az autóval!

Előzmény: rfidel (92)
rfidel Creative Commons License 2020.01.06 0 0 92

Sziasztok!

Kb 1 hónapja vettem át a 1.5 Ecoboost Automata Business Kugát. Teljesen megvagyok elégedve, de van pár dolog ami zavar.

1. motorburkolat nekem is hiányzik, azt mondták az újakban már nincs.

2. az első üléseket keskenynek találom (38cm széles a varrásnál), illetve a deréktámasz állító már nincs benne.

3. a cd betöltő feletti hangszóró, ha megy a fűtés és felmelegedett, akkor, ha belemegyek egy úthibába, pattan, egy pillanatra reccsen egyet. Nem túl hangos, de engem minden tud zavarni.

Másnál ez hogy van?

Szepi-21 Creative Commons License 2020.01.05 0 0 91

Amúgy, igen, hogy bármikor tudjon felvételt indítani a kamera, ha bármi akció van. A te megoldásod is biztos kivitelezhető, csak ott két külön felvételed lesz, ha előre-hátra is akarsz felvételt csinálni. Meg két jó minőségű különálló kamera már sok lett volna anyagiakban. Így, a hátsó kamera töredéke volt az elsőnek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!