Ez csak abban az esteben érvényes ha fekául fekát akar játszani!!! Rendes zeneiskolához szigorúan tilos! És mifelénk más nincs. Sőt a zongoraórákra ne gyűrűvel menjen! :-)
Találtam véletlenül egy hammondos oldalt. Itt le van írva, hogy melyik típusnak mi az ismérve (színre, szagra) Sajnos csak angolul van írva:-( De azért jó.
Hmmm... a nehéz gyűrűket még csak értem, mert az javítja a gyorsaságot. De a "lúdtalpas" kezek miért jók?:-) Ezentúl figyelem a gyerek kezét játék közben.
Na ehez mit szónak az elvtársak? A feka anyjukat....gospeles, mulatos hetszentsegit...templomba ilyet jatszananak itthon is, ott lennek minden misen:-)
Nekem is ilyen van, elég dögösen szól Gospel! lefotóznád közelről a kapcsolóját és a hátsó két potit? Megköszönném, uis nekem ez hiányzik és én gyártottam le, szeretném pontosítani ... ha nem megterhelő Köszi: ozjo
Elöször az ember nem tudja hogy a kapitány, az ezeréves solymot vagy mit is fog összerakni, de aztán összejön a végére. Azért marad a kérdés hogy hány éves a kapitány aki nem Szöke.
Gyerekkori élményeim közé tartoznak a 70évek BNV kiállitásai, ahol egésznap nyomatták Klaus Wunderlich Aurorán, majd késöbb Wersin készitett örök zöldjeit.
Klaus 97-ben befejezte földi pályafutását, más dimenziokba költözött ,de felvételei...
Igen ez már egy "uj hajnala" a Hammondnak , amikor már mindent tudott az orgona . Nagy felületek, lehet rámolni rá mindent, a gyertyatartotól , a fogfájós porcelán kutyusig . Dobolt , zongorától, a hárfáig minden hangszint tudott / kivétel az autentikus nagy elödők hangját, de ne legyünk már maradiak / Magnó benne ,igazi munkaállomás / magyarul workstation/ Ez a megtestesült Amerikai álom, a szép zöld gyep után...
Ezt az orgonát egy plébánián találtam félretéve. Azt mondták, hogy fel kell javítani, nem is tudtam kipróbálni. A hely miatt egyértelmű, hogy inkább szakrális zenére való, a húzóregiszterek viszont megakasztották a figyelmemet. Semmi más feliratot nem találtam rajta, mint a Weekend-et. Talán ez a márkaneve?
Köszi, de szeintem a párna is meg foja tenni, ha találok megfelelőt. Egyszer egy templomi orgonánál volt egy nagyon jó, direkt a padra csinálta egy ottani nénike.
Most, hogy közelebbről látom, a Pari ilyen húzókat használt, csak rendesen kilencet, nem hatot és a hatból is az egyik legfontosabb, az 5 1/3 hiánycikk.
Csak javaslat, vagy igazi elektromechanikusat, vagy újféle digitálist.
Megemelni alulról a négy lábat? Nincs azon mit szégyellni. Most jut eszembe, zongoralábak alá szoktak tenni olyan hamutartó féleséget. Mi lenne ha négy olyan bekerülne a pad lábai alá? Legalább nem hagy nyomot a padlón, mert orgonistástul majd' ugyanannyit nyom mint mint a B3 :-)
Lezlizokni, ill dobrotor kivétele igyen egyszerű, 3 perc. Hátlap 7 csavarja ki, mélyhanxóró 8 csavarja ki, lavór föl, keresztlap föl, éxíj le, máris lehet kihúzni előbb a tengelyt, majd jön a dob is. Vissza: fordítva, 6 perc.