Keresés

Részletes keresés

asx Creative Commons License 2006.01.21 0 0 374

Az alapfűszer nálam a Kotányi "Würzmittel für Fisch" című kompozíció.

Összetétele: jódozott só, hagyma, mustárliszt, bazsalikum, kapor, fehérbors, rozmarin és curry + citromlé

 

A krumplit egyszerűen megfőztem (majdnem puhára) egy serpenyőben olajon megfonnyasztottam a vékony karikára vágott Poree-t, bele a krumplit, majd egy kis só és bors.

 

Holnap ki fogom próbálni a fokhagymás krumplidat! :)

A baj az, hogy nekem csak szárított zsályám van itthon. Remélem jó lesz majd azzal is. Hozzá természetesen hal.

Ha tudnám, hogy a Scholle-t (Pleuronectes platessa) magyarul hogy hívják akkor azt is ide írtam volna, hogy azzal. 

De így csak bekenem vékonyam olívaolajjal, ráteszem az alapfűszerem + citromlé és betolom a sütőbe. 180 °C-on (nem levegővel) kb. 18-20 percig sütöm és a végén teszek rá Kräuterbuttert, majd a fokhagymás krumplival tálalom.

A salátát majd még meglátom, de valószínű, hogy uborkasaláta tejföllel.

Előzmény: ZsuR (368)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.17 0 0 373
Igen.
Előzmény: TTAMAS (372)
TTAMAS Creative Commons License 2006.01.17 0 0 372
A második tíz perc is fedő alatt?
Előzmény: ZsuR (371)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.16 0 0 371
Nem kell elore megsutni - a krumplival egyutt fog "roast" lenni :))!

A krumplit kb 2 cm-es kockakra vagod.
Alaposan leoblited utana (az anyukam azt mondta, vagas utan nem szabad mosni a krumplit - de szabad) es megszaritgatod.
75 dkg krumplihoz 2 evokanal oliva olaj, 2 evokanal vaj es 10 percig kozepes tuzon parolod fedo alatt, idonkent keverve.
24 kozepes nagysagu fokhagyma gerezd, so, es kv 1 evokanal friss, vekony csikokra vagott zsalya - ujabbv 10 perc, neha kevergetve.
Mennyei.

Előzmény: Dydand (370)
Dydand Creative Commons License 2006.01.16 0 0 370
Érdekelne a fokhagymás krumpli. Előtte megsütöd a fokhagymát? A roasted garlic erre enged következtetni, de a fene se tudja. Én szeretem magát a sült fokhagymát, csak úgy kinyomva a vurkából, pirítóssal, de salátában még nem próbáltam.
Előzmény: ZsuR (368)
Boarhunter Creative Commons License 2006.01.16 0 0 369
Hmm...nincs nagy tapasztalatom tonhal/tuna ügyekben, de a Rex Hunt pecásműsor főzős blokkjában gyakran sütnek tonhal steak-et és az bizony kifehéredik.
ZsuR Creative Commons License 2006.01.15 0 0 368
Koszi - nagyon finom volt.
Meselj, milyen az "alapfuszer"-ed?
Na es a krumpli? Hogy csinaltad?

Most csinaltam egy fokhagymas krumplit - a csalad lelkesedett erte! Kepzeld, kb 75 dkg krumplihoz 24 gerezd foknagyma. . .es ha ettel finomat! Egy halvany "roasted garlic" iz, de mennyei!
Előzmény: asx (367)
asx Creative Commons License 2006.01.15 0 0 367

Nagyon jól néz ki!

 

Nálunk süllő volt ma. Alapfűszer után megforgattam lisztben, az egyik (a bőrös) oldalát tojásban és arra rá egy vékony szelet füstölt sonkát. A sonkás felével kezdve mindkét oldalát kisütöttem (kb. 2 perc oldalanként.

Hozzá krumpli hagymával (Poree)

Előzmény: ZsuR (366)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.15 0 0 366
Ma tilapia flet csinaltam grillen, koret mint a tegnapi vacsora - babsalata es fokhagymas sult krumpli - nagyon finom volt.

A halfilet csak mostam, szaritottam es keves cajun-nel szortam meg.
A serpenyot csak "megsomogattam" egy kis vaj darabbal amikor mar forro volt es azonnal ratettem a halat. Par perc az egyik oldalom - probaltam nem mozditani, hogy a mintazata szep maradjon - par perc a masik oldalon es kesz volt.

A halat elomelegitett tanyerra szedtem, hogy az ebed vegig meleg maradjon. Finom volt!



Ezen a serpenyon sokmindent keszitek -
reggeli kenyerlukban-tukortojas
melegszendvics
csirkemell
zukkini, paprika, hagyma
hal. . .sok hal. . .

Amiert nagyon szeretem, mert nem kell hozza sok zsir es az etel nincs agyonsutvefozve.
tuutuu Creative Commons License 2006.01.15 0 0 365

Üdv!

Nna, nekiálltam a múltkor emlegetett sügérnek, a hagymával (is ) pácolt változatát.

Először is, a felét csináltam meg, ugye 70 deka van ráírva, kiolvadás után 22 deka lett az öt szelet. ( Szép táblában lehetett lefejteni a jeget róla..:}})

Ennek megfelelően lett is belőle 10 falat halacska, íztől nem voltam elájulva.

Úgy látom, a halsütögetéssel nem sok a sikerem..:}}

ZsuR Creative Commons License 2006.01.14 0 0 364
"Tuna are fast swimmers and include several species that are warm-blooded. Unlike most ocean fish species, which have white flesh, the flesh of tuna is pink. "

Ez rozsaszint mond. A konzervben egyertelmuen feher a fott husa - a macskakajakban levo tuna az a piros-barna fozes utan is.

Ezeken a kepeken latszik, hogy sutesnel (itt csak hirtelen "porkolik" meg az oldalait a tuna steaknek es utana szeletelik) kifeheredik.

Itt van par fele fajta:
sushi minoseguyellow tail sushi minosegahitunaseared tunatuna fele fajtak
Előzmény: TTAMAS (363)
TTAMAS Creative Commons License 2006.01.14 0 0 363

Én csak vörös húsúról tudok.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Tuna

Előzmény: ZsuR (362)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.13 0 0 362
Akkor a tuna nem tonhal - legalabbis nem mind. Van feher husu tuna is. . .
Előzmény: TTAMAS (361)
TTAMAS Creative Commons License 2006.01.13 0 0 361

Dydand kolléga tökéletes választ adott.

A tonhal húsa vörös, átsütve barna. Nálunk (az említett történelmi okokból) minden hófehér tengeri halfilé tonhal néven fut. Talán majd elmúlik...

Előzmény: ZsuR (358)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.13 0 0 360
Miben volt sutve?
Előzmény: oiuz (356)
Dydand Creative Commons License 2006.01.13 0 0 359
De-de, igazad van. Ez egy magyar sajátosság. A TŐKE, mint kifejezés nem volt kívánatos régebben, ezért minden tengeri gyorsfagyasztott halat egyszerűen tonhal néven érkeztettek meg a boltokba, a tányérokra, stb. Generációk nincsenek tisztában még mindig azzal, hogy amit esznek rántott tonhalként, vagy bármi másként, az nem tonhal, aki pedig tisztában van vele, az pedig megszokásból mondja :))) Persze természetesen tunfisht is lehet kapni:)
Üdv: dy
Előzmény: ZsuR (358)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.13 0 0 358
A tonhal az nem tuna? Azt hittem a tokehal az a cod.

TTamas!!! Segits!
Előzmény: Dydand (357)
Dydand Creative Commons License 2006.01.13 0 0 357
Azon azért csodálkoznék, hogy tonhal (tőkehal...) helyett harcsát tegyen ilyen helyen bárki :)
Előzmény: oiuz (356)
oiuz Creative Commons License 2006.01.13 0 0 356

Hal-i!

és

 

afSiH mindenkinek!

 

Fogyózom::::(((((((((((((((((((

igen tudom.... felesleges így is szép vagyok.....

végül is a kör (gömb) is forma nem, tehát végül is formában vagyok....

 

Na mindegy...

Ma ebédre előírt cucc: hal zöldséggel paradicsommal.... (kb)

Rendeltem a Pizza Cooltól:

Paprikás tonhal (szerintem harcsa volt, legalább is ízre kicsire vágva paprikás lisztben fogatva és sütve, szálka nélkül)

 

Megmondom REMEK volt!

Nem úszott az olajban, meleg volt amikor ideért az irodába...

 

ELÉGEDETT VAGYOK!

 

Tudom tudom a liszt nem fogyókúrás... jó és???????????

Ne áruljatok be az asszonynál JÓ???????????????????

 

Na kellemes hétvégét mindenkinek!

 

afSiH

oiuz

TTAMAS Creative Commons License 2006.01.09 0 0 355

Szerintem kőhal. :))

 

Folyami hordalékkő.

Előzmény: kifli (353)
oiuz Creative Commons License 2006.01.09 0 0 354

folyami

 

folyói

 

pataki (Attila)

 

csermelyi

 

 

(Én kérek elnézést):::::))))))))))))))))))

 

oiuz

Előzmény: kifli (353)
kifli Creative Commons License 2006.01.09 0 0 353
milyen hal az a river cobble?
TTAMAS Creative Commons License 2006.01.09 0 0 352
Tilápia. :))
Előzmény: ZsuR (349)
M6TTL Creative Commons License 2006.01.08 0 0 351
Ja, ma ebéd Óbudán az Új Siposban. A harcsahalászlé mennyei! Csak egy kicsit drága (1950 Ft).
M6TTL Creative Commons License 2006.01.08 0 0 350
Nincs neki magyar neve. A volt főnökömnek ez a halcsoport volt a szakterülete. Ha ő nem nevezte el magyarul vagy emlegetett magyar elnevezést, akkor nem hiszem hogy lenne hivatalos magyar neve.
Előzmény: ZsuR (349)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.08 0 0 349


Ez a Tilapia (Oreochromis niloticu).

Meg tudna valaki mondani nekem, mi a neve magyarul?
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.07 0 0 348

Nem vesztem el, csak ritkán vagyok itt.

A karácsonyi halazásról nem kell beszámolni, azt mindenki képzelheti.

Másnap reggel is finom volt, mert le volt nyúzva.

Én már azt várom, hogy mehessek a tópartra a saját halaimat kifogni.

De lékre nem járok pecázni mert ahhoz, szinte csak ahhoz, már öregnek érzem magam.:-)))

Előzmény: oiuz (347)
oiuz Creative Commons License 2006.01.06 0 0 347

Ja és Boarhunter kolléga "hozzábökős" hozzászólásához csak annyit, hogy megnézném ahogy ezt a "törpeharcsát" "hozzáböki" a vágódeszkához...:::)))

Mondjuk a késre vagy villára, na meg a vágódeszkár is kíváncsi lennék, amivel és amihez ezt az apróságot hozzá lehet bökni::::))))

 

 

Megvan: VASVILLA!!!!!! azzal marad az fix!!!!!

 

JAJAJAJAJAJAJAJAJAJ

majdnem elfelejtettem:

 

afSiH

 

üdv mindenkinek!

Jó hétvégét!

 

oiuz

Előzmény: Törölt nick (345)
oiuz Creative Commons License 2006.01.06 0 0 346

búbánat olvtárs!

Maga még él???????

Öröm az ilyet látni......

 

Arról az aprótermetű halacskáról csak annyit szeretnék elmondni, hogy

--pincér! halszlének kérem ez egyik részét a másikat rántva....

Továbbá:

-- Pincér! a T. Olvtársakat tartsa távol a halamtól, mert 1 éhesvagyok, így nekik már nem jut, 2 a csöpögő nyáluktól felfordul a gyomrom, 3 utálom, ha evés közben bámulnak.....

 

::::))))

 

sztm vicces voltam megent!

 

 

Jó halat mindenkinek!

oiuz

 

 

Előzmény: Törölt nick (345)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.06 0 0 345
Már lekaparták.:-)))
Előzmény: TTAMAS (344)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!