Keresés

Részletes keresés

RJBarrett Creative Commons License 2021.06.21 0 3 3279

Az nem lehet, hogy Kovács 3as poszton játszik majd?

Nem lassú, dobni is tud, szerintem boldogulna ott. Remélem azért kap elég percet, főleg ha ő lesz az első számú U23-s játékosunk.

Withoutshadow Creative Commons License 2021.06.21 0 5 3278

Ha Evan komolyan gondolta, akkor ő is marad:

https://www.youtube.com/watch?v=6-Den9k-HgY

Ryland Creative Commons License 2021.06.21 0 1 3277

Én személy szerint nagyon örülök Barac maradásának. Nyerünk vele egy igénytelen, de a gyűrűhöz közel hatékony támadót, aki emellett több poszton is extra védő, aki nagyon érti a játékot. És én azért bízom abban, hogy egy normális felkészülési időszakkal, normál keretek között lejátszott bajnokságban a triplázás is egyenesedik kicsit...

Borisnál és Evannél is az (volt) a véleményem, hogy mindkettejük maradásának örülnék, de nem akármilyen áron. Nyilván nem tudjuk a lóvét, de ésszerű fizetési igények mellett mindkettejüket tartom olyan jó játékosnak, akinek van helye a jövő évi csapatban is!

Szóval hajrá! Én bízom abban, hogy a Beni-Szili duóból legalább valakit meg tudunk tartani!

CrazyBasket Creative Commons License 2021.06.21 0 0 3276

Légiós-Dancecs

Perl-Légiós

Légiós-magyar?!

Légiós-Kovács

Keller-Barac

(és marad még 2 hely az egyik gondolom Sövegjártó a másik passz, nem tudom számolunk-e Doktorral így, hogy már nem fér bele a fiatal szabályba!)

Kb ez lenne, ha Beni és Szili nem marad! Én a Benire nem tennék 1fillért sem, hogy maradni fog, remélem nem lesz igazam! Szili nagyon 50-50 nem tudom vele mi lesz, de szerintem jelenleg ő is közelebb van a távozáshoz külföldre, mint a maradáshoz! 

Vulcan0 Creative Commons License 2021.06.21 0 2 3275

Nagyon jókat írsz. Én annyiban vitatkoznék, hogy Evant én mindenképp marasztalnám. Oké, hogy nem volt akkora extra mint két éve, de attól még a bajnokság egyik legjobb négyese volt. Plusz az is hozzá tartotik, hogy őt elvileg a covid eléggé padlóra küldte, meg egy hónapot ki is hagyott sérülés miatt. Ennek ellenére is a palánk alatt általában ura volt a helyzetnek. Meg persze az is igaz, hogy nem látunk bele teljesen egy játékos életébe. Nem tudjuk, hogy egy-egy rosszabb meccs mögött mi állhat. Gondolok itt a Benit és Szilit ért tragédiákra. Szóval Evant én biztos, hogy megtartanám. 

Előzmény: _Espada (3273)
falco Man Creative Commons License 2021.06.21 -2 1 3274

Köszönöm szépen, szóval szerinted Keller melle/mögé Baracot tartottuk meg, és négyesben fogja egy új légiós megoldani a szezont Kováccsal ? Ez végülis egy opció lehet a bajnokságra és a BL-re is, ha Benke távozik és jön helyette egy Ford típusú játékos, aki fel tud mozogni négyesbe is. De ehhez Szilt be kellene áldozni, máskülönben azért egy Keller, Barac, légiós, Kovács sor egy BL-bajnokság menethez picit karcsú.

Varnado szerintem nem jobb játékos mint Evan, utóbbinak egyszerűen más szerepe volt idén. De amit mindenki megtanult, köztük én a legjobban, hogy előre nem lehet senkit felmagasztalni és leírni, tehát több időt kell hagynunk az új embereknek. Anderson, Reddic, Evan mind jó példák. 

Előzmény: _Espada (3273)
_Espada Creative Commons License 2021.06.21 0 4 3273

Én elmondom (megpróbálom) mondani neked, miért is örülök neki.

Én abban biztos vagyok, hogy Barac nem kezdő PF pozira jött. Ha megnézzük a játékát, amikor belelendült, látható hogy inkább Keller cseréje, illetve  post-up játékban érzi igazán otthon magát. Foghatjuk Lake hiányára, de mikor nem volt sérült, is ez volt a felállás Okorn rendszerében. Kb Laket cseréljük rá szerintem, megkaphatja azt a fizut amit ő most kapott második évében. Hátrány,hogy nem annyira atletikus, de más hátrányt nem tudok felsorolni erre pozicióra. Nincs beleunom játéka, élesebben lát a pályán, védekezése össze sem hasonlítható az előző játékossal összehasonlítva, 3-4-5 poszton bárkit megfog, így szükség esetén le is tud játszani.

Mondhatnánk,hogy Keller mellé jöhetett volna egy jobb center, de szerintem ez így a jó, nem zsákbamacska, és Ákos sem babért játszik itt. Ketten megoldják center posztot,és az biztos hogy nincs lyuk a védekezésben, ha pedig igazolunk egy jó pedigréjű négyest, oda is tökéletes cserének megoldja ő és Kovács azokat a perceket,de legfőképp cserecenternek gondolom. egy jó erőcsatárnál már alap elvárás a megbízható tripla százalék, ennek Barac híján van, és statikusabb,de centermunkára tökéletes,én nagyon örülök neki.

Szóval négyes posztra mindenképp egy sztárlégiós,aki jól is triplázik. Én Evant nem marasztalnám, 2 évvel ezelőtti játékához képest amit idén nyújtott annyiért szerintem tudunk hozni jobb játékost is, a tippem lehetne Varnado, ő extra ezen a szinten és csapata sincs.

Mivel Milos tutira akar menni és ott lesz Gasper is mellette, illetve Barac marad, szerintem folytatódik a védekező mentalitású csapat összeállítása.

De sok a ha, ami főleg Benin és Szilin múlik.Főleg előbbin. Ha Beni marad, akkor adott az irányító kérdés, és leigazolnám Curryt. Jól érezte magát, és bitang erős védekezőgépezet lehetne a jövö évi Falcoból,erősebb mint valaha. Gondoljunk bele: Curry,Beni,Keller, Barac..Ha a négyesünk is tudná ezt a szintet hozni, ez kell a Bajnokok Ligájához. Erősebb költségkeretük van, sokkal több támadótípusú játékos, de egy jó védekezéssel a legerősebb csapatnak is ki jöhet rosszul a lépés.

Ha Beni nem marad, akkor viszont Curry kevés. Kell egy irányító, aki jól mozgatja a társaságot, megtalálja labdákkal Kellert, Baracot, mert utobbi is főleg befutásokból jó helyezkedésekkel él, de oda kell egy intelligens irányító, aki ezt felismeri.

Amit idén pl sokszor felismert Anderson Searcyvel. És a többieket is helyzetbe kell hozni.

Nem tudom a büdzsénk,meddig ér az a takaró,amig nyújtózhatunk, ha Szili menne akkor megpróbálnám Brownt. Majdnem hasonló játékstílust és tudást képviselnek.

Előzmény: falco Man (3269)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.06.21 0 0 3272

Kérdésedre válaszolva, én hoznék egy Stacy Davishez hasonló 4-est, aki centerben is tud játszani. Plusz hoznék egy Brown szerű játékost 3-as posztra, ha Szili nem marad. Így lenne 3-4-5 posztra, Kovács 3-4, Barac 3-4-5, Keller 5, légiós 4-5, Benke/légiós 3. Alsó poszton Zoli adott, rebesgették néhányan Somogyit szóval én neki örülnék, hoznék még egy Curry szerű 1-2-es játékost, plusz ha Beni nem marad akkor egy klasszikus irányítót. Az én csapatom valahogy így nézne ki, de persze abban is van igazság amit te mondassz.

Szóval nem nagy a realitása, de az álomcsapatom így nézne ki.

Váradi Benedek

Dancsecs András

Somogyi Ádám

Perl Zoltán

Ron Curry

Benke Szilárd

Zach Brown

Kovács Benedek

Boris Barac

Djordje Dzeletovic

Keller Ákos

Előzmény: falco Man (3271)
falco Man Creative Commons License 2021.06.21 -1 1 3271

Akkor nálad Barac lenne a kezdő négyes ? Nem is hoznal mögé senkit ? Vagy hoznal mögé egy hasonló játékost mint Boris, aki szinten zongoracipelő ? Vagy neki futnal egy Barac-Kovács négyes sorral a bajnokságnak? 

Ezert várom, hogy valaki részletesen fejtse ezt ki, mert bennem nagyon sok a kérdés.

Előzmény: Vulcan0 (3270)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.06.21 -2 2 3270

Szerintem pedig sokkal jobban jártunk Baraccal, mintha hoznánk egy sztárnégyest, aki lehet a BL után már le is szarná az egész bajnokságot. 

Előzmény: falco Man (3269)
falco Man Creative Commons License 2021.06.21 -9 2 3269

Barac maradása mindenképp pozitív hír, de én ezt az igazolást majd csak akkor tudom értékelni, ha kialakul a teljes csapatunk. Milyen szerepre igazoltuk vissza? Kezdő négyesnek vagy csere 4-esnek? Szerintem Keller melle/mögé mindenképp jönni fog légiós, így felfelé nem fog játszani, lefelé fog majd meg dolgozni ? 

Ha meg jön elé legios, akkor Kovács Beninek gyakorlatilag nulla szerep fog jutni, amit sajnálnék, de egy  Barac-Kovács négyes sorral nem lehet nekifutni a BL-nek és a bajnokságnak. 

Azt is vegyetek figyelembe, hogyha előbbi verzió valósul meg és jön Boris elé légiós, akkor gyakorlatilag az egész szezonban csak mezőnyben fog fiatal játszani, így gyakorlatilag mezony posztra Zoli, Beni/légiós, Szili/ légiós mellé nem lesz könnyű 15 percekre légióst találni, aki hozza is tud tenni valamit, márpedig azért oda kelleni fog meg ember. 

Nekem csak ez az egy gondom Barac maradásával, ha a fiatal szabály nem lenne, nálam ez egy tökéletes igazolás, de így nem látom a helyet. 

Kivancsi vagyok, hogy ti miként látjátok a helyet jövőre, talán én is jobban fogom látni a helyzetet.

Vulcan0 Creative Commons License 2021.06.21 -1 4 3268

Nagyon örülök. Idén is mindent meg tett a csapatért. Sok sikert Boris!

buccke02 Creative Commons License 2021.06.21 -1 6 3267

Evek óta úgy indultunk neki a nyárnak, hogy igazoljunk egy 4-5 kongót. Ő a hazai mezőnyben erre a feladatra teljesen jó. 

Én nagyon örülök neki, alakulunk. 

Előzmény: CrazyBasket (3266)
CrazyBasket Creative Commons License 2021.06.21 -6 1 3266

Én ennek akkor tudok örülni, ha marad a Beni és a Szili is, vagy ha minimum az egyik és egy extra négyes lesz mellette! Egyelőre még csak nyugtával dícsérném a napot!

Törölt nick Creative Commons License 2021.06.21 0 3 3265

Királyság, ráér az az egyetem 😎

szuper csapatunk lesz jövőre is.

BLmenetelés Creative Commons License 2021.06.21 0 4 3264

Szuper! jó lesz ez!

_Espada Creative Commons License 2021.06.21 -1 6 3263

Barac marad!

Szuper hír, nagyon örülök neki!

Jagerman* Creative Commons License 2021.06.21 0 4 3262

Annyi változás történt azóta, hogy a Zaragozától elvették a szabadkártyát és mivel az öt spanyol csapat közül a legrosszabb eredménnyel (idén 13. hely) vannak a mezőnyben, ezért selejtezniük kell a csoportkörbe jutásért. A FALCO kalapbesorolása viszont szerintem egyenlőre maradni fog, mert nem tudom elképzelni, hogy az Unicaja Malaga csapatát ne sorolnák majd be legalább a 2. kalapba. A Dijon időközben már az elődöntőben van és várja a Monaco-JL Bourg mérkőzés győztesét. Ha a Dijon végül befutna, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy előrejöjjünk a 4. kalapba. A románoknál végül az erdélyi csapatok döntőjét a Kolozsvár nyerte 3:2-re a Nagyvárad ellen...Pikáns lehetne egy kolozsvári utazás is, de ehhez nekik be kellene jutnia először a csoportkörbe. Elvileg nagy harc várható a csoportkörbe jutásért, mivel 8 helyért fog 32 csapat meccselni. Igen elképzelhető ismét egy Besiktas, PAOK, Brindisi ellenfél is. Ha lehetne kívánni, akkor én mindenképpen elkerülném a Novgorodot, messze van, szurkolói szempontból nem jó. Én idén elkerülném a Zaragozát is, mivel az elmúlt két idényben mindkétszer játszottunk velük, ráadásul az idei hazain ugye el is kaptuk őket, ami az idény nemzetközi csúcsmeccse volt. Ha már spanyolok, akkor a Tenerife mérkőzéseknek nagyon örülnék. Ami viszont nagyon jó lehetne, ha az utazás rendben van, akkor egy Nymburk, aki Prágában játssza a hazai mérkőzéseit, vagy egy speciális bosnyák túra lehetne egy Igokea elleni mérkőzés is, vagy ha már olasz csapat, akkor egy Treviso elleni mérkőzés lenne még pikáns. Aztán persze a Korac kupamúlt miatt érdekes lehetne a Besiktas, Oostende páros, akik elméletileg szembejöhetnek...Meglátjuk hamarosan, addig filozófálhatunk kik lennének a legjobb csoportellenfelek.

Előzmény: Pick and Roll (3260)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.06.21 0 1 3261

Akkor legalább revansot vehetünk a Besiktason és a Novgorodon. 

Előzmény: Pick and Roll (3260)
Pick and Roll Creative Commons License 2021.06.21 -1 1 3260

Ebből pont kijön, hogy Novgorod, Zaragoza, Dijon, Besiktas, Falco

Előzmény: Jagerman* (3256)
nForce Creative Commons License 2021.06.21 0 7 3259

Hooker aláírt a Bundesliga alapszakasz győztes Ludwigsburgba és Serie A-s csapatnál is képben volt. Nagyon komoly szezont futott: 14 pont, 3 lepattanó, 5 assziszt átlag

falco Man Creative Commons License 2021.06.20 -1 2 3258

Én leginkább arra vagyok kiváncsi, hogy Milos milyen szisztémában fog dolgozni a csapattal. Abszolút nem lepődnék meg ha a Gasper fele defense first, kontrollált, magas játékosokat is bőségesen bevonva a játékba a festékből, bonyolultabb figurák helyett egy kötetlenebb, gyorsabb, alapjatekokbol egyéni kvalitásra alapozó játékunk lenne a domináns egy picit lágyabb védekezéssel.

Bár nem emlekszek pontosan, de talán Konakov magát inkább támadó mint védekező szellemű edzőnek tartja. Érdekes lesz, hogy milyen változások lépnek majd életbe a játékunkban. Nagyon kiváncsi vagyok.

A BL szereplesünk ha tényleg így lesz, akkor én nagyon örülök, bár ennek sajnos az ára valószínűleg az is volt, hogy bele mentünk a Novgorod elleni halasztásba.

Törölt nick Creative Commons License 2021.06.20 -4 15 3257

Szolnokról vagy Körmendről ez nem mindenkinek tetszik 😂

Minek olvassák akkor,nem kötelező

Előzmény: Jagerman* (3256)
Jagerman* Creative Commons License 2021.06.19 -5 16 3256

Sziasztok! Van egy fantasztikusan jó hírem. A FALCO az új szezonban is biztosan csoportkörös lesz a BL-ben!

A wikipédián már fenn van, hogy idén 24 csapat helye automatikus a csoportkörben. Köztük ott van a FALCO is természetesen. A 24 csapat csoportkörös helye számomra már biztosnak tűnik. Érdekesség, hogy a Zaragoza csak szabadkártyával indulhat. A fennmaradó 8 csoportkörös helyért összesen 32 csapat fog vetélkedni. Egy része az indulóknak már adott. Érdekesség, hogy a lengyeleknek idén nem lesz automatikus csoportkörös indulójuk.

https://en.wikipedia.org/wiki/2021%E2%80%9322_Basketball_Champions_League

Megnéztem a kiemelési listát. Az én számításaim szerint idén is az 5. kalapból fognak bennünket kiemelni. Tavaly 17 pontunk volt, viszont idén már 31 pontunk van. Összesen az utolsó három idény számít, ami alapján a csapatok pontot kaphatnak. Nálam a kalapok jelenleg így néznek ki:

Pot 1: Tenerife 133, AEK Athén 117, San Pablo Burgos 109, Nizhny Novgorod 101

Pot 2: Zaragoza 99, ERA Nymburk 99, Brose Bamberg 94, Strasbourg 80

Pot 3: Hapoel Holon 78, JDA Dijon 74, Filou Oostende 58, Dinamo Sassari 57

Pot 4: Besiktas 52, Pinar Karsiyaka 51, Happy Casa Brindisi 46, PAOK Szaloniki 43

Pot 5: FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely 31, VEF Riga 29, Igokea 28, TOFAS Bursa 28

Pot 6: Baxi Manresa 19, ..............

Többi kalapba 7. és 8. a selejtezőből érkező 8 csapat jön be, valamint a Darüssafaka Tekfen 8, Lavrio jön. Kérdés, hogy az Unicaja Malaga, aki a EuroCup sorozattól csábítottak el és ott tavaly papíron a 2. legerősebb csapatnak számított 111 ponttal hol fogják kiemelni. Egy szónak is száz a vége, bármi történjen is a FALCO 5. kalapos besorolását semmi nem veszélyezteti.

Kérdés, hogy a Dijon végül miként végez a francia bajnokságban, jelenleg a rájátszásnak az első helyről fut neki. Ha esetleg megnyernék a francia bajnokságot, akkor elképzelhető, hogy ők Euro Ligában indulnak és akkor helyettük másik francia induló jöhet. Szerintem a Dijonnak kizárólag bajnokság nyerés esetén jöhet szóba a EuroLiga egyébként maradnak a BL-ben. Azonban a Dijon bajnokság nyerése esetén még az is benne van a pakliban, hogy egy helyet előrelépünk a kiemelési rangsorba, s a 4. kalapból húznak ki bennünket. A francia csapatok közül még a Nanterre áll előttünk a BL rangsorban 35 ponttal, de ők az elmúlt két idényben nem a BL-ben, hanem az EuroCup-ban játszottak, a többi francia csapat nem lehet előttünk kiemelt.

Az Igokea nincsen kiemelve tehát neki selejtezni kell, de ha sikerrel jár, akkor feltehetően ő is 5. kalapos csapat lesznek. Ebből az következik, hogy a jelenlegi állás szerint a VEF Riga, a TOFAS Bursa nem lehet ellenfél. Egy hónap múlva már okosabbak leszünk az biztos. Hajrá FALCO, hajrá Szombathely!

Előzmény: Ryland (3253)
BLmenetelés Creative Commons License 2021.06.18 -1 8 3255

Ahogy hallani sajnos elég nagy családi problémája van! A FALCO történetének legnagyobb edzője!  Reméljük már késziti a város a DISZPOLGÁRI cim előterjesztését! Köszönünk mindent Gasper és előre a következő sikeres évekért!!!

Előzmény: Langels (3252)
Ryland Creative Commons License 2021.06.18 -2 7 3254

Amikor elkezdtem írni, még nem volt kinn ez a levél. Gaspernek a legmélyebb tisztelet jár! A Falco történelemkönyvében nagyon-nagyon előkelő helyet harcolt ki magának ebben a három évben, nagyon sokat köszönhetünk neki. Nála jobb szakmai háttérembert nem tudok elképzelni...

Köszönjük, Gasper!

Előzmény: Langels (3252)
Ryland Creative Commons License 2021.06.18 -2 4 3253

Csak panaszkodnom kellett, máris van hír... :D

Már nagyon régóta fel-felröppent ez a szurkolók közt, hogy “ha egyszer Gasper megy, akkor Milos veszi át a csapatot”. Én ebben nem nagyon hittem, elsőre (és másodikra is) elég meredek, hogy egy bajnokcsapatot megkap a nullkilométeres másodedző. Nem egy szokványos sztori. Én azt hittem, hogy elmegy valami középcsapatba 1-2 évre, és onnan visszajön hozzánk. Nem így lett...

Összességében én mégis bizakodó vagyok! Nyilván van a kinevezésében némi kockázat, de egyrészt Gasper ott lesz a háttérben, ami sokat jelenthet, másrészt biztos, hogy nem véletlen az, amennyit Gyuri bácsi és Okorn emlegette az ő hozzáadott értékét az elmúlt években. Egy felkészült, nagyon szimpatikus és végtelenül lojális szakember, aki másodedzőként remekül megértette magát a játékosokkal, reméljük vezetőedzőként sem lesz másként!

Fiba Bajnokok Ligája június 25-re írja az induló csapatok kihirdetését, jó volna csoportkörből indulni!

Langels Creative Commons License 2021.06.18 -1 4 3252

Ha esetleg valaki nem olvasta volna.. :)

http://falcokc.com/hirek/a-tortenelmet-a-gyoztesek-irjak_2620/

Hú.. nem semmi ez a levél.. Nekem eléggé betalált. Nagyon köszönöm, hogy leírta! Bár nagyon bíztam benne, hogy marad, de annak örülök, hogy ha nem is vezetőedzőként, de nem távolodik el a klubtól.. Már sárga-fekete a szíve.. :) Bár nem tudom mi a családi probléma, de kívánok neki, hogy megoldódjon..

Hajrá Falco, hajrá Milos! 

splity24 Creative Commons License 2021.06.18 -1 2 3251

En ugy tudom volt rola szo amikor meg a Kovacs volt az edzo mert nem akart vele dolgozni. Aztan kozben edzovaltas lett es most nem tudom hogy all az ugy. 

Előzmény: Falco Szurkolo (3249)
Gabriel Sousa Creative Commons License 2021.06.18 0 2 3250

Érdekes fejlemény. Így végülis mindenkinek igaza lett. Akik azt gondolták, hogy marad Gasper, és azoknak is, akik azt gondolták, hogy távozik. Bízom benn, hogy beválik ez az új felállás. Az mindenképp megnyugtató, hogy Okorn továbbra is segíti Milos munkáját. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!