Kiváncsi vagyok, hogy Davis holnap végre beveti-e Patrikot a védelem tengelyében... Egyértelműen vele a legstabilabb a hármas védő pozíció. Jó lenne, ha Blagotinsek kezdene támadásban holnap a védekezés miatt. Csak egy 5-10 percig aztán cserélhetne Nilssonnal. Később jöhetne Moraes, de ő most az utóbbi mecccseken látványosan a tudása alatt teljesített. Támadásban remélem lesz végre vérbeli írányítónk..., rossz nézni Nenadicsot középen, neki balátlövőben megtaláltata a helyét Davis még az első félévében...
Nos, ami Éleséknek nem sikerült, azt megoldotta a Csurgó. Erre azt gondolom nincs épeszű magyarázat a Tisza partjáról. Szeptemberben amikor az Arénában lesimáztuk őket azt gondoltam ez az utóbbi évek leggyengébb Csurgója de összekapták magukat és komoly teljesítményt nyújtottak. Gratula!
Ugyanakkor elképesztő amit az Éles-csapat játszik a koronás idők után. Ötletes, lendületes játék, csodás kézilabda. És az az elszántság az arcokon! Egy jó Roli nélkül meglesz a nagy skalp szerintem.
Néztem tegnap a 3. félidőt, szerintem egy kicsit túl van misztifikálva ez a szurkolók nélküli helyzet, azzal együtt, hogy tudom hogy a srácoknak mennyire hiányzik a hangulat. SEHA-ligát is így nyertek, én szerintem az Aalborg elleni a padon ment el, illetve ezt megelőzően a felkészítés során. Az oké hogy kísérletezget David, de amikor látja hogy nem megy, vissza kell térni a bevált felálláshoz. Én azzal is boldog lennék ha a Kiel és a Szöged ellenit behúzzuk. A Bőrszalonna most más liga, el kell ismerni, de van még időnk felkészülni.
És ha Péter azt mondja, ugorj a kútba...? Vagy hogy 2x2 az 5...? Néha olyan, mint Gandalf... mond (ír) egy nagyot, de semmi konkrétat, amibe bele lehet látni mindent is, és a végén lehet úgy forgatni, hogy igaza legyen, de valamiért alig van, aki meg meri kérdőjelezni az írásait, és ha ezt megteszi, úgy reagálnak rá, mint egy karikaturistára, aki meg merte rajzolni Mohamedet...
Elmondanád melyek voltak az általad kifogásolt ítéletek? (az utolsó 10 percet azt hiszem, megcáfoltam) Mert ezekkel a lózungokkal nem lehet mit kezdeni... Arról nem is beszélve, hogy a Szegednek nem kellett fokozatosan feljönnie, mert a legnagyobb előny, amivel a kisVeszprém vezetett, konkrétan 2 gól volt (amúgy +/-1 és X volt legtöbbször az állás), és különben is, hány olyan meccset láttunk már, ahol szinte végig vezetett az ellenfél, akár nagyon sok góllal is, és a végén mégis a másik csapat nyert (saját bőrünkön is érezhettük már, remélem, nem kell példával ecsetelnem) - szóval ezt hadd ne tekintsem érvnek
"A játékvezetők nem merték felvállalni, hogy Szegeden esetleg pontot vagy pontokat szerezzen a Kisveszprém." - azért őszintén remélem, hogy legbelül, mélyen te is érzed, hogy ez mennyire végtelenül kicsinyes... Ne haragudj, de ez olyan, mikor a korábbi években a Szeged (és a szurkolói) mutogatott folyamatosan a bírókra ugyanerre hivatkozva az ellenünk való vereségeiket követően...
Értettem én a mondandódat (és utólag látva, a tegnapiak alapján, szerencsére nekünk ettől nem kellett tartanunk), de ezt a rosszmájú és felesleges, egyelőre semmivel sem alátámasztott kommentárt nem tudom és nem is tudtam értelmezni.
No de koncentráljunk a következő BL-meccsekre, mert nagyban befolyásolhatják a jövőnket! A Kiel biztos revansot szeretne venni a kinti döntetlenért, és a Barca elleni vereségeik és a korábbi meglepő Nantes elleni pontvesztésük miatt biztosan nagyon feltüzelve fognak érkezni, kicsit tartok is tőlük. Bízzunk a legjobbakban!
Nagyjából emlékszem a meccsre, de a kedvedért megnéztem az utolsó 10 percet, a vitatható ítéletek a következők voltak: - általában elmondható, hogy a kisVeszprémet végletekig hagyták hosszan támadni, elég későn került csak fel passzívra a kéz - 52. percben Bánhidi gólt lő, majd Bugyákit jogosan kiállítják lökésért (24-23 az állás a Szegednek) - 53. percben láb volt az egyik veszpréminél, látványosan belerúgott, miközben a labdára vetődtek, mégse a Szegedé lett a labda (24-24, támadhatnak a veszprémi fiatalok) - 57. percben a bírók szerint Szmetán vonalra lépett, és valóban (de amúgy is mellé ment a lövés) (26-24-es állásnál) - 57. perc, Szeitl belülvédekezik Bánhidin, jogos hetes (ami végül kimaradt, maradt a 26-24)
- 58. percben Vajda próbálta átejteni Alilovicot, de a lövés pillanatában Gaber már nem fogta őt, a bírók tovább is engedték a játékot (maradt a 26-24) - utolsó perc: a Szeged 58:57-nél kezdi a támadást (27-25 az állás), letámad a kisVeszprém, 59:04-nél már passzívon van a bírók keze, mert a Szeged hátrafelé játszik, Pastor időt kér, 6 passza van a Szegednek. Pár másodperc múlva szabaddobást kap a Szeged, Kasparek otthagyja a labdát Bánhidinek, hogy elvégezze a szabaddobást, de a fiatal veszprémi felkapja, és a bírók neki ítéli a labdát, gyorsan indítanának, amit az égből lehúz Radivojevic. A végén Bánhidi lőtt még egy gólt, így lett 28-25 a vége.
Megnéztem a mérkőzés utolsó 10 percét, továbbra sem értem a problémázásodat...
Igen, bosszantó ez a lelketlen játék. Tényleg ennyire sokat segít a csapatnak a néző? Elképzelhető, viszont érdekes lesz péntek este a kis Veszprémmel a meccs, izgi!
Én is úgy látom, nem sikerült felpörögni a mai meccsre. És ez elsősorban a védekezésben volt látványos. Fájó, hogy a dánok igazából a lelkesedésükkel vertek meg minket :(
Nem is tudnék kiemelni igazán senkit a csapatból. Időszakosan Borozan, nagyon rövid időre Nenadic, időszakosan Lauge. A jobblövő poszt múlt héten remek volt, most betli Yahia és Tönnesen is. Széleket nem használjuk. Védekezésben meg... Kb. Patrik az egyetlen hármasvédő, aki figyeli egyszerre a lövőt és a beállót, a többieknél valamelyik hibázik. Székely Marcit dicsérném talán meg, most először kapott érdemi időt éles BL-meccsen (Ukrajnában védett talán tavaly, ha jól emlékszem, de az kb. mindegy-meccs volt), és nem okozott csalódást.
Ja, és Davis sem volt ma csúcson. Markussennel kezdés is betett az eredménynek, de hogy végig 4-5 gólos hátrányban van a csapat, és nem kér időt a második félidőben, ejj.
Jelen állás szerint Barca győzelem. Mert azzal a Kiel már jelentősebb hátrányba kerülne velünk és a spanyolokkal szemben, így ha minden a papírforma szerint alakulna a Barca és Mi versenyeznénk a csoportelsőségért.
Tönnesen tegnap mind gólokban, mind pedig gólpasszokban hasznosabban játszott, mint Maqueda az eddigi meccsei alapján. Cupara második félidei teljesítménye igen erősre sikeredett!