Armstrong a tegnap megjelent friss interjúban elárulta, hogy Klöden is csatlakozik a RadioShackhez. Lényegében már csak egy nagy név nem lett megerősítve, méghozzá Horner.
A helyzet az, hogy gyak. Massának a Ferrari a családja. Sokkal jobban szeretik őt, mint (fogják) Alonsót. Nagy húzás volt Alonso, mert így egy ellenféllel kevesebb a Ferrarinak. ;) Persze az sem mellékes, hogy két vb-re igen nagy esélyes pilótája lesz így. Szerintem a spanyol megbízhatóbb, mint a finn, és kevesebb gond van vele.
Kimi sem annak jött, de mégsem támogatták jobban, mint Massát.
Nem akarom letörni a lelkesedésedet, de Alonso nem másodhegedűsnek ment a pirosokhoz, hanem, hogy újra világbajnoka legyen a Ferrarinak. Én is szeretném, ha Massa megkapná a lehetőséget, de a Maranelloiakra nem jellemző az ilyesfajta szentimentalizmus...
Holnap kezdődik a Franco-Belge körverseny. Az Astana Dirk Demol vezényletével az alábbi összeállításban indul:
Assan Bazayev Valeriy Dmitriyev Roman Kireyev Steve Morabito Bolat Raimbekov betegség miatt Alexandr Dyachenko megy helyette Michael Schär Tomas Vaitkus Andrey Zeits
A képriportból megtudhatjuk, hogy az ifjabb Iglinskij tiszta bátyja, Szuper Márió mindig szívesen ír alá széphölgyeknek, és Assan mosolyán sem fakított a hosszú szezon. Meg még sok mindent. :-)
Pat bácsi is jó fej, amiért leállt fényképezkedni a Fehérorosz-Kazah-Orosz zászlós hölgykoszorúval. :-)
pedig dhajtotam itthon magamban Szását amikor megindult. Sipinek igaza van, fejben ott vna és tudja mit kell tenni, csak az erő még nincs meg hozzá. Ettől függetlenül szép volt Vino!
DNF Peter Kusztor (Hungary) DNF Andrey Kashechkin (Kazakhstan) DNF Grégory Rast (Switzerland) DNF Istvan Cziraki (Hungary) DNF Valentin Iglinskiy (Kazakhstan) DNF Gergely Ivanics (Hungary)
Az örök második ez egyszer eltévesztette a helyezést. :-) Cadel Evans okos versenyzéssel nyerte a VB-t. Akkor ment, mikor kellett, akkor viszont nem gondolkodott, nem nézett hátra, hanem összeszorított foggal tekerte a pedált. A győzelméhez kellett ugyan, hogy a nagy nemzetek nagyot hibázzanak, de ez mit sem von le az érdemeiből.
Szása Vinokurov megcselekedte, amit megkövetelt a haza, ha egy kis türelemmel van és megvárja a kellő alkalmat, akkor akár a dobogó is elérhető lett volna, így maradt a tisztes helytállás.
Jani és Sergio beértek a mondhatni főmezőnnyel, nem voltak meghatározók a versenyen, de lehetett őket többször is látni. Három kazahból csak Fofonovot láttam mozgolódni, ő viszont elég aktív volt. Assan és Max inkább csak végigmentek. Kashnak még sok volt ez, Gregy nem tudom hol állt ki, egyszer-kétszer lehetett látni Cancellara előtt.
A magyarok felemásan szerepeltek, Ivanics és Cziráki elég korán kiesett, de ez betudható annak, hogy meglepően nagy tempóval kezdett a mezőny. Kusztorra ellenben méltán lehetünk nagyon büszkék. Nem vallott szégyent és erején felül bátran és okosan reprezentálta hazánkat. Szép munka volt.
Összességében érdekes és izgalmas VB volt, kicsit meglepő végkifejlettel. A fő esélyesek betliztek, de megérdemelt helyére került a szivárványos trikó.
Az atlétika versenyeken lehet sose halott országok versenyzőivel találkozni, ott hallottam St. Kitts and Nevisről is, mikor Kim Collins az egyes pályán megnyerte a 100m-es férfi síkfutást. Előtte azt sem tudtam, hogy van ilyen ország. :)
Szépnevű barátunk az igencsak kiváló 7. helyen ért célba, egyre valószínűbb, hogy jövőre az Astanában lesz látható. :-) Sajnos a magyar fiúknak túl nehéz volt a verseny, ha jól értelmezem a listát, az első közt adták fel.
Igaz, hogy a Finnekkel Szovjet himnuszt kellett énekelni, Dekker 10 Eurójukba került és ha jól értem Tom Danielson megpróbálta megszerezni Kamillát egy komputerért cserébe (vajon Stephanie mit szólna ehhez? :-) ), de a képanyag láttán nyugodtan kijelenthetjük: megérte.
Egyébként azt kell feltételeznem, hogy kazah barátaink kémei itt is jelen vannak, különben mi végre kapták volna lencsevégre Bölény Urat, ha nem Vanda kedvéért? :-) No és persze Svein Tuft is csak fokozza a gyanakvásom. :-)
1 Fabian Cancellara (Switzerland) 0:57:55.74 2 Gustav Larsson (Sweden) 0:01:27.13 3 Tony Martin (Germany) 0:02:30.18 … 6 Janez Brajkovic (Slovenia) 0:03:08.49 8 Alexandre Vinokourov (Kazakhstan) 0:03:20.95 25 Andrey Kashechkin (Kazakhstan) 0:05:16.82 26 Paulinho S M M (Portugal) 0:05:25.86 55 Rida Cador (Hungary) 0:07:34.60 62 Zoltan Madaras (Hungary) 0:09:05.56 65 Reginald Douglas (St. Kitts and Nevis) 0:20:32.85 66 James Weekes (St. Kitts and Nevis) 0:22:38.69
Akkor csak sorjában…
Jani zseniális volt, messze meghaladta a várakozásaimat a hatodik hellyel, Szása Vinokurov is kezdi visszanyerni a formáját. Kasecskin eredménye sem rossz a két év kihagyás után, Paulinho viszont tudna ennél jobbat is. Úgy tűnik hosszú volt neki a szezon.
A magyarok… hát Bodrogi nélkül már nem sok babér fog nekünk teremni…
Végül a VB üde színfoltjai, a St, Kitts-Nevis-i fijjug. Mondhatnám, hogy ők a kerékpársport „Erik az angolnái”, de nem lenne igaz, mert Erik kis híján megfulladt, Weekes és Douglas pedig szépen végigtekertek a maguk kényelmes módján. :-)
Mindazonáltal fúrta az oldalam honnan jött a két csodabogár, és rákerestem kis országukra. St. Kitts és Nevis (más néven Saint Christopher és Nevis) egy két szigetecskéből álló országocska a Karib-tengeren, Puerto Rico és Dominika között kb. félúton, az egész kábé fél Budapestnyi terület. A népesség számáról elég különböző adatok keringenek, vagy 39 vagy 43 vagy 46 ezer fő, attól függ ki becsülte meg. :-) De hiába vannak ilyen kevesen mégis komoly ellentétek feszülnek a két sziget között, a Nevisiek szerint St. Kitts galádul elnyomja őket. Ami a lakosságot illeti eredetileg indiánok lakták a szigeteket, de aztán jöttek az Európaiak a rabszolgatartással és mára a lakosság 90%-a fekete és a kereszténység dominál. A gazdaság alapja ma is a cukornád, e mellé fejlődött fel a turizmus. Legfőbb látványossága (a tengeren kívül) a Brimstone Hill Nemzeti Park, mely egy Brit gyarmati erőd volt, a Nyugat-Indiák Gibraltárjaként is emlegettek. Hogy mi a megnevezés alapja, azt nem tudom, de az erőd teljes épségben vészelte át a századokat.
Nem Alonso dőlt meg, hanem Briatore és Symonds, nekik pedig semmi közük a Santanderhez. Alonsot egyáltalán nem vették elő, ő ebben az ügyben teljes mértékben ártatlan, tehát nem kell temetni a Contadorra épülő spanyol csapatot.