Keresés

Részletes keresés

dombi39 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 6167
Köszönöm.
Előzmény: dombi39 (6165)
tehtube Creative Commons License 2007.12.12 0 0 6166

Ja, mégegy rotosonic a Yamahától, van amelyikben kettő-három!!! is forog:

Előzmény: szimizso1 (6162)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 6165
Szia Tehtube! Dobtam egy mail, de nem fogsz örülni neki...
hvik Creative Commons License 2007.12.12 0 0 6164

Kérdésem lenne, hogy szegedi hammondos van-é a topicon?

tehtube Creative Commons License 2007.12.11 0 0 6163

Szia. A Rotosonicok meglehetősen jól bírják kontakttal, attól nem kell félni. Forognak vagy 30 éve.

Egy biztos, a klasszikus csöves fa leslie nagyon jól szól. Neked is van egy ilyen kitűnő kiindulási alapod (142), ebből kell kiindulni.

Előzmény: szimizso1 (6162)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.11 0 0 6162

Köszönöm Zsolt az ajánlatokat!

Nézegettem a képeket, és rá kellett döbbennem, hogy egy pár évvel hamarabb kellett volna foglalkoznom ezzel a témával, mert már lelőtték előlem az összes poént. Tehát, ha most bármi számomra újat találnék ki, biztosan már kitalálta valaki más előttem. Így egy kicsit nehezebb lesz valami legeset kitalálnom:-)

Ez a wurlitzeres dolog már nekem is megfordult a fejeben, de valahogy idegenkedtem a hangot egy csúszógyűrűre bízni, mert az bizony recseghet nagyon egy idő után, így elvetettem a dolgot.

Jól gondolom tehtube mester, hogy egy koncert lezlinek nem feltétlenül kell kőrbe sugároznia a hangot, mert úgy is csak egy helyen van bemikrofonozva az alja, és a teteje meg kb. 90fokban két helyen? És viszonylag kis teljesítmény (5-10W) mellet kielégítően hajtson meg egy mikrofont úgy, hogy ne szedjen össze minden zajt, és ki s méretű is legyen? Jah, és ne legyen döglött hangja! 

Érdekelne, hogy minek kell megfelelnie egy ilyen lezlinek.

Előzmény: tehtube (6161)
tehtube Creative Commons License 2007.12.11 0 0 6161

Igen a lezli -mint az orgona is- a sok hibája miatt lesz jellegzetes hangú és jó.

Megalkották először a fa dobrotort (sőt a legelsők kemény kartonból készültek), aztán tapasztalták hogy zajos, ezért körbevonták egy laza szövésű textillel. Attól lesz jó ernyedt a hangja. Szóval az a jó a csupasz fa dobrotorban hogy suhog. Az újabb polisztirol változatnál ezt a "hibát" a ténylegesen kerek formájával kiküszöbölték. Ha neked a polisztirol jobban feküdne, talán még tudnék is olyat, aki -mint pont az 1. képen lévő- elcserélné veled az ő polisztirolját a te fadobodra. Csereszabatos. Szycsa, mit szólnál hozzá?

Ha rotosonic kellene, van kompletten tengellyel. 7e.

A Wurlitzer meg megalkotta a forgó magasat.

Előzmény: szimizso1 (6160)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.11 0 0 6160

Csak egy kérdés tehtube mester. Mi a baj a polisztirol dobokkal? Nekem, és akusztikailag is jobban tetszenek ezek a dobok, mert szép kerek "élek" vannak benne. Ezeknek csak egy nagy bajuk lehet, ha felül teljesen nyitottak, mint a régi fa dobrotorok. Ugyanis a ferde lapra teljes szélességében sugároz a hangszóró erre a felületre, és bizony igen nagy hibák keletkeznek ilyenkor az azonos frekvenciájú hangok fázismenetében. Nagy fokú torzitást, és frekvencia kioltások is keletkeznek ilyenkor. De persze egyszer Te azt mondtad nekem:-) Egy hammond akkor szól jól, ha egy kicsit szarul szól!:-)

Én bevalom őszintén, hogy a rotosonicos megoldás jobban tetszik nekem, és ezen a vonalon kezdtem gondolkodni egy könnyű, és jó hangú tölcséres lezlin. Nemsokára megrajzolom az igazi megoldást (szerintem) méretek nélkül. Aztán gondolkodhatunk együtt, ah van kedvetek.

Előzmény: tehtube (6159)
tehtube Creative Commons License 2007.12.11 0 0 6159

Csak egy ötlet, a meglévő rotorokhoz kéne igazítani a méretét. Hogy a polisztirol dobokat ki lehessen esetleg váltani. 1. kép

Van kisebb méretű amerikai dob is, pl. 825 2. kép, meg európai Osimo-Ancona 3. kép. Ha a tengely, befogási méretek ugyanott lennének, a legegyszerűbb lenne egy kész lezliben mindössze ezek helyettesítése természetesen a igazi nagy mellett. Vagy pedig rotosonic konverzió 4-5 kép.

Előzmény: Törölt nick (6158)
tehtube Creative Commons License 2007.12.10 0 0 6157

Gábor, szerintem pont ez a lényeg, elveszteni a kontrollt :-) Csak jöjjön belülről a zene. Nagyon jól csinálod.

Előzmény: posaune (6152)
mokusmisi Creative Commons License 2007.12.10 0 0 6156
Úgy biza'!
Az sem volt semmi amikor Tehtube Mester megdöngette a szemem fényét: A-102 L122.
Soha előtte nem volt így meghajtva. Az élménytől elkábítva elfelejtettem felvenni a produkciót, pedig előkészítettem a videokamerámat...
Sajnos a szomszédom nem tudott mit kezdeni az élő koncert élményével - s heves reklamálása miatt kicsit vissza kellett venni a hangerőből, de a hangzás így is gyönyörű volt amit Zsolt kicsiholt a hangszeremből amelyen korábbi otthonában Dayton-ban, állítólag egyszer Ray Charles is klimpírozott.
Misi
mokusmisi Creative Commons License 2007.12.10 0 0 6155
Köszi!
Feldobott, hogy tetszett a lábdobogtató zene is Artons-módra!
Előzmény: trambi (6129)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.10 0 0 6154

Tényleg klassz volt. A fiam is megnézte, és kiírkálta a beállításokat:-)

Előzmény: dombi39 (6153)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.10 0 0 6153
Csatlakozom....
posaune Creative Commons License 2007.12.10 0 0 6152
Zsolt ! Köszönöm ! A felvétel, melyet feltettél, hogy mások is láthassák, halhassák, sajnos számomra még mindig arról tesz tanúbizonyságot, hogy a.... Hammond B3 ad + 2 Leslie....az a lenyűgöző sound, teljesen levesz a lábamról, és annyira a hangzás hatása alá kerültem, hogy képtelen voltam kontrolláltan játszani. Csak vigyorogtam mint egy gyerek. Kollégák !! Őrület, hogyan szól Tehtube Hammond B3-a. Nagyon jó, hogy vagy ''nekünk'' ! Ennek a kis csapatnak, itt magyarországon,akik a Hammond-orgona szerelmesei . Nem tudom eljutottunk e volna nélküled idáig. Gabor
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.10 0 0 6151

Rittyentettem egy hevenyészett műhelyrajzot az elképzelésemhez. Nem méret pontos, de valahogy így kell kinéznie. A csapágyház metszetben van, azért van összefirkálva kétoldalt. A többit már a fantáziátokra bízom:-) A felső csapágyba nem kell kis golyó!

Íme a rajz: 

Előzmény: szimizso1 (6149)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.10 0 0 6150

szinet=szinte:-)

Létezik késői dislexia, vagy hülyülök?:-)

Előzmény: szimizso1 (6149)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.10 0 0 6149

A csapágyazással kapcsolatban, ha elfogadtok egy javaslatot, elmentek egy diesel adagolós műhelybe, és kértek két darab kidobásra váró porlasztó csúcsot. Mind a két része üveg kemény, és precízen illesztett. Ugyebár a siklócsapágyak a leg csendesebbek, mert nincs benne gördülő alkatrész. Én annak idelyén a bakelit lemezjátszómat tuningoltam meg egy ilyen csapággyal nem kis örömömre, amikor csináltattam rá egy öt kg-s tányért:-) Utána már csak annyi a dolgotok, hogy kitaláljátok hogyan szerkesztitek bele a dobozba. Mégvalamit! Az alsó "csapágyba" illik egy odaillő csapágy golyót beletenni, mert így kis felületen fekszik fel a tengely függőleges irányban, és szinet erő nélkül lehet majd forgatni a dobrotort.

Sok sikert az építéshez!

Üdv. Miki

Előzmény: Törölt nick (6145)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.10 0 0 6148
Köszi. Remélem a jövőben nem lesz semmi gond. De ha mégis, akkor NEM ígérem, hogy megint nekiugrok magamtól. (egyébként csak emiatt vettem magamnak egy forrasztópákát, mert eddig sem a basszgitárhoz, sem a computer-programozáshoz, sem az IT architektúra-tervezéshez nem volt rá szükségem... Sőt valszeg a jövőben a szerszámkészletemet is fel fogom újítani!)
Előzmény: tehtube (6143)
tehtube Creative Commons License 2007.12.10 0 0 6147

Már régóta aktuális volt, ezért készítettem a saját fejlesztésű cuccomról egy bemutató videót. 

Tehtube B3

Itt nem elősorban a zene a lényeg hanem a jellegzetes soundok.

Sebtiben összevágtam különböző orgonás zenei motívumokat.

ham_peet Creative Commons License 2007.12.09 0 0 6146
szia!

a csapágyazására van már valami ötleted?
ez a dobrotor egyedi darab, vagy esetleg "rendelésre" is működne?
ha igen, mennyiért?
Előzmény: Törölt nick (6145)
tehtube Creative Commons License 2007.12.09 0 0 6144

Pénteken kicsit jammeltünk Posaune mesterrel: B3 small jam

tehtube Creative Commons License 2007.12.09 0 0 6143

Gratulálok. Akkor minden ok? Hát igen, valamelyest célszerű alapszinten szerelgetni mint ez a visszaforrasztás, ez csak erősíti a kötődést őnagyságához és hát egyszerűbb az élet :-)

Előzmény: dombi39 (6142)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.09 0 0 6142
Tehtube mester! Megforrasztottam. Valóban a kábel volt leszakadva a 16" drawbar-ról. (ideje hogy belépjek az "önállóan Hammond-ot javítók" nagy táborába...:) Köszi!
tehtube Creative Commons License 2007.12.09 0 0 6141

Semmi gond :-) Mondjuk kézbe még nem fogtam, csak ez a képem van róla. Úgy látványra egybe van. Esetleg ha látom, és további részletekkel bírok, közzéteszem, ámbár mint írtam, ez nem túlzottan fogyóeszköz :-)

Mondjuk hogy nézne ki egy Soltonba? Van egy kis lezlim, Wersi volt, annak is fa dobrotorja van alul és a szintén olasz alapú nagy Parimnak is.

Előzmény: szimizso1 (6140)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.09 0 0 6140

tehtube mester!:-)

Sajnos néha tényleg azt érzem, hogy egy nyelvet beszélünk, de mégsem értjük egymást. Az utóbbi mondatommal a dobrotor anyagára utaltam, mert a dombi39 kérdezte, hogy milyen fából van ez?? Aztán az igényes darab megjegyzés, elismerésemet fejezte ki, mert akár az eredeti úgy van elkészítve.

Tehát semmi rosszat nem szándékoztam mondani!:-)

Előzmény: tehtube (6139)
tehtube Creative Commons License 2007.12.09 0 0 6139

Valami régi szekrény hátuljából. Rétegelt de igényes? Mintha a rétegelt nem lenne az, pedig az eredeti is az. Még vastagságra is mintha megegyezne. Gondolom még ki kell majd centírozni mint mindegyiket, mint autógumiknál. Rákérdezek, ámbár kinek hiányzik? Akinek olyan lezlije van, abban olyan is van és nem szokott elkopni.

A King Crimson is sok harmónoumot használt. Egyik legszebb az Islands tőlük.

MókusMisi She Belongs To Me szólójától dobtam egy hátast múlt szombaton. Annyira eredetiben szól, -játék, frazír, hangzás- mintha az igazi felvételt lehetne hallani, pedig ehhez az eltérő hangnemhez, ritmushoz át kellett gyúrni rendesen. Misi ebben nagymester, gratula!

Előzmény: szimizso1 (6138)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.08 0 0 6138

Szerintem rétegelt lemez, de igényes darab!

Előzmény: dombi39 (6137)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.08 0 0 6137
Milyen fából van ez????
Előzmény: tehtube (6124)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.08 0 0 6136
Játszani rajta? Mint a templomi orgonán. Én nem recsegett, ropogott.
Előzmény: szimizso1 (6119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!