Keresés

Részletes keresés

kirika Creative Commons License 2008.12.10 0 0 816
én írtam az artcafe-s csajnak,és válasznak leírta a légitársaságok címeit és a többi alternatívát,hogy hogy lehet eljutni el nidoba és onnan tovább.....szóval azt mondta foglalj magadnak jegyet akinél és ahol akarsz,,csak nem ilyen csúnyán.
jdny Creative Commons License 2008.12.04 0 0 815
itt lakok boracay szigeten.ha valaki boracay szigetre keszul nyaralni szivesen adok infokat.
Előzmény: döme71 (791)
döme71 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 814
Én sem akartam elhinni az elsőre a seaires dolgot... Írtam a légitársaságnak, hogy küldjenek egy aktuális menetrendet Puerto és El Nido ill. El Nido és Busuanga viszonylatra. Erre kaptam két menetrendet Manila és Puerto ill. Manila és Busuanga járatokra. Gondoltam, csak figyelmetlenek voltak, de a második emilre már nem is válaszoltak...

Felnéztem az említett svájci csaj honlapjára is, ott az szerepel, hogy a seaires jegyek forgalmazását felfüggesztették, csak az ITI jegyek foglalhatóak.
Az A,B,C túrák árai valóban jók, de az általam megkérdezett két szállásadó is hasonló árakat adott meg.

Még mindíg nem akartam hinni a szememnek, ezért megkérdeztem a Sangat Islandról a fickót,- akivel már előzőleg leveleztem szállás ügyben- és ő is azt írta, hogy valóban nincs légi járat El Nido és Busuanga között...csak vizi úton kb. 5 óra alatt. De bárcsak ne így lenne !

Az Open Water Diver tanfolyam tényleg nem rossz ötlet...
Előzmény: R-U-D (813)
R-U-D Creative Commons License 2008.12.02 0 0 813
el nidoba sabangbol el lehet jutni bancaval. ez normalis esetben 8 oras ut. nekem 24 ora lett... utkozben elromlott a motor es egy helyi halaszfaluban meg kellett szallni. elmeny volt.

az tokmindegy, hogy mt pinatubo vagy banaue, az utazas igy is min fel napos program. banaueba egy picit tobb. a banaue karika berelt autoval es kellemesen 4 nap alatt abszolvalhato ugy, hogy 2 napot vagy a rizsteraszoknal, kirandulsz batadba stb.

de neked van igazad. a te nyaralasod es erezd ugy magad ahogyan te szeretned.

ha nyaralasrol van szo es valasztani kellene luzon es palawan kozott akkor en is utobbira szavaznek.

nehez viszont elhinni, hogy seair nem repul el nidoba. szerintem irjal az art boutique-os csajnak el nidoban (http://www.elnidoboutiqueandartcafe.com/about.html) o szerintem rogton megmondja mi a helyzet. Ezen a honlapon arakat is talalsz szerintem az island hoppingra.

a tervezett utvonal szerintem tok jo. (Manila - PP - Sabang - El Nido - Busuanga - Manila). Szerintem ha Sangatra mentek sok napra, akkor egy Open Water Diver tanfolyam boven beleferne idilli kornyezetben....
Előzmény: döme71 (812)
döme71 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 812
naish73, R-U-D tuti igazatok van abban, hogy talán sok a 4-5 nap Sabangon és Sangat Islandon is. Viszont Észak Luzon már egy kicsit soknak tűnik...nem szeretnék végíg rohanni, kellene egy pár nyugis nap is. Másfelől szinte vétek elmenni a sok fantasztikus uticél mellett...Szóval vívódom...talán egy Manilához azért Batadnál közelebb lévő célpont-pl.a Mount Pinatubo-még beleférhet. Tudtok valamit esetleg a megközelíthetőségéről ?
Előzmény: naish73 (806)
döme71 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 811
Több helyről is azt az infót kaptam, hogy a Seair jelenleg nem repüli a Manila-El Nido ill. a Puerto-El Nido útvonalat sem. Manilából így marad az ITI, olyan 8300 Peso körüli áron. Vagy esetleg Manilából repülővel Busuangára, a reptérről vmivel Coron kikötőig és onnan vizi úton El Nidoig.(ez sztem min.6 órás út). Vagy még egy variáció: Manilából Puertóig repülő onnan pedig szárazföldön privát vagy tömegközlekedési eszközzel eljutni El Nidoig (ha jól olvastam ez is kb 8. órás út).
Előzmény: Ricsi_Pecs (808)
R-U-D Creative Commons License 2008.12.02 0 0 810
mary's azért olcsó, mert nagyon basic. ettől függetlenül hangulatos és tiszta.
Előzmény: döme71 (803)
R-U-D Creative Commons License 2008.12.02 0 0 809
Szerintem Sabangra 2 teljes nap elég. 1 nap pihi, 1/2 nap kiruccanás a barlanghoz. Többet szerintem nem tud a hely, bár biztosan van más is.

El Nido-ra 3 nappal számoljatok minimum. Így a 3 sznori túrát (A,B,C) meg tudjátok csinálni és az nagyon élvezetes.

Sangatra én nem mennék ilyen hosszú időre, de ez izlések és pofonok....
Előzmény: naish73 (806)
Ricsi_Pecs Creative Commons License 2008.12.02 0 0 808
Koszi szepen, akkor ezzel se kell foglalkoznom...ennek orulok, bar meg messze vagyok Tole,hogy odaerjek, 12.-en szeretnek atrepulni, viszont el szeretnek jonni 20.-a korul, tudom ez edeskeves, de egyedul epp eleg lesz es csak kikapcsolodni megyek, tenyleg lazitani. El Nido-t neztem ki en is...talan nem fogok benne csalodni :) Odajutas meg ketseges szamomra, de nem tunt olyan veszesnek elsore.Koszonom meg egyszer.
Előzmény: naish73 (800)
döme71 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 807
Hát az biztos, hogy ha lenne még legalább egy hetünk én sem hagynám ki a batadi rizsteraszokat, Taal Volcanot, a Mount Mayont és még sorolhatnám, de sajnos végesek a lehetőségeink...
naish73 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 806
Hogy Sabangra sok az a 4-5 nap. R-U-D, szerinted?
Helyette egy kis Észak-Luzon kéne.
Előzmény: döme71 (805)
döme71 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 805
Sabang után két nap lenne Port Bartonban, négy El Nidoban, pontosabban Corong-Corongnál, öt nap Busuangán: Sangat Islandon, végül majd egy nap Manilában és egy fél nap Taipeiben. Mire gondolsz,hogy sok ? A fizetendő összeg vagy a Sangaton töltendő napok száma ?
Előzmény: naish73 (804)
naish73 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 804
És hány nap lenne a többi helyen? El Nido, stb. Hogy állna össze a program? Szerintem ide egy kicsit sok, amit írtál.
Előzmény: döme71 (803)
döme71 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 803
A Mary's nekem is szimpatikus csak egy kicsit túl olcsónak tűnik. (nem léptem kapcsolatba velük, csak az utikönyvek alapján) Az árajánlat, amit a Bambua adott a következő:
Privát transzfer Puertotól Sabangig, majd Sabangból Port Bartonba, 3éj/4nap teljes ellátással, + 2 nap csak reggelivel, különálló bungiban, Földalatti folyó, Mangrove, Lions Cave, Daylight Hole, néhány múzeum, CIAAP Org. Farm belépőkkel, vezetővel 2 főre 17.930 Peso. Ahogy részletezte az árakat, ebből a két transzfer 8500 Peso, ez talán egy kicsit húzós, viszont a fennmaradó összeg (9430 Peso) sztem nem sok 5 éj /6nap szállásért, kajáért és programokért 2 főre...

Tényleg a Lions Caveről és a Dayligth Holeról tudsz valamit ?

Előzmény: R-U-D (802)
R-U-D Creative Commons License 2008.12.01 0 0 802
A Bambue egy német csókáé, aki nagyon kedves és segítőkész és interneten könnyen elérhető. Én is leveleztem vele. Az árai viszont magasabbak mindenre (szállás és transzfer) mint a többieké.

Az a repülőút kemény lesz... pontosabban hosszú.

Miután én már jártam ott és ismerem a Sabangi körülményeket nyugodt szívvel merem javasolni, hogy helyben keressetek szállást. Kb 1 km hosszú a sabangi part és van ott kb 15 ház össz-vissz. Egyáltalán nem lesz fárasztóbb mint előre leszervezve.

PP-ben a reptéren le tudjátok szervezni az azonnali transzfert.

A Bambue mindezt akár le is szervezheti nektek és az 1. éjszakát megoldjátok. De utána irány Mary's resort...
Előzmény: döme71 (801)
döme71 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 801
Köszi RUD, Sabangon lenne az első szálláshelyünk a szép, hosszú repülőút után (Manilából még aznap repülnénk tovább Puertóba) így szeretnék egy kicsit színvonalasabb szállást...A transzfert PPSről Sabangba is szeretném a szállásadón keresztül intézni, de ez net nélkül kicsit nehéz lenne...Sajna Sabangon, a parton én nem nagyon találtam olyan szállást, amelyiknek lenne netes elérhetősége. Egy kicsit beljebb van a Bambua Nature Park Resort nevű hely, tudsz esetleg valamit róla ?
Előzmény: R-U-D (798)
naish73 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 800
Ha 21 napnál kevesebbet akarsz maradni, nem kell.

További kutakodásra jó kiindulópont: http://www.gov.ph/faqs/visa.asp
Előzmény: Ricsi_Pecs (799)
Ricsi_Pecs Creative Commons License 2008.12.01 0 0 799
Ne haragudj, fELreertheTo voltam, szovaL SaigoNba akaROm elintezNi a vizumoM a fUlop szigetekre, Most epp Laoszban vagyok...megegysZEr elnezest...meg azerT is mert itt meg van hulyULve a rendszer eS egyszer kis, masKOR nagybetut ir...igazabol a lenyeg az hogy akkor a Fulop-Szigetek is vizumigenyes...koszoNOm, majd probalkozom.
Előzmény: Ricsi_Pecs (796)
R-U-D Creative Commons License 2008.12.01 0 0 798
Asszem a Mary's ben jartam. Ez a legutolso hely sabangban a homokos foutca vegen. csodalatos kis hely. interneten nincsenek, de biztosan lesz helyben szabad szobajuk (vagy nem, de akkor a szomszedban igen).
Előzmény: döme71 (795)
döme71 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 797
Próbáld meg itt:

Budapest Vietnami Szoc. Közt.Nagykövetség
Cím: 1146 Budapest, Thököly út 41.
Telefon: 342-5583, 342-9922
Fax: 352-8798
E-mail: vp-budapest@mofa.gov.vn

Ha jól tudom pl. az Aeroviva is intéz vízumot- de ha nem tőlük veszed az utat -némi felárért...
Előzmény: Ricsi_Pecs (796)
Ricsi_Pecs Creative Commons License 2008.12.01 0 0 796
Sziasztok, valami 5let van, hogy Saigonba hol es hogy tudok vizumot intezni?
döme71 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 795
Sziasztok !

Tudnátok esetleg Sabangon olyan szállást ajánlani, amelynek van netes elérhetősége és a parton van ? Én eddig csak a Daluyon Beach Resortot találtam, de nem válaszolnak az emailekre...
kirika Creative Commons License 2008.11.18 0 0 794
szolgálati közlemény!!!!!!

az aerovivánál hatalmas repjegy akció van most
egy példa: bécsi indulással hong-kong 63.000+illeték
jóó viszont nemtom milyen feltételhez van kötve,,,,,,,,akit érdekel ilyen vagy hasonló ajánlat,bemegy s megkérdezi
döme71 Creative Commons License 2008.11.14 0 0 793

Örömmel hallom, hogy Sangat o.k. ! Nekem is valahogy ez jött át a netes képekből + a tulaj is elég agilisnek tűnik, szinte azonnal válaszol a mailre és úgy veszem észre, igencsak próbál segíteni a repjegyek foglalásában is. Ha minden igaz, ez lenne az első "megálló", ezért min. 4-5 napot szántam rá. Sajna merülés nem megy, de "sovány vígaszként" egyenlőre marad a sznori. Az uncsi nyugatiak nem igazán zavarnak, ha van egy kajak a közelben...

Előzmény: R-U-D (792)
R-U-D Creative Commons License 2008.11.14 0 0 792

Sangat elég szép hely, bungik magasan, tiszták, nagy ablakosak es levegosen vannak lerakva. nincs tomeg, hiszen ossz-vissz 30 vendegnek van hely. a vendeg nemetek, angolok stb. kisse unalmas, de szep hely. nagyon tiszta es jo, boseges a konyha.  gyonyoru merulohelyek vannak ott, muszaj merulni!!!! es persze sznorizni is.

A makakok minden kajalasnal jonnek a bungikhoz rumlizni. vicces jelenetek vannak.

2 napra erdemes menni szerintem, es 2 nap alatt 4-et kotelezo merulni. ott vannak az igazan popec erintetlen japan hadihajoroncsok.

Előzmény: döme71 (773)
döme71 Creative Commons License 2008.11.14 0 0 791

jdny,

mesélnék egy kicsit bővebben ? Ha minden igaz, mi a Manila- Busuanga-El Nido-Port Barton-Sabang-esetleg Abloran-Puerto-Manila kört tennénk meg januárban. Tényleg, Te mikor jártál arra ? Mit jelent az, hogy kalandos ? Minden érdekel, ami a témával kapcsolatban eszedbe jut és úgy gondolod, hogy megosztanád velünk.

Előzmény: jdny (790)
jdny Creative Commons License 2008.11.14 0 0 790
puerto princesa es busszal el nido.eleg kalandos volt
Előzmény: döme71 (776)
döme71 Creative Commons License 2008.11.11 0 0 789
Igazad van, én is csak viszonyítás képpen kértem őket. Második lehetőség az elnidobuticartcafe, a harmadik pedig, hogy a Sangat Island vezetője is felajánlotta, hogy tud a foglalásokban segíteni. Úgy gondoltam, hogy begyűjtöm az árajánlatokat és majd választok...

Ja, a sangatos küldött seiar-es menetrendet is, amin rajta van az összes belföldi járatuk menetrendje. Van Boracay-Busuanga is, ha érdekel, felrakom.

Lehet, hogy nem ugyanaz a légitársaság, amit neked megnéztek és a PAL ?

Seair is egyes útvonalakat sokkal drágábban repül mint a PAL...
Előzmény: kirika (788)
kirika Creative Commons License 2008.11.11 0 0 788
csak óvatosan a magyar utazási irodával!!!
én még agusztusban vettem meg a jegyeket a fülöpre, és gondoltam bekérdezek mi a helyzet a belföldi járatokkal,a hölgy rögtön megnézte hogy engedi e a gép a foglalást,és mit ad isten engedi.kaptam egy olyan ajánlatot ,hogy manila-boracay od vissza 18.000+18.000forint tax,kicsit sokalltam ,haza vittem a papírt és megnéztem a légitársaság oldalát(philippine airlines)ugyan arra a az időpontra és járatra 4617php jött ki tax-al együtt.
szóval ha jól számolom pont a fele.

Előzmény: döme71 (782)
döme71 Creative Commons License 2008.11.11 0 0 787
Manilából hazafelé lenne déltől este 11.-ig néhány óránk Taipeiben. Szerintetek mit lenne érdemes ott csinálni kb. 10 óra alatt ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!