Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Azt szeretném kérdezni hogy ha már le lett szedve, a sárgabarack a fáról akkor meg lehet a fát metszeni mert van egy -két nem kívánatos alsó ág ami útba van .
ha lehetséges én is szeretnék majd pár fajta szemzőhajtást kérni. Aurora, Goldrich, Spring Blush, Big Red, Orangered fajták közül ha valaki tudna küldeni nagyon hálás lennék! Sajnos cserébe nem tudok küldeni még semmit, csak tavaly ültettem először kisfácskákat, de azok "alap" fajták (Magyar kajszi c 235, Bergeron és Mandulakajszi ) ha úgy van a postai költséget állom :)
Engem érdekelne A spring blush,de csak 5 fajta őszim van ,5 körte és 7-8 almafajtám lenne cserére,és többféle bogyósgy.,ha kell küldök fajtalistát,vagy fizetnék érte..
Ezek elvek, vannak kiskapuk, vannak kivételek. Alanyok közül van olyan amit újratelepítésre javasolnak. Mozo66 nem csak a kertészeti áruda készletre alapoz, hanem szerintem nagyonnagykereskedőtől vesz olyan alanyon amivel ezt meg lehet tenni.
Ki lehet próbálni, hogy az ellenkezője hogyan működik, de túl sok helyen le van ez írva ahhoz hogy én találjam fel újra.
Ez ügyben idetenném: Mozo66 nem kispályás, nem kicsi barackossal foglalkozik, rákérdeztem ,, hogy mit csinál, ha kipusztul a sorból egy őszi vagy kajszi: " lánccal traktorral kirántom és pótolom" mondja. Erre én " de hát nem lehet csonthéjas helyére csonthéjast tenni ! : Mire Ő " gondolod, hogy a barackosom fele alma meg körtefás? "
üdv mindenkinek, én is szeretnék bemutatkozni(kicsit késve) Zalai kis faluban élek a családommal volt egy kis kihasználható területem gondolta megpróbálkozom a kajszival! Elég sok a buktató de,sokat segít ez az oldal!(curtis,Sándor Tiszteletes stb) Ha valakit érdekel szívesen küldök szemző ágat! fajtáim:gönci magyar,rózsa,bergeron,pincot,spring blush, Még nekem is beszerzésre várnak :big red,kioto,orangered,kuresia,ha valaki tudna segíteni a beszerzésben vagy tudna szemzőágat küldeni sokat segítene!
Ja, és még ez jutott eszembe, talán egy próbát megér, ha nagyon kell (esetleg van konténeresük, talán postáznak is).
Mindenesetre ősszel megyek Dánszentmiklósra min. Harlayne-t és Jojot hozok, ha kapok. Tavaly ősszel a Jojo majdnem összejött, nem rajtam múlt.
('Palesits bácsi' megrendelte tavasszal az oltványneveldénél a fákat, aztán ősszel azt az infót kapta, hogy "elfelejtették"... - na, így nem lett neki se... épp' ott voltam, épp' a szállítás napján mentem a fákért, eredetileg úgy volt, hogy talán egy kicsit várnom kell a szállítókocsira, aztán hozhatom a cuccot haza... Így végül a több fajtából csak a Presenta került haza. Nem baj, majd most ősszel, ha nem jön közbe semmi.)
Bonyhád Majoson most árulják a Göncit és a Ceglédi óriást (tegnap ott vásároltam a lekvárnak valót ;-) - 200Ft/kg - az első kép bal felső sarkában van a második képen levő ház, ha a 2. képen megfordulsz, láthatod az ültetvényt).