Ma leszedegettem azt a pár tafrinás levelet ami volt a fákon,/nem sok:-)/ összeségében jól néznek ki, és a barackok is szépek rajta, a kis nektarinom egyáltalán nem volt tafrinás,ez külön öröm.
Kaptak ma lombtrágyát,erre 1 óra múlva , jött egy nagy felhő és szépen letusolta őket, utána persze megint hétágra sütött a nap.
... ja ez jól odavan . Én ilyenkor mindig azt javaslom , hogy legelőször is a növényt jobb kondícióba kellene hozni . Egy ilyen állapotú fát egész biztos , hogy én sem tudnék megvédeni , bármennyit is permetezném . Szóval szerintem egy ásózással , némi tápanyagpótlással , fel lehetne készíteni a jövő évre , és szerintem akkor hatékonyabban lehetne védekezni a tafrina ellen . itt a környékünkön van egy ilyen szövetkezeti barackos , sok gazdának van benn területe . És nagyon jól elkülönülnek azok a szakaszok amiken folytatnak talajművelést , persze ott sem viszik túlzásba , de ha a teljes gyökérzóna füves , szerintem az nagyon legyengíti a fát , és így lényegesen fogékonyabba fertőzésre , amit vegyszerrel szerintem nem is lehet megállítani . Persze ez csak javaslat . Nálam nincs semmi gond a tafrinával , már a nektarinoknál el is kezdtem letördelni a felesleges hajtásokat , bizonyos fajtákon már vannak 10 centis hajtások is .
Igen , van egy kezdeti stádiuma a tafrinának , ha azt időben elkapja az ember , akkor lehet tenni ellene valamit . Ma én is megpermeteztem rovarölővel , és a biztonság kedvéért tettem bele Orthocidot . Sok hajtás közepe elég vörösen jött kifelé , nem tafrinás , de nem is szeretném ha az lenne . Most kezd enyhülni az idő , eddig kimondottan hideg volt .
Tegnap voltam permetezni a barackokat, és egyértelműen vannak tafrinás fajták. Hogy mennyire veszélyes, azt még nem tudom eldönteni, mert még picik a levelek. A legutóbbi permetezés után (9 napja) 2 órával volt egy nagy eső, és csak tegnap tudtam megint szórni. Most 6 órája volt az eső előtt... Én tavaly úgy tapasztaltam, hogy a Folicur gyógyítja is valamelyest. (Mármint, nem a már piros levelet, hanem a pirosan induló levélnek a permetezés után kijövő része (alja) már egészséges volt.)
Igen , itt rá lehet jönni , hogy milyen fajtája van is az embernek , mert a cimke a legritkább esetben találja el a fa fajtáját .
meg úgy látom a Shipley is van , bár a húgom területén , arról azt hittem , hogy valami magról kelt barackot szemeztek be , de szerintem az lesz . Tehát be tudtam azonosítani .
Na és akkor szerinted mi az amit Incrocciónak adtak el ...???
Igen tetszik nekem is. Vettem 7 éve egy őszit amire azt mondták, hogy Incroco Pieri. Szép fehér húsú termése van, de viszont a Dixired után érik még a Redhaven előtt. Most olvasom, hogy ez a fajta később érik. Ezek szerint lehet, hogy nem Incroco. nem baj, mert attól még finom.
Találtam benne pár olyan fajtát , ami van már , de még nem termett . Többek között úgy nézem , hogy a Remény fajtám is van , bár úgy vettem , hogy Kínai Laposbarack , tavaly egy pár virág maradt , de nem érlelte be a termést , mert át lett ültetve , az idén szépen tele van . Már most látszik a formája a baracknak . Ha ilyen lesz akkor nem is csúnya .
Szerintem minden fontos info benne van . Érésidő , előnyök -hátrányok , és a fotó nagyon sokat dob rajta . Ráadásul egész pontos , ellentétben egyik másik ilyen jellegű oldallal , amik tartalmaznak fals infokat ...rendesen . ( pl. Independence érését a Redhaven elé teszi .... jót nevettem rajta )