Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6197

Van az orgonapad emelésének egy sokkal egyszerűbb megoldása. Ugyanis ebben az esetben csak egy személy részére kell megfelelnie. Két fabakkal megemelni igény szerint a csuklópántokat és túloldalt két fabakkal szintén feltámasztani a padlapot. Ennyi.

Van még egyszerűbb: szintén magasító vastagságú falécet betenni a pad lábai alá oldalankét. Kis mélyesztéssel a tetején hogy beleüljön abba a pad lába. Ezt a csepeli asztalos kb. félóra alatt megoldja Dombitól öt percre fillérekért. Gondolom érthető a megoldás.

Dombi jeleztem vissza a bizonytalanságot, család....

Előzmény: szimizso1 (6196)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6196

Egy volt kollégám egyszer azt mondta: kapni sehol, venni mindenhol lehet az ilyesmit.

Valószínűnek tartom, hogy a Te esetedben méretre kell készíteni egy ilyen ollós emelő szerkezetet. Esetleg, ha nem találsz rá kivitelezőt, megbeszélhetjük a dolgot:-) Egyébként ilyen zongora széket lehet venni szakboltokban, ha ez is megfelelne. Kb. 25ezer forintért lehet venni.

Előzmény: dombi39 (6193)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6195
Tehtube mester! Vártalak.....
dombi39 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6194
Szerintem már nem születnek ilyenek... hanem csak olyan 'Ketchup song'-ok... Ki az aki manapság új dalba Hammond-ot alkalmaz? (aki nem tudja a nyomja meg a Pánik Gombot!)
Kicsit OFF: tudjátok melyik zeneszám az amit a világon a legtöbben/legtöbbet feldolgoztak? Beatles-től a Yesterday.
És melyik a legdallamosabb szó a világon? A(z) (h)alleluja - mert erre készült a legtöbb zene.
Előzmény: ozjo (6189)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6193
Na igen. Köszi.
És lehet is ezt a szerkezetet kapni vagy meg kell csinálni?
(én mint automfizikus nagyon nehezen állok neki ezeknek a gyártásának...:)))
Előzmény: szimizso1 (6190)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6192
Ez nagy klassz Trambi bá1!
Hol van ez? Ez tényleg hangszerbolt és nem múzeum?
Előzmény: trambi (6188)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6191

Nem mentek át a fotók. De majd most talán:-)

Előzmény: szimizso1 (6190)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6190

Szia Dombi39!

Az orgona pad magasítására itt van két fotó. Csak utána nehogy a térded verd be az orgonába:-)

A megvalósításhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy nem kell feltétlenül szerezned jobb, és balmenetes anyákat és orsókat.

Sok sikert!

Előzmény: dombi39 (6177)
ozjo Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6189
Megöregedtem, vagy manapság nem születnek gyakran ehhez fogható nóták?
Előzmény: dombi39 (6187)
trambi Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6188

Nincs problémám velük, csak legalább az MTV /nem a HU/  24 órás adásaiban legalább 5 perc érték lenne......

Más, vannak a világnak olyan helyei ahol nem akarják a "multjukat" mindenáron

külföldi befektetöknek / netuddkik/ Abbey road is ugy jó ahogy van zebrástól, studiostul.

És a hangszerboltok is "elavult osdi " hangszereket árulnak

Ahelyett hogy uj friss dolgokat árulnának, hisz a tőke értünk dolgozik...

Más, szerintem itt ha megrendelnék, egy 100 tonnányi hammond B3-at azt is

kifargnák

http://www.youtube.com/watch?v=tJNQcJQGfHY

Előzmény: dombi39 (6184)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6187
dombi39 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6186
Itt is van néhány ismerős!
http://www.youtube.com/watch?v=OszD8Pj2Fn8&feature=related
dombi39 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6185
Köszi. Egyébként gondoltam hogy nincs a régiek között állítható, de viszont csodálkozom hogy erre nem gondoltak...
Előzmény: tehtube (6179)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6184
Én is Veled együtt. Nem tagadom ezeket a régi vágású tagokat jobban bírom mint a mostani boy meg girl gruppokat...
Előzmény: trambi (6180)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6183
Kösz Trambi! Valóban ez jó megoldás lesz.
Előzmény: trambi (6178)
tehtube Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6182

Már többen vannak az elmentek: Let It Be  M100 intermezzoval.

tehtube Creative Commons License 2007.12.16 0 0 6181

Ezzel valóban, nagyon jó. A másikban: While My Guitar Gently Weeps meg annyi plusz infó, hogy az orgonista a néhai Preston bácsi, az ősz hajú zongorista Gary Brooker (Procol Harum)

Keith Emersont ez fertőzte meg amitől az lett aki, Jack McDuff 8888 erősen torzítva, kis 3. perkával: Rock Candy

Pár kép Emó cuccairól ahol a forgók mellett jelentős szerepük volt az állóknak is. A döntött Marshall egyszerűen beleüvölt a két lezlibe. ELP időben meg Hiwattokkal erősített rá.

trambi Creative Commons License 2007.12.15 0 0 6180

Eshet a hó, fujhat a szél,  ha ilyet látok, hallok, tudatom jól vagyok....

http://www.youtube.com/watch?v=ZoGusxJ-0XI

tehtube Creative Commons License 2007.12.14 0 0 6179
Én még nem találkoztam állítható magasságú paddal orgonáknál, de lehet hogy van. Ugyanis, akkor az orgona magasságát is kellene állítani. Ezt Littlebignél is tapasztaltam. A nagy Hammondok fixek. Esetleg orvosi lábrövidítés? :-D
trambi Creative Commons License 2007.12.14 0 0 6178

Bár nem nekem szólt a a kérdés de már akkor is ismerték a kispárnát , nagydarabnak meg nagypárnát. És ez állitólag a goldérnek is jó /a "mások"másra esküsznek/

Más,  nekem a no1. Rhodes "kezelő" a diszkó jazz korszakból.

http://www.youtube.com/watch?v=C_ZvDI7XGFU

dombi39 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 6177
Tehtube mester!
Ezen a jó látom az orgona pad változtatható magasságú! Hogyan oldották meg ezt régen, hogy a 160 cm-estől a 2 méteres embernek is jó legyen, azaz normálisan tudjon a lába mozogni a pedálokon?
http://www.youtube.com/watch?v=SvhJCOf-Ejg
dombi39 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 6176
A100-as... Formára nekem még mindig ez a csúcs. Szerintem ez a legszebb Hammond asztalos munka.
Előzmény: szimizso1 (6174)
trambi Creative Commons License 2007.12.13 0 0 6175

Valamikor réges régen , egy távoli "galaxisban" a szinpaképhez hozzátartozott, a Rhodes, a Clavinet, a mini moog, és a Hammond. Ha nagyon szaladt a szekér akkor a mellotron. Ahogy felépitéséből adódoan két egyformán szoló Hammond nincs, ugy ez igy igaz a Rhodesra is.  A tulajdonos saját maga állithatja be magának hogy pl "harapos" hangképe  legyen/ vagyis a hangszedő és a tü között a lehető legkisebb távolság legyen/ Beállitása a keret /amelyre a tüket és a hangszedöket szerelték/

függőlegesre állitása után .

Más  nagyon sok felvételen láthattunk  anno  ezt a hangszert , de nem az szólt.

az egyik nagy kedvencem http://www.youtube.com/watch?v=Ax8JYmoRhy4&feature=related

szimizso1 Creative Commons License 2007.12.13 0 0 6174

Tehtube mester!

Bizony nagyon jó volt az orgonista! Holnap megmutatom a fiamnak is.

Más. Van egy A100-as hammond (61-62-es lehet) Gyári új állapotban 3200eurót kérnek érte. Akit érdekel, nézze meg itt:http://www.marktplaats.nl/ és a keresőbe írja be, hogy: hammond orgels. Az előugró lapon, felülről a második hirdetés. Talán említettem már, hogy itt érdemes csemegézni!:-)

Előzmény: tehtube (6173)
tehtube Creative Commons License 2007.12.13 0 0 6173

Találtam egy ontopic videót, megdöbbentett. Nagyon megemelem a kalapom előtte. Halleluja!

Hammond B3

ham_peet Creative Commons License 2007.12.13 0 0 6172

szia!

az "elahaló hangokon" a rezonátor- lemez pozícionálásával tudsz segíteni.

ez 2 csavaral van felszerelve az alapra.  egész minimális tekergetés is nagyon megváltoztatja a hanxínt. a torzítást talán meg lehetne próbálni a hangszedô, tüskétöl való távolságával belôni.

bocs az OFF-ért...

Előzmény: constantino_lobasso (6171)
constantino_lobasso Creative Commons License 2007.12.13 0 0 6171

Üdv mindenkinek!

Kicsit off, de talán tudtok segíteni:

A Rhodes-omat bekötöttem egy ART Tube-on át és végre meghallottam a drótos hangját, hát elég jó...

viszont egy hang a szopránban nagyon száraz, a zengés a másodperc törtrésze alatt megszűnik. A mélyek között meg egy furcsán "lebeg" és kábé két másodperc után, utána elkezd emelkedni a hangja, mintha valaki a tövénél rászorítana egy fémdarabot és elkezdené a csúcs felé tolni és rövidíteni a rezgő szárat.

Az előbbire gondoltam, hogy vagy a kalapács rossz helyen üt, vagy túlzottan meg van szorítva a tű, vagy utángyártott a tű, az utóbbira ötletem sincs.

Persze némelyik billentyű torzít, de az dög, az nem zavar.

Valaki tudna tippeket adni, hogy hogyan lehet az ilyeneket kezelni, mi lehet az oka? Esetleg van másik fórum, ahol ilyesmit tudnak? Vagy valaki egyenesbe' tudna írni, aki ért ehhez?

Köszi

Szilárd

tehtube Creative Commons License 2007.12.12 0 0 6170

Komplett 3 manuálos digiorgona 6.800Eu plusz lezli. Csak az orgona 28,5kg.

Már megint méretben, súlyban akkora hogy kétemberes. Végre adnak a demóikra.

Ahogy írták, a méregdrága NewB3 is gázos a fölső 2 oktávban. Ez valóban nemrossz.

Szép a vibrátója is meg a rotoreffektje, ami főleg a 2-es gospel demóban hallható ki jól. Az 1-es demó nagyon jó Jack McDuffos stílus csak a végén felpörgetett egysebességes lezlivel. A 3-as demó, a rokkos kissé haloványabb. Úgy hallom ki, hogy a torzítója a gyenge pont, dehát nem az orgonának kell igazából torzítani :-)

Valószínűleg ugyanaz a kissé átalakított digizongi a billentyűzete mint a NewB3, Viscount DB5-nek, ami nem rossz, ámbár én a Roland A33-ra esküszöm az eredetivel való összehasonlítás során.  A húzóregiszterek is szerintem Viscount eredetűek.

http://www.keyborgan.com/audio_clips_eng.html

És a Diversi a Voce után villámgyorsan átállt a Key-B belsőre. A101 forma. Itt tényleg szuper hangú intró van a lap kezdetekor, jól szól. Ámbár az igazitól szerintem még mindig meg lehet különböztetni :-) 16.000USD.

http://www.diversiorgan.com/

Még mindig túl nagyban "profiban" gondolkodnak, vagyis roadok kellenek így is hozzá, emiatt a vevőik 90%-t elvesztik. Ha Nord C1-be, a 17 kg-ba tennék be ennek a hangját igencsak megváltozna a helyzet.

Előzmény: dombi39 (6168)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 6169
Pedig rendesen csináltam (talán a Mozilla miat?). Itt van:
http://www.youtube.com/watch?v=bWVzV8eanSI
dombi39 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 6168
Ez egy KEYB orgona látható. Van egy árlistám ha valakit érdekel (qrva drága)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!