Hahó...
ciki a pólós, ugye... hát itt a büntetésrím:
Volt már a pólós,
így lettem lopós.
...és még, remélem mind originális:
Meséltem a japán harcos nagyotmondó ismerősének, hogy régi magyar zenekarnak még szüksége van egy látványos előadásra Mondtam sógun Háryjának,
kell még show Hungáriának.
Forró galuskával úgy megégette a száját, hogy kínjában leesett a székről Mert nagy volt a nokedlihő,
nem maradt a hokedlin ő.
Hatharmincas busszal érkezik a találkozónkra a focista, akinek most fogom elmesélni, sikerült-e megvesztegetnem a játékvezetőt Ha nem jön a félhetessel lenn,
nem tudja meg, félhet-e lesen.
Az utcán kis csiptető, hüvelyes és egres hever Lenn csipeszke,
lencse, piszke.
Nem ebben a hangnemben kellett volna hangszerelni! Úgy szólnak a dalok Á-ban,
mint panasz egy kalodában!
Teniszbeli visszavágómon illetlenkedtem, ezért érvénytelen az eredmény Nem ért ellen-szettem,
mivel szellentettem.
végül egy pár:
Boszorkány seggébe dugott kökény Banyafar-
ba fanyar.
Ragadozó ebédje Alig fedi bőr e csontot,
amit a sas csőre bontott.
Lehetetlenség Előbb lesz lúd ispotályon,
minthogy egy ló disputáljon.
Koldus Amim nincs, a dr. adta,
s nem volt hozzá csinnadratta.
Ingyenkonyhán ma békés nap volt Nem esett itt ma sérelem,
s panasz nem volt a lére sem.
Egyszerű ember véleménye, hogy nem jó az uralkodó gazdasági politikája, hiába függeszt ki egy kivitelezhetetlen tervezetet a palota kapujára Má' csak azé', mer' kint a lista,
a kirá' nem merkantilista.
Akkor gyullad meg a légijármű, ha alá pontyot tesznek E hőlégballon
egyből ég halon.
Sógorom tűzvédelmi felelős, felszerelte házunkat Fontos hiányt pótol rokon,
látszik ez a poroltókon.
A távollétemben remekeltetek, ezt ismét le kell szögeznem. Bumm.
pekes jön felfele, de ontják a poénokat a többiek is.
Képzeljétek, eddig még nem néztem végig egy meccset sem, ami nem EB-ellenző beállítódás, csak most így jött ki nekem a lépés. Ezért jó, hogy a rímekből azért értesülök a focieseményekről. Viszont rímeim nem focisok (focisak?), ugye, nem ciki?
Ha eljössz velem, jobban vizsgázom Egyes lett a kisérettségim,
jobb lett volna a kíséret mégis.
Zsarnok férj Türannosz jó?
Tűr asszony, ó!
Kétéltűtenyésztő Szalma András
szalamandrás.
Diszkózás közben leszabtam nyakékedet Heves volt e tánclépés,
lett belőle lánctépés.
Nem viheted el családunk tejtermékét Anya vaját?
a nyavalyát!
Ku-klux-klanos a börtönben Nem kéne rá csuklya,
de az ajtót rácsukja,
Mert erős a rácsuk, ja!
Ha megjött az étvágyam, utána adok csak információt a dátumról -Mi van most, augusztus tán?
-Megondom majd a gusztus után.
Adakozó sváb boltos Kedvelem az osztrákot,
mivel gyakran oszt rákot.
Csak akkor mehet Pali elit rendezvényre, ha előtte helytáll a politikusok focimeccsén Viktor lövését balra menti Pál,
most már jöhet a parlamenti bál.
Romával verekedtem, elszabta a ruhám Azért veszett a pólóm kárba,
belekötöttem Kolompárba.
Világítóeszköz lángja arr utal, hogy orosz srác ürít a közelben A gyertya is azt pislákolja,
kertünk alatt pisál Kolja.
Időn túl hoztad meg a vendéghajamat, ezért távozáskor megbotoztalak Azért társult karó pával,
Mert elkéstél a parókával.
A Bl-ben játszó gárda minmden egyes tagja pityókás A kupacsapat
Csupa kapat.
Az Onódi trónfosztást egy érdekes kinézatű kivégző jelentette be Azt mondta e fura bakó:
Habsburgok: eb ura fakó!
Hát, jobban szerete hétvégémet az ivóban tölteni, mint robbanószerkezetet az amerikai bázisra csempészni Inkább szombat a bárban,
Mint egy bomba Taszárban!
Még ha csellóra vezénylik is, sajnálom a szuperkémet Mosson kondért bár,
mondom: Bondért kár!
Ses, a Tarvisio valószínűleg annak tudható be, hogy amint a többi irományom láthattad, az én agyam is török befolyási övezet lett, remélem, nem 150 évig. Most egy jó darabig nem leszek (majdnem azt irtam, hogy iszok), ezért remélem, képviseli más a törököket, de ha nem, akkor annál jobb...
Azért van egy rím is!
Csodálkozom, mi idézheti elő, hogy söröm íze egy nap alatt már más márkára hasonlít:
Ami ma Stella,
Holnap hogy lesz Amstellá?
Alszik a topik... Na figyuzzatok, rímerek - itt egy kis kedvcsináló az újraéledéshez:
Kollégiumi átverés: a begyakorolt, könnyed mozdulattal nyúlok a reggelimért a spejzban, majd nagyot döbbenek - szeminarista szobatársaim megfújták a kaját, s a helyébe hasonló állagú, ám jóval kisebb tápértékű anyagot csempésztek! Amit a polcról kapok le, nyúltáp:
A müzlimet a papok lenyúlták!!
A punk-klub egyik törzsvendége ellenvéleményt fejt ki, amikor egy betérő alkalmi látogató kritizálja a kocsmáros fegyverzetét Kivetnivalót talált a csapos tőrén –
Most egy Martens bakancs tapos csőrén…
Nóvumként értékelem értékes megfigyelésedet, amely szerint a hagyományosan olasz-szlovén befolyási övezetben lévő Tarvisio-t elfoglalták a törökök! ;-)
Az egri várban vígazság van, ezalatt az ellenség megtámadja a falakat:
Viszik a népet táncra a sörök,
Közben nyomul a sáncra a török.
Ha eso utáni mezei úton fut valaki, könnyen tönkremehet a drága cipoje:
Nem kell ilyen árból sport,
Elobb a szél csináljon sárból port!
Cím nélkül:
Áll még a Rudas,
vagy szétszedte a darus?
Mennyivel jobb volt a török hódoltság alatt, a cukrászok nem vitatkoztak:
Míg itt volt a porta, török;
Nem voltak torta pörök!
A daráló veszélyes eszköz, egy török éppen ezt használja ki arra, hogy fasírtot csináljon az ellenfél népének egyik polgárából:
Bizony a gép pörög,
Immár csak pép a görög.
Mivel védelmi objektumokra költötték a pénzt, ezért nem jutott anyag a vizi létesítményekre:
Felépült tíz vár Ozorán, kár:
Nem zúdul a víztározó ár ránk?
Családi veszekedés:
Rettegett o nagyon,
Nem üti a no agyon?
Belgium vereséget szenvedett, és kiesett:
Míg a földön török él,
A belgák lelke örök tél.
Ha Lagzi Lajcsi musora van, akkor tiltakozásul mást kell hallgatni, méghozzá nagy hangerovel:
Ha kezdodik a Dáridó,
Tekerd fel a rádiód!
Egy török városnak kellemes mediterrán hangulata van, jó zene, csónakok zsúfoltságától mentes tenger, oszi gyümölcs, és hegyekbe vájt utak:
Tarvisio dala gut (=jó),
Van tar víz, dió, alagút.
A magyar városban tartandó kelet-európai orvoskonferencia színhelyét a többség autón közelíti meg, a pozsonyi küldött azonban érthetetlen módon repülővel próbálkozik Kocsival jól elérhető a gyógyszálloda Tatán:
mindenki így érkezik, csak a tót száll oda gyagyán!
Bár mai kirándulásunkon az egyik utcán sétálva egy cserép virág zuhant a fejedre, legközelebb is menjünk ugyanoda, mert kétszer egymás után csak nem fordul elő ez a kínos eset Úticélunk ismét legyen talán Parád:
reméljük, nem esik még egy palánta rád!
1. A falu pékje egy téli lékhorgász-vita keretében egyetlen ütéssel beküldi nagyapámat a Balaton jege alá Meglendül a péklapát,
s elnyeli a lék papát.
2. Jómagam is rendhagyó módon alkalmazom ezt az eszközt: legszívesebben ráülök, s kamikaze-stílusú szánkózásra használom Kezemben a szívlapát fája -
becélzom a szilvafát: “Pálya!”
A nőt nem ragadtatja el, hogy a tisztálkodóhelység fűtése milyen jó, mert nem leli kedvenc, vékonyfogas fésűjét Lehet a fürdőszoba padlófűtésű,
Hogyha egyszer nincsen meg a tűfésű.
EB:
Ne pepecselj a stoplissal, amikor a német hátvéd passzol Hasslernek Nincsen babra lábbelivel,
Mikor balra Babbel ível!
Barátnők kibeszélik a bulin megismert arab srácokat Bár öltözete cirkuszi,
szerintem az a szír cuki!
Amikor nemrég stoppoltam, egy autós felvett ugyan, de amikor aztán összevitatkoztunk, nem volt éppen udvarias velem szemben Nem érdekelte az etikett:
a zuhogó esőbe kitett!
A romantikus magyar zongorista forradalmian új játékfelfogása óriási sikert arat, és tömegek tolonganak a koncertjein, hogy láthassák őt Nagyon tarol eme szisztéma:
mindenki szeme Liszté ma!
Egy autóalkatrész-kereskedővel összekülönbözött, és a bekövetkező csetepatéban alulmaradt kenyérsütő arcának alsó része a brutális verés hatására óriásira dagadt Megnőtt a terület, mit a pék fed állal,
mióta elverték yól egy fékpedállal…
Na, csak elb@sztam sikeresen a boldítást.. Szóval:
Angol haveromat figyelmezttem, hogy a mixert kézzel kell működtetnie, és az azon található repedés feleségét annyira elkedvetleníti, hogy inkább az aznapi ruhát tisztítja, és szót sem szól A keverő, Ben, nem áramos: luka Kéjt lever őbenne mára: mos, kuka.
Na, akkor én is +próbálkozom egy hosszabbal, bár az nem az erősségem.
Angol haveromat figyelmezttem, hogy a mixert kézzel kell működtetnie, és az azon található repedés feleségét annyira elkedvetleníti, hogy inkább az aznapi ruhát tisztítja, és szót sem szól A keverő, Ben, nem áramos: luka Kéjt lever őbenne mára: mos, kuka.
Nemcsak az egykori, hírhedett kémnő csodálatos, de még az állatait a karámban tartó madzag is. Micsoda meglepetés: a divatmajom jazig (alán, roxolán; nem kívánt törlendő) egy kínai sertés nyakszirtjét húzta föl lábára!!!
Pazar Mata Hari s nyája zsinórja Hopp, a szarmata harisnyája a sin orja