Az FFHB ma esti sajtótájékoztatóján a kékek megdöbbenésüket és elégedetlenségüket fejezték ki az egészségügyi protokollt nem tisztelő magyar szervezettel kapcsolatban. Tegnap megérkeztek Szegedre, hogy lejátszsák a verseny első fordulóját, a francia csapat játékosai visszatértek szállodájukba. És micsoda megdöbbenés érte Nikola Karabatic bandáját, amikor megérkeztek "Megdöbbentettünk, nemhogy megdöbbentek a verseny körülményeitől" - mondta a francia hátvéd. „Szigorú protokollokat követtünk, hogy ne kapjuk el a Covidot, és nem maszkos vendégek közé jövünk ide a szállodába. Ugyanott étkezünk, ahol a szálloda többi vendége.
Míg a kékek csaknem két hete egészségbuborékban élnek a kézilabda otthonában, az EHF és a magyar szervezők által javasolt protokoll a Franciaországban tiszteltnél jóval kevésbé tűnik szigorúnak. A francia kapus, Vincent Gérard által megosztott benyomás „amikor megérkezünk, és látjuk, hogy az emberek fürdőruhában mennek a szálloda uszodájába maszkok vagy bármi nélkül, megdöbbentő. Az egészségügyi protokoll szempontjából ez enyhén szólva más."
Torkuk szakadtából üvöltő magyar drukkereket akarnak látni.
Még két nap, és elkezdődik a magyar–szlovák közös rendezésű férfikézilabda Európa-bajnokság. A rajt előtt Nagy László, a kézilabda-szövetség szakmai alelnöke kiemelte: minden játékos egészséges, talán ez a legjobb hír, a második pedig az, hogy a játékosok telt ház előtt szerepelhetnek az Eb-n. Gulyás István szövetségi kapitány szerint Izland lehet a csoportban a legkellemetlenebb ellenfél. A játékosok alig várják a Hollandia elleni rajtot, és üvöltő magyar drukkereket akarnak látni a népligeti kézilabda-csarnokban.
”A 2007-es világbajnokság után újra lesz magyar játékvezető-páros felnőtt férfikézilabda-tornán. A magyar–szlovák társrendezésű Európa-bajnokságon a szegedi Kiss Olivér és a debreceni Bíró Ádám mutatkozik be és képviseli hazánkat.”
A januári Európa-bajnokság budapesti, szegedi és debreceni mérkőzéseit a koronavírus elleni védettség igazolásával, vagy 72 órán belüli negatív PCR-teszttel lehet látogatni, természetesen érvényes belépőjegy vagy bérlet mellett. Az arénába lépés előtt minden szurkoló karszalagot kap, a maszk használata pedig kötelező a csarnokban való tartózkodás ideje alatt.
A védettséget igazoló dokumentumokat vagy a 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszteredményt igazoló magyar vagy angol nyelvű dokumentumot az erre kijelölt védettséget igazoló karszalag átvevő pontokon szükséges igazolni (elfogadják az EESZT telefonos applikációját is).
BUDAPEST, Pest megye Groupama Aréna, parkoló 1091 Budapest, Üllői út 129. Nyitvatartás: 2022. január 11. és 30. között, 7:00-tól 20:30-ig. Google térkép
Budaörs, Tesco parkoló 2040 Budaörs, Kinizsi utca 1–3. Nyitvatartás: 2022. január 11. és 30. között, 7:00-tól 19:00-ig. Google térkép
Fót, Auchan parkoló 2151 Fót, Fehérkő út 1. Nyitvatartás: 2022. január 11. és 30. között, 7:00-tól 19:00-ig. Google térkép
DEBRECEN Hódos Imre Sportcsarnok, parkoló 4028 Debrecen, Kassai út 32-34. Nyitvatartás: 2022. január 11. és 17. között, 7:00-tól 20:30-ig. Google térkép
SZEGED Tisza Center, parkoló 6723 Szeged, Lippai Imre utca Nyitvatartás: 2022. január 11. és 17. között, 7:00-tól 20:30-ig.
Azért eléggé nem mindegy, hogy magyar kézilabdához kapcsolódik NL minden munkája, mert Karlsson vezető tanácsadói munkája az nagyon nem az. Nyilván, ha NL ügyvéd lenne mellette, akkor az más szitu.
Én már korábban is írtam, h ez qva nagy kockázat, de még bízhatunk a magyar mintavevők kézügyességében. Tényleg ezt is kérdeztem már, oké nincs karantén, de kik és hogy és mikor és miyen teszteket vesznek?
Ott nincs kolbászból a kerítés, nálunk meg vihetnék a kormány különgépei közül vmelyiket. Még olcsóbb lett volna, ha szereznek egy kiszuperált hálókocsit és hozzácsapják vmelyik tehervonat végéhez. Érdekes népek ezek a skandik, de becsülöm őket.
Tud valaki egy oldalt, ahol le van írva egy helyen az összes csapat szűkített kerete? Az ehf hivatalos honlapja szokás szerint botrányos. Ugyanitt keresek majd összesített statisztikákat is. :(
Nyilván sok a bizonytalanság, de engem az EuroCup idegenbeli spanyolok leverése (előtte a VB-n szerintem a legkomplettebb csapat volt) mutatta, hogy nem elképzelhetetlen a top4 sem. Ettől függetlenül szerintem a norvégokkal továbbra sem mi lennénk az esélyesek, sőt szerintem a dánokkal nekünk jobb játszani az utóbbi évek alapján, bár az is igaz, hogy amióta szinte a meccs nagy részét 7-6-ozzák, azóta nem játszottunk velük.
Mindenesetre először legyen meg a továbbjutás ebből a trükkös csoportból. Ha pedig TOP 4-et akarunk, akkor 3 győzelem kell a csoportban.
Most az a mondás az EHF-nél, hogy aki jegyet vett Pozsonyba, azt biztos beengedik a meccsre. Így ott vagy nem érték el az eladott jegyek a 25%-ot, vagy már van kivétel a szabály alól. Előbbire tippelek.