Néróval elkezdtem írni egy CD-R-t az egyik nap, Eész pontosan Nero Expresszel. Aztán ma folytatni akartam, hozzáírni. Betettem a CD-t, megmondtam neki, hogy data CD-t akarok. Ezután kiírta, hogy ez nem a Neróval lett írva, de mivel hülyeségnek tartottam (hiszen azzal írtam(, leokéztam. Aztán addoltam, amit írni akartam, erre lenn a csík 200 MB-ra ugrott. Elkezdtem írni. 20%-nál leállt, Write errror, majd nem adta ki a CD-t, és pici égett szag is befigyelt a CD-író felől. Sajna késében voltam, így hirtelen kikapcsoltam az egészet és otthagytam. Mi a szar volt ez? Van miért aggódnom?
Még jó, hogy nem vagy a tudora, mert "tudoroktól" sajnos sokszor kap az ember olyan választ, hogy az értelmezéséhez is tudorok kellenek.
Pedig ahogy egy számítástechnikus ismerősöm mondta, lehet a számítástechnika kérdéseit elmisztifikálni és lehet úgy elmagyarázni, hogy egy pici műszaki intelligenciával megáldott ember megértse.
No, ez azért akad nálam, lévén műszaki végzettségű ember vagyok.
Azóta újra próbálkoztam és megint semmi probléma nem akadt az írással.
Digi-fényképezőgépemen van lehetőség rövid video felvételre. (avi) CD-re akartam a felvett anyagot kiirni, a computeren irás előtt megnéztem, és azt tapasztaltam, hogy a kép "fekvő" helyzetben van, mivel a gépet függőlegesen tartottam felvételkor. A felvett anyag számomra nagyon fontos, kérdezem, valamilyen progival meg lehet forditani a képekhez hasonlóan az avi-filét?
1. Minden CD-nel megvan az a kockazat, hogy eppen selejtet fogtal ki...
2. Mert a cd csak egyszer irhato volt, es ha mondjuk elkezdte irni, akkor azt meg egyszer nem tudja megirni... Merthogy a cd-re nem csak az altalad kijelolt file-ok kerulnek, hanem mas adatok is, amik a cd gep altali azonositasahoz es olvasasahoz szuksegesek...
Ha azonnal kilokte, es nem kezdte el, akkor meg kaki a lemez...
De egy egyszer irhatot is irhatsz akar majd tobb reszletben, csak olyankor meg kell mondani az iroproginak, hogy ne zarja le a cd-t, mert tobbmenetes iras lesz...
3. Idonkent... Nekem pl. Traxdata-bol - amit igyekszem NEM venni - 10-bol 1 tuti szar selejt... A markat annyira nem erdemes nezni, mert a MARKAK nagy resze csak cimke rajta, a cd nyersanyagot valojaban masok es mashol gyartjak... :-)
Idezem Macimedve Urat:"Ne a Tescóban vegyél üres lemezt 20 Ft-ért, hanem kockáztass meg valami tisztességes márkát. A márka még nem garancia, a nagyok sokszor csak átcimkézik a taiwani, indiai lemezeket. Az ATIP kódban viszont benne van, hogy hol gyártották a cuccot. Egy Tayo Yuden pl. általában jó, cimkétől függetlenül."
4. Normalis anyagra irj, ne max. sebesseggel, es ne hidd azt, hogy igy is minden iras sikeres lehet...
Bocs, hogy en valaszoltam, kozel sem vagyok nagy tudora, de szvsz... :-)
Tudomásom szerint a Philips egyáltalán nem gyárt lemezt, csak matricáz. Viszont 1 tapasztalat: nekem eddig egyetlen széria írt lemezem vált olvashatatlanná illetve nagyon nehezen olvashatóvá az évek alatt, és az pont egy sorozat Philips volt. Pedig igen drága volt akkoriban....
Ne a Tescóban vegyél üres lemezt 20 Ft-ért, hanem kockáztass meg valami tisztességes márkát. A márka még nem garancia, a nagyok sokszor csak átcimkézik a taiwani, indiai lemezeket. Az ATIP kódban viszont benne van, hogy hol gyártották a cuccot. Egy Tayo Yuden pl. általában jó, cimkétől függetlenül.
Ha az íród nem tudja, akkor nincs. Szerezz egy 1x is író írót. Na meg lemezeket hozzá. Sajnos tapasztaltam már modern "gyors" lemezekkel hogy lassan (1x) írva igen pocsékul szólnak, némelyik még sercegni is képes...... Egyszerűbb megoldás, ha rendes alapanyagra 4x megírod.
Mar mashova is beirtam ezt es tudom, hogy nem egeszen ide valo(k) a kerdese(i)m, de hatha tud valaki segiteni... Sorry...
1. Szoval adva van par filmem ogm-ben, es nem tudom vagni. Ami azert kellene, hogy egy baratomnak elkuldve bele tudjon nezni... Az hagyjan, hogy nem lelek ogm-vagot, ha legalabb egy konvertert lelnék, ami az ogm-et viszonylag elviselheto ido alatt atk**ja mondjuk aviba... Avit ugyanis tudok vágni... Szoval, tud valaki esetleg vagy egy ogm-vagot, vagy egy ogm-avi konvertert?Utobbi meg talan jobb is lenne...
2. Mpeg-vagot tud valaki valahol? Vagy legalabb konvertert?
8799-ben általam említett nyomoronc korongok közül egyet megvéstem és máolással pörgettem legalább fél óráig (40 fok feletti üzemi hő). A rosszban legalább van annyi jó, hogy ennyitől nem feküdt ki és a durva sérülések ellenére hibajelzés nélkül másol.
Ma vettem intersparban akciósnak nevezett giga üres cdket, 10es kiszerelésben, hengeres dobozban.
MÁS EZT NE TEGYE MEG a saját érdekében, mert 10-ből 10 nekem sérült (mintha köszörű szikrát kapott volna) ebből kettő kuka és nyolcat meg majd széteszi a zoxigén a sérült réteg miatt.
Clone CD-vel kapcsolatosan lenne kérdésem. A 4.2.0.2 verzió telepítésekor létrehoz egy virtuális meghajtót. Az újabb verzióknál nem találom ezt a meghajtót. Nem tudom, hogy én vagyok béna, vagy az újabb verziókban tényleg nincs ez a szolgáltatás.
Kijelölöd a számokat, és a Tulajdonságok lapon (Alt+Enter) a szünetet 2 másodpercről 0-ra állítod. Írás előtt még egyszer rákérdez, hogy biztos vagy-e a dolgodban=> igen.
Nos, én Nero6-tal szeretnék egy miniDVD-t írni, de nem a meglévő sémával, mert azzal nem lehet Mode2/XA beállítással írni. Ezért UDF/ISO-val gondoltam, ki is választottam a Mode2-t, minden beállítás passzol a DVD video szabványhoz, viszont a 771 mb-ot nem akarja kiírni egy 80 perces CD-re. Úgy tűnik, még mindig mode1-el próbálná, vagyis így még szép, hogy nem fér rá 87 perc...