Ezzel határozottan nem értek egyet! Itt hálistennek még csak hasonló sem történt, mint ami miatt az be lett szüntetve, de elfogadom, hogy ha Te másként látod ezt.
No offense, de ha valaki nem érti, hogy miért szüntették meg a hivatalos fórumot, annak elég elolvasnia az elmúlt 1 hét hozzászólásait itt. Sajnos minden benne van.
Miért ne lenne? Azért mert lőnek pár képet edzésekről? Manaskovról tettek fel képet Kölnből, Liget is tett fel a repcsiről. Csak Lauge hiányzik elvileg.
Többen írtátok, hogy szívesen látnátok itt Bánhidit, aki ezt nyilatkozta ma az Indexnek:
- Ami tény, hogy mindennek ellenére ott van a világ jelenlegi öt legjobb beállója között. Ami viszont kérdés, hogy éppen emiatt a Barcelona és a PSG érdeklődéséről is pletykáltak önnel kapcsolatban, márpedig 2022-ben lejár a szerződése Szegeden. Befolyásolta a karrierjét a világjárvány?
Valóban felmerült a nevem topcsapatoknál, most viszont még nem tekintek ennyire előre. 2021 nyaráig biztosan eldől a hogyan tovább.
A Szegeddel beszélgettek már a folytatásról?
Igen, a Pick nyitott a közös folytatásra, szeretnék, hogy maradjak, de konkrétumokról egyelőre nem beszéltünk.
Magyarországon nem idegen a játékoskeringő a legjobb csapatok között, sok olyan kézilabdázót lehetne felsorolni, akik megfordultak Veszprémben és Szegeden is. Elgondolkodott már azon, hogy hogy mutatna Bánhidi Bence piros mezben...?
Úgy, hogy kék színekben játszom, nehéz elképzelni magam pirosban. De hat évet éltem a Balatonon, jól ismerem Veszprémet is, az a régió nekem afféle második otthonom, amíg viszont Szegeden kézilabdázom, nem képzelem el magam más csapatok mezében.
A wikipédiás szerkesztgetésekben viszont van igazság. Blonzzal, Mandiccal valóban tárgyalnak/tárgyaltak. Dolonectet pedig már erre a szezonra szerették volna vinni, csak nem sikerült megegyezni, nagy valószínűséggel jövőre Szegeden fog játszani.
Az a baj várhatók ilyenek még, ha olyan poszton nem hosszabítunk valakivel, ahova épp kell nekik ember. Főleg, ha jól érzi magát Magyarországon. Jó fizu, időben érkezik mindig, ott is ki van nyalva a seggük, mint itt. Rajtunk kívül 3-4 csapat tud jobb ajánlatot tenni, mint a Szeged. Most már a csarnok se fog elriasztani senkit... Szóval bevett szokás lehet, hogy aki megüti a szintet, de itt valamiért nem vált be, az ott fog kikötni.
Mérget ne vegyél rá, mert ettől még kiköthet ott (mert hogy Veszprémben nem marad az szerintem egyre biztosabb). Én viszont azt gondolom, hogy a bundásba fog vsszamenni egy nem topcsapatba (értsd Kiel vagy Flensburg, Füchse vagy Löwen már inkább lehetséges).
Tønnesenre viszont szerintem nagyobb esély van hogy odaigazol.
Már évek óta olvastam a régi fórumot is, de most szólok hozzá először.
Ti hogyan értelmezitek az x+y (pl. 2+1) éves szerződéseket?
Én két értelmezési lehetőséget látok:
1. A játékos szerződése x évre szól, de előre meghatározott feltételekkel a KLUB döntheti el, hogy alkalmazza-e még a játékost y évig.
2. A játékos szerződése x évre szól, de előre meghatározott feltételekkel a JÁTÉKOS döntheti el, hogy marad-e még a klub játékosa y évig.
Jelenleg ha jól számoltam 4 játékosnak van hasonló szerződése: Moraes, Tönnesen, Borozan és Lauge
Én úgy gondolom, hogy Moraes és Tönnesen esetén valószínűleg az 1. verzióról lehet szó.
Tönnesen esetén a sérülése miatt a klub szempontjából nem lett volna értelme másmilyen szerződést kötni. Ennélfogva az, hogy az opciót még nem érvényesítette a klub szerintem egyértelműen azt jelenti, hogy a klub egyelőre még kivár. Ennek számos oka lehet pl. Yahiával és/vagy valaki mással még folynak a tárgyalások.
Moraes esetén is az első verzió lehet, mert a klub már többször hangoztatta (és Corrales kivételéve úgy emlékszem be is tartotta), hogy nem köt 2 évnél hosszabb szerződéseket. Tekintve, hogy Moraessel 1+2 éves szerződést kötött a klub és például Bánhidi szerződése pont jövő év végén jár le Szegeden, simán eltudom képzelni, hogy Moraes további alkalmazását a Bánhidivel való tárgyalások határozzák majd meg. (természetesen nem tudom erről van-e szó, de ez egy logikus és egyszerű magyarázatnak tűnik)
Lauge és Borozan esete számomra nem ilyen egyértelmű, mivel jóval nagyobb alkuerejű játékosokról lehet szó. Mindenesetre ha náluk is az első opció a helyzet, akkor arról lehet szó, hogy náluk a klub még kivár (például az egészségügyi állapotuk miatt)
Még egy utolsó megjegyzés kicsit máshoz:
Említette valaki, hogy idén 8 játékos szerződése lejár és, hogy ez mennyire különös helyzet. Szerintem ha a klubnak számban 16-20 közötti játékosa van és jellemzően 2 éves szerződéseket kötnek, akkor minden két évben lesz olyan amikor legalább 8-10 játékosnak lejár a szerződése. Ez eddig három okból lehetett kevesebb véleményem szerint:
1. Hosszabb távú szerződések ritkábban jártak le.
2. Kevesebb játékosa volt a klubnak.
3. A COVID miatt most nem hosszabbított a klub jóval a szerződések lejárta előtt a játékosokkal.
Szóval ez ügyben szerintem semmi "félrekalkuláció", csak változott a játékospolitika és máshogy jön ki a matek.
Yahiához még annyit, hogy a youtube-os sajtótájékoztatóban kb. 23:30-tól mondja Laci, hogy van olyan játékos, aki nem volt felsorolva, és jelenleg is Veszprém-játékos, és még tárgyalnak vele, de erről többet nem mondhat. Logikusan róla lehet szó, szerintem végül nyélbe fogják ütni a szerződést. Mindenképp jó lenne, ha maradna...