Nem kell a rizsa, kilóg a lóláb, majd minden hsz-edben Lékait támadtad, most is lesajnálod, de nincs igazad, mert versenytársak mellett is bizonyított, Chema favorizálása idején is már többször jobb volt nála, Császárt is kiszorította a válogatottban, Mahét is, és Nenadic is sorra kerülhet, mert nem ez az első betlije fontos meccsen.
Az agyammal meg ne foglalkozz, főleg ne feltételezz rólam olyat, amit te találsz ki, de semmi alapja, mert egyelőre ott tartunk, hogy tévedsz Lékai megítélésében, és nem ott, hogy én érdemtelenül tolom Lékait, mert én nem tolok senkit, sőt, én vagyok szinte az egyetlen, aki helyén kezeli a magyar tehetségeket, és főleg nem tukmálom őket a Győrre, ráadásul semmi kifogásom, ha a Győr tiszta légiós lesz, csak akkor már nem tudok olyan nagy lelkesedéssel szurkolni, mint ahogy a Veszprémnek sem. Azt is többször leírtam, hogy a magyar kézinek jó a Győr szereplése, és inkább legyen teljesen légiósokból, mint hogy magyar válogatott játékosok vagy fiatal tehetségek legyenek ott mellőzöttek, illetve kis szerepben.
Megértelek, a Veszprém gyakorlatilag az elátkozott kategória, a Kielce-döntő után azt mondtam, ez legalább öt évig fog tartani... Szerencsére én elsősorban a válogatottnak szurkolok...
Azt gondolom mindenkinek van igazsága abban, amit írt. Mind kicsit másként látjuk, mind a csapatért szorítunk, és mi is utáljuk már, hogy 3. helyen végzünk. Hamarosan újból benyújtja a klub számlát, hogy ha megakarjuk tartani a helyünket az arénában, akkor vehetünk féléves bérletet. Persze meccsre majd megint nem megyünk, de sebaj, mi így támogatjuk a lyukas zsákot. Aki itt van azt még a régi edző kérte, az új edzőnek majd hozunk mást. És ez így megy évről évre. És ezek az edzők valahogy a saját játékosaikkal sem nyernek. De nyernek SEHA ligát, köszi.
Én már szeretném, ha végre nyernénk, de őszintén ez évről évre csak remény, és látva a szezon alatt játszott meccseket nincs is realitása Mitől pont Kölnben változna a helyzet? Ennyi kudarc után ott, már előre gondom benne van a játékosokban az újabb fiaskó gondolata. ÉS bár sok pénzt elver a klub éves szinten, de gondolom ezzel szakember még mindig nem foglakozik. Aztán ahogy közelítünk a Final4-hoz már azzal nyugtatjuk magunkat, hogy mindig az esélytelen nyer. Vajon Barcelonában is ezt mondják vagy mennek előre?
Amíg nem lesz igazi szakmai vezetése a klubnak, addig nem nyerünk. Vesszük a használhatatlan játékosokat (biztos a menedzserekkel való jó kapcsolat miatt) és várjuk a csodát. Közben elmennek generációk (Terza, Sulic, Ilic, Laci, lassan Máté, Andreas,stb.) és csak nem sikerül. Frusztráló? Naná. Van azért pozitív dolog is. Ez pedig az állóképesség, és ezt illik megköszönni Marianak. Ezért állunk fel meccsről meccsre a második félidőben. Ez az ő munkája. És a többieké?
Úgy látom, te nagyon elvakultan utálod Lékait. Biztosan légiós-imádó vagy, ami Győrben megszokott. Lékaival annyit értünk el, hogy az ő vezérletével megfordítottunk egy reménytelennek tűnő meccset, és ez nagyon sok. Aztán hibázott ő is, talán mert ő és az egész csapat belefáradt a kapaszkodásba, és abba a koncentrációba, hogy ne hibázzanak, mert az triplán számít.
Egyetértek. Veszprémben is sztárolva volt Mahé, emlékszem, mikor Lékai elvégezte a munka nehezét, és a 2. félidőben bejött Mahé gálázni, a drukkerek el voltak ájulva, hogy mekkora nagy játékos, Lékaira már szükség sincs, aztán kiderült, hogy nehéz helyzetben Lékai a jobb, illetve általában is jobb, így Mahé a 3. helyre szorult, és most már rá nincs szükség, mivel Lauge is van.
Egyébként Lékai most is kib. nehéz helyzetben, és nem a legjobb állapotában, a borotva élén, hozott egy összességében jó teljesítményt, különösen elismerésre méltó az az alázat és koncentráció, hogy a 2. félidőben húsz percig hiba nélkül játszott és vezér volt.
Lékai hosszabbítását az indokolja, hogy világklasszis irányító, és ezt bizonyította is sokszor, most is, a nehéz körülmények ellenére is. Jobb játékos Mahénál és fegyelmezettebb Nenadicsnál.
Szerintem meg Mahe van rendesen tulhypeolva. Ok, világbajnok, de kiegészítő ember volt abban a francia csapatban. Flensburgban is inkább az volt, az utolsó szezonjában alig játszott. Lekainal semmivel nem jobb játékos.
Mindíg ez lesz ha zsoldos a főkapitány, zsoldosok a tisztjei, zsoldosok a csapat elnyomó többsége.
Ahol a magyar kakukktojásnak "le kell ferdítani" a zsoldos esze járását...
Komoly magyar gyerek el sem indul, mert szülei átlátják, de ha nem, Ő is hamar megtapasztalja hogy vesznek eléje horvát, szerb, bosnyák, ukrán, mitöbb norvég, francia, stb levitézletteket. Azok meg jönnek örömmel, mert lóvé van dögivel, kinyalják a seggüket, teljesíteni elég immel-ámmal.
Úgyis megvédik az "intézők" akik ugyanabból a bőségtálból vannak, vígadnak. A médiával se kell törődni, nekik épp ez a sártúrás a lételemük. Arra kell ügyelni csupán, hogy egymást és a kenyéradókat ne sértsék meg kérdőjellel se! Csakis pozitívan!
A mai zacskó is meglesz. Arra jó hogy kinézzék "intézőink" a következő ideszerződő megváltókat.
Igen, az hogy meg sem nézték a kapusunk alakítását az utolsó másodpercekben több mint árulkodó volt. Nem tudom kapunk-e mostanában ekkora támogatást, ekkora esélyt bíróktól.
Azért Corrales nemcsak kaphatott volna, hanem az műhiba volt. Mérlegelés nélkül hetes, piros, erre meg se nézték. Simán óvható lett volna, ha behúzzuk. Meg volt olyan, hogy majdnem két percig támadtunk, mindent visszaadtak, aztán jön a Kiel és szó szerint húsz másodperc után passzív. Rögtön a következő támadásnál. Már nekem volt kínos. És rengeteg ilyen volt. Nagyon rég nem láttam, hogy ilyen szinten belenyúltak volna BL meccse, pláne Final4-on. És sikerült valahogy így kis kikapni.
Ha itt a személyes szimpátiára gondolsz az edzőnél Nenadic esetében és Mahé, illetve Tönnesen esetében a nem lévő szimpátiára, akkor komoly gond. A személyes szimpátiát meg kell előzze a csapatérdek. Továbbra is tartom a senki pénze véleményemet. Ennek ékes példája Markussen és Siskarjov.