Keresés

Részletes keresés

Sanci07 Creative Commons License 2016.11.04 0 0 3515

Hát ez csodálatos! Ez most tényleg olyan volt mint egy kívánság teljesülése! Kislányom öröme óriási,ugye kapok vesszőt belőle? Azt mondta hogy az Éván és a Csabagyöngyén kívül vágjak ki mindent ilyennek kell lennie a kertünkben!

Előzmény: Pjotr77 (3514)
Pjotr77 Creative Commons License 2016.11.04 0 0 3514

Bárcsak az ember minden kívánsága ilyen egyszerűen teljesülne... :)

 

Nekem van Kira fajtám, termő (nagyon erős ellenállóképességű fajta, nem véletlen, mivel a rózsaszín Viktória az anyja).

Rövid leírás:

Кира:

(Виктория х смесь пыльцы) В.У.Капелюшного– новая столовая форма винограда раннего срока созревания (110-115 дней), цветок обоеполый. Черенки укореняются очень хорошо. Ягоды розовые, очень крупные, сосковидные 12-16 гр., размером 32х36 мм, одномерные. По цвету и форме напоминают сорт Оригинал. Мякоть плотная, хрустящая с легким мускатным ароматом, кожица ягод средней плотности, при еде не ощущается. Очень высокое содержание сахар. Ягоды не ломаются, трудно отрываются, могут очень долго висеть на кустах. Урожайность ягод высокая и стабильная. Совместимость с подвоями и сортами хорошая. Рекомендуемые подвои Кобер 5ББ, СО4. В привитой культуре на сильнорослых подвоях рост усиливается. Горошение ягод не наблюдалось, осами практически не повреждаются. Урожай необходимо нормировать гроздями и соцветиями; нагрузка на куст 35-45 глазков, обрезка на 8-10 глазков. Высокая транспортабельность и товарность. Морозостойкость -25гр.Со, устойчивость к милдью, оидиуму, серой гнили 2-2,5 балла. В южных районах может возделываться без укрытия на зиму. Форма заслуживает дальнейшего размножения и испытания в северных регионах виноградарства, идеальна для выращивания на приусадебных и дачных участках.

 

Amúgy, alakra hasonlít a rózsaszín Original fajtához, de több mint 1 hónappal korábban érik és muskotályos (enyhe). Szerintem saját gyökéren sokkal szebb, mint alanyra oltva.

 

Sanci07 Creative Commons License 2016.11.04 0 0 3513

Kedves Fórumtársak! Egy ismerősöm állítása szerint létezik egy Kira nevű csemegeszőlő,de én a neten semmit nem találtam róla! Ha valakinek van,vagy rendel külföldről és találkozik a fajta nevével kérem jelezze,mert a kislányomat is így hívják és az ő részére szeretném beszerezni! Segítséget előre is köszönöm.

122512 Creative Commons License 2016.11.04 0 0 3512

Üdv éppen tegnapelőtt írtam önnek egy levelet hasonló dologban.(bagi78@citromail.hu)

Előzmény: szölőszem (3511)
szölőszem Creative Commons License 2016.11.04 0 0 3511

Küldj nekem e-mailt, hátha tudok segíteni.

Előzmény: 122512 (3509)
Józsa Imre Creative Commons License 2016.11.04 0 0 3510

Viktor engem is érdekelne!Imre

Előzmény: 122512 (3509)
122512 Creative Commons License 2016.11.04 0 0 3509

Amiket most rendeltem:

1db Kék kecskecsecsű   1db Fehér kecskecsecsű   1db Lidi   2db Teréz   1db Rizomat   1db Ruby king   3db Zaporozsec   3db belüj originülj   2db nimrang   1db piros kecskecsecsű   2db jupiter   2db Cirmos seedlees   2db dunaw   1db vénusz   1db lilla   1db koroleva 

 

És a meglévőekkel:

2db Áron,   18db Otelló,  2db Zalagyöngye,   1db Pölöskei muskotály,   1db Irsai Olivér,  1db Bianka,   2db Kozma Pálné muskotály,   2db Piros sasla,   1db Anna,   1db Pannonia kincse,   6db suvenír,

 

Amit még nagyon szeretnék és ha tud valaki azonnal jelezze: (ha nincs más megoldás akkor oltóvessző is jó lenne)

Líwia, Julian, Viktor, Belej kokl,

Előzmény: Kulicz (3507)
122512 Creative Commons License 2016.11.04 0 0 3508

Én elsősorban a vele való foglalkozás miatt kezdtem (kezdek) bele. A porta díszei és szeretek velük foglalkozni. Majd csak ezután jón az evés része. És ez után a feldolgozás (gyümölcs léé, esetleg bor, pálinka talán piac) de ez még minimum 2 -3 év.

Előzmény: csemegeszőlőfürt (3506)
Kulicz Creative Commons License 2016.11.04 0 0 3507

Sztrasenszkij fajtát is rendeltél, van nekik? Azt én is nagyon kinéztem magamnak, mióta Pjotr képeket tett fel róla. Csak nincs igazán helyem oltványnak, még jövőre is a borszőlőimet oltogatom át.

Előzmény: 122512 (3505)
csemegeszőlőfürt Creative Commons License 2016.11.04 0 0 3506

Ezek nekem már megvannak vagy megvoltak Szerintem ez az alap amire később lehet építkezni.Az a legfontosabb, hogy olyan szőlőd legyen ,amiből eszel is.Minél több fajtád lesz, annál kevesebbet tudsz enni egy fajtából,pláne mikor egyszerre érik 20-30 fajta,csak elajándékozod ,mert már nem tudsz velük mit kezden,aztán már a tőkén fog elrothadi,mert rájösz,hogy nem érdemlik meg,hogy evvel traktáld őket,hogy hozhatok még szőlőt,mert mán annyi terem.

Előzmény: 122512 (3505)
122512 Creative Commons License 2016.11.04 0 0 3505
Előzmény: csemegeszőlőfürt (3504)
csemegeszőlőfürt Creative Commons License 2016.11.04 0 0 3504

Ha nem titok megtudhatom honnan. Írhatod az ímélemre is,köszönöm előre is.

Előzmény: 122512 (3500)
csemegeszőlőfürt Creative Commons License 2016.11.04 0 0 3503

Mindenképp a leghatásosabb oltásmód kezdőknek, a zöldbe fás oltás. Hűtőben tárolt vesszővel még a vastagság sem probléma. A zöld megvágott hajtásba a srégen megvágott egy két szemes csapot a hélly alá úgy be tudod ütni mint egy szöget és kész, utána kötözöd semmiféle hókusz pókusz. Az omega oltóollót mindenki felejtse el nálam nem vált be, kézben angolnyelves párosítás. utána kötözés kezdőknek ,majd viaszozás.Dúnsztoláskor nem szabad takarni had nőjjön a rügy zölden ,különben fehéren nől utána visszaszárad.

Előzmény: zola123 (3481)
Pjotr77 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 3502

Ezek mellett persze kell még fürtválogatás/ritkítás, vágás (ahogy ezt egy kolléga, Kulicz fórumtársunk profi módon a Teréz fajtával bemutatta).

Előzmény: SándorTiszteletes (3499)
Pjotr77 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 3501
Előzmény: SándorTiszteletes (3499)
122512 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 3500

Ma jött az sms hogy holnap hozza a futár a megrendelt 27db 20féle oltványt. Már tűkön ülök.

Józsa Imre Creative Commons License 2016.11.03 0 0 3498

Ha nem éred el őket írj rám privát.Üdv,Imre

Előzmény: 122512 (3496)
Pjotr77 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 3497

A Facebook-on is fent vannak (Családi Szőlészet és Borászat), van jópár inkább régebbi csemegeszőlő fajta is náluk, több jó fajta is...oltványkészítéssel is foglalkoznak.

 

A Facebook belépés után a linkre kattintva néhány csemegeszőlő fajta fotója látható:

 

https://www.facebook.com/266299326889809/photos/ms.c.eJw1zssNwDAIA9CNKr4G9l~_sCXVze7IdYY1xS23NafPHrt3XFb9bow0OWYc2jvO8zya6DuamZ5HdUPp~_MKb15znrGBq1fSm6vr1w77F9Sfb9ZCcvBY29x4v3eGH7bnTP5kmH4O6Bpk3X6S9~_IjeR.bps.a.286932434826498.1073741829.266299326889809/286944218158653/?type=3&theater

 

 

Előzmény: 122512 (3496)
122512 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 3496

Valaki ismeri őket vagy vett már tőlük oltványt? Ukrajnában Bene faluban a Varga család szőlészete.

Előzmény: Pjotr77 (3494)
izgaga Creative Commons License 2016.11.03 0 0 3495

elképesztő....a videó végén a felkínált linkeken (további videókon) is barangoltam: ha nekem csak tizedolyan szőlőm lenne!!!

Előzmény: Pjotr77 (3490)
Pjotr77 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 3494

Igen, ez sajnos nagyon igaz, más növényárudák esetében is hasonló a helyzet. Elgondolkodtató, hogy mi csak a szőlőfajtákkal kapcsolatban látjuk ezeket a félrevezetéseket, de ezt akkor megcsinálják más növényfajtákkal is, amiket árulnak...?!

Előzmény: szölőszem (3474)
Pjotr77 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 3493

Sajnos nem, abban az időben épp az ellenkező irányban, a délvidéken kószáltam...

Előzmény: Csíkos Tigris (3467)
Pjotr77 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 3492

A jelenlegi tudásunk alapján ez 40 g-os bogyósúly körül van. Ez az a genetikai potenciál, amit különböző célirányos beavatkozásokkal el lehetett érni (pl. Tien Shan fajta esetében). Ami persze a beavatkozások nélkül "csak" 12-15 g-os bogyókat tud...

Biztos, hogy más fajtákban is benne van ez a lehetőség, csak még nem teszteltük!

 

A fürtnagyság az már nehezebb kérdés, még az ősi fajták esetében is vannak leírások/fotók kisgyermek nagyságú 5-10 kg-os fürtökről. A fürt nagysága nagyon változékony, nehezebben megfogható paraméter egy-egy fajta esetében, a bogyósúly inkább stabilabb jellemző (szerintem) :)

Előzmény: SándorTiszteletes (3491)
Pjotr77 Creative Commons License 2016.11.02 0 0 3490

A magvatlanok rekordja nemrég (Velesz), korai és muskotályos...Kell ennél több? :)

 

4 kg feletti egy fürt (nem hitelesített mérlegen), na jó legyen "csak" 4 kiló :)

 

 

122512 Creative Commons License 2016.11.02 0 0 3489

Megtörtént. Köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (3485)
Józsa Imre Creative Commons License 2016.11.02 0 0 3488

Köszönöm szépen!Imre

Előzmény: budai2 (3486)
budai2 Creative Commons License 2016.11.01 0 0 3487
Előzmény: budai2 (3486)
budai2 Creative Commons License 2016.11.01 0 0 3486

iszkorka

 

http://vinograd.info/sorta/vinnye/iskorka.html

 

borszőlő, asztali bor minőséghez. Középkorai 132 - 140 nap.

Fagyállóság -23 ... -26 fok.

 

 

Előzmény: Józsa Imre (3484)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.01 0 0 3485

Írjál rám, lehet, hogy tudok segíteni!

Előzmény: 122512 (3482)
Józsa Imre Creative Commons License 2016.11.01 0 0 3484

Iszkorka és Szentjabrina fajtákról tud valaki esetleg valami infót?A neten hiába keresek semmit nem találok.Előre is köszi,Imre

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!