Szóval a Kennedyek ilyen idealista kereszteslovagok voltak?
Nem volt egy "maffiavonulat" is a klánban? Az öreg Kennedy mintha a szeszcsempészet idején "szedte volna meg magát". Ennek megfelelően nemkívánatos személy lett volna egy propagandakampányban, ahol az öltöny színe (kék, mert az nem olyan barátságtalanul kontrasztos egy elnökjelölti tévévitában, mint afekete) és a családi értékek sokat számítanak.
_HA_ ez így volt: Kik-mik álltak még mögöttük?
Nem jobb egy kiegyensúlyozottan jogtipró- "katonai-ipari komplexum", mint egy nagyobb kilengésekkel bíró csempész-cégrendszer.
Viszont homályba merült, hogy Oswald honnan szerezte a fegyvert! Egy bizonyos Klein nevű fegyverboltostól vásárolta, aki európai bevándorló volt (vagy a szülei).
Ebben az a kisérteties, hogy egy félőrült fodrásznő a fülem hallatára mesélte "azokban a napokban" ('63 november): ő megálmodta, ki ölte meg Kennedyt: "egy Kilényi nevű magyar" (!!!) Klein-Kilényi...
Jörg von Uthmann azt írja a Merényletek könyvében, hogy a Warren-bizottság jelentése helytálló, Stone JFK-je pedig történelemhamisítás. Garrison bíró bizonyítékai nevetségesek, tanúi félnótás képzelgők, egyértelműen Oswald a gyilkos, Ruby pedig csak véletlenül került Oswald közelébe, és hirtelen haragból ölte meg. A mágikus golyó igenis képes volt hét sérülést okozni két embernek, a füves dombról pedig csak megbízhatatlan tanúk szerint lőttek.
Megállapították, hogy nem a harmincakárhány éve börtönben ülo" Sirhan Sirhan volt a tettes, hanem a Robert Kennedy háta mögött jövo" biztonsági o"r, mert az áldozatot a füle mögött, hátulról és alulról érkezo" golyók ölték meg. Sirhan így hiába büszke a politikai mártíromságra.
Csak azt nem értem, hogy volt képes Sirhan 1-2 méterro"l nem eltalálni Robertet.
Feszegették, hogy hátha ez is összeesküvés volt, mert míg a konyhában tartózkodó összes fényképész masináját összegyu"jtötték a hatóságok, addig a fegyvereket nem. Egy heherészo" barom (ez lehetett a felelo"s) vigyorogva elhárította, hogy kinek jut eszébe ilyenkor ballisztikai vizsgálatot tartani.
Azt sem értem, hogy lehet Sirhan még mindig börtönben, ha egyszer a holttest vizsgálatából egyértelmu"en kiderült, hogy nem o" ölte meg R. Kennedyt. Legalábbis nem ilyen ítélet alapján kéne ülnie, hanem gyilkossági kísérlet, vagy összeesküvés, vagy akármi. Csodálom, hogy ilyesmiket lenyel az igazságimádó amerikai közvélemény.
Az azért nekem új volt, h amikor a dallasi főkórboncnok-doki (vagy mi) mondta, h ne vigyék el a holttestet Dallasból, mert a helyi törvények alapján ott kell elvégezni a boncolást, akkor egy nagydb fickó felemelte a dokit, odébbtette és azt mondta, maradjon ott. :)))
Majd pedig elvitték a holttestet Dallasból.
Persze lehet h ez az info volt már, de nekem nem derengett.
Annyi újdonság azért volt a filmben, hogy a szakértőcsapat kizárta a füves dombot és a felüljárót, mint lőpozíciót, a Dal-Tex viszont nekik is "büdös". Nagy hiányosságnak tartom, hogy nem foglalkoztak a varázsgolyó okozta 7 sebbel, csak megemlítették őket, pedig érdekelt volna a ballisztikusok szakvéleménye, nem csak a fejlővéssel kapcsolatban.
Én néztem. Sajnos. Elpocsékolt idő volt. Illetve annyiban nem, hogy ha nem zéztem volna, azt hinném, hogy lemaradtam valamiről. Az egészben általad írt, öt perc volt az érdemleges, a többi a már ezerszer elmondott, megírt, filmre vett, kívülről tudott dolog volt. Ezt nyújtották, nyammmyogták mint a rágógumit. Nekem nagyon nagy csalódás volt!
A DalTex épületről már volt szó. Az un. Altgens fotón, a tankönyvraktár mögötti tűzlépcsős épület.
Ki nézte a KGB Kennedyt? Kevés újat lehetett megtudni. Egy 1998-ban lézersugárral rekonstruált helyszíni újrajátszás volt benne főleg, valamint egy állítólagos KGB akta, melyből egy korzikai bérgyilkosról és a Dél-Vietnami rezsimről esett szó. Nekem a legérdekesebb (én eddig nem hallottam), hogy egy másik épület 2. emeleti ablaka vszinuleg az egyik (másik?) lövész rejtelhelye. A híres "füves dombról" biztos nem lőttek. Ennyi. Majd ismétli többször.
Igen, a sofőr (mint állítólagos merénylő) ügye már felmerült itt. Szinte mindenki egyetértett abban, hogy ez egy lehetetlen feltételezés! Semmi értelme ennyire nyilvánvalóan, tucatnyi szemtanú előtt megkísérelnie a merényletet. Ez jóformán olyan, mintha egy kivilágított színpadon tenné.
Nagyon sok letöltésre érdemes anyagot lehet találni. Az egyik legérdekesebb, a Zapruder-film feljavított változata. Szinte “tökéletes” képminőségű lett a felvétel. Úgy emlékszem valaki régebben tett is be ide egy linket. Ha még nincs meg, mindenképpen keress rá!
Ezen aképen látszik, hogy nem csak a sofőr ( bár ezen a kockán nem látható, de a becs'szóra a mellette ülő testőr is), hanem Conally kormányzó és a felesége is hátra fordul, és az elnököt nézik.
Az utóbbi három napot azzal töltöttem, hogy töltöttem. Videokat, képeket. Sok helyen olvastam, hogy Kennedyt a sofőr lőtte le visszakézből pisztollyal.
"John F. Kennedy elnököt a titkosszolgálatnak az az ügynöke gyilkolta meg, aki autóját a konvojban vezette, és akinek a tette a Zapruder-filmben világosan látható."