Hahó sssssacok, csajok! (asszem, itt inkább csak sacok...)
ses remekelt a triplával. Jó hogy vége az EB-nek, most kiderül, hogy focistanevek nélkül is marad-e az eddigi színvonal:) Aztán:
Tudomásul vettem a lopásom
innen van smaragdom s opálom...
Hát sok a programom (de nem a szoftvér). Szegedi nagygyűlés, tolnai bicajtúra, prágai sörözés... most hetente max. egyszer leszek. De a kecskéket nem feledtem, íme:
Vasúti rím Nem bírom a gyaloglás színterit itt,
inkább fizetem az Inter City-t.
ez az a bizonyos duplabetűs típus (szabályos tehát):
Üzletfél telefonált Nem jön a búr befektető,
most kapott durrdefektet ő.
Új barátnődnél még egy halott filozófus is jobban néz ki René Descartes
szebb, mint Rékád.
Vállalkozó portréja Nem szerénykedik,
ha nyerészkedik.
Fát ábrázoló postai küldemény Lap tán
platán?
Aladár ideges, mert neje mindenét elpakolta Felszökik az adrenalin:
most kifogott a rend Alin.
Afrikai mén Katalin bőrére lép Nem vigyáz a búr ló Katára,
rátapos a burkolatára.
Zsidó bácsinak mondom, hogy ez a szláv férfi idegi beteg Tata Kohn,
kataton
kan a tót.
Beethoven műszaki hiba miatt nem ihat szódát, de arra intem, hogy ne fohászkodjon, hanem jobban teszi, ha helyette egy zeneművet alkot Nem érdemel e szifon imát,
írjon inkább egy szimfóniát!
Szőlősgazda rokon régi várromot vesz Sokat keres a boron sógorom,
abból lett véve borongós orom.
Muzikális állatfelvigyázó Szépen cseng a pásztor-alt,
énekel egy pasztorált.
A kerékpárszövetség vezetője volt, pedig nem ismeri a könnyűfém kerékpárokat Úgy elnökölt egy alibi ciklust át,
hogy sose látott alu-biciklistát.
Turista-mentalitás Jobb egy nap a sörgyárban,
mint egy hétig Győr, sárban.
Ismerősöm kozmetikus, ajánlott egy módszert, amivel ráncaimat eltünteti, de ha nem sikerül, csúnyán pórul jár Ha nem tűnik a szarkaláb el,
akkor nyakon szarlak, Ábel!
Ez egy laccsolós lím Azélt jó a tulipán,
melt annyila pulitán.
Na jó, ugyanez de beszédhiba nélkül Elhervadt a tulipán,
rávizelt a puli tán?
Oly durván ment a ház tetjén, mint ahogy egy ló lába egy virág szárát szétlapítja Amint tapos a pata le tőre,
úgy lépett a palatetőre.
a víg 80-as évek: míg Pesten járva turistaként megtekintetted az egyik folyami átkelőhelyet, az ősmagyar vendéglátód megkurtított 500 forinttal Míg csodáltad a Duna-hidat,
Ellopta a hun Adydat.
Még mindig EB-utánlövés: a magyar hölgyrajongó a tévé előtt ülve hajmeredve figyeli, hogy a franciák kapura törő irányítója vajon elesik-e a nézőtérről eléhajított farúd miatt "Megbotlik-e a boton Zidane?"
Égnek áll a bozont Idán...
Az újpest csapata, a II kerületiek elleni kupafiaskó után dühükben pusztításab kezdtek és gyújtogattak. a lakosság összefogására van szükség a tűz megfékezéséhez
Mérgében a Dózsa rombolt,
Így most egész Rózsadomb olt.
Itt egy háromsoros, ami ilyen sorrendben még szabályos is:
Műértő fiatalember rosszul lesz gazdag barátja frissen vásárolt festményeiből rendezett kiállításán, amikor észreveszi, hogy csupa hamis képet sóztak rá, s köztük némelyikről ordít, hogy csak utánzat Péter, otthagyva Misit, hány:
mindegyik kép hamisítvány -
s van olyan is, ami hitvány!!
Napvilágra került ugyan, hogy a híres amerikai színész nem zsidó, de addigra rokonainak nagy része pogrom áldozata lett Mire kiderült a szegény Gere nációja,
Kihalt az egész generációja.
... barátom, az nem elírás, hanem csak annyi történt, hogy neked volt egy rímed - ráadásul rossz is - amelyik hasonlított az én most kitalált, remek megoldásomra. Hol itt az újrafelfedezés?
De legyen neked is igazad, nem sunnyogom meg a rímet:
GroundZero megkönnyebbül Véget ért a poklod:
végre más is lopkod...
Háziasszony helyre hozta a gyerekek által megdézsmált ünnepi asztalt Hogy pótolja a sültet, mit lecsórtak ott,
A helyére tojásos lecsót rakott.
Hőzöngő orosz koldus alamizsna fejében sem hagyja abba az uralkodó család szidását Nem változtat a krajcár nézetén:
szerinte a hazai cárné kretén!
Pedagógus megindokolja az imént az egyik diákon eszközölt testi fenyítést Van, akit csakis a kudarc okít:
Ezért kapott ilyen cudar kokit!
A kollégájukat durván megtréfálni kívánó, böhöm járműveikkel lesben álló építőmunkások az utolsó pillanatban megegyeznek a csínytevés szabályaiban Majd, hogyha kiszáll a már parkoló Valér,
ráijeszteni csak pár markolóval ér!
Köteléked leodván idegeskedsz Nem azért oldtam kapcsod,
hogy az asztalt csapkodd!
Kigyúrt csákó vagyok (persze csak a rím kedvéért) Nem én vagyok Don Quijote,
Azért ez a kondi, ó, te!
Magyar fizikust óvom a szimultán lovaglástól, mert öt lányának férje és a paripa lehúzza a nyeregből Ne ülj csapat lóra, Eötvös Loránd,
mert úgy a padlóra öt vő s ló ránt.
Mentés a jeges Tiszából Add gyorsan a péklapátot,
elnyelte a lék papát ott!
A zeppelinesek bulijának nagy attrakciója veszélyben: egy léghajóról kötélen leereszkedő pincér dobná bele az italba a jégkockákat, de a nagy kilengés miatt azok olvadni kezdenek a kezében - erre ő felszól a pilótának: “Elolvad a jég, ha lóbál -
s csalódik a léghajó-bál!“
Turandot határozottan magára vonja szereplőtársa figyelmét Csak hogy ne törődjön a pajkos Kalaf mással,
Megkínálja néhány aprócska maflással.
Bokszoló meccs után a barátnőjéhez megy ebédelni Erőt izmaimból a sok tasli kivett;
de remélem, lesz nálatok saslik, Yvett!
...lehet, hogy verbálisnak szántad, de vurugya lehelletfinom utalása arra hívja fel a figyelmet, hogy attól még nem kellett volna pontos j-vel írnod. ;-)
A pendelyest - természetesen - amolyan verbális kecskénexántam. Próbáld meg!
Amennyiben a tengerentúlon portyázó spliti focicsapat igazán odateszi magát, még a jenkik nagyszerű hálóőre sem segíthet. Hogyha a remek Hajduk odacsap USA-ban,
Hiába bíznak az amik csodakapusában.
Figyelj már: robbanószernek támasztva tanulmányozom a verseskötetet! Odasüss: amin Adyt
Olvasok, az dinamit!
Az orosz fiú szadista módon szeret. Hogyha basz a Kolja
nőjét kaszabolja.
Ez a fasz lepisált, most jó szagom van... Beterített a barma nedve,
Most szaglok, mint egy barnamedve.
Sziasztok, most végre jött egy nagyon kicsi ihlet...
Az iskolai bútort rosszul csinálták meg, ami miatt folytonossági hiány keletkezik az egyik tanuló éjjeli ruhájában Ferde a pad tengelye,
Reped a tag pendeje.
A földmunkagépek sofőrjeinek tanterepét renoválták, még a kapusfülke is szép Szép új a zetor-pálya,
Díszes az ő portája.
Eme barom hiába gyilkolta meg felmenőjét, az nem hagyott rá egy fillért sem Ez az ökör ölt,
De nem örökölt.
Két falu is hiányt szenved lovaskocsihajtóban Sóhajt Karád és Pócs is:
Nincsen parádéskocsis.
A társaság minden tagját a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjának néz, ettől mindenki libabőrös lesz Mindenkit körbeNoboz,
Ez görcsöt a bőrben okoz.