elnézésed kérem előre is az egyszerűségemért de azért nem azt vettem mert nem tudtam hogy létezik............. Kérdezgetem itt már egy hete hogy mit tudok csinálni, és ez volt a legjobb megoldás a birtokomban lévő információk alapján. Egyébként egy sima szobai termosztát azért nem jó mert ha beizzik a patron olyan forró hogy egy egy méterre nem fogod meg a csövet és ha az addig izzik míg fel nem fűti a szobát pl 20ról 22re akkor előbb gyullad meg a szarufa vagy az osb mint hogy lekapcsoljon.... :(
Miert nem felel meg egy csotermosztat a futopatron vezerlesehez? Patron utan 2 meterre belogatod a csobe es kesz. Igaz, hogy van hiszterezise 2-3 fok, de azt betudod allitani a hofok megvalasztasaval , hogy az also szint mindig magasabb legyen, mint a hazba igenyelt homerseklet. Termeszetesen a szobai termosztattal sorba kell kotni, hogy a haz homersekletere is tudjon szabalyozni. A termosztatot a leghidegebb helyisegbe tedd, igy a tobbi biztosan eleg meleg lesz.
Be van csövezve a ház, vettem rá két ventit- elszívó és befúvó- de nincs hőcserélő és marha drágán találtam eddig mindenhol,aztán mivel sajna kvázi létszükségletté vált valami alternatív fűtés a gyerekek miatt gáz késése végett, ezért muszáj volt kitalálni valamit, így sikerült egész jó áron hozzájutnom egy ilyen patronos csődarabhoz amit beintegrálnék a rendszerbe, csak sajna az a megoldás amire én gondoltam megoldhatatlan.... (az 1,2KWos patrontól csak 200wattot kértem volna) 2 megoldás van, az egyik a gyári szabályzó(PULZAR) ami többe kerül mint maga a patron így a kettő együtt már majdnem kitesz egy hőcserélőt plusz kellene hozzá is egy hőmérő, vagy egy ilyen AKO 14123as amit te írtál, amit úgy kötök be hogy a patron után 2méterre beteszem a hőmérőt ami ha 23fok alatti hőmérsékletet érzékel akkor bekapcsolja a patront ha pedig 28fok fölöttit akkor kikapcsolja... A csövek be vannak tekerve hőtükrössel, polisztirollal(parkettaalátét) és még van rajta 10centi gyapot is.... szal bízom benne hogy ami 2méterre a patrontól 28 fok az 12méterre se lesz sokkal kevesebb 150m3/óra mellett...
Oké. Örülök,hogy segíthettem remélem hasznát veszed. Írhatnál pár sort, hogy mit készítesz, mert én is hasonlót szeretnék, egy rekuperátor készítésén túráztatom magam. Tervek nagyjából meg vannak. De a levegő melegítésre lehet, hogy nekem is szükségem lesz.
ez az valami ilyen kellene de nem 4kHz hanem direkt rákötés a fűtőpatronra.
Lasermouse: valami ilyesmim van nekem is csak sokkal butább szegény.... maga a csőben van egy 1,2KWos fűtőpatron, szabályozni nem lehet, ő pedig az lenne a jó ha leszabályozhatnám mondjuk 200Wattra... Ezt a megoldást egy szaki javasolta aki úgy volt hogy segít is, de sajna eltűnt, viszont az ötleténél maradva keresem az általam is kivitelezhető megoldást.
beest:ez már közelít csak tudom kellene hogy mit tud, valami kapcsolási rajz, leírás, doksi, bármi???? Köszi
Ez egy korrektebb megoldás. ez így önmagában is működik az előzövel szemben azzal babrálni kell. ennek 2-20°c hisztérzise is van. Nekem van ilyen és nagyon tetszik. Hütő és fűtő módba is állítható: AKO-14123
nekem valami olyan kellene amit a csőbe beleépítek méri a hőmérsékletet és az általam beállított hőmérséklet fölött elveszi az áramot a fűtőpatrontól. Ha valaki érti amit kérdezek az kérem vagy mondja meg mire guglizzak, vagy ha esetleg tudja hol mennyiért lehet kapni azt is megköszönném.
Valaki emlitette lentebb a novospectrumot. Penteken el akartam menni hozzajuk, de egyszeruen nem talaltam meg a boltjukat a becsi uton... Merre keressem oket?
már hogy a cirkóm 28 fokossal fűt, holnap ha sikerül akkor beélesítem a légfűtést és majd péntekre mondom mizu, de ha a légcserélőnek is elég lesz 25-28 akkor már jó. Egyébként a matek nem sántít mert ha jól emlékszem a tervező valami 26kw/év/nm szükségletet számolt annó, na most ez csutkára ugyan annyi...
Árajánlatot kell kérni. Egyébként átgondolva a légfűtést,kicsit sántít az elmélet. Mármint,hogy olcsóbb,mint a gáz. A kazánod ugyanis 60 fokos vízzel fűt.Ha csak 24-25 fokos a befújt levegő az édeskevés a fűtéshez és a meleg fenntartásához.
Hi, árat honnan tudsz nézni??? Engem egy Pulser érdekelne, 1,2KW-os kaloriferre. Vagy helyette bármi amin lelehet szabályozni pl 100wattonként egy ilyen fűtőszálat.
na most jól összezavarlak majd: zaj mindenhol keletkezik, a levegő sebességétől függően. Ha túl kis nyíláson (anemosztát, cső, szűkület, stb.) túl sok levegőt küldesz át, az zajolni fog. Ha jól van méretezve, akkor nem. Amit igazán csillapítani akarsz azonban, az a szobák közötti áthallás és a ventillátor zaja.