Na ha már igy bennevagyunk, ezt az MTX 80 teleszkópot meg tudnám boltolni pár ezer Ft-ért. Szerintetek érdemes belevágni a belefaragásba? http://kepfeltoltes.hu/091221/mtx80_tel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Jó lenne ilyenkor egy hómotor.vagy akár egy olyan megoldás is hogy a robogóba elöl berakni egy sítalpat(kettőt) hátulra meg egy nagy bütykös gumit.És lehetne menni vele,nem kéne gyalogolni.
Kormánykifli? Kormánykifli csak az 1975 előtti Mustangokon volt, az újabb fajtákon, az alsó kormánykifli, nem választható külön a villaszáraktól. 75 elötti gépre kell? vagy komplett villa kéne, vagy csak felső kifli??
Az elsőszériás Mustangokban volt ilyen 1975-ig bezárólag, illetve ugyanez van az "Ideál"-ban, Jawa 05-20-21-ben is.
Jókérdés, szerintem érdemesebb újat csinálni oda, egy erősebb bukkanónál ha hirtelen elmegy a súly az elsőkerékről, a rugó kinyomja az alsó villaszárat, ha netán hegesztenéd, ott fog leghamarabb eltörni. Lehet, hogy most hülyeséget mondtam, de a leírásodból az jött le, hogy ezen belül van egy menetes szál, mint ahogy az az MZ-ken, és a nagy Jawákban vanm látnom kéne, az az igazság.
És már találkoztál ilyen villával máshol?Mibe szerelték ezt?Van itt nálam egy aprilia első villa.Érdekes valami.Az egyik szárban van a rugó,az össze is van húzatva csavarral alul.A másikban csak olaj volt,meg alul csavar.De a vékony szárat ki lehet felül húzni,semmi nem fogja.Néztem a rajzokat a neten,de nem lettem okosabb tőlük.Az egyik szár(amelyikben nincs rugó) tengelybefogó részéből ki van törve egy darab.Vajon lehet azt javítani?
Shit, ez nagyon durva. Most jöttem be a hólapátolásből, itt térdig érő hó van. Szegény piros mustangomat teljesen eltemettem. Csak a visszapillantő látszik ki.
Ééértem. Mindenbizonnyal hatásos lehet, de a Jawa-féle megoldást én személyszerint ésszerűbbnek tartom.
Méreteiben egyezik a két villa, csak ezkenél a csúszószáron volt 2 pvc persely, meg egy gumigyűrű, és a csillapításban lényegesen közrejátszhatott (az első kopásig) a fölül betöltött olaj.
Jobbat nem találtam a gyorsváltóról. EZ egy Bmw motorkerékpár tesztjéból való részlet.
"Egy újdonságról majdnem megfeledkeztem. Sorozatgyártású motoron nemigen láttam még gyorsváltó elektronikát, de ez a modell ezzel a csodával is fel volt szerelve, ami még alacsony fordulaton is teljesen hibátlanul működött. A dolog lényege annyi – amit a versenyzők már biztosan ismernek -, hogy gyorsítás közben a kuplungkar behúzása és a gázmarkolat visszaengedése nélkül tudunk feljebb váltani. Figyelem, csak felfelé működik a dolog! Ez azért hasznos, mert ha egy Lambóval gyorsulsz, csak stifteled a gázt, meg szórod a sebességeket, mint hülye gyerek a szotyi héjat. Arra azért érdemes figyelni, hogy rajtelektronika még nincs benne (legalábbis szerintem), tehát simán hanyatt vág, ha nem tiszteled. Azért kipörgésgátlót találtunk."
ujságokban.A superbike-ok váltóján meg megszakító van a váltás miatt.A dragster motorok meg leveszik a gyujtást egy pillanatra amíg a sűritett levegő benyomja a következő fokozatot.
Kicsit rendeszkedtem a motorjaimról készült képek terén (van 2 és fél giga...), és rátaláltam régi képekre is, amikről azt hittem, hogy eltűntek a bináris adatkupac süllyesztőjében. Íme egy:
Jawa Mustang villaszárak, ez még a kiszehető, a jóöreg 1975-ösből halásztam ki, szegény pára elkapott egy ifát...
Krosszgépnél meg gyorsasági gépnél nem kell kuplung.gyorsaságinál azért nem mert a váltókar megszakítja a gyujtást egy pillanatra és így visszaesik a fordulat annyira hogy símán végbemenjen a váltás.
hát én még mazsola koromban előfordult h szerencsétlen schwalbet fogtam és hát na... semmi baja nem lett, nagyon nem is koszorált, persze, én nem csinálnék belőle rendszert, nem vagyok lusta kuplungolni :D