3. kísérlet... ha a Zindex most se engedi át, meghunyászkodom és elkullogok házidogát írni...
Tudtamén, hogy nekem annyi... :-) Pedig becsszóra nem beteg pillanatomban írtam és halálkomolyan is gondoltam.
Egy dolog, hogy ki a jobb kerekes - ez Contador. És egy dolog, hogy ki a csapat kapitánya, kiért dolgozik a többi - és nem olyan biztos, hogy a legjobb lesz az.
Ékes példa erre a Lampre, ahol időről időre mindig akad jobb, mint Cunego, de mégis a Szöszi a megingathatatlan kapitány. De még az Astanából is lehetne példát hozni, az idei Giron Horner, a tavalyi Vueltán Leipheimer volt a legerősebb a csapatból.
A Caisse annyit feccölt már Valverdébe, kitartottak mellette tűzön-vízen, hogy most az első GT siker után elképzelhetetlen a leváltása. Az arany trikója előtt, mikor még az örök lúzer bélyege volt rajta lehetőség volt kifúrni a kapitányi pozícióból, de ez már a múlté. A Garmin ugyanez pepitában, nekik Wiggins negyedik helye a Nagy Ugrás, amiben nem kis munkájuk van. Ha Brad nem csábul el a Sky sokszemjegyű ajánlatától, akkor Vaughters nem fog a nyakára szerződtetni senki. Nem is teheti meg, mert a hosszabbításban egész biztos lesz erre vonatkozó záradék.
A Quick Step még érdekesebb. Náluk Bonnen az Alfa és az Omega. A szponzorok miatta zavarták neki a csapatot az ASO elleni pernek (holott nagyon nagy volt a rizikó), mindent elnéznek és mindent megbocsátanak neki. A belga publikum imádja, és ez a belga publikum aligha fog lázba jönni Contadortól. Nekik egy Bonnen szakaszgyőzelem vagy pláne Zöld trikó ezerszer többet ér, mintha egy spanyol az ő csapatukban vési be magát a nagykönyvekbe. Ha oda is igazol, soha nem lesz a csapat kapitánya, még akkor sem, ha őt nevezik ki elsőszámú embernek. Talán kapna két-három segítőt a hegyekre, de még nekik is Boonenért kellene dolgozniuk a síkon. Igazából nem is értem, mit akarhat vele Lefevere
Arra a kérdésre, hogy akkor hol lehetne vitathatatlan kapitány Contador a válasz az, hogy amit neki alakítottak. Nem véletlen melózik ezen Fran és Alonso.
Lehet, hogy az elsővel nem lesz gond. Ez az Yvon Sanguer, aki boldogult ifjúkorában DS volt a Festinában, a francia sportbürokráciában dolgozott, jelenleg a profi kerékpárosok ligájának főtitkára.
Úgy tűnik, hogy az Astanát a jövő évi meghívás érdekében francia gyámság alá helyezték. Lehet, hogy az idegenlégió is meg fogja szállni őket? :-)
Én abszolút elfogulatlan vagyok, mert az én kedvenceim csak akkor nyernének tourt, ha rajtuk kívül csak a francia u 23-as válogatott indulna, de akkor se biztos. :-)
Szerintem Contadornak a jövő évi touron két ellenfele lehet:
1. A sportbürokrácia: ha megint kitör a háború az UCI és az A.S.O. között, és nem engedik elindulni.
Történhet csoda, de ahogy GAM3R is mondta, semmi nem utal erre. Contador messze a legerősebb hegyen és mondjuk Cancellara mögött a második legjobb ITT-s. Nem egészen látom hogyan tudná őt megverni mondjuk Valverde. Egy olyan Touron tudná csak talán, ahol a 20 szakasz mindegyike egy kicsi dombon érne véget és lenne jóváírás.
Eddig nagyon úgy tűnik, hogy hegyen is jobb mindkettőnél, meg időfutamon is. Tehát, mindenben, amire szüksége van. Említhetjük őket Contadorral egy lapon, de attól még ő jobb lesz náluk ;)
Egyébként remélem ilyeneket csak gyengébb pillanatokban írsz, hogy Contador Valverde meg Wiggins hadnagya lehetne csak. :-) Contador egy olyan több hetes versenyen amire rendesen felkészül nem lesz senkinek sem a kapitánya még jó darabig, egyszerűen azért mert ő a legjobb jelenleg.
Egyébként semmi bajom nem lenne Berci Astanában maradásával, ha több dolog rendeződne. Pl. az anyagi háttér, nem lenne havonta cirkusz abból, hogy fizettek-e a kazahok vagy sem. Erősítés is nagyon kellene, baromi vékony a jelenlegi keret.
Vanda ez nem igaz. Carsusot a Coni 2007-ben két évre eltiltotta, de ezt megfellebezve a CAS 2009. januárjában felmentette, miszerint nem bizonyított az érintettsége az O.P.-ben
Megmondom öszintén, hogy én Ruben Plaza Molina érkezésétől kicsit féltem az Astanát. Az UCI 2006-óta nem engedett be PT csapatba O.P. érintett kerekest, csak olyat aki már letöltötte a büntetését (Basso) vagy tisztázta magát (Caruso, Davis, Contador, Paulinho). Molina az vastagon érintett volt az ügyben legalább annyira, mint Sevilla vagy Mancebo. Ezen az alapon akár Ullrich is visszatérhetne az Astanába. Én kizártnak tartom, hogy ezt az UCI szó nélkül hagyja, kivéve ha kollektiven nem ezt teszi. Ha nem lenne az O.P. akkor viszont nagyon jó választásnak tartanám Molinát.
Lefevre még nem tett le Contadorról, és azt mondja, hogyha menne a Quick Stepbe, akkor választhat még magának 4 csapattársat (Noval, Navarro, Hernandez, ?).
Ha jól olvasom möszjő Sanquer kicsit benne volt a Festina-balhéban, no de az vesse rá az első követ, aki még nem volt bemószerolva ebből a csapatból. :-)