Keresés

Részletes keresés

PHX Valley Creative Commons License 2021.06.27 -1 2 3399

Azt a mindenit, de jó, hogy ezeket belinkelted. Jó belelátni kicsit ebbe a világba.

A Mullint is jó látni, óriási spíler volt. A zaklatott életmódja is látszik rajt :-)

Szerintem jó lesz a srác, és tényleg, mindig kell a csapatba valaki, aki néha megőrül.

Ami a játéka látvány-részét illeti, szerintem lesz egy új Wiley-nk :-)

Előzmény: Törölt nick (3398)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.27 -2 3 3398

https://www.youtube.com/watch?v=bpWXZgv0WN8

Egy érdekes videó, amikor Marvin éppen nem a pályán van. Ezek is fontos momentumok, mert egy ilyen videóból is láthatjuk milyen személyisége van. Nekem rendkívül pozitív, bár van benne egy kis bohóc (nálam ez sem negatív, nekem kell a show is, és szerintem ezzel sokan mások is így vannak), és rendkívül lelkes, van benne élet, és ez nálam nagyon fontos szempont. Szerintem ő egy olyan játékos lesz, akinek a hangulat sokat lendíthet a játékán, persze túl is pörgetheti magát, de nyilván ezen majd fog dolgozni az edzői stáb. Kicsit más karakternek tűnik, mint akiket a Gasper-Milos páros eddig igazolt, de továbbra is bízom a kiválasztásban. Nagyon kevés 3-as légiós volt eddig a Falco történetében, és igazán klasszis nekem kettő jut eszembe: Ledon Green és Andrija Csirics.

https://www.youtube.com/watch?v=pGHbkvQVQyk

Még egy kis érdekesség: A St John's egyetemen egy bizonyos Chris Mullin volt az edzője.

Törölt nick Creative Commons License 2021.06.27 -2 1 3397

Clarkkal kapcsolatban két dolgot jegyeznék meg. Az egyik, hogy az első Mechelennél töltött szezonja után (még ha csak úgymond fél szezon is volt) miért nem tudott tovább lépni valamivel magasabb szintre, akár országon belül is Miért nem csaptak le rá magasabban jegyzett klubok? A másik, hogy az eladott labdái száma nagyon magas, meccsenként átlag 2,6 . A mi csapatunkban az elmúlt szezonban egy játékos érte el a kettes átlagot, mégpedig Zozó, de ő így is a bajnokság legjobb játékosa. Szóval a sok eladott labda vagy azt jelenti, hogy van benne fegyelmezetlenség, vagy olyan stílusú a játéka, amiben benne vannak sajnos ezek a számok, így viszont akkor mégsem lehet Barachoz hasonlítani, mert egy "iparos" típusú játékosnál ez a szám nem lehet ilyen magas. Bízom abban, hogy egy magasabb szintű csapatnál, mint a Falco, egy szigorúbb játékrendszerben kettő alatt tudja majd tartani ezt a számot.

nForce Creative Commons License 2021.06.27 0 5 3396

Ha mégegyszer leírja valaki, kevesebb lesz a pénz, akkor tegye már hozzá, hogy mennyivel. Feltételezem, ilyet akkor állít valaki, ha tisztában van a számokkal. Esetleg egészítse ki azzal, hogy mennyivel lesz több jegybevételünk egy most már remélhetően teljes szezonban, látogatható meccsek mellett. 

Real013 Creative Commons License 2021.06.26 0 6 3395

Ne akarjunk játékost megítélni úgy, hogy nem láttuk játszani. Csoda statokkal és videókkal is buktak már hatalmasat playerek és rosszabb stattal, videókkal is lettek itt sztárok.

Barac is kapta az ívet az elején, aztán nagyon fontos láncszem lett.

Én maximálisan bízom a szakmai stábban!

FALCO!

falco Man Creative Commons License 2021.06.26 0 3 3394

Kevesebb pénz van, ez igaz, de láttuk, hogy a pénz sem garancia mindenre. Szerintem várjuk meg amíg kialakul a teljes keret és majd akkor lojjuk be pontosan a célokat. A szakmai stáb már letett annyit az asztalra, hogy megkapják a feltetlen bizalmat és támogatást.

Előzmény: Törölt nick (3389)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.26 -1 5 3393

Nyilván ebben az esetben a két távozó magyar helyett érkezik két komoly minőségű légiós (összességében pedig három érkezik)

Szerintem jó az igazolási tempónk, van vélhetően két jól védekező iparosunk (egyik egy képzett délszláv, a másik egy atletikus amerikai) a többi meg majd a következő hetekben kiderül. Nyilván sok múlik majd a további légiósokon (főleg, ha távozik a két magyar), de csodálkoznék , ha a három délszláv szakemberünk nem tudna olyan csapatot összehozni, amely harcban lehet a bajnoki címért és a BL csoport  harmadik helyezésért.

Előzmény: Törölt nick (3391)
_Espada Creative Commons License 2021.06.26 0 3 3392

Statisztikából nem lehet egy játékos felett ítélkezni. Azért arra az idei szezon is tök jó példa volt.

Clark számai tényleg nem a legmeggyőzőbbek, de ha ilyen hamar leigazoltuk, Gasper és Milos tudja,miért akarták őt.

Én bízok benne. Ha ilyen számok mellett egy jó védő is, mint Barac, én elégedett lennék.

Ugyis meglátjuk.

Törölt nick Creative Commons License 2021.06.26 -9 2 3391

Ezt úgy nézd, ha nem matadnak..://

Zoli,Ákos.

Barac. Ő jó.

Clark Bruinisma helyett.

Bruinisma + Beni,Benke,Zozó,Keller.

clark + Zozó, Keller.

Van szintesés,nem kevés

Előzmény: Vulcan0 (3390)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.06.26 -2 6 3390

Igen, a legjobb magyar játékossal és a magyar válogatott csapatkapitányával és centerével, plusz 4-5 légióssal a felsőházért küzdünk majd. Reális. 

Előzmény: Törölt nick (3389)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.26 -12 1 3389

2 légiós hely kilőve, csapat költségvetése soványabb nekem ez alapján.

Cél max felsőház lehet.

Ha magyarjaink cuccolnak,akkor pedig.. ☹️

Ryland Creative Commons License 2021.06.26 0 2 3388

Nekem második blikkre is jó igazolásnak tűnik így látatlanban. Aztán majd minden kiderül élőben...

Továbbra is reménykedem, hogy a Beni-Szili duóból legalább egyiküket sikerül megtartani! Ha mindketten távoznának, azt még nem látom, hogyan lehetne pótolni...

falco Man Creative Commons License 2021.06.26 0 4 3387

Clark hivatalos. Innentől szerintem megvárjuk Beni és Benke döntését, utána folytatjuk az építkezést.

Vulcan0 Creative Commons License 2021.06.26 0 2 3386
Falcobb Creative Commons License 2021.06.26 0 4 3385

Sportando szerint Marvin leigazolása megtörtént.

Langels Creative Commons License 2021.06.26 -2 1 3384

Én is így látom Golománt. Nála szerintem az a kérdés inkább, hogy akar-e Magyarországra jönni, vagy jobban érzi magát idegenben, egy nem igazán magasabb színvonalú bajnokságban. Ha hazajönne, akkor simán lehetünk opció, mert -most egyáltalán nem bántva a Körmendet, és az is lehet, hogy én látom rosszul - de ott nem igazán lesznek meg idén sem a lehetőségek valami nagyobb eredményre. Nemzetközi kupa nem lesz, a pénzük egy részét meg biztosan elviszi ez a nagyszabású utánpótlásprogramjuk, így pedig azért nehezebb bajnokesélyes csapatot építeni, még ha Golománt valahogy haza is tudják csábítani.. 

Előzmény: Törölt nick (3381)
Godemperor Creative Commons License 2021.06.26 0 2 3383

Rosconak szerintem "bejön" Japán, nem hinném hogy a pénz miatt van ott. Azért azt kétlem, hogy a spanyol első ligából ne tudta volna eladni magát egy pénzesebb európai csapatnak, ha csak a pénz számítana. Lehet hogyha pár hónapot ott élnék, én se akarnék visszajönni Európába.

buccke02 Creative Commons License 2021.06.26 -1 1 3382

Nem tudom életszerű e, de hallottam pletykaként, hogy Somogyi ugyan Spanyolországba igazolt, de egy évre kölcsönvesszük.

Előzmény: falco Man (3380)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.26 -2 1 3381

Én Golomán és Zoli esetét nem érzem egyformának, előbbi szinte semmit nem tett le Körmenden. Abban persze egyetértek, hogy jó ha vannak olyan játékosok, akik lojálisak a nevelőegyesületükhöz. Persze ebben az esetben én a saját klubom érdekét veszem figyelembe. Abban is egyetértek, hogy Rosco nem éri meg két játékosunk fizetését, akkor már inkább két minőségi légiós kellene. Rengeteg a variációs lehetőség még mindig (ugye Barac és ha jön , akkor Clark posztjában sem vagyunk biztosak, csak van elgondolásunk ezekről), és ez addig így is lesz, amíg nem tudjuk a két válogatottunk miképp dönt. Viszont én azt gondolom, hogy ha szakmailag is komolyabb helyre akarnak szerződni és van is rájuk igény, akkor az nem fog elhúzódni július végéig. Szerintem legkésőbb július első felében már tisztábban fogjuk látni a lehetőségeinket.

Előzmény: _Espada (3378)
falco Man Creative Commons License 2021.06.26 0 0 3380

Nagyon jó írások Espada, arról nem is beszélve, hogy Allen leigazolasa eseten semmi értelme nem lenne Clark érkezésének. Főleg, hogy Boris is le fog játszani majd négyesbe.

Továbbra is azt gondolom, hogy vagy mezonybe fog érkezni Pongó mint magyar játékos vagy egy fiatal. Nem látok reális esélyt mas magyar igazolásra, Milos is erre gondolhatott.

_Espada Creative Commons License 2021.06.26 0 0 3379

Plusz ha Rosco lenne Beni és Szili együttes idehozásaként, akkor feltehetően a büdzsével annyi légiósra futná,mint tavaly.

Ha ez így van, akkor az amúgy sem túl veretes rotációnk csökkene 1-el. Blhez is kevés,de a playoff sem volt sétagalopp ennyi emberrel.

Ha menne mindkettő (remélem nem!), jöjjön inkább 5 légiós. 

_Espada Creative Commons License 2021.06.26 0 1 3378

Én Golománt és Roscot nem tartom életszerűnek.

Gyuri olyan mint Zozó, nem hiába jó barátok. Igen, ha visszajönne, az csak Körmend színeiben tenné, és rendben van ez a hozzáállás, kellenek ilyen -itthoni viszonylatban- csapatához lojális és szülővárosához hű játékosok, az ilyen dolgog nálam nagyon is megsüvegelendő.

Roscora lenne nagyobb esély, ha őt mondják. De nála ,szerintem a szakmai fejlődés másodlagos, és inkább a fizetést helyezi elsőfokú prioritásáként.  Szakmailag többet tudnánk adni, de pont a fizetés az, amivel egy japán elsőosztállyal nem tudnánk versenyezni.

Ha lejjebb adna az igényeiből, és arról szól a fáma hogy Beni és Szili együttes távozásaként őt idehozzuk, azt mondanám nem éri meg. Rendben van hogy magyar, de az a fizetés nincs egyensúlyban a képességeivel, hogy finoman fogalmazzak.

Ugyanabba a pocsolyába pedig ne lépjünk bele, mikor 2 játékos kiemelkedő bérét beleinvesztáljuk egy emberbe. Idei szezon is erről szólt, pedig Anderson sokkal jobb játékos, ami nálunk sajnos nem jött ki, de Bundesliga egy komolyabb szint, és ott sokkal megbízhatóbb számokat hozott.

Olvastam Milos nyilatkozatát, Marcira utalhatott,de lehet befut Somogyi?

Amíg a hat húr kitart Creative Commons License 2021.06.26 -7 3 3377

Van sárga aki utálja a melegeket? Vannak még csodák.:D

falco Man Creative Commons License 2021.06.26 -2 3 3376

Golomán ha egyszer vissza is jön Magyarországra, akkor azt a Körmend színeiben fogja megtenni, hasonlóan mint nálunk anno Zoli. 

Allen teljesen irreális fizetési szempontból, főleg, hogy idén azért szűkebb az anyagi keret és ha távozik Beni és Benke, akkor őket pótolni azért nem lesz olcsó. Véleményem szerint magyar igazolásra Pongóra gondolhatott Milos vagy egy harmadik fiatalra. 

Egyelőre még Clark érkezése sem hivatalos, szóval türelemmel kell várnunk még egy ideig.

Előzmény: Törölt nick (3375)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.26 -2 2 3375

Nem írtad rosszul, mert az Eurobasket is erőcsatárnak tünteti fel. Szóval ő is talán tudna két poszton játszani, de szerintem ha ő érkezne, akkor inkább Keller mellé (mert ez esetben egyértelműen mégis csak Barac lenne a kezdő 4-es). Szakmailag egyértelműen előrelépés lenne számára a Falco, anyagilag meg nem hinném, hogy visszalépés.

Előzmény: Falcobb (3374)
Falcobb Creative Commons License 2021.06.26 -1 1 3374

Marvin is Belgiumból jön (oké francia kitérővel), és Reddicket is onnét hoztuk. Talán Golomán sem lenne annyira elrugaszkodott a valóságtól. Az előző kommentekben rosszul írtam, mert egész eddig Ő is négyes poszton játszó játékosként volt a fejemben. Így viszont tényleg magyar centereket cserélnénk, az sem lenne rossz. 

Rosco még jobb lehetne, ha nem vinné el a fizetésekre szánt pénz jelentős részét. 

Előzmény: Törölt nick (3372)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.26 -2 1 3373

Ez igaz, hogy mindig be vannak ezek a nevek dobva. Viszont Konakov nemrég ezt nyilatkozta "Vannak élő szerződéssel rendelkező játékosaink, de az elkövetkezendő két hét feladata lesz további magyar játékosok megtartása, szerződtetése.". Persze ez vonatkozhat Benire is, hiszen neki sincsen szerződése, és nyilván ez lenne a legfontosabb és legjobb hír. Viszont , ha ez sajnos nem következik be, akkor azért van esély rá, hogy érkezzen valaki (Somogyi vagy Golomán, másra szerintem nincsen esély).

Kijött a legfrissebb Okorn-interjú is, érdemes elolvasni. Szerencsére komoly célokról beszél a Bajnokok Ligáját illetően.

https://bball1.hu/gasper-okorn-nagy-megtiszteltetes-a-csoportkorbe-kerulesunk/

Előzmény: Törölt nick (3372)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.26 0 2 3372

Minden évben bedobja csontnak egy bizonyos kör ezt a Rosco-Golomán szitut. És minden évben be is kajálják sokan.

Erősen kétlem,hogy kitudnánk akár Golománt fizetni. 

A Benke-Váradi kettősből szerintem/reményeim szerint egyik marad 

Előzmény: Törölt nick (3370)
Godemperor Creative Commons License 2021.06.26 0 4 3371

Nem csak neked írtam, hanem en bloc. Bárkinek lehet véleménye, de senkié sem lesz egyetemes igazság, mivel a vélemény szubjektív dolog. Javaslom mindenki így kezelje, és ne menjünk át személyeskedésbe.

Előzmény: Törölt nick (3368)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.26 -1 1 3370

Én is kíváncsi lennék melyik válogatott magyarról lehet szó. Nyilván Golomán vagy Rosco. Utóbbiban nem hiszek, mivel neki a szakmai dolog nem igazán számít (eljutni a Teneriféből a japán 2-be, majd 1-be az szép teljesítmény), Golomán viszont szerintem teljesen hihető lehetne. Ebben az esetben viszont mégis csak azoknak lenne igazuk, akik azt írták, hogy Barac kezdő 4 pozícióba jött. Mondjuk az sem lenne csúnya, ha erőcsatárnak három (Clark, Barac, Kovács) és centernek szintén három (Keller, Golomán, Barac) játékos lenne bevethető. Azért nagyon jó lenne, ha legalább az egyik magyar játékosunk maradna abból a kettőből, akiknek a jövőjük most még bizonytalan. Én valahogy nehezen tudom elhinni, hogy mindketten távozni fognak, persze lehet most csak a szurkolói optimizmus beszél belőlem.

Előzmény: Falcobb (3369)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!