már hogy a cirkóm 28 fokossal fűt, holnap ha sikerül akkor beélesítem a légfűtést és majd péntekre mondom mizu, de ha a légcserélőnek is elég lesz 25-28 akkor már jó. Egyébként a matek nem sántít mert ha jól emlékszem a tervező valami 26kw/év/nm szükségletet számolt annó, na most ez csutkára ugyan annyi...
Árajánlatot kell kérni. Egyébként átgondolva a légfűtést,kicsit sántít az elmélet. Mármint,hogy olcsóbb,mint a gáz. A kazánod ugyanis 60 fokos vízzel fűt.Ha csak 24-25 fokos a befújt levegő az édeskevés a fűtéshez és a meleg fenntartásához.
Hi, árat honnan tudsz nézni??? Engem egy Pulser érdekelne, 1,2KW-os kaloriferre. Vagy helyette bármi amin lelehet szabályozni pl 100wattonként egy ilyen fűtőszálat.
na most jól összezavarlak majd: zaj mindenhol keletkezik, a levegő sebességétől függően. Ha túl kis nyíláson (anemosztát, cső, szűkület, stb.) túl sok levegőt küldesz át, az zajolni fog. Ha jól van méretezve, akkor nem. Amit igazán csillapítani akarsz azonban, az a szobák közötti áthallás és a ventillátor zaja.
Az 1676 számú hsz-emben feltett kérdésekben tud valaki segíteni? Bemásolom ide, hogy ne kelljen keresni:
"A zajtól tartok egy kicsit, az tulajdonképp hol keletkezik? Az anemosztátokon? A csövön? Vagy mindkettőn?
Egyébként a mennyezet alatt vezetném a csöveket, tehát nem kell túlságosan leszigetelnem. A 2,5 cm-es csőhéjszigetelés nem csillapítja a zajt megfelelően? A műanyag légtechnikai csövek csendesebbek?
Hogy az áramlás mekkora lesz, fogalmam sincs. A Bartosz legkisebb szellőztetője nagyon szimpatikus, ehhez kapcsolódna kb. 15 m gerincvezeték (160-as) a befújó oldalon, 5x4 m leágazással, 125-ös vagy 100-as csövekkel (melyiket javaslod?). Az elszívó oldalon a gerinc szintén kb. 15 m és az anemosztátok csatlakoztatása 0-40 cm között lenne 5 helyen. Mindez 300 légköbméterre."
ha én ezt így kiszámoltam volna biztos nem kötöm be a gázt.... most csak azért kellett hirtelen mert úgy volt hogy augusztusra van gázom de még most sincs és most már a 25centis szigetelés se sokat segít.... Igazából ennek úgy lenne értelme ha lenne egy lemezes hővisszanyerőm és akkor elég lenne mondjuk 200Wot állandóan izzítani és csókolom.Tud valaki valami megfizethetőbbet??? Beszéltem hazai gyártókkal, állítólag van valami lengyel cég aki fillérért gyártja osztrákoknak ott van egy raktár ahonnan dobálják minden fele ilyen 200eurokért ezért nem éri meg itthon gyártani... 200 euro az 50000huf... mondom 180000alatt nem láttam még illetve a hungaroklimának van 100ért de csak a honlapján mert kamu az is, nem gyártják. ha van valakinek osztrák vagy lengyel érdekeltsége aki utána tudna nézni ennek a mesének az tájékoztathatna engem is a részletekről... de más megoldás is szívesen vennék. Érdekelne még valami pofás és megfizethető fokozatmentes szabályzó is, mert amiket találtam azok elég ipariak és drágák is.... :(
Azert ne a hajszaritot szereld a csobe, mert annal fogod erezni a raegett por szagat es nem tobboras uzemelesre terveztek. A cso vegebe(kilepo meleg levego) epits egy merulo termosztatot (csotermosztat) es az fogja neked kapcsolgatni a futotestet, amit a cso friss levego feloli vegebe kellene beszerelni.
?????????? Most kint 10 fok még simán van napközben.... Ha azt szeretném, hogy 23fokos levegőt fújjon be a légcserélőm akkor elég egy 700W-os légfűtő.....???? 1500as az asszony hajszárítója....... biztos jól számoltam??? ha -5 a beszívott akkor is elég a hajszárító(1549W).... ha napi 10órát fűtök és ezt mondjuk napközben teszem mikor magasabban van a hőmérséklet mint éjjel akkor az ~10Kw/nap 500huf 30nappal 15000huf... megvoltam ijedve hogy mi lesz velünk gáz nélkül, de azt hiszem megnyugodtam.
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen módon lehet kiszámolni, hogy adott átmérőjű csövön(150mm) adott hőmérsékletű levegő(5C) adott áramlása mellett(150m3/h) mekkora teljesítményű elektromos fűtésre lenne szükségem, hogy adott hőmérsékletű(23C) levegőt fújjon be. Valami táblázatra keresnék rá, vagy képletre, mert több lehetőséget is számolgatnék, csak azt sem tudom hogy kezdjem el... Köszönöm
Az mondták, ha megjött, szólnak, és egy hét múlva elhozható.
Hát jeleztek is, de rossz email címre. Hívtak is állítólag párszor, de letiltott számról, és mivel nem tudom munka közben felvenni a privát telefont, nem tudhattam ki hívott és esélyem sem volt visszahívni.
1 hét után megkaptam a visszaigazolát, rögtön válaszoltam is, h megyek, de addigra eladták.
Pedig beleírtam a megrendelésbe: "A visszaigaztolást ......email címre vagy 11111111 telefonszámra kérem". Hát, ezt nem sikerült megoldaniuk.
Elég lett volna email a megadott címre (ingyen), egy visszahívható telefon (ingyen), vagy egy SMS (20Ft)...
Sajnos ez nálam még csak ilyen 3+ éves terv. Idén, meg jövőre csinálom a tetőteret, spiro csöveket beteszem, meg a födém áttöréseket megcsinálom, mert most még könnyen megoldható. Asszonyék pont árulnak polikarbonát lapokat. Többrétegűeket is. Szóval nekem brutál nagy, m3 nagyságrendű hőcserélőm lesz. :)