A Kielce az egymást követő harmadik napon a harmadik meccsét játssza majd ma ellenünk. Szerdán Tatabányán kikaptak, tegnap Csurgón épp csak nyertek egy időntúli hetessel. Bizonyára most már fáradnak, hogy ilyen sorozatterhelést kapnak, kíváncsi vagyok, ellenünk mennyire szívják fel magukat. Ez lehetne az első igazi erőfelmérőnk, de mivel a lengyelek folyamatosan játszanak és utaznak a napokban, nem tudom, mennyire fogják vagy mennyire tudják az igazi arcukat mutatni a fáradtság miatt. Ti mit vártok a mai meccstől?
Nem lesz itt semmilyen kézi meglássátok, pláne lefertőződös buli augusztus végén a Kiellel, azoknak több eszük van. Bl sem lesz meg semmilyen formábalendülés, érzik ezt a játékosok belülről, azért is ilyen fos az eleje is.
nekem az a legnagyobb kérdés, hogy lehet-e egy idényben kétszer is csúcsformára kihegyezni a csapatot.
mert ugye decemberben FF, és nyilván májusban is oda akarunk jutni.
ha először a decemberire koncentrálunk, akkor leghamarabb november közepén fogunk már nagyon jól játszani.
viszont 1 hónap indul a BL, ahol azért nem kellene túl sok pontot hullajtani, mert akkor tavasszal minden fontos kieséses meccsünk visszavágója idegenben lesz.
Nagyjából én is így látom, az irányító posztot. Szerintem egy jó Mahé ra óriási szükségünk van. Néha nagyon rossz volt látni azt a labdatolgatást ide oda amit az előző szezonban műveltünk. Mahé első évében mutatott játékára lenne szükség. Sajnos akkor Ilic és NL már túl lassúak voltak hozzá képest. Kicsit akkor Chema t idézte, gyorsan támadta a falat, jól játszott be a beállónak, és jól is készített elő, csak a lövőink rendre lekéstek.
Nenadicot amennyire nem szerettem amikor Ide került, mintha kicserélték volna, szerencsére, de Ő szerintem továbbra is inkább b2 ben játszik eredményesen. A keze mindenesetre zseniális. A mentalitása példaértékű. Mátéról mindent leírtál szerintem.
Laugét én simán hoznám középre, így is marad potenciál b2 ben. Hagynám őket bizonyítani.
Nagyon remélem, hogy az alapozás fásultsága (Marija keze) látszódott a játékosokon, bár Davis nyilatkozata nem ezt támasztja alá: "Nagyon rossz volt a mai. A lehető legnagyobb rémálmom vált valóra. Nem játszhatunk így, a csapat pályán sem volt."
Nem különösebben izgattak sosem az edzőmeccsek végeredményei, így ezen sem húztam fel magam... a 33 kapott gólon viszont már igen... ennyit itthon nem illik és nem szabad kapnunk, se felkészülési meccsen, tétmeccsen meg pláne...
Azért írom ezt mert szerintem a pályán ez nem jutott eddig érvényre.
Nagy probléma hogy egyikük sem igazán használható belül védekezésben.
Kicsit más stílust képviselnek mindhárman (vagy négyen inkább?) ami előny is lehet.
Nézzük egyénileg. Mahé nem igazán kedveli ezt a hármas versenyt a posztért ezért fejben teljesen szétesett majd meg is sérült. Tehát a tavalyi nem az ő éve volt. Talán ő hármójuk közül aki leginkább csapatjátékos, azaz aki nemcsak lő vagy betör de elő is készít. Remélem mind egészségileg mind fejben rendbe jön és beáll a sorba, mert szükség can egy ilyen típusú játékosra.
Mátét sem éreztem a mögöttünk hagyott idényben olyannak mint amilyen korábban volt mikor szinte egyedül maradt a posztján. Szerintem őt is zavarják a vetélytársak. Nagyban hátráltatta a sérülése is, nála is fejben kell összeraknia magát ha végre egészséges lesz.
Nenadicról nem gondoltam volna mikor idekerült hogy ennyire jól beilleszkedik. Többnyire nagy hasznára volt a csapatnak. És ez szerintem annak köszönhető hogy nagyon sokat változott a német vagy a korábbi szegedi énjéhez képest. Azért volt egy-egy meccs amikor a "régi" Petart láttuk, amikor mindent maga akart elintézni és nem is játszott úgy jól. Ezeknek a meccseknek számát kellene minimálisra lehetőleg nullára redukálni.
Nálam van egy negyedik irányító is bár őt inkább bal kettőben használjuk. Lauge remek játékos neki is meg van a képessége hogy mozgassa a csapatot.
Kár hogy egy meccsen igazából két irányítót lehet jól használni (bár láttunk már 3 játékost is játszani ott egy meccsen belül). Igy nehéz kiaknázni ennek a négy játékosnak a virtuózitisát.
A posztonkénti elemzést van kedvetek folytatni? Kíváncsi lennék a véleményekre. Irányító következik ha jól látom.
Nos, Mahé a sérülése okán keveset tudott hozzátenni, a szezon elején leginkább az idegességével tűnt ki. Petar ott folytatta, ahol Kölnben abbahagyta, elképesztő figura. Máté sokszor kilógott a sorból lefelé, aktuális jelszóval mondva kevesebb celebkedés, több sport kellene, kellett volna. Voltak villanások (pl. Porto kint) de összességében közepes teljesítmény.
szerintem bőven esélyes lehet a válogatott kispadjára.
már csak az a kérdés, hogy kielégíti-e csak az a poszt, mert ha nem, akkor valamelyik zöld-fehér kispadon, vagy a Balaton partján helyet kell neki szorítani...
lehet hogy Eleknek valamit fel kell tudnia idén már mutatni, a "ne legyen közte tíz" "taktikai" utasításon kívül?