Keresés

Részletes keresés

szimizso1 Creative Commons License 2008.01.01 0 0 6306

Köszönöm, a szervíz könyvet. Letöltöttem és átfutottam az egészet. Egész jó, csak majd a lényeget kell majd kihámoznom belőle:-)

Köszi mégegyszer!

Örülök, hogy sikerült gatyábarázni az érintkezőket.

Előzmény: LittleBig (6302)
djuice Creative Commons License 2008.01.01 0 0 6305
Pedig mennyire 0:00-ra akartam időzíteni... Na mindegy, majd jövőre! :) azért BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK 2008-ban!!!
floyd71 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6304
Üdv minden Hammond hangon nevelkedett billentyűsnek.

Boldog újévet és sok jó nekünk való koncertet kívánok !

Az előző képen talán Emo régi Hammondját látjuk... ?
ozjo Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6303

BUÉK mindenkinek!

Jaj ezzel mi történt?

LittleBig Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6302
Feltöltöttem a komplett service manualt, innen talán két hétig is elérhető lesz:

http://www.bigupload.com/d=R4EUQ456PU

Ezzel is kívánok mindenkinek boldog új esztendőt!
ui. A busbar pucolás sikeres volt még a tökéletlen módszer ellenére is. Aki hasonlón töri a fejét, ne hezitáljon, nagyon megéri megcsinálni, HA és csak akkor HA más már nem segít a koszos kontaktokon. Szívesen segítek bárkinek a dologban, ha tudok.

Matyooo

Előzmény: szimizso1 (6301)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6301

Nagyon szép az orgona! Méltán lehetsz rá büszke.

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Előzmény: mokusmisi (6300)
mokusmisi Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6300
Ne keseredj el, nem vagy egyedüli "összetett" egyéniség! :-)))
Én már ismertem korábbról ezt a "tesztet", de akkor csak egy pillanatig néztem, s ellentétesen forgott az óramutató járásával. Most egy picit tovább figyeltem, s néha megfordult a hölgy forgásiránya. Ráklikkeltem a képre, így megnyílt a másik monitoromon is, mindkettő ugyanabban az irányba forgott, s mindkettő egyszerre váltott irányt. Megkértem a feleségemet, hogy nézze ő is egy-két percet. Neki mindig az óramutató járásával azonos irányban forgott a hölgy, s amikor nekem irányt váltott a nejem azt nem érzékelte.
Valami lehet ebben a "kész átverésben", de a nejem minden apró részletet/eltérést észrevesz ezért neki éppen fordítva kellene forogni a hölgynek...:-))

Az azért számomra megnyugtató, hogy a lezlim horn rotorjának forgásírányát még egyszer sem láttam megváltozni

Végül én is szeretnék minden kedves Hammond rajongónak Hammondban és Leslie-ben gazdag Boldog Új Évet kívánni!

Misi

Ez az én büszkeségem:
Hammond A-102 és L122Hammond A-102 és L122
Előzmény: szimizso1 (6294)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6299
Nekem belépéstől függ a forgásirány, ettől persze még mindenkinek Hammondokban gazdag Újévet kívánok!
gospel54 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6298
Hammond zenétől hangos, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK !    Gospel 54
dombi39 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6297
Köszönjük!
BUÉK mindenkinek. Neked is Laurens.
Előzmény: LaurensHammond (6296)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6296

BUÉK MINDEN HAMMOND ORGONA RAJONGÓNAK, ÉS FORUMOZÓNAK!!!

szimizso1 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6295

Hogy lehet elmenteni, hogy forogjon? Gondolom ez egy animált gif file. De én csak bmp.ben tudom elmenteni. Úgy meg nem forog:-(

szimizso1 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6294

Jó ez a forgó csaj! Egy baj van, hogy amikor néztem merre forog, akkor az óramutaóval egyező irányban forgott, és amikor olvastam a szöveget, akkor meg megfordult a forgása. Bennem van elkötve valami, vagy ilyen összetett vagyok?:-)

Előzmény: tehtube (6293)
tehtube Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6293

És végezetül egy Leslie képződmény. (speed=chorale :-)

- Aki a forgó női alakot óramutató járásával egyező irányban látja mozogni,
jobboldali agyféltekéjét dolgoztatja jobban.
- Aki az óra járásával ellentétesen, az pedig a balt.
- A legtöbben az óramutató járásával ellentétes irányban látják mozogni a női alakot, vagyis bal agyi féltekéjüket használják jobban. A bal félteke tulajdonságait is leírja, kulcsszavakban: logikus, részletekre figyelő, tényszerű, szavak és nyelv, jelen és jövő, matematika és tudományok, megértés, tudás, ismeretek, valóság alapú, praktikus.
- A jobb félteke tulajdonságai: érzelmes, részleteket nélkülöző figyelem,
képzelőerő, szimbólumok és képek, filozófia és vallás, hit, fantázia alapú, heves, kreatív.

Aki meg tremolónak látja, forduljon orvoshoz! :-D

Boldog Új Évet Kívánok!

Zsolt

tehtube Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6292

Vannak szőke Hammondok, lezlik, van aki azora bukik. Persze ezek gyárilag azok, viszonylag ritkábbak. Általában juhar vagy tölgy furnért kapnak a bútorlapra. Szép a világos szín is.

Előzmény: szimizso1 (6291)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6291
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 6290

Semmi baj:-) Remélem, hogy sikerül okomutonak érvényesíteni a garanciát, és megint jó lesz a lezlije. Ha mégsem, szívesen segítek, ha tudok. Azért, ha sikerül egy rendes fotót kérnem a beteg motorról, hálás lennék, mert amit Tehtube mester tett fel a fórumra, az sajnos javíthatatlan:-( Az a jó motor, amin legalább két csavar van, és roncsolás nélkül szétszedhető. Az legalább javítható.

Előzmény: tehtube (6289)
tehtube Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6289

A tölcsér motorja egy kis egyenáramú motorocska. Gondolom hogy ugyanilyen vonatkozik a lentire is. Kiszerelni, kis dobozban vagy buborékos borítékban Miklósnak elküldeni nem nagy ügy, én élnék a lehetőséggel :-)

Addig pörögjön csak a fölső!

Előzmény: okumoto (6288)
okumoto Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6288

Köszönöm szaktársak, hogy ilyen jó közösség tagja lehettem 2007-ben is. (A MS-os leveleket elküldtem Fisher Úrnak és MRS. Isler-nek is a www.g66.eu-hoz, hogy megoldódjon a Pro-145 problémám...)

Szóval, köszönöm szépen mindenkinek, aki tanácsokkal látott el, rengeteget segített nekem, és megosztotta velem a tapasztalatait! Köszönök mindent! Szervusztok! Találkozunk 2008-ban!

okumoto Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6287
Nem adtak kapcsolási rajzot. Mindkét fokozatnál jelentkezik ez a zaj... Az eldobásban egyetértek, de alig 10 hónapos a cucc, talán még nem kéne kigurítani a szeméttelepre... :)
Előzmény: trambi (6286)
trambi Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6286

Egy jó ima sok mindenre jó, és ártani biztos nem fog , de véletlen ennek a szerkezetnek a kapcsolási rajzát nem adták oda? Nem találom a neten, és ha igaz

hogy egyenáramu a motor amit én ezek szerint rosszul tudok és ez nem az elsö az életben, akkor még azt kéne tudni hogy oldották meg a fordulatszám stabilitást, és

a két fokozatot . Más terheletlenül mind két sebességi fokozatnál jelentkezik a "vinnyogás " ? 

A tervszerü megelöző karbantartás a mult csökevénye , és fejlödés gátja . Fogyasztói társadalomat épitünk, és ehhez nem tartozik hozzá  a javitgatás.

Vedd , használd /mig lehet / dobd el szelektiven....

Előzmény: okumoto (6285)
okumoto Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6285

Köszi, Bonyhádon lakom. ...és még egy darabig nincs autóm. :( Addig a neten szörfözök... Írok a gyárba, és talán a garanciát is érvényesíteni tudom erre a problémára. Én is arra gondolom, hogy addig nem használom. Állólezli'vel orgonálok. ...és várom a választ, és imádkozom. :)

Előzmény: szimizso1 (6284)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6284

Ha rám hallgatsz okumoto, szedd ki, és hozd el hozzám és megjavítjuk:-) Addig meg ne használd, mert ki tudja, hogy mi röckölődik benne.

Addig is BUÉK mindenkinek:-)

Előzmény: okumoto (6283)
okumoto Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6283
hát...köszi!! Terhelés nélkül is zajos, ha ez számít még valamit... :( üdv.
Előzmény: tehtube (6282)
tehtube Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6282
Üdv mindenkinek. Sajnos nem vagyok villanymotor szakértő. Mi van akkor hogyha lötyög a tengely...ámbár el tudom képzelni hogy csapágyas lett. Ha túl feszes az éxíj akkor könnyen kiveri a motor tengelyét. Viszont ez NEM léptetőmotor, az a Suzuki Leslie-kben van (pl 2101). Ez egy egyszerű egyenáramú motorocska mint a játékokban. A Motion Sound honlap is írja. El tudom képzelni a legegyszerűbbet, a cseréjét. Mindenesetre ki kéne venni, szerintem van olyan egyszerű mint a fölső rotoré és világosban közelebbről megvizsgáli, Ártani nem árthat :-)
Előzmény: trambi (6279)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6281

A léptető motor az mit jelent? A tengelyen van az a rész, ami a mágneses teret változtatja, (tekercsek) és így kényszerítí forgó mozgásra? Ez esetben sajnos még rosszabb a helyzet, mert a forgó részen azok a kis réz szegmensek (kommutátorok) veszik fel az áramot a tekercseknek. Ettől változik a házban lévő állandó mágneses térhez képest a forgó rész mágneses tere. Ennek bizony véges a tűrése a tengely irányú lógás tekintetében, és a szén kefék, esetleg olyan helyre érnek, ahová már nem volna szabad nekik. Így a keféket is lehet majd cserélni. Sajnos ezek a motorok már nem a cocilista megoldásokkal készülnek. Ott volt mindennek bőven hely, még akkor is, ha ekkorát lógott a tengely. Ma már cipőkanállal kell mindent betuszkolni a helyére, és ha elkopik valami, akkor már használhatatlan, vagy már nem tanácsos a javításig használni.

Ezek a motorok egyszerűbb megoldást adnak a gyors, és a lassú fordulat szabályozására, csak macerásabb a karbantartása, és a kopó alkatrészekre (szénkefék) is jobban oda kell figyelni. Szerintem az a baj, hogy gyárilag nem írnak elő időszakos karbantartási ciklust az ilyen forgó alkatrészekre. Én megboldogult T.M.K. -ás koromban, ha kellett, ha nem, szédszedtük, megpucoltuk, megcsapágyaztuk, és, ha kellett le is festettük a motorokat. Utána egy kis könyvbe be kellett jegyezni, hogy ki javította, és kin lehet majd elverni a port, ha megáll.

Én mindenkinek azt javaslom, hogy évente az ilyen alkatrészeket nézegesse át. Megéri!

Előzmény: trambi (6279)
okumoto Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6280
Köszi, hát sehogy...így nem lehet évet befejezni... :(
trambi Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6279

A kollega valóban az szijtárcsáról ir, de ez egy léptetőmotor ami a szerkezetben van.

Az axiális lógás egy dolog, szijat nyugodtan vedd le, és külön külön hajtsd meg a dobot kézzel zajos é? és a motor terhelés nélkül zajos akkor bonyolodik a dolog.

Másik az szijtárcsa nem e lazult le a tengelyröl. Harmadik olvasd el ezt http://www.motion-sound.com/Doc/Low%20Rotor%20Belt%20Replacement.doc

negyedik hogy lehet igy egy évet befejezni?

Előzmény: szimizso1 (6277)
okumoto Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6278

Szia,

Igen, szíjtárcsa. :) Köszi. A tengellyel együtt mozog ez is. Tehát, ha a szíjtárcsát feljebb nyomom, akkor a tengely is feljebb emelkedik. ...és ugyanígy lefelé. Megvárnám a szereléssel tehtube mester véleményét, de félek, igazad lesz.

Előzmény: szimizso1 (6277)
szimizso1 Creative Commons License 2007.12.30 0 0 6277

Okumoto!

Ha tőlem is elfogadsz tanácsot, akkor a következő a véleményem.

Amit Te gyűrűnek, vagy perselynek hívsz, és a szíjjat hajtja, az a szíjtárcsa.

Ha a szíjtárcsa a tengellyel együtt mozog függőleges irányban, akkor sajnos nincs jó hírem, mert az ilyen motorokat kis alátétekkel szokták kihézagolni, mert nem golyós csapágyakon fut a tengely. Ezek az alátétek egy részük acélból vannak, és közéjük bakelitből, vagy valami más "könnyen" kopó anyagból van. Pont azért, hogy egy pár forintos alkatrészből meg lehessen javítani a motort, és ne kelljen újat venned több ezer forintért. Ha meg tudod mérni a tengely átmérőjét, keresek Neked ilyet. De ehhez mindenképpen ki kell venni a motort a lezliből. Esetleg egy képet a motorról, ha feltennél kiszerelve jó lenne. Persze azért várd meg, hogy mit mond tehtube mester!

Üdv. Miki

Előzmény: okumoto (6273)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!