Köszi a választ! Az objektív teljesítőképessége miatt kevésbé izgulok, a moiré miatt viszont elég erősen... próbáltam használható képeket vadászni a neten a témában, de nem igazán találtam. Tényleg nem használ senki D800E-t, aki gyakorlati tapasztalatát tudná megosztani?
Nekem sima D800-am van, így csak más fórumokon olvasottakat tudok idézni. A szőr és toll okozhat gondot a D800e-vel.
Szerintem D800e-vel akkor jársz jobban, ha a fő területed a tájképfotózás. Más esetben gyakrabban lesz korlát a váz előtt lévő objektív teljesítőképessége, mint az AA filter megléte.
Sziasztok nyolcszázasok! Egy D800E beszerzésén töröm a fejem egy ideje, természetfotózásra használnám. Arra lennék kíváncsi, a moiré a gyakorlati használatban mennyire jelent problémát (szőrzet, tollazat, stb.). Érdemes ilyen gépet használni állatfotózásra, úgy értem ez esetben előny, vagy hátrány az AA filter hiánya?
a programok egy része "csal": csinál egy proxy 1-2mpixeles jpg-t és azt mutogatja/editálja a 70M-s nef helyett, a hasonlításnál érdemes megnézni ki kivel van valójában.
Mivel a 36 Mp igen nagy file-okat eredményez (még jpg-ben is), ezért a képfeldolgozás, PC konfig terén lenne/lennének kérdésem(eim):
- ki milyen konfigon dolgozza a képeket?
- milyen szoftver-rel nézegetitek vissza a készült képeket? (windows képnézegető,irfanview,LR, egyéb.?)
Azért kérdezem, mert nekem az a bajom, hogy iszonyat lassan tudok lapozni a képek között (irfanview) - 8-10 sec is eltelik 1-1 kép között és elég zavaró, hogy ilyen sokat kell várni, hogy kiválogassam a jól,kevésbé jól sikerült képeket. LR kicsit gyorsabb ugyan, de az sem az igazi.
Egyszer volt csak eso, az is ut kozben. Paratartalom is meglepoen "alacsony", de azert viszem szervizbe. A fokusz problema az all, amit ugye gariban javitanak...
Sziasztok! Nna csatlakozom en is a D800-asok taboraba. Egy helyi lelkes amator a meg boven garis 2-3000 expos D800-at megvettem kb. 525ezer forintert... Holnap ugrik a majom a vizbe, tiz napig Kambodzsaban lesz tesztelve. Tapizasra, nyomkodasra es szagra szimpatikus, illetve van benne 1-2 dolog amit nagyon hianyoltam a D700-bol. (Pl. auto ISO automatikusan beall ugy, hogy a zarido a fokusztavolsag reciproka legyen, stb.) D700 meg megvan, de ha emez bevalik akkor eladosorba kerul...