Keresés

Részletes keresés

kollina Creative Commons License 2005.05.10 0 0 303
Belics doktor a nőgyógyászom.
Előzmény: Nadin04 (302)
Nadin04 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 302

ki a dokid? én is oda kezdtem el járni, most már van nőgyógyim is, mert a belre már dec. óta járok Pusztai doktor úrhoz.

múlt héten levették a spirálomat és a köv. ciklus után belevágunk a kistesóba.:-)))

jó tudni, hogy csaka szülés előtt fektetnek be.:-)

Előzmény: kollina (301)
kollina Creative Commons License 2005.05.08 0 0 301
Nem, én a SOTE I-be járok a Baross u-ba. Ott profilnál nem fektetnek be, csak az inzulin beállítás miatt, meg a szülés előtt a 38. héten. De ahogy írtam, egyik esetben sem volt semmi értelme.
Előzmény: Nadin04 (300)
Nadin04 Creative Commons License 2005.05.08 0 0 300

Te is Szabolcsos vagy? Mert ott természetes a bent fekvés, nagyon komolyan veszik a profilt.

Whiteye ki a dokid?

Előzmény: kollina (298)
whiteye Creative Commons License 2005.05.05 0 0 299
Mi is csodálkoztunk rajta rendesen. Kaptam enni, diétás kaját. Szóval valahogy egy kicsit olyan volt az egész, mint amit "túllihegnek". De legalább már itthon vagyok. :)
Előzmény: kollina (298)
kollina Creative Commons License 2005.05.05 0 0 298
Azért ezek az értékek nem olyan rosszak! Érdekes, hogy Téged befektettek a profil miatt. Ők adták a kaját? Amikor az első terhességnél nekem csinálták, ambuláns vizsgálat volt, és mind a 6 étkezést magamnak kellett biztosítani.

Amikor meg az inzulin miatt pár napra be kellett feküdnöm, a saját vércukor mérőmmel mértem a cukrom magamnak, a kutya nem ellenőrizte. Sőt még a kaját sem úgy kaptam, mint aki cukros. Csak reggelit, ebédet és vacsit adtak (de ez sem cukros diétás volt), a tízórait uzsonnát, meg utóvacsit magamnak kellett biztosítani. Ez bentfekvés alatt elég izgalmas dolog. Szegény férjem állandóan nagy pakkokkal járt be a kórházba, hozta a gyümölcsöket, kefírt, stb. Szerintem az egésznek semmi értelme nem volt, de azért végig kellett csinálni.

A cukor miatt már a 38. hét elején be kellett volna feküdnöm, csak az mentett meg, hogy tömve volt a kórház és nem volt hely. Így a 38. hét végén feküdtem csak be, és a 39. hét közepén meglett a baba. Persze császárral, mert állítólag a fájások is emelik a vércukrot. Ja, és az inzulint már a szülés napján nem is kellett beadnom és utána sem.
Előzmény: whiteye (297)
whiteye Creative Commons License 2005.05.05 0 0 297
Tiszta vicces volt. A csütörtöki 6,9 lett, hétfőn 6,8. Szerdán be is fektetett a doki a Szabolcsba, profil vizsgálatra. Most értem haza, végre :-)))
Délután annyit mondott a nővér, h jók lettek az eredmények, úgyhogy jöhetek haza. Majd a hétfői stix után megkapom a zárójelentést, abban lesznek az eredmények. Viszont legalább megnyugodtam én is, h annyira nem lehet vészes a helyzet, ha hazaengedtek. :o)

Örülök, h a te leleteid ennyire jók lettek. Mostmár biztos így is marad. :o)
Előzmény: kollina (296)
kollina Creative Commons License 2005.05.04 0 0 296
Mi lett az eredménye a múlt csütörtöki vizsgálatodnak?
Előzmény: whiteye (291)
kollina Creative Commons License 2005.05.04 0 0 295
Megvolt a terheléses cukorvizsgálatom. Megint negatív lett, éhgyomri 5,04, 120 perces 6,26. Most sem kell diétázni, azt mondták teljesen negatív. :))) Ennek örülök nagyon, mert féltem, hogy most a második terhességnél még rosszabb lesz, de szerencsére nem lett az. Még van 10 hetem, ez alatt még bármi lehet, de remélem már megúszom a terhességi diabéteszt.

Én teljes nyugalommal eszem a csokit (nem diétást is), persze nem táblaszámra, csak szépen beosztva.
Nadin04 Creative Commons License 2005.05.04 0 0 294

Lányok, egyetek csokit, 1-1 kockát, ha nagyon kívánjátok! és ne diabetikusat!!!!!!!!

a szabolcs utcai dietetikus is azt mondta, hogy minvel a szénhidrátban különség majdnem hogy 0 a két csoki közt, csak a diétás teli van nyomva természetellenes cuccokkal, így ha azt ennénk, akor igazit. ha megnézed, egy tábla csoki kb 45 Ch. osszátok le egy kocskára. szóval nyugodtan. de a mértékre figyeljetek oda!

Előzmény: whiteye (293)
whiteye Creative Commons License 2005.04.26 0 0 293
Mióta van a babóca, ált. korán ébredek. De ma nagyon sokáig aludtam, mert csak 5-kor ébresztett fel (3 v. 4 óra helyett) :o)

1600 kal / 150 g szénhidrát naponta

Most még elég rendesen szenvedek tőle, főleg h időre kell enni 7 órától 4 óránként. Eddig sem voltam egy rendszeresen hamizó, akkor ettem, ha éhes voltam. Na most ez ugrott. A csoki miatt teljesen megértelek, én is elég sok csokit meg tudnék enni. Viszont megnéztem a diabetikus csokik árát, és el is ment az étvágyam tőle (min. 400 Ft egy kis tábla csoki).

Biztos nem lesz gáz, ha egy kicsit odafigyelsz a csokira. :) legalábbis nekem ezt mondta a diétetikus, h a második babánál majd oda kell figyelni a cukorra, és nem törvényszerű, h újra kijön.

Most rohanok, mert le kell érnem a körzetihez, h kiírjon.

Szió
Előzmény: kollina (292)
kollina Creative Commons License 2005.04.26 0 0 292
Hú, de korán felkeltél!!

Nekem az első terhességemnél a 75 gr-os terhelés után két órával 7,71 lett. 180 gr szénhidrát és inzulin lett előírva. Ez utóbbi, mint aztán kiderült, csak túlzott óvatosság volt a Klinikán (SOTE I.). Máshol ezzel az értékkel nem is nagyon foglalkoznak, csak 7,8 felett. De nekem azt mondták, hogy nagyon közel van a felső határhoz.

Most már az elejétől kezdve figyelek az étkezésre, de nem mindig sikerül visszafognom magam. Hihetetlen módon kívánom a csokoládét. Mást nem, csak ezt, a cukor, süti nem érdekel, de a csoki az nagyon izgatja a fantáziámat, és nem mindig tudok ellenállni. Most a 20. héten csináltak egy terhelést, az 6,1 lett. A doki azt mondta normális, még diétát sem írt elő. Kiváncsi vagyok mi lesz 3-án. Én szoktam mérni étkezés után az értékeket, sajnos én is látom, hogy magasabb lett, mint korábban.

Mennyi diétát írtak elő?

Előzmény: whiteye (291)
whiteye Creative Commons License 2005.04.26 0 0 291
Szia!

A terheléses cukor elég rossz lett, a 120 perces 8,9. Tegnap voltam a Szabolcs utcában, rögtön diétára fogtak. A következőt pedig csütörtökön nézik meg. Aztán hetente ellenőrzés. Egyenlőre ennyit mondott a doki.

Nálad mi a helyzet?
Előzmény: kollina (290)
kollina Creative Commons License 2005.04.25 0 0 290
Szia!

Én majd május 3-án megyek újabb cukorterhelésre, utána biztos jövök.

Neked mennyi a cukrod?
Előzmény: whiteye (288)
somanya Creative Commons License 2005.04.25 0 0 289

Szia!

Itt vagyok de nekem már elmúlt!:)

Előzmény: whiteye (288)
whiteye Creative Commons License 2005.04.23 0 0 288
Sziasztok!

Mostanában nem jár senki errefelé?
somanya Creative Commons License 2005.03.10 0 0 287

Köszi a gratulációt és nagyon örülök,hogy negatív lett a cukorvizsgálatod,remélm a későbbiekben is így marad!

Előzmény: kollina (286)
kollina Creative Commons License 2005.03.09 0 0 286
Gratulálok Pannához!!!! Nagyon szép kisbaba!

Én a 20. héten voltam terheléses vércukor vizsgálaton. Negatív lett az eredmény. Nagyon örültem neki. Azt mondta a doki, hogy a 30. héten megint csinálunk egyet. Remélem az is jó lesz majd.

Előzmény: somanya (278)
somanya Creative Commons License 2005.03.08 0 0 285
Terheléses!
Előzmény: Nadin04 (284)
Nadin04 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 284

milyen vizsgálatról van szó? elméletileg vérvétel nem? vagy terheléses?

szerintem ezzel ne foglalkozz különösebben, szoptasd bármikor, bárhol!:-) én simán szoptattam tök magas cukorral, tök alacsonnyal, ahogy épp voltam és semmi baj nem lett belőle!

Előzmény: somanya (283)
somanya Creative Commons License 2005.03.05 0 0 283

Nadin!

Köszönöm a gratulációt!

Nekem azt mondta a doktornő,hogy semmiféleképpen NE szoptassam a vizsgálat alatt a dedet.Na akkor ezt hogy oldjam meg?Szegénynek nem tudom megmagyarázni,hogy anya most vizsgálat alatt áll és Te nem cicizhetsz .Hát ez az én nagy gondom!

Előzmény: Nadin04 (281)
szaténka Creative Commons License 2005.03.05 0 0 282

Veszprémben, ahol sajnos látogatási tilalom van. Az apás szülés is kérdéses...

Mindenesetre a lányom nem siet.

Köszönöm a drukkokat, majd jelentkezem.

Előzmény: somanya (280)
Nadin04 Creative Commons License 2005.03.05 0 0 281

Somanya: nagy nagy gratula a kislányodhoz! jó egészséget kívánunk Nektek!

azért próbálj meg elmenni babástul a kontrollra, fontos. én mindenhová vittem Nadint és minden orvosnál kaptam lehetőséget a nyugodt szoptatásra is.:-)

Szaténka: Neked szorítunk, jelentkezz, ha tudsz!

somanya Creative Commons License 2005.03.04 0 0 280

Juj,de izgi!Akkor kellemes szülést és egészséges babát kívánok!Vigyázz magatokra!

Hol fogsz szülni?

Előzmény: szaténka (279)
szaténka Creative Commons License 2005.03.04 0 0 279

Nagyon szép kislány, gratulálok hozzá! Sok boldogságot! :)

Most már én is mindennapos vagyok, kedden be is kell feküdnöm, ha addig nem történik valami. A baba szép nagynak ígérkezik, a tegnapi uh alapján közel 4 kiló. Amin nagyon csodálkoztam, mivel végig diéta, híztam 8 kilót, de úgy látszik, a géneket nem lehet meghazudtolni és holmi diétával befolyásolni. :)

somanya Creative Commons License 2005.03.03 0 0 278

Szia!

19-én,megszületett Panna.3280gr és 55cm-el.És mértem pár nap múlva a cukromat többször is kaja után és 5.2-6.1 volt a max.erre mondta a doktornő,hogy OK.

Hat hetes kontrollra kellene majd mennem de azt hiszem kihagyom mert szoptatok és nem tudom megszervezni.Majd elmegyek ha már nem lesz cicifüggő Panna.

Előzmény: szaténka (277)
szaténka Creative Commons License 2005.03.03 0 0 277

Szia!

Gratulálok!

Na mesélj! :))))

Előzmény: somanya (276)
somanya Creative Commons License 2005.03.03 0 0 276
ELMÚLT A CUKROM!
somanya Creative Commons License 2005.02.03 0 0 275
Sajnos én sem tudom,hogy tényleg mi a jó!
Előzmény: kollina (274)
kollina Creative Commons License 2005.02.03 0 0 274
Akkor ezek szerint a Klinikán eléggé eltúlozzák a dolgot. Én már nem tudom hol az igazság.
Előzmény: somanya (273)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!