Már elnézést, de miféle szubtrópusi kritérium verseny ez? Hol vannak a delfinek, a homokszobrok, és a marijuana mintás bermudában feszítő ámatőr kalózok?
Ahány ház annyi szokás. :-) A jelek szerint itt a haspólós-forrónacis hölgyek jelentik a fő látványosságot. :-)
Bővebb képanyag:
http://www.flickr.com/photos/cleto/
Videóanyag:
http://www.youtube.com/watch?v=4XfiYQFeBsA
http://www.youtube.com/watch?v=VcGYlQrP0OA
http://www.youtube.com/watch?v=fc92TR8HOn8
Ha delfinek nem is, de zizi-bambi-körhinta akadt. :-)
"Spanish riders Alejandro Valverde, Alberto Contador and Oscar Freire (L-R) celebrate after participating in the Gran Premio cycling race in Cancun October 17, 2009. Valverde came third in the race, Contador first and Freire was in second place."
Már elnézést, de miféle szubtrópusi kritérium verseny ez? Hol vannak a delfinek, a homokszobrok, és a marijuana mintás bermudában feszítő ámatőr kalózok? Egyébként Albertonak gratula. :-)
Nagyon sajnálom, hogy ez egykori Saunier Duval egyre jobban szétesik, és egy másik emblematikus figuráját veszti el. Annak örülök, hogy Contador nyer egy rendkívüli segítőt, az agresszív kis álhegyimenő elkötelezettsége, kezdeményezőkészsége kivételes a mezőnyben. Ráadásul tapasztalataim szerint David sehova megy Cobo nélkül.
Kutyaszorítóban. A kedvenc filmem mind közül, amiket valaha láttam. Utána már szoros a verseny, de talán még ott is Tarantino mozi következne, csak még nem tudom eldönteni melyik :)
"Ezzel valszeg az lehetett Pat bácsi célja, hogy rajta tudja tartani a fél szemét Vinokurovon. De a jó manager se lesz hosszú pórázon, a helyettese ugyanis ifjabb Nyikolaj Proszkurin lesz"
Kazah barátaink ismét elkapták néhány szóra Proszkurint.
http://astanafans.com/kontador-dovolen.html
Yvon Sanquer érkezésének körülményeiről is szól, valahogy úgy volt, hogy mikor az UCIsok megkifogásolták Martinellit, rögtön javasolták helyette a derék fransziát. Ezzel valszeg az lehetett Pat bácsi célja, hogy rajta tudja tartani a fél szemét Vinokurovon. De a jó manager se lesz hosszú pórázon, a helyettese ugyanis ifjabb Nyikolaj Proszkurin lesz - igen, a Kazah kerékpárszövetség helyettes elnökének, csapatunk tulajdonosi jogai gyakorlójának fia. A gyerök a hírek szerint a londoni Queen's University-n diplomázott és három nyelven beszél. (hijjnye de jól megy egyes helyeken a kerékpáros funkciknak ha ilyen flancos helyen kupálják a csemetét... :-) )
Állítólag végül is többé-kevésbé békében váltak el Johannal, bár erről azért meghallgatnám a másik oldal véleményét is. Contador is elégedett Sanquer-rel, de erről se ártana megerősítés legalább Frantól.
Szóval mindenki boldog, mint a mesében... :-)
20-án lesz egy sajtókonferencia, ahol bemutatják a 2010-es csapatot és nyilvánosságra hozzák az igazolásokat. Ami a jövő évi terveket illeti, nincs kecmec, Contadornak Tourt kell nyerni. Ez utóbbin asszem nem fogunk összekapni Nyikolaj Abramoviccsal... :-)
Úgy látom, alapvető problémák vannak, a kartársak nem értik, mit jelent a pl. kazahoknak Vinokurov, a flamandoknak Boonen. A nemzeti büszkeségben nincs logika, ne is tessék keresni.
Így pedig valóban nehéz lehet megérteni, hogy miért lesz mindig Boonen a QS sztárja függetlenül attól, hogy kit vásárol meg a vezetés.
Mindazonáltal arra felhívnám a figyelmet, hogy Boonen első szavára a csapat szponzorai úgy megszorongatták Lefevere-t, hogy hanyatt-homlok beperelte az emberét a Tourra - egyébként teljességgel értelmetlenül. És adott esetben ugyanezek a szponzorok fogják megmondani, hogy hány segítője legyen Bonnennek és hány Contadornak...
Azt hittem ezen már túlléptünk. Igen, így történne. Viszont Boonen nem fog 6-7 segítőt kérni, mert:
1. A szökevények ellen nem kell, azokat úgyis mindig begyűri a Columbia (és a Garmin meg a Liquigas)
2. Vonatnak nem kell, mert úgysem tudják majd lenyomni a Columbia-vonatot, ahogy idén sem tudták.
Bőven elég lesz Boonennek 2-3 segítő a jövőben, akik a végén csinálják neki a helyet a Columbia mögött. Nem véletlen tűnik úgy, hogy Davis pl. elmegy a Quick Stepből.
Lefevre nem fogja neki megadni, ugyanis ő akarja Contadort, és ő hozatna még neki 4 segítőt. A maradék helyre mehetnének Boonen emberei. Levefre nem hülye, és látja, hogy az egyetlen hely (sprint), ahol alkotni tudott igazán a csapat, az már leszálló ágban van, és tudja, hogy igazi eredményeket csak Contador tudna neki hozni. A Quick Step nem az Astana, ahol Boonen irányítja a csapatot, mint itt Vino.
Te nem érted. Ha Boonen egy belga csapatban hat-hét segítőt kér, meg fogják neki adni. Amíg csak él. Ha olyan lassú lesz, mint egy teknős, akkor is. Mert ő Tom Boonen.
Nem érted. Lehet akármekkora isten Boonen Belgiumban, ha ő nem érzi magát esélyesnek a sprinteknél, akkor nem fognak egy Tour-csapatba 6-7 embert tenni mellé segítőnek. Jelenleg pedig Boonen nem érzi magát favoritnak a sprinteknél, ez a Paris-Tourson kiderült. Pedig ott Cavendish nem is volt ott.
Nem a mi fejünkkel kell gondolkodni, hanem a flamandokéval. Nekik Boonen az új flamand oroszlán, aki kétszer nyerte meg a párizs-roubaix-t, és aki viselte a szivárványos trikót. Az ő szemükben ez ugyanolyan fegyvertény, mint egy spanyol ember tour győzelme. A belgák egész évben a tavaszi kalsszikusokra készülnek, és ahogy Era írta, úgy zarándokolnak a versenykre, mint más országokban a legnagyobb foci csapatok meccseire. Nekik Boonen a nemzet aranya. Gondold el, a teljesen kiégett Frank Vandenbroeköt a halála előtt három héttel még meghívták a vb-re, mint a válogatott szaktanácsadóját. Amíg Boonen tekerni tudja a pedált, ő lesz az isten Belgiumban. És a QS belga csapat.
Vandevelde 5. helye után tényleg a "Nagy Ugrás" volt a Garminnak Wiggins 4. helye. :-)
"Talán kapna két-három segítőt a hegyekre, de még nekik is Boonenért kellene dolgozniuk a síkon. Igazából nem is értem, mit akarhat vele Lefevere…"
TALÁN kapna 2-3 segítőt? :-) Ne szórakozzunk már. :-) Boonen már régen nem az aki volt, nem hiába nyilatkozgat olyanokat, hogy az itt vb-re akar rágyúrni. És nem véletlen szökött Gilbert mellett a Paris-Tourson.
3. kísérlet... ha a Zindex most se engedi át, meghunyászkodom és elkullogok házidogát írni...
Tudtamén, hogy nekem annyi... :-) Pedig becsszóra nem beteg pillanatomban írtam és halálkomolyan is gondoltam.
Egy dolog, hogy ki a jobb kerekes - ez Contador. És egy dolog, hogy ki a csapat kapitánya, kiért dolgozik a többi - és nem olyan biztos, hogy a legjobb lesz az.
Ékes példa erre a Lampre, ahol időről időre mindig akad jobb, mint Cunego, de mégis a Szöszi a megingathatatlan kapitány. De még az Astanából is lehetne példát hozni, az idei Giron Horner, a tavalyi Vueltán Leipheimer volt a legerősebb a csapatból.
A Caisse annyit feccölt már Valverdébe, kitartottak mellette tűzön-vízen, hogy most az első GT siker után elképzelhetetlen a leváltása. Az arany trikója előtt, mikor még az örök lúzer bélyege volt rajta lehetőség volt kifúrni a kapitányi pozícióból, de ez már a múlté. A Garmin ugyanez pepitában, nekik Wiggins negyedik helye a Nagy Ugrás, amiben nem kis munkájuk van. Ha Brad nem csábul el a Sky sokszemjegyű ajánlatától, akkor Vaughters nem fog a nyakára szerződtetni senki. Nem is teheti meg, mert a hosszabbításban egész biztos lesz erre vonatkozó záradék.
A Quick Step még érdekesebb. Náluk Bonnen az Alfa és az Omega. A szponzorok miatta zavarták neki a csapatot az ASO elleni pernek (holott nagyon nagy volt a rizikó), mindent elnéznek és mindent megbocsátanak neki. A belga publikum imádja, és ez a belga publikum aligha fog lázba jönni Contadortól. Nekik egy Bonnen szakaszgyőzelem vagy pláne Zöld trikó ezerszer többet ér, mintha egy spanyol az ő csapatukban vési be magát a nagykönyvekbe. Ha oda is igazol, soha nem lesz a csapat kapitánya, még akkor sem, ha őt nevezik ki elsőszámú embernek. Talán kapna két-három segítőt a hegyekre, de még nekik is Boonenért kellene dolgozniuk a síkon. Igazából nem is értem, mit akarhat vele Lefevere…
Arra a kérdésre, hogy akkor hol lehetne vitathatatlan kapitány Contador a válasz az, hogy amit neki alakítottak. Nem véletlen melózik ezen Fran és Alonso.
Lehet, hogy az elsővel nem lesz gond. Ez az Yvon Sanguer, aki boldogult ifjúkorában DS volt a Festinában, a francia sportbürokráciában dolgozott, jelenleg a profi kerékpárosok ligájának főtitkára.
Úgy tűnik, hogy az Astanát a jövő évi meghívás érdekében francia gyámság alá helyezték. Lehet, hogy az idegenlégió is meg fogja szállni őket? :-)
Én abszolút elfogulatlan vagyok, mert az én kedvenceim csak akkor nyernének tourt, ha rajtuk kívül csak a francia u 23-as válogatott indulna, de akkor se biztos. :-)
Szerintem Contadornak a jövő évi touron két ellenfele lehet:
1. A sportbürokrácia: ha megint kitör a háború az UCI és az A.S.O. között, és nem engedik elindulni.