a robogóknál meg teljesen a blokkban van a sztender tengelye.Ezért sem javaslom senkinek hogy sztenderen álló gépen viháncoljon.Sok kínai robesz (hussar) azért került garanciás blokkcserére vissza a boltba mert egy az egyben kiszakadt a blokk alja sztenderestől.
Sokan jártak úgy h sok sztenderezés után megrepedt a blokk...hiába a vastagítás ,egyszerűen hülyeség ez a megoldás...nem véletlenül van a sztender más mocikon a vázon.
Volt 1 Tablettám nekem is...jó kis gép volt de volt 1 fura bogara....
Hiányzott a kis összekötő gumicső a karbi tetejéről,ami összeköt a légszűrővel...na vettem 1-et,de azzal nem volt hajlandó menni...nem tudom azóta se h miért...nélküle ment kiválóan.
szasztok! Tudjátok panaszkodtam hogy midig beköpi a gyertyát a motor. azt mondtátok főtengely szimeringes. Na mármost, a hétvégén volt egy kis disznótor. Ma fogtam magam és a maradék palackot felhasználva kiégettem a kipufogót. A hányás környékezett. Dögszag jött ki belőle. Taknyos szar folyt ki. ezt megcsinálva amíg kihűlt a kipuffogó egy kicsit hígítottam az 1:18-as keveréken 1:25-re. a gyertya fantasztikusan alakul. A belső része kezd barnulni. a töve azért lucskos mert van egy kis csuma még a hengerfej szájánál. Kb 6 km után lett ilyen a kokszos gyertya. van egy harci kérdésem. Még mindig az a bajom hogy hideg indításnál nagyon jó alapjáratom van. de a próbaút során ha kupplungoltam lefulladt a motor. eltűnt az alapjárat. ezt csak úgy tudtam küszöbölni ha enyhe gázt adtam. A karbinál már nem nagyon tudok játszani mert ha az alapjáratot magasra teszem, akkor indításnál majd szét esik a motor, annyira pörög. mondjatok valami trükköt
Nagymotornál is gond a hidegindítás néha,ezért pl a kawasaki eleve fűtőszálat épített a régi karbis négyütemű motorok szívócsövébe.De pl a suzuki robogóknál láttam az alkatrészlistában hogy létezik olyan fűtőegység amit külön fel lehet szerelni a karbi oldalára,és az automata szívatóval együtt működik.Az melegíti a karbit hidegen.
Ok! Majd holnap szerintem mert ma már eléggé felidegesített meg a pincében nem a legjobb a világítás. De szerintem pont hogy a levegő kevés! ...a benya meg sokkkk. :SSS
Kipucoltam a főfuvit, nem sok motyó volt benne, egy kicsit jobb, de nem sokkal. Amint a szivató kikattan 2-3 mp-ig megy mint ahogy kellene, de utána nagyon gyenge, még mindig néha lefullad.
Ezért is áldom a mustangot,hogy túl lehet itatni a házat.
Sokkal jobb megoldás szerintem.
Ami menetközbe lecsapdóik,az helyett érkezik egy csomó üzemanyag.
Meg télen is ugyan úgy szív a motor végülis,szóval anyagot azt kap ilyenkor is,csak a lecsapódás miatt mókás a dolog.A babettát ilyen szempontból nem csípem,mert ott csak a levegőt zárod el,nem kap pluszt.Ezért amig fel nem melegszik el sem lehet vele mozdulni.(legalábbis az enyém majdnem csutkán szivatóval nem forog annyit hogy megmozduljon)
Szerintem is hülyeség az a szöveg hogy télen nem indul mert ez vagy az a baja.Ha jól be van állítva minden akkor menni fog.Az más kérdés hogy a benzin is inkább plusz fokban párolog jobban és nem minusz 10-ben,de ez már csak kémiai és fizikai dolog.
Üdvözlöm azokat a babettásokat,akik azt állítják hogy nem indulnak hidegen Jikov-al.
Csináltam a múlthéten egy videót hogy -12-be indulnak a motorok,Rajta van mind a 3 gépem.Ja és mindegyik gyári gépészetileg,szóval nem tuningoltak,a karbit meg én lőttem be a babettán,mert nekem is bajom volt vele.
Neked szerintem röpsúly gondjaid voltak. Nekem is csúszik már kicsit, rúgásra már csak ritkán forgatja meg a blokkot. Arra én is rájöttem hogy sokat kap. Csak én úszószintre gondoltam. Na mind1, megnézem a főfuvit. Ha tudtok eladó dellortót babettára akkor itt egy vevő rá!
Ha gázadásra fullad akkor sokat kap.Vagy magasan van súbertű vagy pedig valami dugulás van a főfúvókában.Én akkor adtam el a babettákat amikor nem tudtam már megjavítani hónapok alatt sem.Azt csinálta hogy nem volt ereje.Alapjáraton ment,de amikor elindult utána már csak vánszorgott.Kicseréltem a hengert,dugattyút,karbit,gyujtásdobozt,alaplapot,lendkereket,szimmeringeket.És nem lett jó.Hónapokig kínlódtam vele,végül eladtam a kettőt 5ezerért.Ja,meg valamiért zabálta a benzint.Egy tank benzint lenyelt 20km-en kb.
Nah elolvastam joe üzenetét és úgy döntöttem hogy erőt gyűjtök és megpróbálom megbűvölni a babetta jikovot. Nem sikerült. Öntöttem bele egy kis benzint, csap kinyit, szivató, rárúg és már pöfög is. Oh, mondom fsza. Kitolom a kapuhoz, húzom a gázt és lehörög. Végig ezt csináltam 20 percig mire meguntam. Szerintem veszem is a dellortót. Egy pár kép:
Mint írtam nagy türelem kell a karbihoz.De nagyot lehet szívni pl az utángyártott úszóval is,mivel az megszorul az úszóházban.Muszály volt újraforrasztani mert mm-ekkel el volt szúrva.
Najó, de amikor már 2 hete minden nap baszkurálod, és még mindig sz@r, akkor azért csak berágsz... ha valaki egyszer belenyúl, és egyszer elrontja, azt lehetetlenség megcsinálni... és nekem eddig mind a 4 babettám gy került ide, én ezért vagyok ezekkel elátkozva, nameg aért, mert ha mondjuk Kristóf 3 évig tökéletesen működő 210-esére ülök, 5 nap alatt 3x szarik be... :) én szeretnék egyszer egyet, és azzal fel-alá rájdolni a városban valami sorstárssal bilibukóban.