Röviden annyit, hogy szerintem nagyon jól sikerült a piknik.
Ezúton szeretném mindenkinek megköszönni, aki bízott az időjárásban (na és az én igérteimnek) és az ország különböző pontjairól útnak indult.
Remélem jővőre is sikerül egy legalább ilyen jó pikniket összehoznuk, csak még jobb idővel. (addig is mindenki szerezzen be magának egy jó kis piknikkosarat, hogy leközöhessük a Miklosét....)
Ja, a piknikkosár versenyt a Miklós nyerte, jutalma az volt, hogy nálam hagyhatta (vagyis felejtette) a kosarat. Most egy picit az enyém. :o)))
Remélem mindenki jól érezte magát, sajnos mire el tudtam volna indulni, addigra már késő volt, rögtön fordulhattam volna vissza. Remélem legközelebb sikerül. Valahogy rá tudtok montázsolni a csapatképre?
Alternativ javaslatra én is vevő lennék, mert egy gyerektől már mexabadultam, a másik is elmegy holnap csajzni-rugijózni (v. hogy hivják a legújabb izét). Ha nem lesz picknick, akkor marad nekem a takaritás, stb.... nem tul szivderitő.
A másik téma: nekem is van elsősorban robotozós nicknevem, szegényke még magyarul se tud, de ha vki kihivja, aki legalább sárga, hát kiállok ellene, főleg Gandalf a kedvenczem, az a 2. nevem elverte véletlenül.
Szerintem Gandalf is 2. nicknév és Új Zélandi émberkét takar.
Vmikor rendezni kéne egy Second-Name-Tournamentet. Nem lennének kiemeltek, nem tudná senki, hogy ki ellen játszik.
Nos! Azért jobb lenne, ha ezt az esős dolgot megbeszélnénk, mert ha nincs alternatív javaslat, és tényleg ekkora zuhit ígérnek, akkor lehet hogy nem indulunk el... Kicsit messze lakunk ahhoz hogy ezt megkockáztassuk!
Talán meséltem, hogy a BO-n volt egy játék, amelynek során mindenki beadott saját magáról egy régi (esetleg gyerekkori) fotót, azok egy albumba kerültek, majd mindenki tippelhetett, hogy melyik kép kit ábrázol (értelemszerűen saját magát mindenkinek könnyű volt eltalálni, de a többiekről nem lehetett tudni semmit).
Az album maga már nem létezik, mert a fényképeket a játék végén mindenki visszakapta. Viszont én lefényképeztem mindegyik oldalt és most fenn vannak a web-en.
Minden kép mellett ott van, hogy az valójában kit ábrázol, valamint "also thought to be" címszóval az is, hogy az adott képre ki mást tippeltek még be a játékosok.
Lehet licitálni, hogy melyik kép volt a leginkább sokkoló... esetleg melyik téves tipp :-)
Levelben valaszoltam, hogy itt ne szaporitsuk tovabb a szot.
Elozetesen kozlom, hogy engedelyezem itt a forumban valo visszaidezest belole, ha ide akarsz valaszolni.
s
" Nem egészen értem miért kapott ez az egész fórumot, tán nem kellett volna. "
Igazad van, bocsanatot kerek mindenkitol, aki nem illetekes. És sajnálom, hogy én hozok be már másodjára kellemetlen témát ide.
Nagyon felidegesített az, ami
" Nem értem miért lenne probléma ha valakinek több nickje lenne... "
idézek :
>Players must have demonstrated their ability against a variety of players. They should have developed a reputation for honest and friendly play and should have set a good example to other players: no duplicate accounts, no cheating, no bad language etc.
nem én találtam ki..., szerinzem is hülyeség (yahoo -n sakkoztam egy ideig kb -4 azonositoval, hangulatom szerint - egyebkent egy ido mulva ugyis beallt mindegyik egy hasonló, bár nem azonos szintre), viszont én csak legfeljebb abban dönthetek, hogy elfogadom -e a szabályokat.
s
Egy világ omlott össze bennem. Eddig nem voltak "kicsinynek már nem is nevezhető" tantrixos társadalmunkban személyes vitákba fulladó problémák, vagy ha voltak is, nem a nyilvánosság előtt. Nem egészen értem miért kapott ez az egész fórumot, tán nem kellett volna.
Más. Nem értem miért lenne probléma ha valakinek több nickje lenne, pláne ha az egyikkel csak robotol. Nekem is van robotoló nevem, bár kb. 3 éve nem használom, mert nem robotolok, s elmondom, van egy "bosszúálló" nickem, amivel csak akkor játszom, ha valaki bunkó és igazságtalan a kezdőkkel, s ilyenkor béna "kezdőként" belépve kicsit szivatom ha tudom. A fear volt talán ennek szenvedő alanya, bár akkor még nem fear néven játszott, de abban talán egyetértünk hogy ő megérdemelte.
Az egyetlen gondot akkor látom ezzel a duplanick-kel, ha valaki ismerőssel beszélgetve "titkolja" ki ő, s esetleg visszaél az addigi ismereteivel (mondjuk bizalomra épülő személyes dolgokat pofázik ki, vagy húz ki másból)
Nem akartam írni egyáltalán (véleményem szerint már így is túlreagáltad a dolgot), de ha vaktában vádaskodsz, meg a btk-t lobogtatod, az azért nem tetszik. Telefonom közölte veled Apikajresz, hogy sok betörési kisérlet volt a gépe ellen, erre Te egyből tudod, hogy a gépét én támadtam meg, ráadásul újra is kell rakni az oprendszerét. Szerintem helpdesk-esként jól kereshetnél :-)
Amúgy közlöm, hogy nem vagyok féreg, aki ilyesmire vetemedne.
Ja, és akár igazad van, akár nincs, nem kellett volna ennyire pánikszerűen írogatni, mert ezzel csak még jobban magadra vonod a figyelmet, ráadásul senkit nem húznak karóba azért, ha két néven játszik. Mellesleg állításoddal ellentétben nem fenyegetőztem, nem _szogattam, csak beszélgettem a haveroddal (vagy Veled). Szóval ha tiszta a lelkiismereted (és miért ne lenne az), nincs miért aggódnod.
Nem ertem a kerdesed (ez velunk gyakran elofordul), vagy te nem olcastad el rendesen, amit irtam.
Mas, de kapcsolatos ezzel:
Az Igazsag Bajnoka (ezutan IB) allitolag fenyegetozott azzal, hogy nyomoz Apikajresz utan. Megnezettem vele a tuzfalprogramot es az meglepoen sok betoresi kiserletet regisztralt. Az ilyenrol a Btk. rendelkezik, ugyhogy nem is akarom tudni, ki volt az a talanyos vendeg, akit most IB -nek nevezunk. Ugysem akarnek intezkedni, akkor meg en is buncselekmenyt lennek kenytelen elkovetni, hogy gyanumat nem jelentettem. A'sszem. Bar ez nem biztos.
Most kenytelen leszek neki ujratelepiteni az oprendszeret. Nem orulok.
s
Gratula a HUN D csapatnak, akik az ausztrál C csapat legyőzésével bejutottak a csapatvébé főtáblájára, csatlakozván ezzel az automatikusan odakerülő másik három magyar csapathoz.
Ma felhivott egy kedves ismerősöm, nevezzük mondjuk Apikajresznek. Enyhén zaklatott volt, aminek részben én vagyok az oka.
Lényeg az, hogy felmerült a gyanú, hogy én játszom az ő neve alatt. Ő tudja, mit jelent ez, ui. olvasta a mesteri jelentkezésemmel kapcsolatos leveleket (érdekelte, hogy meg tudná -e válaszolni - mondhatom, igen).
Aki esetleg nem tudná, ránk vonatkoznak plussz szabályok, pl. nem játszhatunk két név alatt. Ahogyan bajnokságon szereplőkre is igaz ugyanez nagyjából. (Ez utóbbiakra azért vonatkozik egy ilyen szabály, mert mindenki félteni szokta a rngsorolását eredményező élő pontszámokat, ha pedig mesterségesen rossz játékossal játszik, akkor az automatikusan romlik)
Régebben tényleg volt egy másik bejelentkezési nevem, kizárólag robot elleni meccsekre. Ezért lett a neve Robotkille(r) - ezt egyébként nem is titkoltam, az egyik talin említettem is valakinek, a'sszem Blicknek. Ez később sokhiba, majd Apikajresz lett (mármint a név). Csakhogy nem csak a név változott meg, hanem a mögötte lévő tartalom is.
Nemrég valakit megtanítottam nagyjából tantrixozni offline, de mivel egyébként is szeret netezni, kipróbáltattam vele ott is. mivel azonban sokkal jobban játszott szerintem, mint amit az 500 -as pontszám indokolna, mondtam, hogy játsszon Rk. név alatt. Még így is alul volt rangsorolva, mint kiderült. tehát egyáltalán nem merült fel bennem semmiféle lelkiismeret-furdalás.
Azt mondta, úgyse fog sokat itt a neten játszani, úgyhogy felajánlottamneki, változtassuk meg a bejelenkezési nevet és azon a néven játszon, ha akar, én meg továbbra is csak robotolásra fogom használni ezt a bejelentkezést. Aztán már nem kellett, ráadásul úgy látszott, hogy rákapott a netes verzióra, úgyhogy megint névváltoztatás következett és innen már csak őt jelentette az új név.
Az igaz, hogy használtam több nevet játékra, ezt általában sehol sem tiltják, ráadásul messze rigorozusab keretek között, mint ahogy szabályozva van.
Szerintem csalást nem követtem el, soha nem játszottam "magam ellen", sem egyéb módon nem rontottam a játék tisztaságát.
Az, hogy nem akarja kiadni a nevét és egyéb adatait, az meg egyedi eset, aki akar, nézzen utána, hány abszurd név van polgári név helyett bejelentve és hányan kérik még a bajnokságokon is (talán egyre kevesebben) hogy ne kérjék az egyedi azonosításra alkalmas paramétereket.
Ha valakit megbántott volna az illető (különben minek _szogatták volna?), akkor helyette is elnézést kérek, ui. annyi felelősséget érzek vele kapcsolatban, hogy én hoztam be a társaságba (még ha nem is vállaltam érte felelősséget nyilvánosan). Mellesleg serdölőkor végén van, ez azért néhány dolgot megmagyrázhat.
Akinek ez nem elég mahyarázat, azt nyugtassa meg az, hogy Apikajresz név alatt többet senki nem fog játszani, egy teljesen új néven kezdi majd az illető, ha egyáltalán ezek után akar veletek játszani.
s
Ha már kretén sárga hurkoknál tartunk, azért ez se gyenge (azt hiszem, még nem is láttam ilyet, sőt fel sem merült bennem, hogy ilyen hurok egyáltalán létezhet) - a tegnapi Mária-Bendi TG során született: