Keresés

Részletes keresés

Póli Creative Commons License 2003.01.10 0 0 240
:)

Értem ! Akkor innen volt deus tévedése a 221-ben, amit én a 224-ben korrigáltam...

Előzmény: Dipi (239)
Dipi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 239
Off

Ha mar ezt a temat boncolgatjuk, nekem nagyon tetszett az ugyben az alabbi csavar :-)

Idezet a polgari korosok tiltakozasabol:

"Csak egyet nem ért a polgari-kor.hu szerkesztősége ,hogy hogyan sikerült 54 szervezet közleményét (Alkotmányjogi Műhely és Fórum, Honfoglalás 2000 Egyesület, Inconnu Művészeti Csoport, Kék Szalag Társaság stb.) a polgári körök közleményként értékelnie Eörsi Mátyásnak és Nyakó István úrnak."

Idezet az eredeti kozlemenybol:

KÖZLEMÉNY

"Budapesten, 2003.1.5-én 19 társadalmi szervezet 54 képviselõje megbeszélést tartott az EU-csatlakozásról tartandó népszavazással kapcsolatban szükséges felvilágosító munkáról. Elhatározták, hogy közösen mozgalmat indítanak SZABAD MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM néven. A munka összehangolására létrehozták a SZABAD MAGYARORSZÁGÉRT KOORDINÁCIÓS BIZOTTSÁGOT. Elnöke Halász József, tagjai: Kincsesné Salca Mária, Síklaky István, Takács András, Tarczi István."

Szoval 19 szervezet, 54 kepviseloje, es nem 54 szervezet.......

Folytatas a korosok tiltakozasabol:

"Ha olvasási vagy értelmezési zavarokkal küzdenek akkor nagyon szívesen segítséget nyújtunk."

Vagyis bagoly mondja.......... :-)

On

Póli Creative Commons License 2003.01.10 0 0 238
"A polgari-kor.hu-t nem érdemes különösebben támadni azért, mert a nyilatkozatnak helyt adott, hiszen ez is leginkább arra világít rá, hogy szükséges a megfelelő tájékoztatás"

Az emberi butaságnak nem teret, fórumot kell adni,
hanem kűzdeni kell ellene.

Előzmény: Bordódy Kristóf (235)
kvantum Creative Commons License 2003.01.10 0 0 237
marxista alapok nyakon öntve posztmodern hablattyal...
(legalábbis amennyire felfogtam (nem vagyok közgazdász...:-)

Előzmény: deus (234)
deus Creative Commons License 2003.01.10 0 0 236
Egyetértek azzal, amit a hátrányba kerülőkről írsz, jó lenne eleve valamiféle hálótervet, programot kidolgozni nekik, hogy ne akkor kelljen kapkodni.

Ha a jobboldali erőknek van ilyen programjuk, törvényjavaslatuk (pl. kistermelői támogatások stb.) szívesen olvasnám.

Előzmény: Bordódy Kristóf (235)
Bordódy Kristóf Creative Commons License 2003.01.10 0 0 235
Teljesen egyetértek az utolsó előtti bekezdéssel, talán annyi kiegészítéssel, hogy gondolkozni - és megfelelő intézkedéseket hozni - kell azok érdekében, akikről (már most vagy később) látszik, hogy meg fogják szívni...

Ami a többit illeti: 1./ Az ominózus nyilatkozat kibocsátói, aláírói között egyetlen polgári kör sincs 2./ A polgari-kor.hu-t nem érdemes különösebben támadni azért, mert a nyilatkozatnak helyt adott, hiszen ez is leginkább arra világít rá, hogy szükséges a megfelelő tájékoztatás 3./ Maga az ominózus nyilatkozat valóban éles EU-ellenességet fogalmaz meg, magam nem is értek vele egyet, de nem baj az, hogy erről is tudunk; lehet vele vitatkozni.

Ami pedig az említett EU-s weboldalakat illeti: tényleg sok infó található magának az EU-nak a működéséről, szervezeteiről, döntéshozatali mechanizmusáról - de az előnyök/hátrányok kérdéséről nem (nem is ez a rendeltetésük).

Előzmény: deus (231)
deus Creative Commons License 2003.01.10 0 0 234
Elkezdtem olvasni, de olyan zavaros, hogy a fejem is belefájdult.
Asszem iszom egy kávét és kezdem elölről, mert biztosan van benne ráció, csak nagyon nyakatekert...
Előzmény: kvantum (232)
Póli Creative Commons License 2003.01.10 0 0 233
Tökéletesen egyetértek, csak az utolsó előtti mondatodba én nem írtam volna bele a 2 db "még jobban"-t...
kvantum Creative Commons License 2003.01.10 0 0 232
Érdekelne a véleményed erről:
Természetjog-alapú Gazdaságoktatás
deus Creative Commons License 2003.01.10 0 0 231
Pár hozzászólással lejjebb, itt is egyetértettünk, hogy a tájékoztatás a felkészülés alapköve.

Remélhetőleg nem Eörsitől várjuk mindezt, hanem a megfelelő kormányzati szervektől. Ebben a vonatkozásban szerintem nyitott kapukat döngetünk.

A jobboldali fröcsögésnek viszont azzal lenne ideje felhagynia, hogy a normális tájékoztatás, a távlatok és az előnyök-hátrányok rendszerének szemléltetése HELYETT démonizál, az EU-t lefesti hovatovább egy második KGST-nek.
Ez szánalmas, nevetséges és egyben felháborító.

Nézzük meg, pl. mit ír az EUNYET:

Előbb idézi Medgyessyt:
"Ez az Európa Magyarországon is mindenkinek lehetõségeket, esélyeket kínál, s most az a feladat, hogy ezeket megragadjuk. Évezredes történelmünk, kultúránk, értékeink alapján azonban meg is illet minket ez a hely. Elérkeztünk végre ahhoz a pillanathoz, amikor valóban a gyõztesekhez csatlakozhatunk."

Majd így kommentál:
"Pontosítsunk, Medgyessy úr: ez az Európai Unió Magyarország lakói maximum 5 %-ának biztosítja azokat a feltételeket, amiket Ön megfogalmazott, 95 %-nak pedig munkanélküliséget, éhbérért végzett munkát, vagyon- és egzisztenciavesztést, erkölcsi elkorcsosulást, nihilt, jövõkép-nélküliséget jelent."

Ugyen, normális ember nem hiszi egy percig sem, hogy ez igaz. Ezt nevezik hisztériakeltésnek, a tanulatlan, tájékozatlan és hiszékeny nép becsapásának.
Aki az EU-s infókat ilyen helyekről szerzi be, az ostobaságokkal bőven el lesz látva.

Amúgy létezik egy csomó weboldal, pl. a www.euro.hu, ami elég áttekinthetően és részletesen foglalkozik az EU-val, a csatlakozásokkal. Az EU saját honlapjáról (http://europa.eu.int) nem is beszélve, de hát a mi népünk elenyésző hányada beszél idegen nyelveket, és a magyar még nem hivatalos ott :(

De egyetértek, mindannyiunk érdekében, a kormánynak világos, áttekinthető formában, nyíltan be kell mutatnia az EU csatlakozás folyamatát, világossá kell tenni, hogy nem lesz minden baj nélküli és sokan meg fogják szívni, DE azt is világossá kell tenni, hogy ha kimaradunk, akkor 10 évre kirekedünk a csatlakozási lehetőségekből, és ez a jelenlegi hátrányunkat még jobban növeli, az országot még jobban elszigeteli és lezülleszti.

Nem győzök rámutatni, hogy vannak erők, amelyeknek pontosan ez az érdeke, de hát a szemellenző, egyesekere nem csak oda van csavarozva, de oda is van hegesztve.

Előzmény: Bordódy Kristóf (228)
kvantum Creative Commons License 2003.01.10 0 0 230
Ember!
Ezeken mit védesz??
www.eunyet.hu

Speciel a csatlakozás ügyében elégé egységes még az amúgy igencsak megoszttott politikai közvélemény is. (vajon miért?:-))
Csak a MIÉP és a Munkáspárt EU-ellenes.
Te most melletük emelsz szót?
:-)

Póli Creative Commons License 2003.01.10 0 0 229
"a polgári köröket (amit nem értenek..."

Sokszor a polgári körök sem értik saját magukat...

Bordódy Kristóf Creative Commons License 2003.01.10 0 0 228
Mindig roppant mulatságosnak, de egyúttal felettébb bosszantónak is tartom, amikor a magukat liberálisnak nevező toleranciabajnokok, akik szavakban fennen hirdetik a pluralitást, a nézetek, vélemények sokszínűségét, milyen vehemensen tudnak ordítozni, amikor olyan véleménnyel találkoznak, amelyik nem egyezik az övékkel. Ekkor mindjárt megszűnnek az elvek, mint Eörsi tegnapi nyilakozata is mutatja.

Azon kívül, hogy - természetesen, a bevett szokásaiknak megfelelően - Orbánt és a polgári köröket (amit nem értenek, tehát eleve hülyeségnek tartanak) akarta megtámadni, a mondanivalója nulla információértékű, legföljebb az derül ki belőle, hogy - a jó bolsevista szokásoknak megfelelően - azt tartaná a legjobbnak, ha mindig mindenről mindenkinek csak egyetlen véleménye lenne (persze az övé és pártjáé). Úgy látszik, szerinte - ugyanúgy, mint régen a nagy Szovjetúnióról - az EU-ról is csak és kizárólag szépet, jót szabad mondani, de legjobb kritikátlanul dicsőíteni is mindjárt.

A leghelyesebb talán mégis inkább az lenne, ha a kormányuk végre nekilátna az emberek EU csatlakozással kapcsolatos tisztességes, hiteles tájékoztatásához. Nem a hallelujázáshoz, hanem a tájékoztatáshoz, amely egyaránt szól az előnyökről és a hátrányokról is.

De erről tegnap - minő véletlen - egy szó sem esett a tegnapi Eörsi-műbalhén.

Póli Creative Commons License 2003.01.10 0 0 227
"Szerintem a valódi necek között is akad jónéhány vicces"

Persze, mit gondolsz, miért jutott eszembe egy polfórumos társunk (sajnos, hogy ki volt, nem jegyeztem meg) agymenése (vagy gyűjtése?), amely valamikor a tavalyi gabonakörszülető eszement időkben landolt egy topicban...

Előzmény: kvantum (225)
kvantum Creative Commons License 2003.01.10 0 0 226
valódi nevek, természetesen:-)
...bár némelyik elég necces:-)
Előzmény: kvantum (225)
kvantum Creative Commons License 2003.01.10 0 0 225
Szerintem a valódi necek között is akad jónéhány vicces:
"Íme az aláírók:

"SZABAD MAGYARORSZÁGÉRT
KOORDINÁCIÓS BIZOTTSÁGOT. Elnöke Halász József, tagjai: Kincsesné
Salca Mária, Síklaky István, Takács András, Tarczi István. "

És a támogató szervezetek(sic!:-):

"Alkotmányjogi Műhely és Fórum, Árpádföldi Közösségi Egyesület, Csillagösvény Alapítvány, Honfoglalás 2000 Egyesület, Hun Szövetség,
Inconnu Mûvészeti Csoport, Kék Szalag Társaság, Lelkiismeret Csoport, Magyar Földvédõ Mozgalom, Magyarok Nagyasszonya Lovagrend, Magyarság Eredete Alapítvány, Nemzeti Széchenyi Kaszinó, Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom, Pajzs Szövetség, Polgárok Érdekszövetsége, Szent Korona Társaság, Szikla ECSMF, Társaság a
Természetjog-alapú Gazdaságoktatásért, Trianon Társaság."

Díszes egy kompánia:-)"

Ja, és az elnök egyik szép megnyilvánulása:www.eunyet.hu

Előzmény: Póli (224)
Póli Creative Commons License 2003.01.10 0 0 224
Nem 54 szervezet, hanem 19 szervezet 54 képviselõje írta alá a közleményt.
Bár, egyes hírforrások szerint még az alábbi szervezetek csatlakozása is "lóg a levegőben" :

Fiatal Apukák Szemlesütve Orbánozók Köre (FASZOK)
Irredenta Dakoták Igencsak Ótvaros Termőföldről Álmodozók Klubja (IDIÓTÁK)
Gördeszkán Ebédelő Civil Idegenek Kiáltása (GECIK)
Havasi Ürgék Lyuknézegető Érdemes Közössége (HÜLYÉK)
Rettegve Obszcénkodó Szomorú Szívű Asszonyok Békéscsabai Barátainak Ideges Kolbásztöltői (ROSSZABIK)
"Kötéllel A Nyakban Élni Jó" Kövér László Fan Club
Grespik Üdvösségéét Zümmögő Üzbégek (GÜZÜ)
Budai Alkotmányvédők Radikális Mélymagyar Oltalmi Köre (BARMOK)
Borozgatva Ingerülten Rettentő Keresztényi Átkot Kiáltók (BIRKÁK)
Kokárdás Óvodásokra Rácsodálkozó Csókák Országimázsellenes Központja (KORCSOK)
Nagyonkeresztények Hangyafaszányi Nemzetmegmentő Társulata
Pánikoló Katolikus Aggszüzek Szent Orbán Szeretetotthonának Nemvagyunk Elegen Dalárdája
Krampuszkergető Oktondi Kókler Áfonyazabáló Rókák Délutános Árokásó Sunyi Okleveles Klubja (KOKÁRDÁSOK)

Előzmény: deus (221)
kvantum Creative Commons License 2003.01.10 0 0 223
Társaság a
Természetjog-alapú Gazdaságoktatásért:
http://www.munkaspart.hu/takpet1.htm

http://www.fennmaradas.hu/fa_02.htm

Az "Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom" címe pedig http://www.fennmaradas.hu/

Előzmény: deus (221)
Griff madár Creative Commons License 2003.01.10 0 0 222
Ne, azért ennél komolyabban, kérlek. A Polgári kör honlapján ez olvasható (még mindig). Orbán Viktor miniszterelnök felhívására országszerte sorra alakultak a polgári körök, melyek véleménye szerint a formálódó nemzeti egység alapjai.

És magam is úgy emlékszem, hogy Orbán Viktornak volt köze a polgári körökhöz. Szerinted semmi? Holmi liberobolsi vád?

Előzmény: száraznedves porszívó (219)
deus Creative Commons License 2003.01.10 0 0 221
Jó reggelt,
Az Eörsi-Nyakó féle nyilatkozat sorai közötti olvasást jó gondolatnak tartom, bár én nem egészen erre utaltam, amikor ezt mondtam, de mindegy.

Mindenesetre valahogy igazolva látom saját magamat...
Hemmegmondtam, hogy a polgári körök arra valók, hogy elvigyék a vállukon az olyan törekvéseket, amelyeket a Fidesznek, Vitykának felvállalnia MA MÉG nem ildomos?

Csak azt nem tudom, mi a fenén csodálkozunk.
Ez az első lépés a kitáncolás az EU csatlakozásból című balettből.

Arra is kíváncsi lennék, hogy a nagy semmiből előperdült, hangzatos nevű 54 szervezet vajon miket tűz a zászljaára úgy egyenként.

Egyetlen névvel találkoztam, falragasz formájában, a Hun Szövetséggel, a logójok két szembeforduló háromszög és rovásírással is fel van írva a nevük. Mellesleg a rovásírás rulez.

De a többiről semmit se tudok, valaki idenyomhatna valami infót, vagy pár honlap címet, kíváncsi lennék, mik rejlenek a szép nevek mögött.

száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.10 0 0 220
És bár semmi szörnyűség nem jelent meg
( az EU szkeptizicmust/EU ellenességet az EU-n belül is hivatalosan kell támogatni( anyagilag is!)a felvilágosító kampány alatt, csak nálunk akar bizonyos ballib kör amolyan "holokauszttagadással/gyűlöletbeszéddel" felérő rémtettet ebből fabrikálni,közvetlen érdekei miatt), de mégi, speciel ez is világosan hangzik:

"Csak egyet nem ért a polgari-kor.hu szerkesztősége ,hogy hogyan sikerült 54 szervezet közleményét (Alkotmányjogi Műhely és Fórum, Honfoglalás 2000 Egyesület, Inconnu Művészeti Csoport, Kék Szalag Társaság stb.) a polgári körök közleményként értékelnie Eörsi Mátyásnak és Nyakó István úrnak.
Ha olvasási vagy értelmezési zavarokkal küzdenek akkor nagyon szívesen segítséget nyújtunk.
Vagy tán mégis tudnak olvasni a fentnevezett urak csak szeretnek mást mondani, mint ami le van írva? "
-

Előzmény: Griff madár (218)
száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.10 0 0 219
Mégegyszer.
Fogalmam sincs miért szedték le.

Maximum azt olvastam, hogy miért rakták fel.
De, a nyilatkozatukat és a Hende közleményt olvasva....bizony bizony ez megint egy "kötélügy"...

" éljenek a polgári körök, amelyekhez ilyenkor Orbán Viktornak semmi köze! "

Orbánnak mindig, mindenhol és mindenkihez köze van...:)))
Ha a ballibet nézem, mindenképpen...:))
Én még ilyen permanens rémálmot nem láttam mint Orbánt a ballib számára..:)))
Mindig, mindenhol, minden körülmények között vele hadakoznak, őt látják, őt szólóngatják, őt vélik felfedezni...:)))

Előzmény: Griff madár (218)
Griff madár Creative Commons License 2003.01.10 0 0 218
Ohó, most megfogtál...? Csakhogy ennél régebbi hírek még vígan virítanak… Miért éppen most szedték le. Bizonyára már nem aktuális a hír, hiszen már beléptünk az Európai Unióba, a nép már igent mondott...

Igazad van, én kérek elnézést. Valóban le kellett venniök… hiszen már nem aktuális. Meg aztán sajtótájékoztatót se volt róla, éljen Orwell, éljenek a polgári körök, amelyekhez ilyenkor Orbán Viktornak semmi köze!

Előzmény: száraznedves porszívó (216)
száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.10 0 0 217
""Az MSZP által egyre nyílvánvalóbban lebegtetett 2004-es előrehozottt választás ötletének is ez a legfőbb magyarázata.""

"háááát, nekem meg van egy olyan érzésem, hogy ezzel csak a fideszt akarja egy kicsit szivatni... :))))"

Lehetséges.
Bár a HVG.-ben Lipovecz Iván január 3-án már kész tényként kezelte, csupán az időpont kérdése még...

Előzmény: Törölt nick (214)
száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.10 0 0 216
"ki magyarázza meg nekem, hogy miért tűnt el a nyilatkozat a polgári körök honlapjáról… hm… érdekes…"

Miért, egy hírnek szerinted mennyi ideig kell egy hírhonlapon maradnia?

"A polgari-kor.hu honlapon eddig több ezer hír jelent meg ,melynek forrásai napilapok és közlemények.
Az 54 szervezet hírként küldte el közleményét, melyet a lapunk a közlemény kiadóinak teljes felsorolásával megjelentetett, mivel úgy gondoljuk ,hogy ilyen fontos kérdésekben minden oldalnak joga van véleményét kifejtenie. "

Előzmény: Griff madár (215)
Griff madár Creative Commons License 2003.01.10 0 0 215
Milyen különös… bizonyára igazatok van… Eörsi mellényúlt... de ha így van… ki magyarázza meg nekem, hogy miért tűnt el a nyilatkozat a polgári körök honlapjáról… hm… érdekes…
Előzmény: száraznedves porszívó (212)
gégecső Creative Commons License 2003.01.10 0 0 213
Kicsi beszél madzsar? "Ezen információ közlést támadni és a polgári körök és Orbán Viktor vagy akár a Fidesz vagy valamely párt hivatalos álláspontjának beállítani több mint csúsztatás.
Előzmény: száraznedves porszívó (212)
száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.10 0 0 212
" csak figyeljétek meg alaposan, és olvassatok a sorok között."

Hát ha már Deus így kér, olvassunk(nemcsak a sorok között):

Közlemény Eörsi Mátyás és Nyakó István úr félrevezető nyilatkozatáról!

Ezen információ közlést támadni és a polgári körök és Orbán Viktor vagy akár a Fidesz vagy valamely párt hivatalos álláspontjának beállítani több mint csúsztatás. Ez úton kérjük Eörsi Mátyás és Nyakó István urakat, hogy félretájékoztató nyilatkozatukat a nagy nyilvánosság előtt helyesbítsék és a valós tényeket közöljék.
2003-01-09 22:43:15

"A Fidesz leányvállalataként működő, Orbán Viktor által vezetett polgári körök mozgalma az anyapárttal együtt hiteltelenné vált napjaink legfőbb nemzeti sorskérdésében
-nyilatkozta Nyakó István, az MSZP szóvivője, annak kapcsán, hogy a Fidesz honlapjáról közvetlen elérhető az EU-csatlakozás ellen uszító weboldal."
Az SZDSZ a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján Eörsi Mátyás parlamenti képviselő felolvasott egy, a polgári körök internetes oldalán közzétett felhívást, amely az áprilisi népszavazáson az EU-csatlakozás elutasítására szólítja fel híveit. Eörsi Mátyás szerint Orbán Viktor volt miniszterelnöknek, a polgári körök összehívójának számot kell adnia arról, hogy miként viszonyul az idézett nyilatkozathoz.

Eddig a hír!
Csak egyet nem ért a polgari-kor.hu szerkesztősége ,hogy hogyan sikerült 54 szervezet közleményét (Alkotmányjogi Műhely és Fórum, Honfoglalás 2000 Egyesület, Inconnu Művészeti Csoport, Kék Szalag Társaság stb.) a polgári körök közleményként értékelnie Eörsi Mátyásnak és Nyakó István úrnak.
Ha olvasási vagy értelmezési zavarokkal küzdenek akkor nagyon szívesen segítséget nyújtunk.
Vagy tán mégis tudnak olvasni a fentnevezett urak csak szeretnek mást mondani, mint ami le van írva?

A polgari-kor.hu honlapon eddig több ezer hír jelent meg ,melynek forrásai napilapok és közlemények.
Az 54 szervezet hírként küldte el közleményét, melyet a lapunk a közlemény kiadóinak teljes felsorolásával megjelentetett, mivel úgy gondoljuk ,hogy ilyen fontos kérdésekben minden oldalnak joga van véleményét kifejtenie.
Feltűnő , így utólag ,hogy egyetlen médai sem közölte le a szervezetek közleményét.Nem gondoltuk, hogy az EU kérdésben csak és kizárólag a támogatók által kiadott nyilatkozatokat, híreket lehet közölni... Ezt úgy hívják cenzúra! Uraim mi ebben nem kívánunk részt venni!
Még egyszer ha nem volt az urak számára jól olvasható és értelmezhető: A nyilatkozat a polgári köröktől független 54 szervezet közleménye amely nem a polgári körök véleménye!
A polgari-kor.hu azonban továbbra is kötelességének tartja azon feladatát amelyért létrejött, hogy minden olyan hírt ,információt nyilvánosságra hozzon amely a tudomására jut és más médiákon keresztül az emberek esetleg nem értesülhetnek róla. Ezen információ közlést támadni és a polgári körök és Orbán Viktor vagy akár a Fidesz vagy valamely párt hivatalos álláspontjának beállítani több mint csúsztatás. Ez úton kérjük Eörsi Mátyás és Nyakó István urakat, hogy félretájékoztató nyilatkozatukat a nagy nyilvánosság előtt helyesbítsék és a valós tényeket közöljék.

Tisztelettel: Polgari-kor.hu szerkesztősége
----

Garantáltan meg fogják tenni:)))
Ahogy Eörsi és Nyakó urakat ismerjük, biztosan:))

Előzmény: száraznedves porszívó (187)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 211
Ja kérem bohóccal ne tessen beszélgetni, mert a végén ez van!:-)
Előzmény: khiraly (208)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 210
"Ej, ez gyenge volt, de azért kapsz egy-egy szilvát a hónod alá, szorítsd és kukorékolj tovább, nekem most mennem kell, még el kell énekelnem az Internacionálét a Megyó-képem előtt, ami az ágyam felett lóg. "

Gondoltam, hogy maoista bohóc vagy! De jó volt tapsolni neked. Nehogy nyalás közben elveszitsd a piros labdát az orrodról, vagy lenyald róla az ételfestéket! Jó éjt! Best regards!

Előzmény: deus (206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!